• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje InternetZarada Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku (Tržnica), direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Amazon - pratite me od nule do full time zarade

Upravo sam dobio mail od Hostgatora da se spremaju veliki popusti (80%) u petak (tzv. Black Friday). Kontaktirao sam support i popust vrijedi za prvu naplatu odnosno samo pri prvoj kupnji.

E sad si razmisljam da kupim 2 godine hostinga (24 mjeseca) odjednom snizeno za 80%. Normalna cijena za 2 godine je 598.80 USD, a snizeno za 80% bi bilo 119.76 USD. Ako se uzme u obzir da mjesecno placam hosting 24.95 USD, jednostavnom matematikom se dođe do toga da bi me na ovaj nacin dvije godine kostale manje nego 5 mjeseci u ovom trenutku.

Naravno, prvo moram istraziti da li se mogu i na koji nacin prebaciti 2 website-a s jednog resellera na drugi bez da izgubim rangiranje u Google-u i sl.

Ako netko ima iskustava sa slicnim problemima, neka se javi...

P.S. jos uvijek nisu objavili naziv kupona

Ovo je dobra novost :). Skontao sam da ću najvjerojatnije kupit 2 godine onog baby plana za samo 38.16$ - LUDILO. Jedan velik THANKS za ovo.

Sto se tice Hostgator Black Friday popusta do 80%...

Nakon nekoliko izmijenjenih mailova, i nakon 2 razgovora preko live chata, doznao sam da ova ponuda vrijedi samo za, kako oni kazu, 'brand new costumers'. Dakle, ako vec imate otvoren account kod Hostgatora, nemate pravo na ovaj popust.

Iz tog razloga ja odustajem od ovoga. Prica se po stranim forumima da ce dodatno pregledavati one koji vec imaju otvoren account, ali bez obzira na to iskoriste ovu ponudu, prebace sve svoje website-ove na novi hosting, i zatvore stari account.

Nisam siguran koji je njihov stav prema onima koji vec imaju otvoren account, ali iskoriste ovu ponudu bez da prebacuju bilo kakve stranice i bez da zatvaraju stari account... Mislim da to cak i moze proci.

Uglavnom, malo sam razocaran ovom ponudom prvenstveno zato sto se ne odnosi na postojece nego samo na nove korisnike. Ako nekoga zanima vise informacija, neka slobodno pogledaj ovu temu na stranom forumu.

Sto se tice kupona, sve vise cujem da ga zapravo nece ni biti. Za 80% popusta je potrebno obaviti kupnju između 5am i 9 am CST, sto znaci između 12 i 16 po hrvatskom vremenu (ako sam dobro preracunao). Ali to jos googlajte. Uostalom, vidjet cete cijenu ako odlucite kupiti.

P.S. ako se netko odluci za kupnju, kontaktirajte me za affiliate link. Vama je inako svejedno da li kupite preko affiliate linka ili obicnog.

P.P.S. otvorena je nova tema s vise detalja

Kratak update...

Danas sam primijetio da je jucer bilo 0 (nula) posjetitelja s Googlea. To mi je bilo cudno pa sam pogledao kako stojim za neke fraze. Uglavnom, ne stojim nikako. Nestao sam sa prvih 10ak strana za apsolutno sve pojmove za koje sam prije rangirao. Kad napisem "site:www.mojastranica.com" u Google, jos uvijek mi je sve indexirano. Stvarno ne znam sto je uzrok ovome, nemam pojma uopce sto napraviti dalje...

Vjerojatno cu nastaviti sve po starom kao da se nista nije dogodilo pa cemo vidjeti sto ce biti. Mozda je samo prolazno, tzv. "google dance" ili nesto, iako mi je cudno da nestanem s apsolutno svih pozicija...

Bice da je 'google dance'. Samo nastavi da radis i eto te za neku nedelju na 1. mestu :)

ma i ja tako mislim, samo kao da nista nije bilo, najvjerojatnije ce se sve vratiti u normalu ubrzo

Kratak update:

Zarada za 11. mjesec:

Ako se uzme u obzir da se prva prodaja dogodila tek prije 7 dana, onda moram reci da sam i vise nego zadovoljan. Recimo, zanimljivo je to da sam prodao 3 proizvoda koja aktivno reklamiram plus jos 2 otvaraca za konzerve (?) i 2 elektricne svijece (?). Sa zadnjom prodajom sam presao sa 4 na 6% provizije. Odlicna stvar je to sto se onda tih 6% primjenjuje i na prvih 6 prodanih proizvoda dok je jos bilo 4% provizije, tako da se cjelokupna zarada povecava.

Međutim, trenutacna situacija je izrazito losa. Ovo sve sto se prodalo je bilo prije 2 i vise dana. Od tada se dogodio onaj problem s rangiranjima, odnosno problem s nedostatkom rangiranja u Google-u za apsolutno sve fraze (o tome sam vec pisao). Situacija se nije promijenila od tada. Rezultat toga je nula posjetitelja iz Google-a zadnja 2 dana i 0 klikova prema Amazonu.

Jucer sam stavio nekoliko desetaka novih backlinkova jednoliko raspoređenih prema svim review-ima na tom websiteu s kojim imam problema. Polako pocinjem raditi i na drugom website-u koji je bio pomalo zapostavljen i u sjeni ovog prvog.

Dodatno sam registrirao jos 3 domene s kojima cu imati slican, ali ipak drugaciji pristup. Tu cu se najvise fokusirati na rangiranje s pocetnom stranicom za 1-3 pojma, a pisanje dodatnih review-ova cu izbjegavati jer uglavnom ne postaje 'popularni proizvodi' s nazivima modela s dovoljno pretrazivanja.

To je ukratko to. Nadam se da cu stici vecinu posla obaviti kroz ovaj tjedan, a to bi bilo zapoceti backlink building za drugi website i zatim osmisliti i sloziti ove 3 nove domene da se do nedjelje indexiraju u Google-u.

I za kraj, stvarno se nadam da ce se vratiti situacija na staro s prvim website-om jer je napokon krenula zarada i sve... Jednostavno je previse truda ulozeno, a doslovno preko noci je sve izgubljeno.

Kao i uvijek, savjete, kritike, komentare itd. ocekujem i sve je dobro doslo.

Edit: sad sam primijetio na screenshotu da je zadnji update bio 29.11., znaci da to nije cijeli prosli mjesec. Sumnjam da se bilo sto jucer promijenilo tako da cu ostaviti ovako. Ako se nesto promijeni, javit cu...

Da nisi dobio -50 kaznu od googlea? google to zove thin affiliate.

reflex kaže:
Da nisi dobio -50 kaznu od googlea? google to zove thin affiliate.

Molim te pojasni malo ovo ako možeš, nisam skužio :stars a vjerujem i nekolicina drugih ljudi...
Hvala

reflex kaže:
http://www.pickledshark.com/thin-affiliate-site/ evo ovdje imaš više o thin affiliate stranicama, a najčešća kazna za takve stranice je -50 pozicija s googlea ili potpuni izostanak s googlea.

ma da već sam našao to o thin affiliate stranicama, to mi je nekako i intuitivno bilo jasno šta bi moglo bit, ali nisam nigdje mogao nać šta znači ovaj broj. Hvala:waving

No ne radi se ovdje samo o affiliate stranicama, općepoznato je da Google ne cijeni sajtove sa lošim sadržajem (plagijat, robotic itd.) i koji vrište "Vidi me, ja sam tu samo da budem prvi i ništa više".

Prema opisu bi to moglo biti otprilike samo sto meni nije -50 nego -beskonacno :D

Salu na stranu, problem je u tome sto ja ne znam razlog zasto sam penaliziran. Cijeli website ima originalan sadrzaj, svaki review ima preko 500 rijeci, sadrzaj je sakupljen iz razlicitih izvora, dodano je nekoliko videa, svaki review ima barem jednu sliku, vizualno lijepo izgleda jer je tekst uređen (bold, underlinde, bullet points, italics...), ne koristim nikakve skripte i slicne stvari...

Kroz iducih mjesec dana cu dodat jos vise sadrzaja, pokusat cu dovest sto vise 'referal' traffica, preko Ezinearticlesa npr. Probat cu napraviti backlink building pomocu foruma kao sto je dbomestar opisao u onoj jednoj temi...

Sad kad razmislim, da li je moguce da je do toga doslo zato sto imam Google Analytics i Webmaster Tools? Da li je moguce da je to povezano s problemima?

Kao prvo - čestitke na prvim prodajama! :drinking

Ovo se i meni događalo i mislim da se ne trebaš brinuti... za par dana site mi je opet bil normalno na googlu, čak i više rangiran nego ranije.

Nadam se da bude kod tebe isto tak!

m4ster kaže:
Sad kad razmislim, da li je moguce da je do toga doslo zato sto imam Google Analytics i Webmaster Tools? Da li je moguce da je to povezano s problemima?

Ukoliko koristiš webmaster tools trebao bi biti na neki način obavješten da si deindeksiran ukoliko je riječ o kazni, ako ne, vratit ćeš na google uskoro.

Ja naprimjer nekoristim ništa od googlea na svojim micro sitranicama, jer što više staviš njihovog koda na stranicu daješ im više detalja i razloga za ban, to je moje mišljanje.

Jel vam se ikada desilo da vam stvari krenu bas tijekom najneproduktivnijeg razdoblja?

Prije svega, danas sam dobio prvu posjetu iz Google-a nakon 10ak dana. Pogledao sam na brzinu i rangiranja se polako vracaju za skoro sve izraze kao i prije. Jos uvijek to nije ista razina, ali postoje vidljivi pomaci. Tako da sam jako sretan zbog toga.

Zatim, nije mi jasno kako je ovo moguce:

0 klikova i 3 prodaje - da li je to moguce? Moram priznati da mi nije jasno kako sam to uspio... Ako netko zna uzrok, neka kaze.

Jos samo da napomenem - dok nije bilo posjete iz Googlea, primijetio sam da sam imao nekoliko posjeta preko komentara na blogu koji ima tematiku slicno ko moj website. Pretpostavljam da su mi ljudi s tog bloga i donijeli nekoliko prodaja. Pokusat cu pronaci nekoliko relevantih foruma i sudjelovati s detaljnim postovima pa cemo vidjeti onda rezultate.

Uglavnom, sve se to desilo u tjednu u kojem sam bio toliko neproduktivan da mi je to uopce neugodno priznati. Ali valjda to tako mora biti... Bilo kako bilo, ovo mi je bas uljepsalo vecer. Nadam se da ce ovaj povratak u Google-u biti popracen i odgovarajucom zaradom :)

Da se korisnicima nije cookie zakacio na prijelazu s 30.11 na 01.12 pa narucili nesto 01.12 ?

sto se tice pozicije na googlu, meni se dogodila jednom slicna stvar. Nestao sam sa treceg mjesta za kw odjednom, i to nakon sto sam radio sitne izmjene na stranici, a moje mjesto je zauzela stranica sa kopiranim mojim sadrzajem. Ocito je G to shvatio kad da ja imam kopirani sadrzaj. Kontaktirao sam vlasnika te stranice, pa je izbrisao sadrzaj, i nakon toga je sve bilo po starom.

Sto se tice klikova, cookiji bi bili logicno objasnjenje. Trojica koji su kliknuli u bilo koje vrijeme prije, su se vratili i obavili kupnju.

2 ordera su mi se pojavila u reportu tek 6.12., tako da je nemoguce da je to neki zaostatak iz proslog mjeseca (ako cookie traje 24 sata). Jedino sto mi pada na pamet je mozda to da im je trebalo vise vremena da registriraju order ili nesto tako, iako mi to zvuci dosta nategnuto...

Petarcro kaže:
Kak ide?

Ma mora da je tip zagrizao u poslu pa nema vremena postat updejte :).

Back
Na vrh