Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Davor Bomestar kaže:Zapravo posjecenost je jednaka kao i prije, samo je "aktivnost" smanjena. Razlog smanjene aktivnosti je vise.
Ja smatram da je glavni razlog sto cijela jedna "generacija" forumasa koji su zarili i palili forumom u periodu 2008 do 2012 su sada jednostavno se zasitili temama koje su ovdje na forumu. Djelomicno je kriv forum a djelomicno je to normalna kod osoba. Mene sada ne zanimaju teme koje su me zanimale 2007-8e. Samim time teze mi se poistovjetit sa forumom i temama ovdje. Vjerujem da je tako kod drugih "iskusnih" clanova. Kada 750 puta vidite jednu te istu stvar, ne mozete zadrzat isti entuzijazam i samim time manje dolazite na forum, manje doprinosite itd.
Druga stvar isto bi rekao, da ta generacija je s vremenom postala iskusna, kvalitetna u svom poslu i sada su jednostavno posveceni svojim poslovima.
Ne znam dali je to bas tako za sve, ali ja znam da to apsolutno vrijedi kod mene. Ja razvijam svoj biznis, unutar tog svog biznisa sam zauzet konstantno. Znaci, bilo tko da vodi firmu sa 5-10+ ljudi ce jako dobro shvatit kako je tesko managirat projekte, klijente, radnike, birokraciju itd. U tome nista vremena ne ostane za ovaj forum.
Vjerujem da svatko od starijih clanova je proporcionalno svojem znanju i iskustvu tako postao i zauzetiji. Jednostavno, produktivnije im je posvetit vrijeme na nesto sto donosi korist za njhovu karijeru biznis itd. kad vec imaju znanje da i unovce to svoje vrijeme. Mislim da je to normalno i pokazuje da je ovaj forum imao ulogu kod mnogo ljudi.
Sto je takva situacija izrazenija, to je bitnije da "vodstvo" foruma pokrece nekakve aktivnosti da se i clanovi aktiviraju. To je bio slucaj s onim natjecanjima. Samo sto, "vodstvo" aka "ja" sam kao sto sam vec spomenuo nevjerojatno zauzet, i onda doista nemam vremena za tako nesto pokrenut.
Isto tako, trebalo bi nekako napravit "smjenu" generacija tj. zainteresirat neke nove da budu aktivni, vratit dio starih clanova, njih nekako motivirat da doprinose, mozda pretvorit ovaj forum u nesto drugo, ali to opet to sve zahtjeva vremena i truda.
Uglavnom, forumom se treba bavit, a nazalost situacija je takva da sada a i sigurno jos neko vrijeme ja osobno necu biti u mogucnosti se bavit forumom koliko bi trebalo. Ne znam ni sam koje je rjesenje za forum. Oko nove godine cu imat nekakav mini godisnji, mozda tad budem smislio nekakvo rjesenje. Vjerojatno ce na kraju biti da ce se stvari kuhat jos neko vrijeme pa kad skroz puknem napravim nekakav radikalno zaokret s forumom ili tako nesto.![]()
Kapetan Bačvica kaže:Istina je ovo što Davor kaže, naravno, kao i obično,
ali bojim se da ni Forum ne radi kako bi trebalo, barem meni.
Molim njega ili 'kod drugog admina, pogledajte ovo;
ne dobivam e-mail obavijesti o novim temama i postovima, a na koje sam pretplaćen.
To je cijeli Forum (sa par izuzetaka), a sada ima postova manje, a obavijesti nikako, uključujući i ovaj thread.![]()
Ako se to događa i drugima; eto uzrok svih problema. :fever
Jeli i vama sličan problem kolege Forumaši?
Davor Bomestar kaže:Forum je bugovit i ima rupa ko svicarski sir. Da bi se to rjesilo treba upgrejdat forum skriptu. Opet, treba vremena da se bavi time. Jedan clan foruma je bio radio testnu verziju, ali bilo je nekih problema. Ako bi nadogradili postojala je bila mogucnost da se izgube neki podatci (reputacija, thanksovi i sl.). I to ako jos nes drugo nebi zastekalo, a podesavanje jos ostalih stvari bi trajalo i trajalo. To je vrijeme koje ja nemam za odvojit (ne postoji IT managment tim dedicated koji se moze bavit forumom). Tako da mozemo probat nadogradit forum skriptu, ali postoje velike sanse da cemo izgubit reputaciju, thanksove, mozda jos neke stvari a i mozda jos neki dodatni problemi pa forum bude nedostupan neko vrijeme. Ne znam, do sada se meni uvijek cinilo da je to puno veci problem i veci rizik nego da ostavimo ovako kako je.
Gogo7 kaže:Jesi li razmišljao ikad o prodaji foruma? Kada bi ga prodavao (hipotetski) koja bi realna cijena bila, ovako okvirno? Koliko ovakav forum vrijedi?
novii kaže:"- google- promena algoritma"
Razlog broj 1, jednostavno je smanjo vidljivost foruma u rezultatima pretraživanja za oko 50%. To je direkno uticalo na posećenost i na aktivnosti.
Koristimo bitne kolačiće kako bi ova stranica radila, a neobavezne kolačiće kako bismo poboljšali vaše iskustvo.
Pogledajte dodatne informacije i konfigurirajte svoje postavke