• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje InternetZarada Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku (Tržnica), direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Adsense općenito Zaključak nakon višemjesečnog testiranja

mrgood

Legenda
Tu od
20 Stu 2010
Htio bi svim članovima i čitateljima foruma reći svoj zaključak za AdSense nakon višemjesečnog testiranja, mijenjanja pozicije,vrste i boje oglasa, mijenjanja wordpress teme (isprobane CTR tema, Heatmap Pro v 5.0 i slicne tzv. adsense wp teme) i svih mogućih i nemogućih podešenja: Ma šta ja radio i na koji god način podešavao AdSense i prilagođavao stranicu, niti mogu podići CPC, niti mogu značajnije podići CTR. Drugim riječima, kao da sam uklet. Drugi ljudi se kunu da su stavljanjem primjerice CTR teme za WP postigli da im CTR ode u nebo tj. da im bude minimalno oko 7-8%. Meni ovo nije pošlo za rukom niti sa jednom AdSense temom. Moj CTR je zabijen na oko 1 % i ne ide gore ni na koji meni poznat način.
Zaključak: detaljnije istraživanje US tržišta i potraga za unosnom ključnom riječi koja će mi donesti minimalnu dnevnu zaradu od 10 $. A reklame na HR stranici možda u potpunosti uklonim, jer je slaba vajda od njih.
Držite se stranog tržišta ako namjeravate išta zaraditi od Adsensea!

Taj sam zakljucak vec davno donio, i presao na cpa. Tek sam shvatio nakon prelaska na cpa kakva se milostinja na adsenseu dobija u odnosu na trud. Da se razumijemo znam da ima ljudi koji zaraduju ogromnu lovu i na adsenseu, ali se previse stvari mora poklopiti da bi se zaradivalo, a ja nisam bas strpljiv da cekam da se stvari poklope tako da ..

mrgood kaže:
Htio bi svim članovima i čitateljima foruma reći svoj zaključak za AdSense nakon višemjesečnog testiranja, mijenjanja pozicije,vrste i boje oglasa, mijenjanja wordpress teme (isprobane CTR tema, Heatmap Pro v 5.0 i slicne tzv. adsense wp teme) i svih mogućih i nemogućih podešenja: Ma šta ja radio i na koji god način podešavao AdSense i prilagođavao stranicu, niti mogu podići CPC, niti mogu značajnije podići CTR. Drugim riječima, kao da sam uklet. Drugi ljudi se kunu da su stavljanjem primjerice CTR teme za WP postigli da im CTR ode u nebo tj. da im bude minimalno oko 7-8%. Meni ovo nije pošlo za rukom niti sa jednom AdSense temom. Moj CTR je zabijen na oko 1 % i ne ide gore ni na koji meni poznat način.
Zaključak: detaljnije istraživanje US tržišta i potraga za unosnom ključnom riječi koja će mi donesti minimalnu dnevnu zaradu od 10 $. A reklame na HR stranici možda u potpunosti uklonim, jer je slaba vajda od njih.
Držite se stranog tržišta ako namjeravate išta zaraditi od Adsensea!

Mogao si nam dati na uvid svoju domaću stranicu?

Ovdje ima mnogo pametnih ljudi s pametnim idejama i riješenjima, koja bi ti mogla pomoći da podigneš zaradu na njoj!

zuky123 kaže:
Mogao si nam dati na uvid svoju domaću stranicu?

Ovdje ima mnogo pametnih ljudi s pametnim idejama i riješenjima, koja bi ti mogla pomoći da podigneš zaradu na njoj!

Stranica je ova iz mog potpisa... Ma vec sam pokusavao sve moguce i nemoguce, i ovdje su me savjetovali, ali ja jednostavno ne mogu imati CTR veci od 1-1.5 %, izgleda da je to povezano sa nicheom, a ne sa temom, jer sam izmijenjao sve moguce tzv. high CTR wordpress teme.

Pogledao sam tvoju stranicu i definitivno znam kako riješiti problem nezadovoljavajuće zarade.

CTR koji je sporan, a iznosi u prosijeku kako ti kažeš 1-1.5% riješi na slijedeči način.

1. Na naslovnicu (nek se uvijek prikazuje) na vrhu s desne strane postavi postavi banner 300x250. Ne trebaš novi predložak, na postoječem napraviš redizain.

2. Izbacio bih onaj u člancima koji se nalazi u sredini.
- Ako je članak koristan, a vidio sam da su članci kod tebe izrazito korisni (skinuo sam CCleaner), tada će onaj koji bude čitao sigurno pogledati oglas koji je na kraju.
Tražiti će još informacija i onda, ako je oglas pravi ispod, događa se čudo prirode TVOJA KASICA ĆE DOBITI DONACIJU :D

Tako dozvoljavaš ljudima da sa zadovoljstvom i bez ometanja pročitaju do kraja i onda potraže još.
Dok u suprotnom riskiraš da se posjetiltelj na iritira od oglasa i niti ne pogleda na oglas na dnu, jer je dobio averziju od oglasa (ista boja).

P.S. Prije ove promjene napravi test da ti oglas u sredini bude iste boje kao i tekst.

3. ZA OVO BIH REKAO DA JE NAJBITNIJE
- Imam dojam da tvoja stranica ima popriličnu posjećenost. Moja pretpostavka je minimalno od 500 - 1000 posjeta u projeku dnevno (ispravi me ako griješim).
Ono što ti hoću reči je da možeš povečati impresije za minimalno 50%, a realno za 100 - 200%, ako ne i više uz određene promjene.
A, to znaći i veču zaradu za 50 - 200%, ovisno o promjenama koje napraviš.

Hvala na savjetima !

1. Ako ovo napravim, header ce se rastegnut po visini i mislim da ce to izgledat ruzno. Ali probat cu. Nadam se da si mislio na 336x280, jer adsense ima tu dimenziju (postoji jos i 250x250) Da li da ovaj oglas bude text , slika ili mješovito?
2. Već sam promijenio sve oglase u text only, jer sam analizom u adsense sučelju ustvrdio da text oglasi imaju daleko veći ctr nego slikovni. ALi nakon 15 dana vidjet ćemo kakav ctr ima oglas u sredini, ako je loš mičem ga.

Stranica ima otprilike 800 UV dnevno, a ukupan pageviews je preko 1000.

mrgood kaže:
Hvala na savjetima !

1. Ako ovo napravim, header ce se rastegnut po visini i mislim da ce to izgledat ruzno. Ali probat cu. Nadam se da si mislio na 336x280, jer adsense ima tu dimenziju (postoji jos i 250x250) Da li da ovaj oglas bude text , slika ili mješovito?
2. Već sam promijenio sve oglase u text only, jer sam analizom u adsense sučelju ustvrdio da text oglasi imaju daleko veći ctr nego slikovni. ALi nakon 15 dana vidjet ćemo kakav ctr ima oglas u sredini, ako je loš mičem ga.

Stranica ima otprilike 800 UV dnevno, a ukupan pageviews je preko 1000.

1. Možeš i 336x280. Rekao sam 300x250 zato da nebi previše rastezao.
Moje iskustvo govori isto da su bolji text only. Osim ako u nichi imaš jake oglašivače koji vrte dobre oglase, koji posjetitelje navode da kliknu na reklamu.

2. Smatram da je najbitniji onaj na dnu u tom paketu, ali definitivno trebaš prvo vidjeti crno na bijelo.

Kao što sam pretpostavio. Pageviews kod tebe komotno ima potencijala za veliko povečanje na postojeću posječenost.

P.S.
Najbolje bi bilo da napraviš promjene u dizajnu, nakon što postaviš cake koje će ti podignuti impresije.
Pošto te brine izgled, tako će sve biti bez greške :drinking

Iskreno, tvoja stranica sadrzava sve i svasta tako da AdSense i ne moze biti bas efikasan. On je efikasan ukoliko je elegantno ukomponiran u tekst sadrzaja koji blago otkriva rjesenje koje potencijalni posjetitelj trazi i falo onaj zadnji trzaj te ga navuce na AdSense oglas. AdSense je velika nauka i ja iako sam dosta radio sa AdSenseom i zaradio dosta odlucio sam ga ostaviti jer mi samo odnosi vrijedne posjetitelje dalje sa moje stranice. Ja sam posjetitelje odlucio unovciti affiliate proizvodima te raznim CPA ponudama i kada sam to shvatio kako funkcionira debelo sam prekrizio AdSense i otvorio novu stranicu u Internet zaradi. Ne kazem da je los no za njega trebas imati dosta posjetitelja koji dodju organskim putem a to znaci biti prvi na Googlu za odredjenu kljucnu rijec al opet tim nacinom ja grabim novce na promociji CPA proizvoda te Affiliate proizvoda i puno mi bolje ide.

gox1971 kaže:
Iskreno, tvoja stranica sadrzava sve i svasta tako da AdSense i ne moze biti bas efikasan. On je efikasan ukoliko je elegantno ukomponiran u tekst sadrzaja koji blago otkriva rjesenje koje potencijalni posjetitelj trazi i falo onaj zadnji trzaj te ga navuce na AdSense oglas. AdSense je velika nauka i ja iako sam dosta radio sa AdSenseom i zaradio dosta odlucio sam ga ostaviti jer mi samo odnosi vrijedne posjetitelje dalje sa moje stranice. Ja sam posjetitelje odlucio unovciti affiliate proizvodima te raznim CPA ponudama i kada sam to shvatio kako funkcionira debelo sam prekrizio AdSense i otvorio novu stranicu u Internet zaradi. Ne kazem da je los no za njega trebas imati dosta posjetitelja koji dodju organskim putem a to znaci biti prvi na Googlu za odredjenu kljucnu rijec al opet tim nacinom ja grabim novce na promociji CPA proizvoda te Affiliate proizvoda i puno mi bolje ide.

Hvala na iskrenom mišljenju, ali više od 80 % posjeta je sa Googlea, na kojem sam prvi za sigurno 10 ključnih riječi, tako da ovo ne drži vodu. I prikazuju se relevantne reklame, jer stranica ne 'sadrži sve i svašta' nego je orjentirana na računala i savjete vezane uz to.

Samo da vam javim da sam rijesio sve probleme, stvar je bila samo u temi, sa novom temom porastao je i CTR, i to znacajno...

Back
Na vrh