• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje InternetZarada Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku (Tržnica), direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Webmoney

sada sam otvorio webmoney nalog i vidim da mi je u rubljama a uopste me nije ni pitao za valutu moze li da se promeni valuta?

pronstar kaže:
Ima li iko da je vezao WM uz Payoneer karticu i da li je uspeo podici novac?

Ja sam dobio WM Payoneer, i mogu se pohvaliti da radi odlicno, pare legnu na karticu za 10-15 min, a sto se tice provizije verovatno ste videli na njihovom sajtu.

Popunio sam sve formulare i poslao im slike racuna,pasosa i kartice sve su mi odobrili.Prebacio sam im onih 18$ koje traze za transakciju ali su mi onda poslali poruku da moj broj mobilnog nije dobar (lazu) i sutradan i ako sam im ponovo poslao broj moba vratili onih 18$ na stanje.
Sta sad da im radim vec su me izmorili sa njihovim zahtevima?

Kad sam sredio sve i verifikovao WM doslo je do toga da vise ne moze da se prebaci novac na karticu nego samo bank wire.Srecom tu su mi pomogli Yuhuuuu,Astra i Zekans84.Da ostali nebi lutali evo i objasnjenja kako to izvesti.Ako ste vec verifikovani na WM ne morate ponovo slati pasos i ostale zajebancije ponovo:
Znaci ides More - Withdraw founds -To bank account - Bank-wire (onda izaberes WMZ ili WME sta vec imas) - Paymant information
Tu vec stoji zemlja odakle si i vi samo popunite ime banke koje ce se i samo pojaviti kada pocnete da kucate a izacice vam i njen SWIFT da nemorate i to da jurite.To potvrdite i onda se pojavi neki verovatno exceindzer meni je bio iz Alfa banke kao i mali kalkulator koliki su vam troskovi podizanja novca i vi unesete zeljeni iznos da vam se to sve poklopi i potvrdite.Cekate da vam na naslovnoj strani ispod vaseg maila izadje Pay:1 invoice kliknete na njega i na dnu ponovo ima Pay koji se potvrdjuje i treba da vam posalju code na sms koji unesete i takodje potvrdite.
To bi bilo sve sad samo sacekate da novac legne na vas racun.

Od jutros pokusavam da prebacim novac sa WebMoney-a na moj racun, ali stalno dobijam upozorenje da je ovaj servis trenutno nedostupan. Da li neko zna od kada nedostupan i kada ce ponovo proraditi?

Od jutros pokusavam da prebacim novac sa WebMoney-a na moj racun, ali stalno dobijam upozorenje da je ovaj servis trenutno nedostupan. Da li neko zna od kada nedostupan i kada ce ponovo proraditi?

Ako prebacujes na karticu to nije moglo ni pre 10 dana zato ubaci broj deviznog i prebaci na njega.

Jel netko probao povući lovu na devizni i payoneer u zadnjih par dana? Vidim da je na Cipru kaos oko poreza na ušteđevinu, tj. na sav novac koji stoji u bankama, a koliko mi je poznato WM šalje lovu sa Cipra (bar na devizni račun). Dali se bojite da bi se epassporte mogao ponoviti?

Maxxxer kaže:
Ako prebacujes na karticu to nije moglo ni pre 10 dana zato ubaci broj deviznog i prebaci na njega.

Gde treba kliknuti za prebacivanje sredstava na devizni? Bank wire?

Znaci ides More - Withdraw founds -To bank account - Bank-wire (onda izaberes WMZ ili WME sta vec imas) - Paymant information ....e sad, ako ti odma izadje da upises ime prezime, broj racuna, swift i tako to, onda si zavrsio posao i samo trebas da cekas da ti stignu pare
Ako ne, onda ces morati opet da im saljes pasos i mozda jos jedan dokument koji moras da skines popunis skeniras i ponovo im posaljes

Sve u svemu, kad kliknes na Paymant information sve ce ti biti jasno i znaces na cemu si
Ovo ti je procedura.SWIFT za Intesu ce ti izaci sam cim pocnes da kucas ime i prezime.Imas jos kad sve ovo napravis na naslovnoj strani WM (Pay: invoices) tu ce ti stajati broj 1 udjes tu i stines PAY,trazis confrimacioni cod putem SMS-a i kad ukucas to ti je to.Broj deviznog ukucas ceo sa narandzaste kartice ako si u Intesi.Prosli put je lova legla za tri dana i provizija na 200-300$ je oko 20-25$.Kad zavrsis javi kako je proslo.

Ako se ide preko bank wire, zovu li šta da se potpiše u banci? I da li banka uzima ovdje neku proviziju i koliko otprilike?

Imam i visa electron karticu od Raiffeisen banke u Bosni, pa da li mi je bolje da nju povežem, ako uopšte može, ili je isplatnije preko bank wire?

djetlic kaže:
Jel netko probao povući lovu na devizni i payoneer u zadnjih par dana? Vidim da je na Cipru kaos oko poreza na ušteđevinu, tj. na sav novac koji stoji u bankama, a koliko mi je poznato WM šalje lovu sa Cipra (bar na devizni račun). Dali se bojite da bi se epassporte mogao ponoviti?

Nece taj novac koji WM via Payoneer ni primirisati Cipar. ;)

mara- kaže:
Ako se ide preko bank wire, zovu li šta da se potpiše u banci? I da li banka uzima ovdje neku proviziju i koliko otprilike?

Imam i visa electron karticu od Raiffeisen banke u Bosni, pa da li mi je bolje da nju povežem, ako uopšte može, ili je isplatnije preko bank wire?

Poslednji put kada sam radio prenos novca preko Bank Wire zvali su me panicno iz Komercijalne banke da hitno dodjem. Tamo sam morao da pisem izjavu i objasnjavam ko mi je poslao novac i koji je razlog. Katastrofa.

Verovatno mora u svim bankama da se potpisuje izjava o poreklu novca.
Webmoney verovatno nece vise raditi transfere preko visa kartica.

rubiroza76 kaže:
mara- kaže:

Poslednji put kada sam radio prenos novca preko Bank Wire zvali su me panicno iz Komercijalne banke da hitno dodjem. Tamo sam morao da pisem izjavu i objasnjavam ko mi je poslao novac i koji je razlog. Katastrofa.

A jebemu, ne može čovjek da dođe do para sa ovog Webmoney-a, ovi exchangeri oderu, a za wire te peglaju iz banke. Koja je onda najbolja solucija? I šta kažete u banci odakle vam novac? Sumnjam da spominjete hosting servise.

Ja sam uzeo njihovu payoneer, stigla je za 20ak dana i u dva dana podigao mjesečni limit. Mislim da nema bolje opcije.

Ali moraš svaki mjesec plaćati njima održavanje kartice koliko sam skontao. Može li mi neko reći koliko uzimaju provizije za wire, bilo to banka ili webmoney? I šta kažete u banci odakle vam pare? I da li se dešava da se to nešto oporezuje?

djetlic kaže:
Ja sam uzeo njihovu payoneer, stigla je za 20ak dana i u dva dana podigao mjesečni limit. Mislim da nema bolje opcije.

Ta payoneer kartica je mnogo skupa,zar ne.

Back
Na vrh