• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje InternetZarada Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku (Tržnica), direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Vlasnici sajtova sa embedovanim filmovima

Cafa kaže:
brzi, ti možda jesi u Srbiji a server u Nizozemskoj, ali Google je američki. :taunt

Jedna DMCA prijava i sajt nestaje iz rezultata pretrage zauvijek. Ključ u bravu, doviđenja.

Google po DMCA prijavi uklanja iz pretrage samo URL copyrightovanog sadržaja koji se nalazi na sajtu, a ne i ceo sajt.

Sparrowhawk kaže:
Google po DMCA prijavi uklanja iz pretrage samo URL copyrightovanog sadržaja koji se nalazi na sajtu, a ne i ceo sajt.
Dobro, onda napraviš prijavu za svaki URL na sajtu. Malo više papirologije ali je ishod isti.

brzi kaže:
sunbeach kaže:
Evo ovo je za muziku bila vest: http://www.telegraf.rs/vesti/122716...jih-su-podnete-krivicne-prijave-za-pirateriju

cak su podneli prijavu i protiv www.rutube.ru :crazy_grin

I od svega toga... skoro svi sajtovi i dalje rade!

Ja ti lepo kazem da se zakon krsi ili ne krsi tamo gde ti se sadrzaj nalazi a ti kako hoces.

Npr. sajt nekifilmovi.com vlasnik iz Srbije stavi na koji god hoces hosting na svetu,krivicna prijava ce ici protiv vlasnika sadrzaja sajta,sto znaci protiv onog ko je registrovao nekifilmovi.com jer je pod tim imenom postavljen sadrzaj koji krsi zakon,ako je registrovan preko godaddy trazice informacije o vlasniku...ne goni se krivicno hosting nego vlasnik sajta.

Znaci po tvome zakupi neko domen u indoneziji i hosting i ne mnogu mu nista ili zakupi domen preko godaddy-ja a hosting u indoneziji i opet mu ne mogu nista iz Srbije iako npr. krsi srpski zakon.Nekako ne razumem tu tvoju recenicu "Ja ti lepo kazem da se zakon krsi ili ne krsi tamo gde ti se sadrzaj nalazi a ti kako hoces."

sunbeach, u pravu si, naravno da je kriva osoba koja krši zakon. Ovo što brzi kaže ispada kao da se zakon krši sam i da on nije kriv jer nije na lokaciji na kojoj krade.

Baš bi bilo dobro tako. Nizozemac si, ukradeš zlato u Rusiji i sakriješ ga na Tajlandu pa ti nitko ništa ne može. :hysterical

Ovo što su filmovionlinetv.com uklonjena "samo" dva URL-a, jedan od tih URL-ova je Birdman. Pravna služba Foxa je poslala DMCA prijavu Google Inc. i tako je naš FilmoviOnline ostao bez Birdmana u rezultatima pretrage:
https://www.chillingeffects.org/notices/10610026

Po meni, to baš i nije mala stvar.

Ma znam da su vlasnici/registranti odgovorni za sadrzaj,samo sto brzi pise da ti niko iz Srbije ne moze nista ako imas hosting u nekoj drugoj zemlji jer tamo vlada drugi zakon tu je malo nejasan,jer ako dodje do krivicne prijave tuze te iz Srbije.
Izgleda da ti vlasnici filmova ne mogu stici poslati sve prijave jer kako posalju jednu tako nikne tri nova sajta,ali me cudi kako ih krivicno ne gone,retko koji vlasnik sajta koji ima filmove online zaglavi na robiji,samo se za torente cuje da su uhapseni i vlasnik megauploada...ali to je sitnica koliko ima sajtova sa online filmovima i koji opstaju godinama cak i budu prvi u trazilicama neki sajtovi sa balkana.

Zato ja lijepo koristim XMBC, a ne ove stranice s embed filmovima...

sunbeach kaže:
Ma znam da su vlasnici/registranti odgovorni za sadrzaj,samo sto brzi pise da ti niko iz Srbije ne moze nista ako imas hosting u nekoj drugoj zemlji jer tamo vlada drugi zakon tu je malo nejasan,jer ako dodje do krivicne prijave tuze te iz Srbije.
Izgleda da ti vlasnici filmova ne mogu stici poslati sve prijave jer kako posalju jednu tako nikne tri nova sajta,ali me cudi kako ih krivicno ne gone,retko koji vlasnik sajta koji ima filmove online zaglavi na robiji,samo se za torente cuje da su uhapseni i vlasnik megauploada...ali to je sitnica koliko ima sajtova sa online filmovima i koji opstaju godinama cak i budu prvi u trazilicama neki sajtovi sa balkana.

Ja kada kupim shared hosting kupio sam paket sa jednog servera i na tom serveru ima jos 100 paketa to jest vlasnika drugih sajtova i mogu da ga kupim na ime Petar Petrovic isto tako i domen mozes kupiti na ime Petar Petrovic i kazi mi sada koga oni tuze?

Tuzi se vlasnik servera to jest ip adrese na kom je sajt jer samo ip adresa pruza tacnu informaciju. Kao sto si verovatno primetio odredjeni prodavci hosting paketa naznace u pravilima da je warez zabranjen a zbog cega bi ga zabranjivali ako vlasnik sajta odgovara za sadrzaj?

Vlasnik servera to jest IP adrese odgovara za sadrzaj!!! Ukoliko je server u Holandiji onda ne ODGOVARA jer njihov zakon to odobrava!!!

A vlasnik megauploada je imao u kuci svoje servere. (Kanada koliko se secam)

Sto se zakona tice istina da nisam toliko "strucan" kao neki ali znam procitati da po odluci suda u SAD i EU suda u Nemckoj (prosle godine) presudjeno da embedovanje sadrzaja ne krsi autorska prava i nije krivicno delo osim ako sajt nije uploadovao filmove i koristio svoje servere za hostovanje istih. Sto vise neki od najvecih hostinga i sajtova te vrste na svetu su hostovani upravo u Nemackoj.

Isto tako svako ko zna bar osnove googla moze da vidi da niko, nikada, nigde, nije osudjen za embedovanje, samo za upload/hostovanje i u nekim ekstremnim slucajevima za porez (gde su se okretali milioni). Takodje DMCA je americka stavka ne Evropska, Azijska itd. Solarmovie je kao mozda i najveci sajt (ili jedan od njih) na svetu ove vrste pa ga niko ne dira, u Engleskoj su izglasali da se taj domen blokira na prostorima EN posto nemaju osnove da ga ugase ali da nekako zabrane da se gleda, i sajt samo uveo novi domen za EN podrucje i opet nikom nista.

DMCA prijava ne moze da se podnese protiv celog sajta samo protiv odredjenog sadrzaja, primera radi ne moze predstavnik kompanije warner bros da trazi uklanjanje filma koji je pod zastitom kompanije Paramount, kao sto ne moze ni da trazi ukidanje sajta. On moze da navede koji je sadrzaj upitan i dostavi dokaz o tome da je ovlasceni zastupnik i posalje to hosting kompaniji na kojoj se sajt nalazi ili direktno na kontakt mail sajta i sve dok sajt postuje i uklanja prijavljeni DMCA sadrzaj on je u ocima zakona ok, naravno vrate ih nakon mesec dana al koga briga.

Svako ko prati tu tematiku vidi da se DMCA prijave odnose u 99% slucajeva na hostinge ne na sajtove posto hostinzi hostuju, a sajtovi embeduju. Sjebi film na hostingu i sredio si ga na svakom sajtu koji vuce embede code, sjebi sajt na nekom sajtu i nikoga nije briga, niti ima efekta.

Ne treba agresivno braniti stavove o temama o kojima se slabo zna, a pri tom svakodnevno gledati filmove online preko tih sajtova. Nismo mi ni blizu upuceni u stvarno stanje, ali kao sto sam gore rekao po odluci dva suda (bar za sada) i odnosu koji se ima prema tim sajtovima generalno embedovanje nije ilegalno, mozda nije moralno ali to je nesto skroz drugo.

Pa boze moj neki od popularnijh online sajtova su hostovani upravo u SAD. Internet je svet za sebe i da oni mogu da rade stvari kako su neki ovde to opisali odavno bi resili sve vezano za pirateriju, hostinge, embede itd.

Sta sada neki klinac objavi (embeduje) spot/seriju/film sa youtube na svom FB profilu popice kaznu zato sto nema prava na to, daj molim vas. Google bi prvi to zabranio na youtube da je sve tako crno/belo pa onda ostali.

Ne budite veci amer od amera, opustite se i uzivajte ili cekajte BD izdanje i dajte 40-60$. :)

Sto se ove teme tice (iako su je pretvorila u jos jednu off-topic temu kao i mnoge u zadnje vreme), naleteo sam i ja ne 2-3 takva slucaja i nikada vise nisam usao na takve sajtove, na jednom sam cak napisao jedan komentar koji je uklonjen nakon par sati (bez vredjanja al im se ocigledno nije svideo).

Sto se kompletne situacije sa popupovima tice do sada sam to zamerio jedino filmoviziji s obzirom da kod njih odmah na pocetnoj imas 3-4 popupa, pa zatim na svakoj strani opet. Sto se ostalih sajtova tice oni nisu toliko drasticni uglavnom po jedan popup po stranici i to cesto samo na delu sa filmovima, retko gde izbaci dva.

Davor kaže:
Ne treba agresivno braniti stavove o temama o kojima se slabo zna
S time se u potpunosti slažem. Copyright je jedna kompleksna tema, a kao što vidimo audio-video industrija još nije pronašla pravni odgovor na piratstvo. Ali to ne znači da se onda može pričati nešto što nema veze s vezom.

Davor kaže:
embedovanje sadrzaja ne krsi autorska prava i nije krivicno delo
Što je babi milo to joj se i snilo.

Radi se o jednoj presudi u slučaju "BestWater International GmbH vs Michael Mebes & Stefan Potsch", ne radi se o regulativi niti o zakonu koji bi se odnosio na slične slučajeve. Ovo se odnosi na BestWater i na tog Mebesa i Potscha. To je to!

U ovom slučaju se radi o embedovanju *promotivnih* videa kompanije BestWater, a zna se da ne kršiš ničiji copyright kad ga promoviraš. Zato je i presuda takva kakva je.

Europski pravni sustav nije zasnovan na presedanima kao američki, što znači da u EU ovo ne znači ništa osim što je obradovalo one koji su pravno nepismeni.

Sad ti dođi na taj isti sud s embedovanim Birdmanom i reci sutkinji da nisi kriv jer Mebes i Potsch nisu bili krivi u potpuno drugačijem slučaju. Alo. :poke

Davor kaže:
Takodje DMCA je americka stavka ne Evropska, Azijska itd.
Točno. Pa ti onda američki Fox pošalje prijavu američkom Googleu i tvoja stranica s embedovanim filmom nestane s američkog Googlea. Što je tu nejasno?

Ovdje se iznosi argument da je embedovanje filmova "dozvoljeno" zato jer je prevelik broj sajtova koji to rade pa nositelj autorskog prava ne stigne to sve prijaviti. To je isto kao da kažeš da je dilanje droge ok jer tvoj prijatelj to radi već 5 godina a ulovili su ga samo jednom i dobio je prekršajnu prijavu. A šef najvećeg kolumbijskog kartela je na slobodi pa je i to valjda ok "makar možda nije moralno".

Embedovanje tuđeg autorskog sadržaja na svom profitnom sajtu je kršenje copyrighta. Ako netko misli da nije, neka mi pošalje link na članak US, EU, hrvatskog ili srpskog zakona.

Fox je stvorio Birdmana i ako ga distribuiraš na bilo koji način, kradeš. Ti ne hostaš ali distribuiraš, diler si. Hrvatski zakon recimo embedanje smatra distribucijom jer se radi o javnom prikazivanju i stavljanju na raspolaganje javnosti. Ako nemaš ovlaštenje za to od strane autora, kršiš njegovo autorsko pravo. Odnosno pravo na distribuciju.

Iluzije traju dok se ne suočiš s činjenicama. Jedan dan misliš da ti nitko ništa ne može i da si nadmudrio i veliki Fox, a drugi dan...

U slučaju sudskog procesa nemaš nikakve šanse, a u slučaju DMCA te nitko ništa ne pita.

Mene osobno ne smetaju sajtovi s filmovima, mislio sam i ja otvoriti jedan takav. Ali dobro znam kako su ljudi nezahvalni i kako im smetaju i ta dva-tri popupa. Za takve mi se ne da raditi nešto nelegalno.

brzi kaže:
mogu da ga kupim na ime Petar Petrovic isto tako i domen mozes kupiti na ime Petar Petrovic i kazi mi sada koga oni tuze?
brzi kaže:
Tuzi se vlasnik servera to jest ip adrese na kom je sajt
brzi kaže:
odredjeni prodavci hosting paketa naznace u pravilima da je nedozvoljeni sadrzaj zabranjen a zbog cega bi ga zabranjivali ako vlasnik sajta odgovara za sadrzaj?
brzi kaže:
Vlasnik servera to jest IP adrese odgovara za sadrzaj!!! Ukoliko je server u Holandiji onda ne ODGOVARA jer njihov zakon to odobrava!!!

Brzi, pa ti si našao način kako da prevariš sistem. Napišeš da si Petar Petrović i onda svi traže Petra Petrovića, a to nisi ti.

brzi kaže:
Ja kada kupim shared hosting kupio sam paket sa jednog servera i na tom serveru ima jos 100 paketa to jest vlasnika drugih sajtova i mogu da ga kupim na ime Petar Petrovic isto tako i domen mozes kupiti na ime Petar Petrovic i kazi mi sada koga oni tuze?

Tuzi se vlasnik servera to jest ip adrese na kom je sajt jer samo ip adresa pruza tacnu informaciju. Kao sto si verovatno primetio odredjeni prodavci hosting paketa naznace u pravilima da je nedozvoljeni sadrzaj zabranjen a zbog cega bi ga zabranjivali ako vlasnik sajta odgovara za sadrzaj?

Vlasnici servera naznace da je sadrzaj zabranjen jer si i sam naveo da kada bi tuzili,tuzili bi vlasnike servera ali da ne bi vlasnici servera odgovarali oni su jasno naznacili sta je zabranjeno da bi mogli da ti ukinu saradnju ili da daju tvoje podatke jer ti si to prekrsio sto znaci da si ti kriv a to sto si napisao Petar Petrovic nema veze jer ako hoce da te nadju mogu te naci preko uplate i preko tvoje ip adrese koje ostavljas na serveru kada se logujes ili kada si kupovao domen i registrovao se i tu si ostavio trag u vidu tvoje ip adrese i nacina na koji si platio,tvoj bankovni racun,paypal,skrill...

Davor kaže:
embedovanje sadrzaja ne krsi autorska prava i nije krivicno delo osim ako sajt nije uploadovao filmove i koristio svoje servere za hostovanje istih.

U Srpskom zakonu ti je i embedovanje i linkovanje nekog zasticenog autorskog dela kaznjivo,sto znaci uploaduj,objavi,embeduj ili linkuj neki domaci film ili bilo sta sto je zasticeno i ako autor odluci da te tuzi,bice pokrenut krivicni postupak.

Davor kaže:
Sta sada neki klinac objavi (embeduje) spot/seriju/film sa youtube na svom FB profilu popice kaznu zato sto nema prava na to, daj molim vas. Google bi prvi to zabranio na youtube da je sve tako crno/belo pa onda ostali.

Po zakonu Srbije ako neko bez dozvole autora embeduje domaci film,muziku ili bilo koje delo zasticeo autorskim pravima da bice krivicno gonjen ako vlasnik odluci da ga tuzi.Znaci neko objavi na youtubu pesmu koja je uploadovana bez odobrenja vlasnika i neko drugi embeduje tu muziku sa youtuba ,i svi koji je embeduju po zakonu Srbije mogu krivicno da odgovaraju,takav je zakon,e sad sto se on ne sprovodi i sto ne mogu da tuze hiljade klinaca to je nesto potpuno drugo_Odgovaraju i oni koji su postavili i oni koji su pokazali(linkovali,embedovali...) gde da se pogleda taj film

Cafa,

kazes da su ljudi nezahvalni i da im smetaju 2,3 pop up-a i da zbog toga ipak neces da radis ovu tematiku.

Sada definitvno mislim da odredjen tip ljudi otvara/zeli da otvori ovaj tip sajta.

Da li su ljudi nezahvalni generalno ili,samo kada dodju na sajt sa filmovima postaju nezahvalni ?
Trebali bi da prepoznaju taj trud ubacivaca embedovanih filmova, i da posle prvog pop upa se nasmeju i kazu jos jos ,znam koju zrtvu podnosite, jos me zatrpajte.

Cime se ti bavis kada uspevas od nezahvalnika da uzmes novac uopste?

Nisam te htio uvrijediti nego govorim općenito.

Kad daješ nešto besplatno, uglavnom imaš posla s ljudima koji su preko mjere kritični i zahtjevni. Jednom rječju: nezahvalni. To je pogotovo istina na ovom našem tržištu.

Ja mislim da ako netko riskira kazneni progon i radi 8 sati dnevno i plaća server da ti omogući da besplatno gledaš Birdmana, da možeš podnijeti te 2-3 reklame. Puno više podnosiš kad na TV gledaš film, imaš 20 minuta reklama.

Cafa kaže:
Nisam te htio uvrijediti nego govorim općenito.

Kad daješ nešto besplatno, uglavnom imaš posla s ljudima koji su preko mjere kritični i zahtjevni. Jednom rječju: nezahvalni. To je pogotovo istina na ovom našem tržištu.

Ja mislim da ako netko riskira kazneni progon i radi 8 sati dnevno i plaća server da ti omogući da besplatno gledaš Birdmana, da možeš podnijeti te 2-3 reklame. Puno više podnosiš kad na TV gledaš film, imaš 20 minuta reklama.

Pa ne vriste ljudi od srece ni kada na TV prikazuju reklame. 50% interneta se zasniva na besplatnom sadrzaju, pogledaj adsensere, ili bilo koju drugu kategoriju gde se poslovna politika zasniva na tome da vlasnik daje besplatni proizvod a prodaje oglasni prostor ili uzima email ili drugo.

Ovde je poenta da bas taj rizik zbog nelegalnog sadrzaja nadomescuju sa extremno visokim procentom reklama. Ali i pored toga, nabijaju na nos korisnicima kako su oni eto zrtve i objasnjavaju procese i probleme u svom poslovanju i to im je izgovor za sve. Kao kada bi vlasnik sajta sa adsense reklamama napisao :

" Molim da klikcete na banere, ja tu placam pisce, znate li vi koliko je jedan text, a klikcu mi samo 1%, nemam uopste interesa da placam ove textove, jer ste nezahvalni, ne klikcete na oglase, a ja mega car vam dajem najbolje besplatne tekstove".

Meni bukvalno ni za jedan film ne treba duže od 5 minuta da ga nađem. A to što iskoči koja reklama kao da je bitno. Ne znam ni šta vlasnici žele postići svojim žaljenjem, kao da je nekoga briga za to. Ako on nema ili neće da postavi neki film/seriju, uvijek ima ko hoće.
Takođe, primijetio sam, ne znam kako je kod vas, da većina mojih drugova ne zna zatvoriti te reklame. Čim ih vide, odmah mi šalju da se ne može gledati film.

Cafa kaže:
Fox je stvorio Birdmana i ako ga distribuiraš na bilo koji način, kradeš. Ti ne hostaš ali distribuiraš, diler si. Hrvatski zakon recimo embedanje smatra distribucijom jer se radi o javnom prikazivanju i stavljanju na raspolaganje javnosti. Ako nemaš ovlaštenje za to od strane autora, kršiš njegovo autorsko pravo. Odnosno pravo na distribuciju.

Izdvojio bi i slozio se s ovime. Hostao ili embedao svejedno to je distribucija a to je zabranjeno ako se za to nema pravo dobiveno od autora.

sunbeach kaže:
brzi kaže:

Tuzi se vlasnik servera to jest ip adrese na kom je sajt jer samo ip adresa pruza tacnu informaciju. Kao sto si verovatno primetio odredjeni prodavci hosting paketa naznace u pravilima da je nedozvoljeni sadrzaj zabranjen a zbog cega bi ga zabranjivali ako vlasnik sajta odgovara za sadrzaj?
Vlasnici servera naznace da je sadrzaj zabranjen jer si i sam naveo da kada bi tuzili,tuzili bi vlasnike servera ali da ne bi vlasnici servera odgovarali oni su jasno naznacili sta je zabranjeno da bi mogli da ti ukinu saradnju ili da daju tvoje podatke jer ti si to prekrsio sto znaci da si ti kriv a to sto si napisao Petar Petrovic nema veze jer ako hoce da te nadju mogu te naci preko uplate i preko tvoje ip adrese koje ostavljas na serveru kada se logujes ili kada si kupovao domen i registrovao se i tu si ostavio trag u vidu tvoje ip adrese i nacina na koji si platio,tvoj bankovni racun,paypal,skrill...

Slatko si me nasmejao jer cu ti dokazati da ne prdis vise!

[attachment=926]

znaci kupovina cega hoces sa neverifikovanog paypala je moguca ima mnog opcija za placanje a da se ne zna ko je uplatilac a i mogu iz nekog kafica uplatiti tako da tvoja prica ne pije vodu ovde a kamoli na sudu da dokazes da sam bas to ja!!!

Znaci NE odgovara vlasnik sajta nego vlasnik servera!!!

Prilozi

• untitled.PNG
    untitled.PNG
    14.4 KB · Pregleda: 503
  • untitled2.PNG
    untitled2.PNG
    10.9 KB · Pregleda: 468
Mislim da sam sada shvatio sustinu. Vlasnici sajtova sa embedovanim filmovima su u stalnom strahu, i zele sto pre da zarade i obrnu novac. Ne znaju kada ce im domen banovati, ili kada ce stici neka prijava. Bez obzira sto rade na ivici, ne zaradjuju dovoljno, novac koji im stize ne kompenzira strah niti ulozeni trud,za razliku od recimo dilera drogom, koji imaju visok rizik ali mnogo manje recimo ulazu vremena i truda. I onda nastaje frustracija, koju prebacuju na krajnje korisnike.

brzi kaže:
Slatko si me nasmejao jer cu ti dokazati da ne prdis vise!

Dobro Petar Petrovic gde na kraju zavrse te pare ;) na kom bankovnom racunu i ko ih primi,jer ne verujem da si i u banci Petar Petrovic jedino ako kupujes online negde sam od sebe preko 2Checkouot-a ili bilo kako ali mogu da te nadju ako hoce.

Gde zakupljujes domene,jer ja ne mogu na godaddy preko neverifikovanog paypala a evo i ovaj verifikovani srpski mi pravi probleme i odbio mi zakup domena: Transfer From Credit Card Denied

EDIT: video sam gde zakupljujes: http://ifastnet.com/portal/domainchecker.php

Dobro ajde sada cu da te razocaram i da ti napisem da mogu da te nadju ako hoce,kada god hoce na stotinu nacina...necu da izdajem ovde kako mogu da te nadju jer mi ne pada na pamet da neki tamo policajac cita ovo i uci od mojih postova kako da nalaze ljude koji postavljaju najnovije filmove koji i ja i moja zena i deca gledamo besplatno,samo cu ti napisati za kraj Mogu da te nadju ako hoce ako te zanima na koji nacin posalji mi poruku,necu da pisem javno jer iskreno bas me briga za te holivudske budzovane jer dok je sajtova sa filmovima ja ih gledam besplatno i necu da rusim nesto od cega vecina ljudi imaju koristi,a to sto tamo neki holivudski budzovan gubi nekoliko stotina evrica ma bas me briga za sve njih. I za kraj ziveo torent i svi vi koji embedujete samo napred ali morate znati da rizikujete jer krsite zakon.

freemind kaže:
Mislim da sam sada shvatio sustinu. Vlasnici sajtova sa embedovanim filmovima su u stalnom strahu, i zele sto pre da zarade i obrnu novac. Ne znaju kada ce im domen banovati, ili kada ce stici neka prijava. Bez obzira sto rade na ivici, ne zaradjuju dovoljno, novac koji im stize ne kompenzira strah niti ulozeni trud,za razliku od recimo dilera drogom, koji imaju visok rizik ali mnogo manje recimo ulazu vremena i truda. I onda nastaje frustracija, koju prebacuju na krajnje korisnike.

Pa slozio bih se sa tobom za frustracije lika koji je bio povod za ovu diskusiju. Mada straha nema, nema ni rizika, eventualno da se skine neki film, ali kada imas bazu sa par hiljada filmova, sajt ti je star barem tri meseca pa ne zavisis od jednog filma. A za popupove, ako ti se ne svidja imas mnogo mogucnosti da gledas i bez njih.

Back
Na vrh