• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje InternetZarada Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku (Tržnica), direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Adsense općenito Visok CTR

iceman

Aktivni član
Tu od
5 Srp 2009
Vecina se zale da im je mala Klikovna rata stranice iliti CTR a ja se zalim da mi je mnogo veliki.
Kada sam postavio oglase bio mi je prosek od 2% do 10% CTR dnevno_Ok sam ih uklopio i bilo je solidno,znam odprilike gde bi trebali da stoje jer sam video tonu sajtova i vidim gde vecina postavlja.Juce pogledam koliko mi je kad ono 50%.Danas 80% od 70 unikatnih poseta.
Pada mi samo na pamet jedno,posto se polako probijam na Googlu ka prvoj poziciji da mozda nece neko da me makne pa mi namerno klika da bi dobio ban.Jel se desavalo vama nesto slicno?Mislim se da li da ih sklonim jedno vreme pa taj ako mi namerno klika moze da ga duva u frulu:p

iceman kaže:
Vecina se zale da im je mala Klikovna rata stranice iliti CTR a ja se zalim da mi je mnogo veliki.
Kada sam postavio oglase bio mi je prosek od 2% do 10% CTR dnevno_Ok sam ih uklopio i bilo je solidno,znam odprilike gde bi trebali da stoje jer sam video tonu sajtova i vidim gde vecina postavlja.Juce pogledam koliko mi je kad ono 50%.Danas 80% od 70 unikatnih poseta.
Pada mi samo na pamet jedno,posto se polako probijam na Googlu ka prvoj poziciji da mozda nece neko da me makne pa mi namerno klika da bi dobio ban.Jel se desavalo vama nesto slicno?Mislim se da li da ih sklonim jedno vreme pa taj ako mi namerno klika moze da ga duva u frulu:p
Ovo je stvarno nerealno. :D

Kao što si rekao, možda ti netko namjerno klika na oglase. Može biti konkurencija, ili nešto što se nekim ljudima dešavalo, da ti prijatelji i ljudi koji znaju da je to tvoj sajt klikaju po oglasima i misle da ti čine uslugu. :sigh

Btw, možda si koristio i neke marketinške trikove koje ne bi smio; npr., poznato je da slike direktno uz adsense oglase značajno povećavaju CTR (ali su zabranjene od G-a, tako da ne bih nikome preporučio tu metodu).

Ako ti je sve u skladu s pravilima, onda ne bi trebalo biti problema. Samo tako nastavi dalje!

Mislim da sve iznad 20% je sumnjivo pa bi mogli radit provjeru. Krsto je bio na forumu ja mislim podjelio neki plugin ili tako nes gdje mozes ogranicit broj puta sto se prikazuje reklama jednoj osobi pa mozda da to probas stavit. Neznam ko je ovdje rekao da cim vidi neki porast ili nesto sumnjivo odmah javlja Adsense supportu.

Niti bilo ko zna za blog,ne teram drugove niti bilo koga da mi klika,bio bi luzer u startu kad bi to radio.Znaci ne zna niko za blog a slika nemam,nijednu!
Bice da je ovo sto sam pomislio,ako i sutra bude ovako preterano slanjam oglase,pa nek duva u auspuh ili frulu,moze da bira:smack

admin je pričao o nekom sajtu koji te odma izveptava o tome da je neko sa istog kompa kliknuo na 5 reklama, ti onda adsense timu pošalješ poruku i boli te uvo ;)

Ja sam zbog slične stvari prije godinu dana dobio ban, stime da je samo jedan dan bio veći CTR. Prijavi sam Google-u da sumnjaš na ilegalne operacije na svom blogu pa nek provjere što se dešava jer kad jednom dobiješ ban od Google-a teško je vratiti ta acc.

Ja ne bih stavljao nikakav plugin koji sakriva oglase. Oborio bi broj impresija.

Meni cim se desi velik ctr. preko 10% ja cimam mail adsensu da provjere i pomognu. Ako su zaista lazni klikovi oni imaju nacina da doskoce tome ko te spamuje sa njima. Ne brini.

I da meni je ctr na vecini stranica izmedju 0.5 i 1.6% :D

...meni se upravo sinoć dogodilo "sranje". Pohvalio sam se nekim ljudima za stranicu i AdSense i netko mi nakrcao par klikova više i to 2 puta u zadnjih mjesec dana, mislio ja neće se to više ponoviti i dok sam ja tako mislio sinoć dobio mail od AdSensa da su me banali. Pisao sam im mail u kojem sam sve objasnio pa ćemo vidjeti...

Moj savjet ti je ako ti je iole nešto čudno odmah bez zadrške piši googlu mail da ne bi prošao kao i ja(a stvarno nisam htio učiniti ništa mimo pravila).

Eto,

Hellas
Bas ti mali CTR;-(

mravac
E jbg,mozda si razbacavao link svuda pa te provalili,valjda ce te povratiti,ali to tesko ide...

Poslao sam im na suport,pa me nece valjda banoviti,a klikovi su mi se drasticno smanjili,ili je mozda taj klikac otisao negde na put:smack

Nisam dugo gledao koliki mi je ukupni CTR,obicno gledam po danu sta se desava,sad bacih pogled i vidim,ukupni mi 1.4%;)

Evo ja sad radim neki novi projekt vezan za adsense. Za sad imam malo klikova, ali mi je postalo normalno da je CTR iznad 50%... Jednom mi je bio cak 200%. Nisam nista pisao Googleu u vezi toga jer mislim da nije potrebno.

Uglavnom, najvaznije je pogodit dobar niche i imat dobar templejt.

m4ster kaže:
Evo ja sad radim neki novi projekt vezan za adsense. Za sad imam malo klikova, ali mi je postalo normalno da je CTR iznad 50%... Jednom mi je bio cak 200%. Nisam nista pisao Googleu u vezi toga jer mislim da nije potrebno.

Uglavnom, najvaznije je pogodit dobar niche i imat dobar templejt.
E sad 200%?!
Si stavio 200 adsense reklama na sajt;-)?

Ne, samo jednu :p

Ma zna se desit da jedan posjetitelj klikne na dva oglasa... Rijetkost, ali se moze dogodit..

Ti si nes pobrkao ili poremetio jer %200 CTR je nemoguce. To bi znacilo da od 100 prikazivanja si dobio 200 klikova. Znaci doslovno fizicki nemoguce.

Nisam nista pobrkao. Jedan posjetitelj klikne na dvije reklame, a posto se reklame otvaraju u novom prozoru, to je sasvim moguce.

To se rijetko događa, ali eto, moguce je. Evo bas jucer sam imao na jednoj stranici %40 CTR, a na drugoj %33.33...

Tek sam poceo radit s AdSensom tako da je moguce da je tako velik CTR rezultat malog broja posjetitelja. Ali svejedno je pokazatelj da sam na dobrom putu.

Za sad je sve dosta jednostavno - buying niche, targeted traffic, high CTR template...

Da ti sam sebi ne klikćeš malo na reklamice? :D

To se može dogoditi samo ako imaš jako malo posjete, a netko baš obožava tvoje adsense reklame =)

Back
Na vrh