• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje InternetZarada Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku (Tržnica), direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Učenje PHP-a za početnike - Kako naučiti programirati ?

argon kaže:
...ako imaš neki stvarno poticajan joint-venture na umu, samo kaži :)

Hvala ti na odgovoru Argone, javit' ću ti se, ako si modificiran u tome mogli bi stvarno ući u jedan bijesni Joint Venture. ;)

argon kaže:
Wordpress i Joomla recimo su odlični ako stvarno imaš najjednostavniji sajt na umu (objavljivanje članaka i gotovo)
ali su pain in the ass ako imaš imalo zahtjevnije funkcionalnosti.

Nikakav Wordpress ni Joomla. Bilo bi, znači, pain in the ass, ali bez muke nema nauke. :fever
Javim ti se privatno, ovih dana, samo da izađem iz ove gužve sad. ;)

Zanima me da li je pre citanja knjige koju preporucujete potrebno poznavanje html-a i css ?? Da li bi trebalo to da predjem kao i javascript il da uzmem knjigu odmah? :)

Mislim na knjigu PHP i My sql- razvoj aplikacija za web..posto vidim da malo kasnim sa temom :)

Zmajcheche, HTML MORAŠ prvo naučiti, a poželjam je i css. Javascript - ako ti se dade programirati. Ali tek nakon HTML-a ide php.

zmajcheche kaže:
Zanima me da li je pre citanja knjige koju preporucujete potrebno poznavanje html-a i css ?? Da li bi trebalo to da predjem kao i javascript il da uzmem knjigu odmah? :)

Mislim na knjigu PHP i My sql- razvoj aplikacija za web..posto vidim da malo kasnim sa temom :)

Definitivno ti preporučujem da naučiš neke osnove HTML-a i CSS-a.

Ne znam kakva je ova knjiga, ali ja mogu da preporučim svim početnicima sledeću:

Learning PHP,MySQL, Javascript, CSS and HTML5
-Robin Nixon

Knjiga pokriva osnovne svih navedenih + daje konkretne primere. Na kraju je dokumentisan ceo tutorijal za izradu minijaturne aplikacije poput Tvitera.

Ako ne možete da je kupiti, proverio sam i postoji torent, ali o tome neću pisati ovde.

Back
Na vrh