• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje InternetZarada Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku (Tržnica), direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Adsense općenito Ubitačni rezultati

Mrgood - isklljucen je plugin sada :D
Neonest - hvala puno, i meni se dizajn svidja i mislim da ne bi trebao nista da menjam sinoc sam radio sitne promene i radim tako sitne promene ali nista drasticno necu jos da menjam. Inace hvala, polako cu da dodjem i do tih 5.000 poseta dnevno :D Ipak sam poceo 10.12.2014 :)

Sto se tice broja oglasa i mene zanima to, mada mislim da je 5 dozvoljeno..

nenonest, to ovisi kakav adsense account imas. Ja recimo mogu imat 5 reklama, dok neki mogu samo 3. Ako ti je recimo dozvoljeno 3 reklame, kada stavis cetvrtu ona se jednostavno nece prikazivat.

mrgood kaže:
nenonest, to ovisi kakav adsense account imas. Ja recimo mogu imat 5 reklama, dok neki mogu samo 3. Ako ti je recimo dozvoljeno 3 reklame, kada stavis cetvrtu ona se jednostavno nece prikazivat.

Mislim da nisi bas u pravu. Moj account je nov, dakle od pocetka novembra ga imam jos nemam ni prvu isplatu... A ipak mi otvara 4 reklame, probao i uverio se. Svih 4 se vide. Kako to? imam najobicniji account, nisam napredovao da bih bio neki premium clan...

Jel imaš ti Google Analytics? Ako imaš pogledaj koliko se dugo posetioci zadržavaju na sajtu. Ja već godinama obilazim Fb promet, a ovih dana rešio sam da malo ozbiljnije testiram i taj način dovodjenja posta. Ono što sam za sada primetio, posete ima dosta, ali vreme zadržavanja na sajtu dosta je kraće od posete sa Google.

sunbeach kaže:
To je protiv pravila googla da se oglasi stapaju ili tesko razlikuju od teme sajta.

Ne koristim Adsense za monetizaciju, pa preko dve godine, reci mi od kada je to pravilo?

Jokja kaže:
Jel imaš ti Google Analytics? Ako imaš pogledaj koliko se dugo posetioci zadržavaju na sajtu. Ja već godinama obilazim Fb promet, a ovih dana rešio sam da malo ozbiljnije testiram i taj način dovodjenja posta. Ono što sam za sada primetio, posete ima dosta, ali vreme zadržavanja na sajtu dosta je kraće od posete sa Google.

Da to je mogu da ti kazem i opste poznato da posete sa googla imaju vece zadrzavanje od posete sa fb-a... Na ditutionu mi je prosecno trajanje sesije 6 minuta dok je na Svet Zanimljivosti jedan minut...

Aleksej - i ja sam to negde citao, sto mi ne ide u glavu, on je kliknuo na oglas jer zeli to da vidi a to da li ce da se utapa ili ne to je vec tvoja stvar.. Uostalom i da je kliknuo slucajno na oglas on odma zatvori i ti ne dobijes zaradu, isti im je djavo..

Jokja kaže:

Ljudi koji dodju sa fejsbuka dodju da vide sustinu i da odu, da li to bila slika, ili neki video to je to... Ljudi koji dodju sa googla cesto traze nesto i u nadi da ce nesto naci na tvom sajtu cesto i naprave klik... Mnogi nazivaju posetu sa googla "kvalitetnom posetom" ok, mozda ako gledamo iz ugla sta ti dobijes, ali po svemu sudeci to je sve samo ne kvalitetna poseta, jer taj neko u vecini slucajeva moze da zaluta na tvoj sajt.

Polazim od sebe, kada trazim nesto putem googla uglavnom obidjem u proseku oko 5,6 sajta, sto znaci da ja udjem na 5 sajta i izadjem da bih se zadrzao na 6om sajtu, i na njemu ostvario odredjeno vreme. Tako da ako gledate googlove posete mnogo zavisi kakve ce one biti od toga kakva vam je tematika sajta. Sam adsense ce uvek rangirati posete kao najbolje one koje su dosle sa googla, ali sta mislite da li ce isto tako dobro rangirati posete koje su dosle sa neke druge "trazilice"? Nece! Prema tome iz toga se najbolje vidi da to nije bas sve tako objektivno kako se govori, i da nije svaka poseta sa googla kvalitetna, ali se slazem da po pitanju adsensa, i uopste procenat klikova, najgore posete dolaze sa fejsbuka.

aleksej kaže:
sunbeach kaže:
To je protiv pravila googla da se oglasi stapaju ili tesko razlikuju od teme sajta.
Ne koristim Adsense za monetizaciju, pa preko dve godine, reci mi od kada je to pravilo?

Od uvijek je to pravilo. :fever

Ljudi ja sam Adsense koristio od samog početka, prestao sam jer nisam mogao više da se jurim sa njima, sa čekovima, isplatama i sa Google update zbog sajtova. Digao sam lepo para preko njih i UVEK sam se trudio da mi se oglas što bolje uklopi u sajt. Ja koliko znam ne smeš da pored držiš sliku koja vara posetioca i tera ga da klikne ili da na bilo koji način teraš ljude da klikću, što se tiče boja oglasa i uklapanja to smo svi koji smo radili testirali 100x i uklapali što bolje uz tekst, čak su nam iz Adsense podrške predlagali da to radimo.

Jedino ako se nešto u zadnje dve godine promenilo.

neonest kaže:
Jokja kaže:

Ljudi koji dodju sa fejsbuka dodju da vide sustinu i da odu, da li to bila slika, ili neki video to je to... Ljudi koji dodju sa googla cesto traze nesto i u nadi da ce nesto naci na tvom sajtu cesto i naprave klik... Mnogi nazivaju posetu sa googla "kvalitetnom posetom" ok, mozda ako gledamo iz ugla sta ti dobijes, ali po svemu sudeci to je sve samo ne kvalitetna poseta, jer taj neko u vecini slucajeva moze da zaluta na tvoj sajt.

Polazim od sebe, kada trazim nesto putem googla uglavnom obidjem u proseku oko 5,6 sajta, sto znaci da ja udjem na 5 sajta i izadjem da bih se zadrzao na 6om sajtu, i na njemu ostvario odredjeno vreme. Tako da ako gledate googlove posete mnogo zavisi kakve ce one biti od toga kakva vam je tematika sajta. Sam adsense ce uvek rangirati posete kao najbolje one koje su dosle sa googla, ali sta mislite da li ce isto tako dobro rangirati posete koje su dosle sa neke druge "trazilice"? Nece! Prema tome iz toga se najbolje vidi da to nije bas sve tako objektivno kako se govori, i da nije svaka poseta sa googla kvalitetna, ali se slazem da po pitanju adsensa, i uopste procenat klikova, najgore posete dolaze sa fejsbuka.

Hvala ti, ali nema potrebe meni da objašnjavaš ništa u Vezi Adsense. Zadovoljan sam rezultatima i posetom sa Google, a fejs sam čisto uzeo da testiram da vidim kakvo je stanje. Nikad nisam ulagao preveliku nadu u FB posetu, a ovo što sam video u poslenje vreme je razočaravajuče. Kod mene je stanje sa Fb posetom slično kao što spominje pokretač ove teme, dok zarada od posete sa Google je neuporedivo bolja.

aleksej kaže:
sunbeach kaže:

Ne koristim ni ja odavno adsense za sajtove ali to je pravilo vazilo kada sam koristio google adsense reklame a vazi i sad:

https://support.google.com/adsense/answer/1346295#Formatting_content_to_mimic_ads

"Обликовање садржаја у циљу подражавања огласа

Објављивачи не смеју ни на који начин да прикривају Google огласе. То обухвата обликовање суседног садржаја тако да личи на огласе. Ако објављивач постави огласе на странице резултата претраге које нису део Google-а, разлика између резултата претраге и огласа мора да буде уочљива. Више информација потражите у смерницама AdSense-а за претрагу.

У доленаведеном примеру формат садржаја је веома сличан огласима, тако да их није лако разликовати. Ова примена није дозвољена."

https://support.google.com/adsense/answer/23921?hl=sr

"Пажљиво бирајте локацију за своје огласе.
Објављивачи ни у ком случају не би требало да користе трикове или обмане да би иницирали случајне кликове на огласе. Уверите се да су огласи добро постављени на вашем сајту, да су удаљени од интерактивних елемената, да не подражавају околни садржај и да се не налазе испод обмањујућих заглавља.
Одржавајте одговарајуће растојање између огласа и контрола на страници. На пример, на сајту са играма покушајте да огласе не постављате преблизу контролама које се користе за игру. Наша општа препорука је минимално растојање од 150 пиксела између Flash плејера и огласа.
Не постављајте огласе према садржају на транзитивне странице, интерфејс за игре или сајтове са стримованим видео снимцима. Ако желите да остварите зараду о д стримованих видео снимака или интерфејса за игре коришћењем одредишта за пласман са преклапањем, у стриму или транзитивних, погледајте AdSense за видео и AdSense за игре."

aleksej kaže:
Ljudi ja sam Adsense koristio od samog početka, prestao sam jer nisam mogao više da se jurim sa njima, sa čekovima, isplatama i sa Google update zbog sajtova. Digao sam lepo para preko njih i UVEK sam se trudio da mi se oglas što bolje uklopi u sajt. Ja koliko znam ne smeš da pored držiš sliku koja vara posetioca i tera ga da klikne ili da na bilo koji način teraš ljude da klikću, što se tiče boja oglasa i uklapanja to smo svi koji smo radili testirali 100x i uklapali što bolje uz tekst, čak su nam iz Adsense podrške predlagali da to radimo.

Jedino ako se nešto u zadnje dve godine promenilo.

Mene su opominjali zbog toga sto su oglasi blizu teksta-skoro pa se sklapaju,pa su mi se zato i zgadili i ne koristim adsense zbog tih nekih njihovih ubitacnih pravila i dvostrukih arsina gde neko nesto sve sme a neko nista ne sme.

Uopce nisu dvostruka pravila sto se adsense reklama tice. Samo moras to sve postovati i nemas nikakvih problema. Meni su recimo bili poslali obavijest da su reklame preblizu flash igrama i da imam 3 dana da to ispravim. Ja sam to lijepo ispravio i zaradjujem i dalje.
P. S. Naravno da ce svatko gledati da je reklama sto slicnija tekstu, medjutim to sve ovisi od stranice do stranice, negdje je bolje da se reklame isticu, a negdje ne.

Mene su non stop opominjali zbog teksta kao neki botovi zato sam i odustao zbog toga.

Npr. sada http://www.telegraf.rs postavlja svakakve slike kao npr golotinja... i nije banovan i sad kazi da to nisu dvostruki arsini ali sa ovim se ode u off topic.

sunbeach kaže:
Mene su non stop opominjali zbog teksta kao neki botovi zato sam i odustao zbog toga.

Npr. sada http://www.telegraf.rs postavlja svakakve slike kao npr golotinja... i nije banovan i sad kazi da to nisu dvostruki arsini ali sa ovim se ode u off topic.

Pa postoje dvostruki standardi samim tim sto se accounti razlikuju. Cuo sam da postoje premium nalozi, i ima nekih nivoa. Ne gleda adsense isto na mene koji zaradim 70e za 2 meseca i na tebe recimo koji toliko zaradis za 1 dan...

Evo čitam sve ovo i stvarno se čudim. Samo su mi jednom poslali opomenu, da su mi ugašeni oglasi na jednoj stranici sajta zbog neke golotinje, koju nisam uspeo da nađem tu. Ja sam tu stranicu, tj. taj ceo post obrisao i prijavio njima da sam obrisao i to je bilo to. Tad su oglasi takođe bili uklopljeni uz sajt i sam tekst, ko je gledao to za golotinju video je i oglase. A imao sam na desetine sajtove i to ne samo ja, tad sam u stalnom kontaktu bio sa drugim ljudima koji su radili sa Adsense i svi smo se dovijali kako da što više zaradimo. Znači dosta su se promenili, sad mi je i drago što ih ne korisitm više. :)

Prvi put mi se desava da imam tako klikove iz tih jakih zemalja a da nemam zarade.. sto se to desava? Samo kliknu i izadju?

Pa da, nista cudno. Medjutim, ako budes imao puno invalid clicks (klikovi bez zarade) Google Adsense onda pocne smatrati da se tvojim posjetiteljima ne svidjaju te reklame, i poceti ce se pojavljivati druge reklame koje imaju puno manji CPC. Imao sam osobno jedan takav slucaj.

@SpawneR ti si relativno nov u ovom poslu,mlad si i nemas toliko iskustva vidim da si dobar decko hoces da pomognes i da objasnis nisi drzak...,moja preporuka tebi a i svim ostalima je da ne prikazujete sajtove i ostale stvari koji pripadaju vama jer na svakom forumu ili bilo gde ima ljubomornih hejtera koji bi sve uradili da nekome uniste sajt,zaradu i da uzivaju u tom unistenju.Zbog toga ja nijedan moj sajt ili nesto sto pripada meni nisam nikada pokazao objavio ...nikome,cak ni moji ukucani ne znaju koji su sve moji sajtovi da ne bi slucajno kliknuli na reklame na mojim sajtovima sa moje ip adrese.

Back
Na vrh