• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje InternetZarada Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku (Tržnica), direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Adsense općenito Ubitačni rezultati

SpawneR

Moćan
Tu od
31 Lis 2013
Pozdrav svima, posle prvog čeka koji sam uzeo od AdSensa nastavljam da se mučim oko te zarade pa sada još i teže ide.. Naime klikovi i dnevna zarada je zaista očajna, videćete dole sliku pa ćete da me razumete... Voleo bih kada bi neko ko se razume u ovo npr. mrgood, flex i ostali, mogao da mi kaže gde grešim, da mi da neki predlog jer je greota da sa ovom mogu reći solidnom posetom ja imam izuzetno lošu zaradu...

Statistika sajta Svet Zanimljivosti: http://prntscr.com/5y6pa7
Statistika sajta DiTution(spontana poseta, ne reklamiram uopšte): http://prntscr.com/5y6q95
Zarada: http://prntscr.com/5y6qhc

Pored ova dva sajta koristim i sajt: http://intervjusa.com/ koji mi služi kao što vidite za skupljanje lajkova na fb stranici ( znam da je spamy ali moram malo lajkove da ganjam :tease ).. Ono što je zanimljivo je da sam do juče i na tom sajtu imao adsense, jedan u sidebaru jedan u postu, i da sam na tim sajtovima na poseti od 200 čoveka pravio zaradu od 0.60e dok ovde sa 1.500 čoveka ne ubijam ni 0.20e... Oglasne jedinice su bile 300x250 kao što je i na Svet Z. ... To mi nije jasno pa ako bi neko mogao da mi objasni ukoliko zna ili predpostavlja o čemu se radi?

Takođe ako neko ima neki online tut, neku knjigu nešto da pročitam malo o AdSensu više baš se interesujem i ovako neka mizerna zarada mi ubija volju :king

Negdje sam imao knjigu o adsense. Potrudiću se da je nađem. U knjizi (malo je stara, ali metode su iste) nećeš naći neki čarobni štapić već sažetak dobre prakse.

Primjedba: sam naslov posta je iritirajući (ne govori monogo o sadržaju), ako tako radiš sa sajtovima onda tu možeš naći uzrok svojih problema.

Mali sažetak koliko se sjećam.
1) Najavažnije: ljudi će doći na tvoj sajt isključivo radi sadržaja, niko ne dolazi na sajt da bi gledao reklame a pogotovo ne da bi kliknuo na njih.
2) Prilagodi reklame izgledu tvog sajta.

Metodika:
Pošto je Adsense iksljučivo stvar statistike, moraš imati što veći uzorak da bi dobio tačnije podatke.
1) svaki test na sajtu (promjena pozicije, dizajna, veličine itd) pratiš na minimum 1000 posjeta, preporuka 10.000 posjeta.
2) vodi dnevnik aktivnosti
3) upoređuj rezultate, (bounce rate, vrijeme provedeno na sajtu itd.)

Mene nisi prozvao za nekoga ko zna (malo je nezgodno praviti teme i onda pisati i odredjivati ko ce da ti odgovori ) ali napisacu ipak :) u januaru je uvek najmanja zarada.

Ako nadjes prosledi mi jer sam voljan da citam nesto :)

Odgovor na primedbu: Naslov je namerno takav, jer portali tj. zabavni sajtovi trebaju imati te sajtove kako bi posetilac dosao na sajt zar ne? Pre ces kliknuti na takav neki naslov nego na neki obican.. Radio sam testove i tako se pokazalo..

1) Ali imaj u obzir da je ovo zabavni sajt, nemam nichu, nemam sadrzaj koji ce njima da bude koristan vec treba da im bude zabavan, ako nalete na neki oglas sto im se dopada kliknu i eto kapne.. Makar da je 1e na 1500 poseta bio bi srecan iskreno.. Dok naprimer DiTution ima zaista dobar sadrzaj, i ponekad se desi da i tu uzmem neki dolar, naravno veca cena po kliku dosta dosta, ne forsiram ga jos toliko jer je u fazi gramatickog ispravljanja svih tekstova od strane osobe koja bolje poznaje engleski od mene...
2) Hmmm, da mislim da je to moj problem u ovom slucaju, previse izgledaju kao reklame.. Naprimer mrgoodov sajt free horor games, reklame na njemu ne izgledaju kao reklame apsolutno, kao jos jedna igrica na sajtu i zato ima dosta klikova. Sto je moguci razlog zasto ja na intervjusa.com imam vise klikova na oglas, tema je mnogo mracnija i oglasi su se verovatno utopili u temu.. Evo sada mi je palo na pamet da totalno promenim izgled sajta, da uzmem drugu temu i da napravim nesto novo da vidim kako ce to da funkcionise... Imas mozda neki predlog sta da dodam ili promenim?

Metodika:

Pocecu to da radim :)

sunbeach kaže:
Mene nisi prozvao za nekoga ko zna (malo je nezgodno praviti teme i onda pisati i odredjivati ko ce da ti odgovori ) ali napisacu ipak :) u januaru je uvek najmanja zarada.

Izvini stvarno, rekao sam i ostali zato sto vas dosta ima koji znate ali eto naprimer sa mrgoodom i flexom sam najvise bio u diskusijama na forumu i zapamtio sam ih dobro :) Da ali opet mi je nelogicno da isti posetioci i to njih samo 200 donesu vecu zaradu na drugom sajtu nego 1500 takvih na ovom sajtu.. Negde je tu problem..

To je protiv pravila googla da se oglasi stapaju ili tesko razlikuju od teme sajta.

SpawneR kaže:
Izvini stvarno, rekao sam i ostali zato sto vas dosta ima koji znate ali eto naprimer sa mrgoodom i flexom sam najvise bio u diskusijama na forumu i zapamtio sam ih dobro :) Da ali opet mi je nelogicno da isti posetioci i to njih samo 200 donesu vecu zaradu na drugom sajtu nego 1500 takvih na ovom sajtu.. Negde je tu problem..

Ma u redu je salio sam se za sebe,ali neko ti ne bi odgovorio a zna odgovor mozda ali nece da odgovori zbog toga sto ga nisi prozvao,nego mozda na drugom sajtu imas vise poseta iz inostranstva tj.zapadnih zemalja,amerike...pa je zato veca zarada.

Odakle je ova statistika i koliko ti imas na zanimljivostima UV na dan ? Jer ako je ovih 1500 pageviews a ne unikatne posjete to moze onda biti i 300 unikatnih posjeta.
Nema ti to veze, ja sa stranicom na engleskom sa 30 posjeta na dan zaradim isto kao sa stranicom na nasem sa 600 posjeta dnevno. Puno ovisi o nicheu i o tome odakle stizu posjete.
Evo i nekoliko savjeta za zanimljivosti: probaj sa 728x90 reklamom desno od logoa na stranici, ispod ovoga najnovije na naslovnoj ti je neka reklama cudnog oblika, tu isto stavi 728x90 . U samom postu stavi na dno u sredinu jos jednu reklamu 336x280 ili 300x250. Prati rezultate barem desetak dana pa javi kako ide.

sunbeach kaže:
To je protiv pravila googla da se oglasi stapaju ili tesko razlikuju od teme sajta.

SpawneR kaže:

Ma u redu je salio sam se za sebe,ali neko ti ne bi odgovorio a zna odgovor mozda ali nece da odgovori zbog toga sto ga nisi prozvao,nego mozda na drugom sajtu imas vise poseta iz inostranstva tj.zapadnih zemalja,amerike...pa je zato veca zarada.

Rekoh ti ista stvar... Poseta ista, sa istih stranica reklamirana, na istim grupama, plus manje poseta ima... A veca zarada..

Lose si shvatio sta sam gore pisao tj. lose si procitao, ditution i svetz imaju losu zaradu dok intervjusa.com sa glupim clancima i dobrom posetom i istom reklamom kao svetz ima vecu zaradu od svetz... Ditution razumem sto nema dovoljnu zaradu, to je uglavnom zbog toga sto ga ne reklamiram mnogo...

mrgood kaže:
Odakle je ova statistika i koliko ti imas na zanimljivostima UV na dan ? Jer ako je ovih 1500 pageviews a ne unikatne posjete to moze onda biti i 300 unikatnih posjeta.
Nema ti to veze, ja sa stranicom na engleskom sa 30 posjeta na dan zaradim isto kao sa stranicom na nasem sa 600 posjeta dnevno. Puno ovisi o nicheu i o tome odakle stizu posjete.
Evo i nekoliko savjeta za zanimljivosti: probaj sa 728x90 reklamom desno od logoa na stranici, ispod ovoga najnovije na naslovnoj ti je neka reklama cudnog oblika, tu isto stavi 728x90 . U samom postu stavi na dno u sredinu jos jednu reklamu 336x280 ili 300x250. Prati rezultate barem desetak dana pa javi kako ide.

JetPack plugin je izvor statistike, na google analystics je isto.. mozda za 30-40 poseta manje ... Vazi probacu, hvala na pomoci! :)

SpawneR kaže:
Da ali opet mi je nelogicno da isti posetioci i to njih samo 200 donesu vecu zaradu na drugom sajtu nego 1500 takvih na ovom sajtu.. Negde je tu problem..

Zbunio si me skroz odustajem :) merilo je odakle su posete I mesec januar je najslabiji za zarade sto se tice banera.

sunbeach kaže:
SpawneR kaže:
Da ali opet mi je nelogicno da isti posetioci i to njih samo 200 donesu vecu zaradu na drugom sajtu nego 1500 takvih na ovom sajtu.. Negde je tu problem..

Zbunio si me skroz odustajem :) merilo je odakle su posete I mesec januar je najslabiji za zarade sto se tice banera.

Svet Zanimljivosti (TEMATIKA: ZABAVA): 1500 poseta danas, uvek najvise poseta, najmanja zarada

DiTution (tematika: Tutorijali): 30 poseta dnevno, najmanje poseta, nema zarade jer ne reklamiram sajt toliko ali kada kapne CPC je veliki pa se na nju ne zalim mnogo, za ovu stranicu samo trazim neki savetic ili nesto sto bi poboljsalo ili trebam da promenim oko AdSense oglasa.

IntervjuSa (TEMATIKA: ZABAVA, spam sajt za prikupljanje lajkova): 200 poseta, reklamiram ga po istim grupama kao svet zanimljivosti a ima mnogo vecu zaradu iako nema dosta poseta..

To mene buni, zasto dva maltene ista sajta imaju razlicitu zaradu :)

Mishop - saljem mail na PM

Sve je to mnogo komplikovano ovo sto smo i ja i mrgud napisali to je razlog,ali ima jos hiljadu razloga npr.na kojoj lestvici je neki sajt u gugl trazilicama jer sto je na visoj lestvici u gugl trazilici i cena po kliku je veca npr. ako neki amer udje na sajt preko gugla koji je visi na lestvici i klikne na reklamu veca je cena klika...ma dosta je to sve komplikovano zato gugl i radi promene algoritama da se ne bi provalilo...zato postoje te pande...

Da ali mi je totalno cudno zasto intervjusa.com koji nije ni prijavljen na trazilice ima manje poseta zaradjuje vise od sajta iste tematike sa 5 puta vecom posetom i boljim rezultatima googla.. bice da je do pozicije oglasa sad cu kao sto je mrgood reko da postavim pa da vidimo :D Svakako hvala ti sto se interesujes :D

Pazi, poznato je (barem meni je) da najveci CPC ima prva adsense reklama, prema tome mozda tu treba traziti uzrok problema.
P. S. Na zanimljivostima, nakon sto odem na neki post, zamagli mi ga i iskoci onaj popup za lajk. Nakon sto lajkam, ja i dalje ne vidim sadrzaj posta, jer ta lajk popup i dalje stoji tamo. Koliki ti je bounce rate na zanimljivostima, kladim se da je visok.
P. S. Na nekim postovima nemas reklamu na pocetku posta. TO obavezno postavi svuda jednako, i na dno jednu ali da bude u sredini, ne floating left.

SpawneR kaže:
Da ali mi je totalno cudno zasto intervjusa.com koji nije ni prijavljen na trazilice ima manje poseta zaradjuje vise od sajta iste tematike sa 5 puta vecom posetom i boljim rezultatima googla.. bice da je do pozicije oglasa sad cu kao sto je mrgood reko da postavim pa da vidimo :D Svakako hvala ti sto se interesujes :D

Postavi sve oglase kako ti je mrgud napisao jer ja nemam adsense na sajtovima pa ne znam bas kako sad to ide ali se razumem u seo i prati iz kojih zemalja ti dolaze posete na sajtove jer po tome izgleda da ti intervjusa.com posete dolaze od stranaca ili na njemu imas najvise klikova od ostalih sajtova...postoji mnogo razloga,prati analitiku u toku dana cesce i onda sa tog sajta koji ti najvise donosi zaradu primeni na ostale sajtove sitem koji koristis za sajt koji ti donosi najvecu zaradu.

mrgood kaže:
Pazi, poznato je (barem meni je) da najveci CPC ima prva adsense reklama, prema tome mozda tu treba traziti uzrok problema.
P. S. Na zanimljivostima, nakon sto odem na neki post, zamagli mi ga i iskoci onaj popup za lajk. Nakon sto lajkam, ja i dalje ne vidim sadrzaj posta, jer ta lajk popup i dalje stoji tamo. Koliki ti je bounce rate na zanimljivostima, kladim se da je visok.
P. S. Na nekim postovima nemas reklamu na pocetku posta. TO obavezno postavi svuda jednako, i na dno jednu ali da bude u sredini, ne floating left.

Sad cu da iskljucim taj popup izgleda da je malo bugovit...

Bounce rate: http://prntscr.com/5ybm1j

Mislim da je nemoguce da nemam na pocetku posta oglas jer sve to radim preko plugina .. Dodao sam sada i na kraju posta u centru.. Takodje sam floating left stavio malo vecu dimenziju.. onaj large rectengle..

Bounce Rate ti je preko 84 % sto je jako puno, vjerojatno radi tog plugina. Jer korisnik dodje na stranicu, ode na post, klikne na lajk, popup se ne mice nego stoji, i zatvori stranicu. Nije ni cudo da nema zarade sa adsense.

Hajde i ja da se umesam posto sam malo poceo da pratim tvoje sajtove. Svidja mi se izgled sajta pogotovo svet zanimljivosti (volim zelenu boju). Posto se ja malo bavim u zadnje vreme podesavanjem adsense reklama i promenom pozicije, a sajtovi su nam manje vise slicnog dizajna, mogu ti reci da tako kako sada imas raspored da tako i ostane. Ono sto me cudi a sto niko ne govori je da ti imas previse malo poseta da bi ocekivao neku zaradu. Ja kada sam imao tako malo poseta bukvalno pravila nije bilo i pouzdane statistike. Desilo mi se da sa 980 poseta imam 7 klika svi svajcarci i napravim 2,5e, sledeceg dana 1980 poseta ja nemam ni ceo 1 evro.

Da bi imao malo jasniju sliku moras imati barem oko 5000 unikatnih poseta dnevno da bi mogao da pratis i da ta statistika nesto vredi, ako govorimo o dnevnoj statistici. Ono sto je rekao sunbeach ne bih se slozio i ako bih voleo da je tako. Ja sam januara najvise zaradio :) E sad ja sam malo menjao raspored reklama, ali sa druge strane veoma slabo poseta imam ovog meseca, pa mu dodje na isto. Opet je januar mesec gde nemogu da se pozalim na zaradu.

I ne bih da otvaram novu temu, ali zanima me koliko je reklama adsensa dozvoljeno na sajt? Neki su mi rekli 3, vidim da SpawneR ima 4, a na nekim sajtovima video sam i 5 reklama.

Back
Na vrh