• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje InternetZarada Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku (Tržnica), direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Sva pitanja Moneybookers / Skrill

@ Opty88 Ja imam Visa Electron karticu od Intese i povezana je sa MB nalogom i radi perfektno. Proveri ti da li si sve podatke ispravno uneo. Takođe proveri da li si koristio neke od ovih karaktera (šđćčž). Moguće da njihov sftver to ne prepoznaje pa ti zato odbija karticu.

@ m1l4n dobijaš novu karticu koja ima drugi broj i CVC kod ali je povezana sa istim računom kao i stara.

Skipper kaže:
@ m1l4n dobijaš novu karticu koja ima drugi broj i CVC kod ali je povezana sa istim računom kao i stara.

To znaci da je opet moram verifikovati na PayPal-u?

Imam problem posto mi je kartica bila na mamu ona mi izvadila da dobijam pare sa neta i sada sam punoljetan pa ne znam da li da izvadim na svoje ime ili da uzmem na njeno opet novu i hocu li imati problema sa verifikacijom PayPal-a? :D

Predpostavljam i da ti je PayPal nalog glasio na mamu. Ili nastavi na njeno ime sve da radiš ili napravi novi nalog na tvoje ime i koristi tu novu karticu što bi izvadio na tvoje ime.

Skipper kaže:
Predpostavljam i da ti je PayPal nalog glasio na mamu. Ili nastavi na njeno ime sve da radiš ili napravi novi nalog na tvoje ime i koristi tu novu karticu što bi izvadio na tvoje ime.

Ma sve sam ja to na svoje ime, sve moje samo njena kartica, sta mislite hoce li biti problema ako dodam novu karticu na svoje ime? :D

Pozdrav,

Zanima me par informacija vezano za Moneybookers.com

Kada kreiram acc i povezem creditnu karticu sa acc-om,dali mogu primati uplate ?

tacnije, dali mogu primati i uplate putem banke kao i uplate putem kreditne kartice ?

Dali racun mora biti devizi ?

Kolka je provizija kada se placa putem banke a kolka kada se placa putem kreditne kartice ?,recimo treba mi iz Hrvatcke leci 40 kn na racun kolka bi njihova (Moneybookers.com) provizija bila,a kolku bi proviziju platio uplatilac, (ako mi je racun otvoren u Bosni,recimo...)

Na koji nacin ja te pare preuzimam ? (prebacujem ih na kreditnu karticu (racun) ili one automacki legnu ?

Kolki je vremenski priod potrebno cekati da bi pare legle ?

Dali je ovo isplativo ?,dali imate neki bolji program internet placanja ?

Nadam se da vas nisam smorio ovolikim pitanjima,te da ce neko odvojiti malo svoga vremena i pomoci mi da rjesim ove nejasnoce

DOPUNA: Dali ja recimo kao imam Bosanski racun u km,mogu primati pare iz Makedonije,Crne Gore i drugih drzava koje ne koriste tu valutu,i takodje ono sto me opet najvise zanima jeste,kolka je provizija..

i na koji nacin funkcionise placanje putem kreditne kartice ?

bokaa kaže:
Pozdrav,

Zanima me par informacija vezano za Moneybookers.com

Kada kreiram acc i povezem creditnu karticu sa acc-om,dali mogu primati uplate ?

tacnije, dali mogu primati i uplate putem banke kao i uplate putem kreditne kartice ?

Dali racun mora biti devizi ?

Kolka je provizija kada se placa putem banke a kolka kada se placa putem kreditne kartice ?,recimo treba mi iz Hrvatcke leci 40 kn na racun kolka bi njihova (Moneybookers.com) provizija bila,a kolku bi proviziju platio uplatilac, (ako mi je racun otvoren u Bosni,recimo...)

Na koji nacin ja te pare preuzimam ? (prebacujem ih na kreditnu karticu (racun) ili one automacki legnu ?

Kolki je vremenski priod potrebno cekati da bi pare legle ?

Dali je ovo isplativo ?,dali imate neki bolji program internet placanja ?

Nadam se da vas nisam smorio ovolikim pitanjima,te da ce neko odvojiti malo svoga vremena i pomoci mi da rjesim ove nejasnoce

DOPUNA: Dali ja recimo kao imam Bosanski racun u km,mogu primati pare iz Makedonije,Crne Gore i drugih drzava koje ne koriste tu valutu,i takodje ono sto me opet najvise zanima jeste,kolka je provizija..

i na koji nacin funkcionise placanje putem kreditne kartice ?

Mozes primati uplate :)
Mora biti devizni, hmmm putem banke da primas uplate , jedino da uplatilac sebi prebaci pare na mb pa onda tebi na mb, svako ko ti bude zeleo placati putem moneybookers mora biti registrovan tamo :)

Da, racun mora biti devizni, provizija uplate na moneybookers , znaci upload novca na sopstveni racun je 1.90e putem kartice, bank transfer je besplatan sto se tice moneybookers i ako ti stizu uplate na moneybookers nema veze gde je tvoj racun otvoren.

Slanje novca sa jednog moneybookers racuna na drugi je 1% , primanje je besplatno.

Pare preuzimas tako sto ides na withdraw i sam izaberes koliko novca zelis isplatiti , troskovi su 1.80e kartica ili bank transfer , ostali troskovi zavise od tvoje banke. Da bi novci legli potrebno je od 3 do 7 dana barem iz mog iskustva uvek je bilo 3 dana :)

Svejedno koju valutu ostali koristili na moneybookers , jer mislim da se prilikom slanja to pretvara u eure ili dolare i onda ti dobijes u valuti koju imas.

Da li je isplativo... To je na tebi da odlucis ali moneybookers je sasvim odlican payment procesor.

Ako sam nesto pogresno napisao o moneybookers, slobodno me ispravite xD

Infinity kaže:
Mozes primati uplate :)
Mora biti devizni, hmmm putem banke da primas uplate , jedino da uplatilac sebi prebaci pare na mb pa onda tebi na mb, svako ko ti bude zeleo placati putem moneybookers mora biti registrovan tamo :)

Da, racun mora biti devizni, provizija uplate na moneybookers , znaci upload novca na sopstveni racun je 1.90e putem kartice, bank transfer je besplatan sto se tice moneybookers i ako ti stizu uplate na moneybookers nema veze gde je tvoj racun otvoren.

Slanje novca sa jednog moneybookers racuna na drugi je 1% , primanje je besplatno.

Pare preuzimas tako sto ides na withdraw i sam izaberes koliko novca zelis isplatiti , troskovi su 1.80e kartica ili bank transfer , ostali troskovi zavise od tvoje banke. Da bi novci legli potrebno je od 3 do 7 dana barem iz mog iskustva uvek je bilo 3 dana :)

Svejedno koju valutu ostali koristili na moneybookers , jer mislim da se prilikom slanja to pretvara u eure ili dolare i onda ti dobijes u valuti koju imas.

Da li je isplativo... To je na tebi da odlucis ali moneybookers je sasvim odlican payment procesor.

Ako sam nesto pogresno napisao o moneybookers, slobodno me ispravite xD

Hvala brate puno si pomogao,

samo me jos zanima kakav je nacin placanja putem kartice na moneybookers,dali na sajt trebam da postavim neki njihov link gdje bi se nalazila forma koju recimo neko pokunjava kada zeli da uplati putem katrice...

Tamo na sajtu sam vidio imaju 2 ponude,za licne potrebe i za biznis kako su naveli,samo me zanima dali ste imali iskustva dali su provizije kod oba isti,i dali mogu sa oba paketa da mi klienti placanju putem kreditne kartice,naravno tamo je navedeno da su i oba free.

i jos zadnje pitanje na koje mi nisi uspio dati odgovor,a mozda neko na forumu zna kako funkcionise a tice se ovoga:
https://www.moneybookers.com/ads/merchant-account/payment-options/
znaci placanja putem banke/poste (uplatnicom) tu pose u kojim zemljama se moze uplatiti putem banke na moj racun (sada su kolko sam citao dodane i nove zemlje a neke su dobile ono sto nisu imal)

e mene zanima dali neko iz hrvatcke (primjer) sada meni putem banke ili poste moze da uplati na moneybookers racun,i ako moze kolka je provizija na to,inace ja sam iz Bosne.

Nadam se da ce neko odvojiti malo vremena i pomoci mi da i ovo razjasnim :)

Pise ti tu kako mogu ti placati a koliko vidim sa Balkana imaju samo opcije sa karticom ili moneybookers. Da moraces da stavis na sajt tu njihovu skriptu ili link , sta li vec imaju da integrises sa tvojim proizvodima i onda da kupcu da pise sta kupuju. Mozes to videti na Direct Processing kako izgleda. Vise ti ne bih znao reci jer nisam upucen u biznis opcije xD

Može se vezati, međutim ne možeš povlačiti novac sa Moneybookers-a na Mastercard

Dali je moguće primati novac od nekog moneybookers korisnika i slati novac drugom korisniku ako nismo
povezali account s karticom? znači osoba1 pošalje novac osobi2. osoba2 šalje novac osobi3 (a osoba 2 nije povezala svoj račun s karticom)

5kid kaže:
Dali je moguće primati novac od nekog moneybookers korisnika i slati novac drugom korisniku ako nismo
povezali account s karticom? znači osoba1 pošalje novac osobi2. osoba2 šalje novac osobi3 (a osoba 2 nije povezala svoj račun s karticom)

Moguće je.

Totalno sam nov u ovom pa molim da mi neko potvrdi za ovo sto cu sad da napisem.

Ja sam iz Beograda i poceo sam raditi na Elance-u.Odradio sam posao i dobio pare
Sada zelim da podignem te pare ovde kod nas-ovom procedurom (molim vas da me uputite ako sam negde pogresio)
Otvorio sam Moneybookers/Skrill acc.
Treba da otvorim devizni racun u Intezi (mozete mi dati i preporuku za banku)
Povezem taj racun sa MB/Skrill-om
Prebacim pare sa MB-a na devizni za neku sicu (1.8$ ako sam upravu)
???
profit

Jel dobar postupak ili imate neku preporuku

Kitsame kaže:
Totalno sam nov u ovom pa molim da mi neko potvrdi za ovo sto cu sad da napisem.

Ja sam iz Beograda i poceo sam raditi na Elance-u.Odradio sam posao i dobio pare
Sada zelim da podignem te pare ovde kod nas-ovom procedurom (molim vas da me uputite ako sam negde pogresio)
Otvorio sam Moneybookers/Skrill acc.
Treba da otvorim devizni racun u Intezi (mozete mi dati i preporuku za banku)
Povezem taj racun sa MB/Skrill-om
Prebacim pare sa MB-a na devizni za neku sicu (1.8$ ako sam upravu)
???
profit

Jel dobar postupak ili imate neku preporuku

To je to, prvo moras doduse verifikoati Skrill sa intesinim racunom pre prebacivanja para :)
preporucujem intesa devizni racun i odma uzmi VISA electron karticu.

skepi91 kaže:
To je to, prvo moras doduse verifikoati Skrill sa intesinim racunom pre prebacivanja para :)
preporucujem intesa devizni racun i odma uzmi VISA electron karticu.
Ok,hvala na savetu.Totalan sam noob za ovakve stvari :) Jos samo jedno pitanje-hocu li moci sa VISA Electron karticom da podizem pare na bilo kom bankomatu (naravno uz nadoknadu u zavsnosti od bankomata)?

Kitsame kaže:
Ok,hvala na savetu.Totalan sam noob za ovakve stvari :) Jos samo jedno pitanje-hocu li moci sa VISA Electron karticom da podizem pare na bilo kom bankomatu (naravno uz nadoknadu u zavsnosti od bankomata)?

Da, tj svaki bankomat koji podrzava, npr svi Intesini bankomati(ja do sada nisam imao problema), samo sto moras u dinarima tako da ti racunaju po njihovoj menjacnici tj kursu, i mozes da placas preko interneta, tako da npr mozes odma i tu karticu da povezes sa skrilom pa lako mozes da prebacis pare i sa kartice(deviznog) na skrill.

skepi91 kaže:
Da, tj svaki bankomat koji podrzava, npr svi Intesini bankomati(ja do sada nisam imao problema), samo sto moras u dinarima tako da ti racunaju po njihovoj menjacnici tj kursu, i mozes da placas preko interneta, tako da npr mozes odma i tu karticu da povezes sa skrilom pa lako mozes da prebacis pare i sa kartice(deviznog) na skrill.
Super,sada se ne brinem.Hvala na ekspeditivnom odgovoru

koliku proviziju uzimaju ako primas npr u dolarima a valuta ti je dinar ili kuna?
ja imam moneybookers u dinarima tako da neka provizija ne gine :) vidim i maju i hrvatsku kunu i makedonski denar :)

Jos jedno pitanje-Visa Electron karticu uzimam za koji racun-devizni ili dinarski?Kako se uopste verifikuje Skrill racun?Znam da traze da se podigne sa racuna mali iznos.Ali sa kog racuna?Jel uzimaju dinare sa dinarskog pa ih prebacuju u dolare?

Kitsame kaže:
Jos jedno pitanje-Visa Electron karticu uzimam za koji racun-devizni ili dinarski?Kako se uopste verifikuje Skrill racun?Znam da traze da se podigne sa racuna mali iznos.Ali sa kog racuna?Jel uzimaju dinare sa dinarskog pa ih prebacuju u dolare?

Za karticu uzimas svoju lokalnu valutu. I kad budes npr. slao dolare, automatski se konvertuje u domaću valutu.
Zato na bankomatu ne dižeš dolare, vec dinare ili šta već ;)

Što se tiće verifikacije ne sjećam se...mislim da ti oni pošalju neku svotu na karticu, a ti trebas unijet tacnu vrijednost..
Uglavnom sve je objasnjeno na njihovoj stranici, tako da ces se vec snaci, sretno :)

Back
Na vrh