• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje InternetZarada Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku (Tržnica), direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Adsense općenito Slaba zarada na Google Adsensu

mishop kaže:
Trebao bi imati bar 1e na 1000 posjeta.
Koliko imaš klikova dnevno?

ovako to oni registruju mada ja garantujem da imam više posjeta

Prilozi

• Screenshot_9.png
    Screenshot_9.png
    2.3 KB · Pregleda: 555
Meni danas na 7000 pregleda samo 2 EUR,šta bi mogao biti razlog tako male zarade,prije je bilo barem 5-6 EUR na toliko posjeta,raspored oglasa je isti uvijek?

flex202 kaže:
Meni danas na 7000 pregleda samo 2 EUR,šta bi mogao biti razlog tako male zarade,prije je bilo barem 5-6 EUR na toliko posjeta,raspored oglasa je isti uvijek?

Na domaćoj ili stranoj stranici. Meni je nešto na domaćim stranicama opala zarada.

ilhamija kaže:
mishop kaže:
Trebao bi imati bar 1e na 1000 posjeta.
Koliko imaš klikova dnevno?

To su pregledi ne posetioci. Njih 50 je moglo napraviti te preglede

brzi kaže:
ilhamija kaže:

To su pregledi ne posetioci. Njih 50 je moglo napraviti te preglede

Po bilo je 613 posjetioca, i dalje mislim da je malo 0,01 Eur za tu posjet

Meni je zarada izmedju 5 i 8€ a pregleda do 9000 ali sad ce krenut raja se polako smiriva i zavrsava sa godisnjim odmorima,dolazi hladnije vrjeme pa svi na netu.Kod mene zarada od oktobra oobicno skoci duplo a u novemrbu i 3-4 puta vise neznam kako je kod vas.

m1l4n kaže:
flex202 kaže:

Na domaćoj ili stranoj stranici. Meni je nešto na domaćim stranicama opala zarada.

Domaća stranica ali otprilike 30% su korisnici iz inostranstva (Njemačka,Švajcarska,SAD,Australija itd),nije mi jasno šta se dešava,neće ljudi da klikću ;)

Danas iz Australije 1 klik 3.16 EUR!

11592863506416179229.png

A nekidan na više od 7000 pregleda jedva 3 EUR ukupno.

flex202 kaže:
Danas iz Australije 1 klik 3.16 EUR!

11592863506416179229.png

A nekidan na više od 7000 pregleda jedva 3 EUR ukupno.
¸

u mene loše skroz, mora da su me nešto kaznili jer su mi bili blokirali blokirali oglase stream-a Arena sport

Ako na stranici imas stream od Arena Sport, cudo da jos uopce i imas AdSense !

Mene sada muci muka sa adsensom, iako jos nisam krenuo juce na 100 poseta sam imao 0.05e ... sta predlazete gde da ubacujem oglase? gde da se reklamiram? da li znate neki forum koji je vezan za internet marketing da je na engleskom i da mogu da se reklamiram...http://ditution.com/

mrgood kaže:
Ako na stranici imas stream od Arena Sport, cudo da jos uopce i imas AdSense !
nema više sve skonjeno

Sad je polako počela zarada da se penje gore,danas 8 EUR na 8000 pregleda do podne a juče na 24.000 pregleda 11 EUR,s obzirom da je nekidan bilo 3-4 EUR nije loše.

SpawneR kaže:
Mene sada muci muka sa adsensom, iako jos nisam krenuo juce na 100 poseta sam imao 0.05e ... sta predlazete gde da ubacujem oglase? gde da se reklamiram? da li znate neki forum koji je vezan za internet marketing da je na engleskom i da mogu da se reklamiram...http://ditution.com/

Jedan u sredinu članka 300*250 ili neki sličan,jedan takav nakon članka i jedan veliki 300*600 u sidebar.

Za reklamiranje možeš koristiti facebook ads i google adwords i ciljati inostrane posjetioce dok se malo sajt ne razvije ovisno o dostupnom budžetu za reklamiranje i naravno raditi na sajtu pisati originalne članke sa tvojim screenshootovima ,puno strpljenja i truda i već nakon godinu dana mogao bi očekivati neku zaradu.

Preporučujem i neke strane forume da potražiš na googlu gdje smiješ imati link do sajta u potpisu i slične stvari.

Imam jedno pitanje, uvijek me zanimalo.. Npr. da li se više zaradi kada ti 1000 ljudi posjeti web stranicu ili kada ti 1000 ljudi pregleda monetizovan klip na YT? Predpostavimo da pregledi dolaze sa naših prostora, u oba slučaja.

I u čemu je prednost i slabost, jednog i drugog načina?

BenjooJutub kaže:
Imam jedno pitanje, uvijek me zanimalo.. Npr. da li se više zaradi kada ti 1000 ljudi posjeti web stranicu ili kada ti 1000 ljudi pregleda monetizovan klip na YT? Predpostavimo da pregledi dolaze sa naših prostora, u oba slučaja.

Babe i žabe prijatelju.

vandanic kaže:
BenjooJutub kaže:

Babe i žabe prijatelju.
Znači bolje je da se skoncentrišem na web stranicu :D

Back
Na vrh