1kvota1
Moćan
- Tu od
- 7 Svi 2009
Ja sam gubio dosta vremena na indeksiranje pomoću raznih metoda bookmarka,blog komentara i slično jer mi se neki članci nisu indeksirali ni posle mesec dana,za jedan sajt sam ostavio oko 100 tako pa šta bude ,nedavno posle 6 meseci sam proverio i apsolutno svi do jednog su bili indeksirani (osim desetak koji su nestali).
Neki polažu nade u to da će recimo bookmarking i blog komentari ojačati stranicu na artikle direktorijumu gde se nalazi njihov članak ali ne zaboravite da skoro svi ovo rade i da prema više stotina članaka na istom domenu (artikle diru) idu linkovi sa istih bookmarking sajtova i zaspamanih blogova.A vaš link će u toj masi izgubiti svaku vrednost.Google nije glup i zna da se pomoću alata tipa bookmarking daemon svakodnevno grade tone linkova prema člancima na artikle direktorijumima.
Neki polažu nade u to da će recimo bookmarking i blog komentari ojačati stranicu na artikle direktorijumu gde se nalazi njihov članak ali ne zaboravite da skoro svi ovo rade i da prema više stotina članaka na istom domenu (artikle diru) idu linkovi sa istih bookmarking sajtova i zaspamanih blogova.A vaš link će u toj masi izgubiti svaku vrednost.Google nije glup i zna da se pomoću alata tipa bookmarking daemon svakodnevno grade tone linkova prema člancima na artikle direktorijumima.
JohnWizzer kaže:Yep, dosta ih je nestalo ili izgubilo PR, neki zatvoreni za nove članke, sporo indeksiranje.
Za glavnu stranicu neisplativo, jedino pucati original članke ručno ne top 10-20 direktorija.
Ove ostale jedino prolazi masovno postanje ali za 1st i 2nd tier stranice. Kad i ako ih objave može se ubrzati indeksiranje pinganjem i hrpom blog komentara na njih, bookmarkiranjem i sl. zasad to još uvijek prolazi. Nije neki prevelik učinak ali dobro dođe za diversifikaciju linkova.
Puno puta ponovljeno - što više različitih izvora linkova, to bolje - u ovim vremenima promjena još važnije nego dosad.