• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje InternetZarada Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku (Tržnica), direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Reklame za sajtove filmova

deea8888

Član
Tu od
24 Srp 2012
Nedavno sam instalisao AdBlock, kad sam hteo da pogledam jedan film online stajalo je obaveštenje "isključite AdBlocker da bi pogledali film".
- Da li neko zna kojie su to reklame, da se ovako nešto pojavljuje i da se reklama otvara u novom tabu, a da se ostane na postojećoj stranici?
- Da li se mogu koristiti za obične sajtove gde nije u pitanju video?
- Nisam nikad koristio popup i popunder reklame, da li one mogu da se podese za gore navede uslove i koje predlažete za korišćenje za sajtove našeg govornog područija?
Unapred se zahvaljujem.

To sto se pojavljuje to obavestenje, nema veze sa tim koje su reklame...

AdBlockeri uglavnom blokiraju sve elemente koji u sebi sadrze rec reklama (tj AD) pa tako lako moze da se napravi sistem da se proveri da li korisnik ima adbloker instaliran i ako ima da mu prikazes poseban sadrzaj ili poruku ili zabranis pristup... itd...

Anti AdBlock sistemi se mogu koristiti na svim sajtovima... Ako si to pitao...

Kada se reklama otvara u novom tabu, to je zapravo "popunder"... Ima dosta servisa koji pruzaju taj vid prikaza reklama, ja nisam koristio popup/under pa ne mogu ni jedan da ti preporucim...

Hvala, trebao mi je neki odgovor. Dosta si mi pomogao.
Za AdBlocker znao sam, ali nek si napisao, od viška glava ne boli :taunt.
("Da li se mogu koristiti za obične sajtove gde nije u pitanju video?") ovo se odnosiilo na "popunder" (sad kad si ti objasnio). Mislio sam da za video prikaze i slučaj koji sam predstavio, da postoje posebne reklame takvog tipa - jer to mi se samo desilo na sajtu sa filmovima. Međutim meni je privuklo pažnju to što se nemože pogledati film dok se ne isključi AdBlocker.
Pa postavljenim pitanjem sam mislio da li bi mogao neki običan sajt, deo njegovog sadržaja ili neka slika vezati se popunderom? (pošto nikad nisam koristio niti znam princip korišćenja popundera).
Čuo jesam za neke popundere, a izgleda da ću morati bolje istražiti.
Ukoliko neko želi da pruži dodatne informacije i iskustva oko popundera, a i popup Ads, bilo bi poželjno.

Ti popunder postavis na sajt nezavisno od svega drugog... Ni sa cim ga ne vezujes... Jer te pop reklame iskacu na bilo koji klik, bilo gde na sajtu (tj reklama bi se pokrenula i da ne kliknes na play nego bilo gde drugo na sajtu)...

Tako da sve sto treba da uradis je da postavis te reklame i eventualno zabranis pristup ljudima sa adblockerom... I to ti je siguran put u propast :D msm, po mom misljenju, to ti je losa kombinacija... :)

Evo inspiracije za poruku (HAHAHA) :D

14462712_1139295776147054_5559497347714213894_n.jpg

ja na sajtu imam 4 popundera koja iskaču ... kad saberem mgid, preglede klipova i sve popunder mreže na 10k posjeta zarada 10$, klipove mogu gledati i oni sa adblockerom i oni bez ... u decembru će biti godina kako tako radim ... što se tiče posjeta nekad opadnu nekad se poveća sve zavisi od godisnjeg doba/dana u sedmici/doba dana/popularnih filmova/serija itd. itd. ugl NE OPADA i ne slažem se da su popunderi smrt ... potrudi se da ponudiš ono što niko drugi nema, ganjaj organske google posjete i uvijek će se naći ljudi koji će istrpjeti sve te popundere jer žele da vide ono što nisu nigdje drugo mogli da nađu

Ovde smo pricali i o tome:

https://internetzarada.org/showthread.php?tid=12273&page=1

Adbloker su pronasli i oni totalni duduci za internet, samo zbog vlasnika sajtova za filmove. Bas sam gledao majku od jedne moje prijateljice koja jedva email otvori, kako kuca u pretrazivac " kako da se sklone reklame" , tako nesto . I zali se kako kada gleda turske serije ne moze da zivi od reklama.

Vlasnici sajtova sa embedovanim filmovima i serijama su jedini krivci sto ljudi koriste adblok, a sa druge strane ih napadaju sto ih koriste :)

Firme koje stoje iza tih adblockera traže pare od popunder firmi kako bi te linkove whitelistali :D ako to nije reketiranje, ne znam sta je

ali nebitno to, ja naprimjer nikad necu traziti od posjetioca da iskljuci adblock (veliki adfly recimo to radi) i ne napadam nikoga zbog toga sto koristi

zeznut je posao sa filmovima i serijama, nadji na forumu, torrentu, raspakuj, uploaduj, nadji titl, jos ako je na nekom premium hosteru nadji bypass, plus ko radi serije mora biti u toku i pratiti sve forume (ako hoces da budes prvi moras prvi imati najnovije epizode), pratiti koje su serije popularne, SEO ...

ALI

moramo biti realni jer je pored svega toga i pored ovih sto koriste adblock zarada od svega toga DOBRA ako se nadju dobre mreze i ako se dobro odradi SEO zbog posjeta tako da je bezobrazno od nas, vlasnika takvih sajtova, traziti da ljudi iskljuce adblock ... to je vec pohlepa :D

uostalom, popads je razvio kodove koji automatski zaobilaze adblocker (enkripcija sta ja znam) ... mislim da je i propellerads slicno uradio ... i ostale mreze cim skupe sredstava ce krenuti tim putem tako da smo mirni određeni period :D

ako mislite da popunder škodi sajtu pročitajte OVO ...

Za filmove i serije većina zna da moraju biti reklame, a najgore od svega su one koje ne dozvoljavaju cancel i još zalede display.
Međutim, ovo sve oko filmova nije glavna tema u mom pitanju (navedeno je samo kao primer) - kao što većina navodi svima je poznat njihov način rada.
Fokus ovog topica treba da budu sajtovi i popunderi koje koriste članovi ovog foruma. U startu nije mi bio jasan sitem funkcionisanja popundera, ali kako se rasprava i deo odgovora na moje pitanje odvijao... svodi se opet na to "POPUNDER".

Dakle, @liquid je dao odličan opis onoga što bi trebalo biti na ovom topicu, a treba biti više ovakvih primera sa iskustvom, svih onih koji koriste popunder.

Siguran sam da interesantan sadržaj nekog sajta (ili deo sadržaja) nateraće svakoga ko ima uključen AdBlocker da ga isključi i pogleda sadržaj.

To je ono što treba da bude glavna tema ovog topica. Nadam se da ima zainteresovanih u vezi ove tematike sobzirom šta se napravilo oko AdSense na našim exYU prostorima, a i da nije opet je interesantan način zarade.

@liquid da li možeš reći koje popundere koristiš i kakvo je tvoje iskustvo sa njima? Koji su uslovi potrebni za njihovo korišćenje?

adsense je premium mreza, odlicna za sajtove sa pristojnom KVALITETNOM posjetom, ponajviše za strano tržište ... na našim prostorima ima malo oglašivača, webmasteri navlače posjete spamom i svakakvim tehnikama, varaju sa scriptama ... svašta ljudi rade zato sada i jeste teško otvoriti nalog iz bosne

ako već hoćeš da varaš ili da hodaš po ivici onda koristi manje poznate mreže ili neke kombinacije ... recimo ja sad sa popunder mrežama i mgidom zarađujem kao prije godinu dana sa adsenseom (proporcionalno sa posjetama, 10k posjeta = 10$) ali za razliku od rada sa adsenseom sada imam prostora da eksperimentišem sa svim i svačim (copyrightan sadržaj, adult itd. itd.) tako da ne razmišljam o adsenseu

koristim popads, popcash, popmyads, koristio sam i adsterru, propellerads, adcash, adscpm, popundercash ali mi je na tim mrežama slabija zarada ... dakle ove prve tri su mnogo bolje (mada adscpm je za nijansu slabiji od popmyads, popundercash je do prije mjesec dana bio dobar, nesto se pokvario, propellerads je do juna bio odlican, i on poblentavio, adsterra je u decembru bila full, januar, februar katastrofa) ... dakle sve se mijenja ali za ove prve tri garantujem, manje vise sve mreže od njih preprodaju reklame

moram da napomenem da sam imao problema sa popadsom dok sam koristio vps u njemackoj ... zamolili su me da sklonim jer im je prijavljeno da je na sajtu adware ... dakle nije virus ali nije uopste prijatno i morao sam skloniti .... vratio sam popads kad sam kupio vps u rusiji (ruse inace nije briga za dmca zahtjeve) i sa njima nemam problema oko adwarea

isto tako, negdje ovdje na forumu postoji tema ... nekom momku su sajt izbacili iz google pretrage zbog mgid malwarea ... dakle mora se biti oprezan

isto tako, omjer zarade naspram posjeta zavisi i od toga da li na sajtu imaš cloudflare ili one wordpress jetpack dodatke ... i jedni i drugi drugacije keširaju javascript kodove tako da moze doci do toga da popunder kodove sjebu ... dakle na cloudflare obavezno iskljuciti rocketloader, mora se paziti i da te neke minify tehnike ne skode javascript kodovima ...

dakle ima pregrst stvari oko kojih se mora paziti da bi zaista zaradio od popundera, dosta toga moze uticati jer to nisu klasicni baneri, korisnik MORA imati opciju da reklamu ugasi, sve ostalo odvlaci posjete

ako se jos cega sjetim pisaću ... izvinite na nepreglednom tekstu, ovo sam pisao kako sam se cega sjetio :D

liquid kaže:
ako se jos cega sjetim pisaću ... izvinite na nepreglednom tekstu, ovo sam pisao kako sam se cega sjetio :D

Sve pohvale za čitav gornji post. Baš nesebično podeljeno sa tvoje strane.
Nije mi cilj da varam i hodam po ivici :to_clue, a za AdSense sam upoznat šta se radi te sam ga iz tog razloga i spomenuo, a odnosilo se na to što si i ti naveo.
Ništa nije lako - dok se ne nauči :p, za sve treba dosta truda i volje ;), ali sad kako stvari stoje (sa AdSense i sl.) ovo sa popunderima mi je privuklo pažnju :(, kao što sam na samom početku naveo :p.
Još jednom hvala @liquid, a ako ima još dobrih ljudi koji bi hteli da podele svoje iskustvo sa popunderima neka pišu.

Ja sam se u pop reklame razocarao jer kada npr ubacim popads na sajt...

SAJT POSTANE NEMOGUCE KORISTITI PREKO MOBILNOG TELEFONA! - pa nije ni cudo sto google ume da prepozna sve te reklame kao virus..

Dakle na popads skoro svaka reklama na telefonu kao prikazuje da je telefon zarazen i pun virusa i to jos telefon pocne da vibrira... Po mom misljenju to c sigurno oterati korisnike i zato mi se takve mreze ne svidjaju...

Back
Na vrh