adsense je premium mreza, odlicna za sajtove sa pristojnom KVALITETNOM posjetom, ponajviše za strano tržište ... na našim prostorima ima malo oglašivača, webmasteri navlače posjete spamom i svakakvim tehnikama, varaju sa scriptama ... svašta ljudi rade zato sada i jeste teško otvoriti nalog iz bosne
ako već hoćeš da varaš ili da hodaš po ivici onda koristi manje poznate mreže ili neke kombinacije ... recimo ja sad sa popunder mrežama i mgidom zarađujem kao prije godinu dana sa adsenseom (proporcionalno sa posjetama, 10k posjeta = 10$) ali za razliku od rada sa adsenseom sada imam prostora da eksperimentišem sa svim i svačim (copyrightan sadržaj, adult itd. itd.) tako da ne razmišljam o adsenseu
koristim popads, popcash, popmyads, koristio sam i adsterru, propellerads, adcash, adscpm, popundercash ali mi je na tim mrežama slabija zarada ... dakle ove prve tri su mnogo bolje (mada adscpm je za nijansu slabiji od popmyads, popundercash je do prije mjesec dana bio dobar, nesto se pokvario, propellerads je do juna bio odlican, i on poblentavio, adsterra je u decembru bila full, januar, februar katastrofa) ... dakle sve se mijenja ali za ove prve tri garantujem, manje vise sve mreže od njih preprodaju reklame
moram da napomenem da sam imao problema sa popadsom dok sam koristio vps u njemackoj ... zamolili su me da sklonim jer im je prijavljeno da je na sajtu adware ... dakle nije virus ali nije uopste prijatno i morao sam skloniti .... vratio sam popads kad sam kupio vps u rusiji (ruse inace nije briga za dmca zahtjeve) i sa njima nemam problema oko adwarea
isto tako, negdje ovdje na forumu postoji tema ... nekom momku su sajt izbacili iz google pretrage zbog mgid malwarea ... dakle mora se biti oprezan
isto tako, omjer zarade naspram posjeta zavisi i od toga da li na sajtu imaš cloudflare ili one wordpress jetpack dodatke ... i jedni i drugi drugacije keširaju javascript kodove tako da moze doci do toga da popunder kodove sjebu ... dakle na cloudflare obavezno iskljuciti rocketloader, mora se paziti i da te neke minify tehnike ne skode javascript kodovima ...
dakle ima pregrst stvari oko kojih se mora paziti da bi zaista zaradio od popundera, dosta toga moze uticati jer to nisu klasicni baneri, korisnik MORA imati opciju da reklamu ugasi, sve ostalo odvlaci posjete
ako se jos cega sjetim pisaću ... izvinite na nepreglednom tekstu, ovo sam pisao kako sam se cega sjetio