:coffee
O još si tu!
Dude, ako kažeš da odlaziš i napraviš dramu od toga, napišeš oproštajno pismo i sve to, onda ispadaš malo smiješan ako ostaneš komentirati i objašnjavati se. Just do it!
E sad, budući da nisi uspio sa dostojanstvom otići, onda i ostani!
Najveći tvoj problem je ono o čemu sanjaš. Veliš kad legneš u krevet, sanjaš o tome kak ćeš biti bogat sa 25 godina... To ti je zajebana stvar. Dvostruka oštrica frende, ja to vrlo dobro znam. Prije cca godinu dana sam sanjao o tome kako da pokrenem firmu i radim promociju i prodaju brendiranih proizvoda. I cijelo vrijeme ja sam maštao o tome kak ću jednog dana imat lanac prodavaonica, brdo para ovo ono...a qoortza nisam napravio skoro pol godine. Mislim, bilo je tu pokušaja, ali ono pokušaja kao što su tvoji. Joj pokušam nešto pa ne idem pa odustanem, pa malo probam nešto drugo pa opet niš pa ajde malo ovo pa...kakica.
Taj tvoj san nek ti bude motiv, sredstvo kojim ćeš se motivirati, a ne bit tvog djelovanja. Ovo ne govorim bezveze, znam ponešto o zarađivanju pa i gubljenju nezanemarivih svota novca.
Kažeš IMom bi stekao bogatstvo? E pa frende, odabrao si žešće zajeba poso. Bezbroj nepoznanica, bezbroj promjena, bezbroj konkurenata koji će ti otkinut jaja ako se opustiš, bezbroj stvari na koje treba paziti, bezbroj stvari koje možeš zajebati a i da ne znaš da si zajebo, bezbroj lažnjaka koji te hoće navući da im daš pare... Sad netko može reći pa tak je i u stvarnom svijetu. Je, al IM je jako neopipljiv. Moraš imati jak mozak, hladnu glavu i čeličnu volju da možeš izgurati.
Čak i kad počneš savladavati sve te prepreke, ostaje najveća prepreka - ti sam. Razmisli malo jel si spreman na sve žrtve? Jer ovdje govorimo o bogatstvu, jel? Ne o nekih 50$ - 100$ dolara dnevno za koje moraš šljakakati ko majmun twitanjem, spamanjem po Facebook grupama, trolanjem po forumima i sl. Ovdje govorimo o financijskoj slobodi, pasivnim prihodima. To znači biti bogat. Da ne moraš visiti za kompom ko trol cijeli dan, već da ladiš jaja na Maldivima a pare cure. I to sve za 10ak godina.
Razmisli malo jel si spreman platiti cijenu. Jer nije mala. Zaboravi na likove kojima se nenormalno posreći pa zakrumpiraju par milijuna u kratkom vremenu ili nasljede neko bogatstvo pa se isfuravaju kao mladi biznismeni. Na jednog takvog lika dolazi bar 100 milijunaša koji su mukotrpno cijeli život gradili svoje carstvo, bar 10.000 likova koji su mukotrpno gradili neki biznisić koji im je propao i bar 1.000.000 likova koji su kak ti nešto počeli graditi pa odmah odustali...jer nisu spremni platiti cijenu.
Tebi je frende 14 godina. Jasno mi je da dosta ovoga što ti govorimo neće doprijeti do tebe. Al daj ajde, budi malo ono što jesi - dijete. Tvoj frend BlackDragon je isto bio tak nabrijan, on je mlad ali super, pametniji od svojih vršnjaka, on će napraviti dar mar sa ultra jakom key frazom...i onda se ispostavi da mu je najjači projekt...ma dobro, nema veze. Poanta je, opusti se i zabaljaj se. Nemoj se opterećivati s parama. Izgorit ćeš, meni se dogodilo par puta.
Uči taj engleski. Ozbiljno, bez toga si ništa. Zaboravi na IM ako ne znaš engleski.
I ako ti je teško, nemoj dramiti, nego napravi thread, izjadaj se...jebemu, evo pošalji mi PM ak ti je bad javno.
Kad se izjadaš i bude ti lakše i budeš na 'ej bok de si' sa engleskim, i raščistiš si da budeš siguran da je IM način na koji želiš zarađivati i naučiš osnove javi mi se na PM i pokazat ću ti neke lake metode za zaradu.
Aj sad dosta zayebancije i odi se igrat s legićima
P.S.
Isprike su kao tamponi, svaka pi***ca ih treba. Zato zayebi to i na posao.