• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje InternetZarada Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku (Tržnica), direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Pomozite mi doći na 1. stranicu Google-a

lonicera1

Član
Tu od
19 Lis 2009
Bok,
obzirom da vidim da ovdje ima dosta ekipe koja se razumije u SEO ptimizaciju, ja bih vas molila za savjet kako da dignem svoju novu web stranicu malo bolje na Google-u.

Radi se o wordpress blogu čiji je URL: http://solarpanelbuilding.net

To su ujedno i glavne ključne riječi koje ciljam:

solar panel building

Google Keyword tool kaže slijedeće:
6600 mjesečno pretrživanje
Rezultati pretraživanja:
8.940 za allintitle: solar panel building
58.900 za "solar panel building"

Stranicu sam napravila po Google Sniper metodi, mislim da je on page optimizacija napravljena OK, ali stranica je tek na 3. strani google-a.

Što mi možete preporučiti da radim da dignem malo stranicu?

Na brzinu sam gledao, pa mozda sam i pogrijesio:
GKW Tool pokazuje 6600 pretrazivanja mjesecno na broad type.
Na phase match ("solar panel building") pokazuje 880 pretrazivanja!
Kad na Google.com ukucam "solar panel building" tvoj site je na 1-2 mjestu, sto je fantasticno. Bez navodnika je na 12., sto je isto odlican start s obzirom na 6600 pretrazivanja ima potencijala!
Kasnije vise, sad ne stignem.

da, s navodnicima je na drugom mjestu, odmah iza mog članka na "ezine articles" :)

ali tko danas uopće pretražuje išta s navodnicima? meni treba prva stranica Google-a bez navodnika..
stranica je tek indeksirana, pa možda još poskoči malo kad je Google ponovo pregleda, ali mene zanima što mogu napraviti po pitanju off page SEO optimiziranja da ju malo poguram.

U link building sekciji foruma su neki nacini off-page optimizacije pokriveni: https://internetzarada.org/link-building-f-124.html

Pocni trazit dofollow blogove pa ostavljaj blog komentare. Neces moci staviti ciljani anchor text vec neko ime ali barem ces dobit link juice. Pocni sudjelovat u raspravama na raznim forumima pa kad skupis odredjeni broj postova stavi link na sajt u potpis kao sto se moze na ovom nasem forumu stavit. Gledaj da je to isto dofollow link. Poskidaj razne free web directory submitere pa prijavi sajt na sto vise mozes sajtova ili kupi neki od tih programa (ima i jeftinijih ja mislim) pa prijavi na direktorije s ciljanim anchor textovima. Pogledaj Free Traffic System temu tu na forumu i pocni koristit taj sustav za gradnju linkova. Nabavi si neki od Article Submiter programa/servisa idealno bi bilo sa mogucnosti spinanja clanaka, napisi clanak pa prijavi na masu article direktorija a u About Autor/Bio box-u napisi neki tekst o sebi i stavi link prema sajtu. Potrazi razne web 2.0 sajtove koji ti omogucavaju da napravis social bookmarking, profile (pa tamo stavis link) i free blogove tipa wordpress mu platforme. Probaj potrazit "content site-ove" u svojoj nichi (npr. blogovi ) pa ponudit Guest posting tj. da ces napisati im clanak besplatno jedino sto trazis je jedan link prema tvom sajtu. Ja jos malo istrazujem tu metodu ali recimo da je to metoda za dobivanje "kvalitetnijih" linkova i imam dojam da su ljudi vise nego susretljivi jer prvi kojeg smo za probu tako pitali ja i kolega na PR4 blogu nam je ne samo dozvolio da pisemo nego nam je napravio account na wordpress-u pa da mozemo pisat kad god hocemo a tako stvaras bazu sajtova gdje mozes objavljivat svoje textove s linkom i za druge sajtove :)

Uglavnom vec smo spominjali ali korisne stvari nikad nije previse puta spomenut pa savjetujem da proucis ovaj website jer ima hrpu raznih sajtova gdje mozes dobit link: http://www.web-directories.ws/

I ja koristim navodnike, ali nije to poanta ovdje. Poanta je u tome sto za kljucnu rijec solar panel building phrase to broad match ratio je jako mali, tocnije je 0. Sto mislim da znaci da jako malo ljudi upisuje u Google tocno tu frazu, tocno tim redoslijedom (bez navodnika govorim). Vjerojatnije upisuju building solar panel(s), building a solar panel i sl.
Sto se tice off page optimizacije, site explorer mi izbacuje samo 1 link za ovaj site. Pa ako nisi vec, napravi par backlinkova, prijavi site na nekoliko social bookmarking siteova, napisi nekoliko clanaka i objavi ih na ezine, goarticles, articledirectory i sl. Dbomestar me pretekao, pa da ne ponavljam.

Isto tako ako pogledas u google keyword tool ta tvoja fraza na exact nema uopce search volume za drugi mjesec sto znaci da negdje tokom zadnjih 12 mjeseci je bilo neke potrazivanja za to ali trenutacno nema. Mozda su ljudi prestali koristit tu frazu a mozda je po ljeti veca zainteresiranost nego zimi. Sve u semu nebi ocekivao previse posjete. Savjetujem ufurat se bolje u SEO i onda ciljat fraze tipa "how to build a solar panel" koje imaju po 5-10 tisuca pretrazivanja mjesecno. Za taj pojam rangirat medju prvih par mjesta ce ti trebat otprilike 2-3 ciljanih tisuce backlinkova.

hvala vam na savjetima, početi ću s nekim metodama koje ste naveli. znam da mi keyword nije baš nešto, ali sve dobre ključne riječi tipa "how to build a solar panel" ili "building solar panels" su uglavnom bile zauzete, a ja hoću samo .com, .org, .net domene jer s .info i ostalima nema sreće.

ovaj manual se jako dobro prodaje na clickbank jer ameri imaju državne poticaje za uvođenje solarnih ploča na svoje kuće, pa rekoh idem probat s jednom stranicom. nije bitno imati jako puno posjeta na stranici, bitno je da je publika ciljana i da su skloni kupovini.

dosadašnji sniper blogovi mi svi dobro rangiraju i bez navodnika pa sam očekivala i ovdje isti rezultat, ali ćorak :)

možda ju s vremenom i par backlinkova google i sam malo podigne.

dbomestar: kako se nađu dofollow blogovi?

Uz duzno postovanje za pravila foruma ja ipak moram postaviti ovo pitanje jer slabo rangiram ,a nemam bas puno dofollow linkova.
Naime imam adult blog i interesuje me kako naci dofollow stranice za ovu nichu kako se to inace radi i kako znati da li je stranica dofollow.Jos sam pocetnik u svemu ovome pa mi je potrebna pomoc.Ako se nemoze odgovoriti ovdje mozete poslati PP.Znaci meni je glavni problem kako traziti dofollow stranice i kako znati da je neka stranica dofollow;)

Na firefoxu postoje add-onovi Search Status, SEO Quake itd. za chrome postoje isto neki ali neznam kako se zovu ma ima za svaki browser. Instaliras pa ti oznaci nofollowe na stranici.

Obavezno objavi press release koristeći neki od popularnih servisa poput prweb.com ili prnewswire.com. Izbjegavaj besplatne servise jer ih Google ne cijeni previše.

Osobno koristim prweb i nakon samo jedne objave stranica mi je skočila za 30 mjesta naprijed.

Isto tako pobrini se sa imaš linkove sa sljedećih article directoria:

Knol.google.com
Ezinearticles.com
GoArticles.com
Isnare.com
Buzzle.com
ArticleDashBoard.com
ArticleAlley.com
ArticleCity.com
ArticleClick.com
Article-Buzz.com

Koristeći ovo (i još par strategija) moja stranica je došla na 1. mjesto za ključnu riječ "resell rights" od 1,830,000 rezultata

gogo kaže:
Obavezno objavi press release koristeći neki od popularnih servisa poput prweb.com ili prnewswire.com. Izbjegavaj besplatne servise jer ih Google ne cijeni previše.

Razumijem korisnost takvih objava ali ne kužim što bih ja trebao napraviti za neki "press release" , ako mi je stranica za neku zdravstvenu temu, i koja se razlikuje od drugih po drugačije napisanom tekstu i optimizaciji ključnih pojmova...ili ti ga isto sr...samo drugo pakovanje.
Jasno mi je kad netko napravi nešto novo , drugačije..pa sad eto obaviještava svijet o tome..ali što bih im ja to trebao objaviti odnosno na koji način.
Vjerujem da ekipa to radi i za stranice kakve imam ja ali stvarno mi nedostaje kreativnosti u razmišljanu po ovom pitanju :waving.
Ispričavam se što skrećem temu u mojem smijeru ali vjerujem da ima i drugih koji imaju mentalnu blokadu kad se radi o press release-ovima a možda čak i autor teme pa da se i to malo razjasni.

Zar mislis da stranica koja je isto sr... ko i sve ostale zasluzuje da rangira dobro, dobije linkove, bude spomenuta u medijima? Naravno da ne. U tome i je smisao Press Releaseva tj. dijela grane koja se zove Public Relations. Ti trebas ponudit nesto dobro i interestantno sto ce zainteresirati medije u tvojoj nichi da pisu o tebi. Tek onda dolazi u pricu dobar Press Release a za pisanje PR-ova postoje strucnjaci, cuo sam da neki naplacuju po par tisuca dolara za pisanje jednog dobrog Press Releasa. E sad ocito je da mali igraci si nemogu to priustit, ali zato moras biti kreativan i snalazljiv. Nac nekog ko ce ti povoljno napisat PR (ima ih za par desetaka dolara) naravno nece biti prvoklasan ali ce barem licit na nesto. U tom slucaju treba i ti sudjelovati da ponudis nesto zanimljivo o cemu ces pisati. Mislim odi na PRweb procitaj 1000 PR-ova koji su tamo objavljeni pa ces vidjet sta se trazi. Recimo otkad vodim tech blog skuzio sam da mnogi upravo informacije traze putem Press Releasova. Pa prouci malo PR-ove iz tvoje industrije vidi sta zanima medije, vidi o cemu oni pisu. Mislim cak i da si potpuno ne kreativan ako odradjis dobar posao proucavanje te industrije mozes skuzit u cemu je fora.

Pretpostavljam da Gogo objavljuje tako neke jeftinije PR-ove i dobije linkove sa ostalih PR sajtova (nesto ko article direktoriji) koji samo republishaju originalni tekst. To je solidna ideja, iako je Google rekao da bas i nema efekta mislim da nije skroz istina ipak mislim da nesto vrijedi, jedino je pitanje dali je vrijedno $200 koliko dodje SEO PR distribucija na PRwebu s obzirom da za $200 mozes platit mjesec dana full time link buildera u recimo Indiji koji ti moze napravit 1-2k linkova.

Uglavnom mislim da je najveci efekt sa Press Releasovima kada napisete stvarno nesto zanimljivo pa na taj nacin dobijete dosta linkova jer ste zanimljiva vijest. Bas sam se salio sa kolegama s foruma kako da objavimo Press Release da "nas" je Google kupio odmah bi dobili sigurno puno linkova jer bi to bila zanimljiva vijest. Naravno vjerojatno bi slijedila i miljunska tuzba od Googla ali samo dajem primjer sta je "newsworthy" :)

Eto nadam se da ce Gogo podjeliti s nama iskustva i malo vise detalja o tome kako on koristi PR-ove za link building. Dali se trudi napraviti neki zanimljiviji PR ili ima neki "template" po kojem ih radi? Dali objavis samo 1 ili vise PR-ova za jednu stranicu? Itd.?

p.s. ono sto sam u zadnje vrijeme skuzio citajuci mainstream SEO medije jest da smjer u kojem se moderan SEO okrece jest relationship marketing tj. link marketing (a ne samo link building). tj. sve vise SEO na visim razinama postaje integralni dio marketina a ne nesto sto ce web dizajneri malo prckat po stranici i tako "optimizirati". Npr. moderan article marketing nebi bio napises 1 clanak i objavis ga na 500 article direktorija vec Guestposting tj. da druge stranice objave tekst s tvojim linkom i slicno.
Zurim sad, kasnije budem mozda napisao post o tome ako uopce ima zainteresiranih?

maximum kaže:
Razumijem korisnost takvih objava ali ne kužim što bih ja trebao napraviti za neki "press release" , ako mi je stranica za neku zdravstvenu temu, i koja se razlikuje od drugih po drugačije napisanom tekstu i optimizaciji ključnih pojmova...ili ti ga isto sr...samo drugo pakovanje.
Jasno mi je kad netko napravi nešto novo , drugačije..pa sad eto obaviještava svijet o tome..ali što bih im ja to trebao objaviti odnosno na koji način.
Vjerujem da ekipa to radi i za stranice kakve imam ja ali stvarno mi nedostaje kreativnosti u razmišljanu po ovom pitanju :waving.
Ispričavam se što skrećem temu u mojem smijeru ali vjerujem da ima i drugih koji imaju mentalnu blokadu kad se radi o press release-ovima a možda čak i autor teme pa da se i to malo razjasni.

dbomestar, u pravu si. Google-a više ne zanima link building već link marketing. I upravo sa tim sam došao do vrha, premda imam mnogo manje linkova nego moja konkurencija.

Što se tiče PR, meni nije cilj da mi vijest dođe u novine (kao što je dbomestar spomenuo, za to treba potrošiti mnogo $ i pitanje je jel bi se isplatilo). Meni je bitno da dobijem link sa PRweba jer je to jedna od važnih stranica za Google i ako google vidi da ste objavili vijest na PRwebu dat će vam puno bolji rating... Dovoljna je objava samo jednog PR-a za optimizaciju. Zašto?

Zato jer Google vidi sa koje IP adrese link dolazi i daje važnost samo 1-3 linka sa iste IP adrese. To znači da ako i objavite 10 PR na PRwebu, Google će vam dat važnost kao da ste objavili samo 1. Svejedno je preporučeno objavljivati svakih 1-2 mjeseca novi PR da Google vidi da ste živi.

Nabrojat ću neke izvore koje spadaju u link marketing i koje MORATE imati da bi vas Google cijenio:

- squidoo.com (prije 10 min sam napravio novu squidoo stranicu, valjda se moderatori neće ljutit ako ju postam http://www.squidoo.com/how_to_make_money_online_fast :)
- hubpages.com
- razni forumi
- razni article direktoriji (ne treba 500 ili 1000 već je dovoljno 10 najpopularnijh. I to ne isti članak, već svaki mora biti različit. Možete postati 500 istih članaka, neće vrijedit ni upola kao 10 različitih)
- linkovi sa raznih direktorija (također 20-ak najpopularnijih, sa različitim opisima i anchor tekstovima)
- razni blogovi (ne komentari, to više ne pali, već isključivo postovi u kojima je tema vaša stranica)
- video direktoriji (napravit video za vašu stranicu, ima veoma jeftinih resursa. kvaliteta za SEO nije bitna već link)
- social bookmarking
- linkovi sa relevantnih stranica (to znači linkove sa stranica od vaše konkurencije, koje najčešće morate kupiti, ili im date svoj testimonial a oni za uzvrat linkaju prema vama)
- redoviti postovi na sajtu (google voli sadržaj i ako vidi da vam se stranica redovito updatea, dat će vam rating. obavezno updateati najmanje jednom tjedno)

Sve gore spomenuto sam upotrebljavao da indigitalworks.com dovedem do vrha. Morate znati da vam nije dovoljno samo skupiti hrpu likova već linkovi moraju dolaziti sa različitih IP adresa, moraju dolaziti sa različitih postova (blogovi ili article direktoriji)

Imam ja pitanje za vas isksnije kakve vrijednosti ima link koji ubacim u profil koji ima 3500 postova na forumu koji nije vezan za nichu kojom se ja bavim.Link bi ubacio u potpis na tom forumu ali neznam ima li takav link neku vrijednost :stars

Imenik kaže:
Imam ja pitanje za vas isksnije kakve vrijednosti ima link koji ubacim u profil koji ima 3500 postova na forumu koji nije vezan za nichu kojom se ja bavim.Link bi ubacio u potpis na tom forumu ali neznam ima li takav link neku vrijednost :stars

Ubaci,pomocice bar malo ali ne mnogo

Po meni ima dobru vrijednost. Koliko god prvi link sa nekog sajta ili IP-a najvise vrijednosti donosio mislim da jos par tisuca linkova (kad je sitewide link) donose vrlo malu ali ipak neku vrijednost. Osobno znam iz detaljnog analiziranja da neki od najacih sajtova na svijetu rangiraju jako dobro jer imaju sitewide linkove sa drugih jakih sajtova. Ja recimo imam 1000 postova s ovog foruma i link iz potpisa mi dosta znaci.

Imenik kaže:

ako je besplatno, nije na odmet ali to što ćeš postići... zanemarivo je.

u par dana registrirao sam se na preko 10 foruma i postao svoj link u potpisu. nakon par dana rang mi je poprilično porastao...

sljedećih mjeseci bio sam svejedno aktivan na istim forumima no međutim rang je ostao isti. Što znači da google cijeni samo prve postove... ostale zanemaruje.

znači nije cilj na jednom forumu napraviti 1000 postova već na što više foruma po par postova.

Back
Na vrh