• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje InternetZarada Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku (Tržnica), direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Adsense isplate Podizanje adsense ceka

zilla kaže:
Danas pošaljem sestru da podigne ček u UniCredit banku u Sarajevu (AdSense sam otvorio na njeno ime), njihova glavna poslovnica i onaj na šalteru joj nije htio isplatit ček jer kao treba imat neki račun, ček treba ići na provjeru i tonu nekih gluposti joj nabrojao...

Ovdje čitam da su pojedini isplaćivali na licu mjesta te čekove u UniCredit banci u BiH a nisu morali nikakve računa da otvaraju... Jel moguće da je do tog službenika koji je neupućen ili je stvarno takva procedura? Inače ček je na 115€...

Molim ove iz Bosne da mi dadnu neki savjet šta da radim :(

Nek se vrati istom liku, nek otvori racun i nek salje inkaso.

Pasce mu mrak na oci al mora ti otkupiti cek.

Ma da je ček na moje ime isplatio bi on njega pa makar morao do šefa ići već taj ček glasi na moju sestru :( Fazon je da ona ima otvoren račun u toj banci neki studentski za koji je vezana kartica al taj službenik govori da treba tekući račun... koliko ja znam te kartice se i vezuju za tekuće račune... očito da je naletila na nekog pametnjakovića koji ne zna radit svoj posao...

Evo gore pročitah da je neko bez provjere isplatio na licu mjesta u Gračanici (BiH) a i ovaj kolega iz Srednje bosne isto tako, u istoj banci...

Sutra ću je poslat u drugu banku pa ako ne isplati nek otvara te račune... Ove naše banke ko da su u Tanzaniji kakvi majmuni rade u njima :poke Doneseš im ček kao da ga nikad u životu vidjeli nisu :smack

zilla kaže:
Ma da je ček na moje ime isplatio bi on njega pa makar morao do šefa ići već taj ček glasi na moju sestru :( Fazon je da ona ima otvoren račun u toj banci neki studentski za koji je vezana kartica al taj službenik govori da treba tekući račun... koliko ja znam te kartice se i vezuju za tekuće račune... očito da je naletila na nekog pametnjakovića koji ne zna radit svoj posao...

Evo gore pročitah da je neko bez provjere isplatio na licu mjesta u Gračanici (BiH) a i ovaj kolega iz Srednje bosne isto tako, u istoj banci...

Sutra ću je poslat u drugu banku pa ako ne isplati nek otvara te račune... Ove naše banke ko da su u Tanzaniji kakvi majmuni rade u njima :poke Doneseš im ček kao da ga nikad u životu vidjeli nisu :smack

Ja bih iz inata isao non stop kod njega dok god radi u banci toj.

Inace tesko je porediti banke pa cak i iste jer je na kraju krajeva sve do sluzbenika.

Meni u Hypo idu mnogo veci iznosi od spominjanih bez provjere i pare odmah dostupne al ja cekove nosim tamo vec par godina i imam kod njih uvijek pokrice ceka ako zatreba. Prije sam nosio u Reiffeisen i tamo 40 dana inkaso. Dok u istoj banci u istom gradu sve znaci identicno mom kolegi koji je tek krenuo ide na provjeru...

Znaci krenes na jedno mjesto i kad prodje par cekova mjesecnih nemas brige.

Pozdrav svima..
Posto mi je vrlo malo ostalo do sume od 70 E,samo mi je jedna stvar nejasna...
Cim dostignem tu sumu,oni ce mi poslati cek na kucnu adresu,i ja odem u bilo koju banku da podignem?

kiba kaže:
Pozdrav svima..
Posto mi je vrlo malo ostalo do sume od 70 E,samo mi je jedna stvar nejasna...
Cim dostignem tu sumu,oni ce mi poslati cek na kucnu adresu,i ja odem u bilo koju banku da podignem?
Da

Ja sam danas predao prvi cek na naplatu u Unicredit banci, u Srbiji. Rekli su mi da cekam 4-6 nedelja na naplatu, i banka uzima proviziju 2400 dinara, a isti uslovi su i u societe general banci...

ciprijani kaže:
Ja sam danas predao prvi cek na naplatu u Unicredit banci, u Srbiji. Rekli su mi da cekam 4-6 nedelja na naplatu, i banka uzima proviziju 2400 dinara, a isti uslovi su i u societe general banci...

Mnogo je to provizije, komercijalna je meni najbolja za cekove.

ciprijani kaže:

Srdjan87 kaže:
Mnogo je to provizije, komercijalna je meni najbolja za cekove.

Evo ja sam bas pre neki dan popizdeo posto ljudi citaju sta se desava u ostalim bankama konkreno u ovom slucaju Intesa a i dalje nose cekove tamo i ako sam im par puta napisao o Komercijalnoj sta i kako... I izgnali su me iz takta pa sam napisao jedan malo ostriji post nadam se da ce posle ovoga da shvate neke stvari :idea

Napomena ovo je sa jednog drugog foruma, al kad se izostave ove neke reci koje sam upotrebio post moze biti i koristan :

Kod:
Ama ljudi jeste li vi slepi ili sta ???
Kakve postanske stedionice, kakve Intese, kome se ne ceka 40 dana u Intesi neka ide u KO-ME-RCI-JAL-NU banku !

Otvaranje deviznog racuna kao i odrzavanje je besplatno ( izrada kartice 200 din ko oce oce ko nece ne mora ), provizija na AdSense cekove je 2 % ceka se sve dok AdSense ne posalje pokrice na cek sto nekad iznosi 15 tak dana nekad malo vise, cim google posalje pokrice na predati cek vi posle 2 radna dana ( dok se proknjizi samo ) mozete ici da podignete novac.

Ja imam 2 devizna kod njih i sve funkcionise kao u snu, tako da prestanite da spamujete temu sa Intesom i 40 dana cekanja jer od zaljenja nema nista nego ako vam stvarno toliko smeta preduzmite nesto vec danas pravac u Komercijalnu otvorite devizni i uzimajte novac za 20 i koji dan od datuma predaje ceka...

Da li je kome uradjen clearing na AdSense racunu za prosli mesec ?

sax kaže:
Da li je kome uradjen clearing na AdSense racunu za prosli mesec ?

Jes meni, evo maloprije dobio mail obavijest.

7-mog predao 18-tog podigao novac u Komercijalnoj a jos ne pise da je cleared. Pitam ih u Banci kako ovako brzo da li im je taj cek isplacen, kazu jeste. Nikad brze.

hajro2 kaže:
Jes meni, evo maloprije dobio mail obavijest.

Ok ti si iz Bosne, jel kod vas vazi neko drugo pravilo ili ?
Ja nikada to ne dobijam na mail nego moram da pogledam na nalogu pod payments mi izbaci...

mindhunter kaže:
7-mog predao 18-tog podigao novac u Komercijalnoj a jos ne pise da je cleared. Pitam ih u Banci kako ovako brzo da li im je taj cek isplacen, kazu jeste. Nikad brze.

Mmmm, ja sam predao 8-mog i i dalje mi stoji da nije cleared na racunu...
E sada imam 2 naloga i na oba mi stizu cekovi sa standard delivery, na jedan uvek stigne cek oko 1-2 u mesecu a na drugi oko 7-8 hmmm...
E ovaj mesec mi stigao na ovaj sto stize 7-8 i predao sam 8 mog ali i dalje nema nista na nalogu i nije mi uopste jasno to kako su ti isplatili kada tamo nepise da je cleared :fever

btw. Inace moj rekordni clearing do sada je 18 tog u mesecu...

To se i ja pitam, jer otisao sam da pokupim novac za neki drugi cek u dolarima i zbunila me kad mi rece imas toliko i toliko eura, pitam je sta je sa onim cekom u dolarima, kaze i taj ti je naplacen. Ja pitam ponovo jeste li sigurni za taj cek u eurima, kaze ma da, sigurno i isplati mi sve. Posle kuci pogledam ne pise da je cleared, ili su pogresili nesto(mada ne verujem jer je ovo xx cek koji im donosim) ili su ovi stvarno isplatili mnogo ranije. Evo opet gledam nije cleared. Idi do banke najbolje proveri.

mindhunter kaže:
To se i ja pitam, jer otisao sam da pokupim novac za neki drugi cek u dolarima i zbunila me kad mi rece imas toliko i toliko eura, pitam je sta je sa onim cekom u dolarima, kaze i taj ti je naplacen. Ja pitam ponovo jeste li sigurni za taj cek u eurima, kaze ma da, sigurno i isplati mi sve. Posle kuci pogledam ne pise da je cleared, ili su pogresili nesto(mada ne verujem jer je ovo xx cek koji im donosim) ili su ovi stvarno isplatili mnogo ranije. Evo opet gledam nije cleared. Idi do banke najbolje proveri.

Svasta bas, al najrealnije objasnjenje za mene u ovom slucaju je da se salterski radnik/radnica zabunio/la nesto :drinking
Secam se pre u samom pocetku kada sam nosio cekove isao sam 20 dan stalno da proverim i nije bilo, sve dok mi ne izbaci cleared na AdSense nalogu nema nista od para :fever
Al ajde u petak cu da odem da vidim sta se desava, mozda i AdSense kasni ovaj mesec da izbaci to cleared ko zna...

Uvek kada podizem novac salterska radnica/radnik se zbune i uvek zovu onog supervizora ili kako se vec zove da on/ona odblokira "partiju" sta god im to znacilo, i ona kad odobri/odblokira tek onda mogu da mi isplate, a ona uvek proveri da li je naplacen cek. Sad moguce da je pogresila ali proveri ti za svaki slucaj.

mindhunter kaže:
Uvek kada podizem novac salterska radnica/radnik se zbune i uvek zovu onog supervizora ili kako se vec zove da on/ona odblokira "partiju" sta god im to znacilo, i ona kad odobri/odblokira tek onda mogu da mi isplate, a ona uvek proveri da li je naplacen cek. Sad moguce da je pogresila ali proveri ti za svaki slucaj.

Mmmm da od skoro ( 2 meseca ) i kod mene je slicna stvar, ne zbune se oni nego jednostavno ne mogu da vide da li je cek prosao ili nije nego mora to ta glavna sefica ili sta vec u filijali da vidi pa ako jeste ona me vrati sa nekim papirom na salter da podignem tek onda...
E sada vidim da je usledila neka dodatna kontrola zasto nemam pojma sta se desava uglavnom zadnji put kad sam bio cek mi je bio 850 e i kada je proveravala da li je naplacen okrenula je salter i rekla kada dodje neko i ima isplatu preko 100 000 poslajite ga kod mene ne isplacujte... Sad sta se desava nemam pojma, uglavnom javim u petak kad budem isao ima li sta od kesa :excited ili cekam cleared :grrr

Da, i mene to nervira u Komercijalnoj, pre u julu čini mi se sam čekao posle clearinga još skoro desetak dana jer niko nije mogao da vidi da li je ček prošao, ona što može da vidi je bila na odmoru. Što je najgore ona je ujedno i šef te filijale pa nisam imao kome ni da se žalim. Ali u svakom slučaju Komercijalna banka mi je najbolja za čekove.

sax kaže:
mindhunter kaže:

Mmmm da od skoro ( 2 meseca ) i kod mene je slicna stvar, ne zbune se oni nego jednostavno ne mogu da vide da li je cek prosao ili nije nego mora to ta glavna sefica ili sta vec u filijali da vidi pa ako jeste ona me vrati sa nekim papirom na salter da podignem tek onda...
E sada vidim da je usledila neka dodatna kontrola zasto nemam pojma sta se desava uglavnom zadnji put kad sam bio cek mi je bio 850 e i kada je proveravala da li je naplacen okrenula je salter i rekla kada dodje neko i ima isplatu preko 100 000 poslajite ga kod mene ne isplacujte... Sad sta se desava nemam pojma, uglavnom javim u petak kad budem isao ima li sta od kesa :excited ili cekam cleared :grrr

Pa ako ti je ček više od $250 onda mora da ide na inkaso, bar kod mene tako.. Kad ide na inkaso moraš čekati oko 40 dana da ti isplate.. Inače ako je manji od $250 isplate te odmah..

sax kaže:

E da, upravo to.

aleksej kaže:
Da, i mene to nervira u Komercijalnoj, pre u julu čini mi se sam čekao posle clearinga još skoro desetak dana jer niko nije mogao da vidi da li je ček prošao, ona što može da vidi je bila na odmoru. Što je najgore ona je ujedno i šef te filijale pa nisam imao kome ni da se žalim. Ali u svakom slučaju Komercijalna banka mi je najbolja za čekove.

To se i meni desilo prosli mesec, sefica na odmoru i oni nemaju pristup tom programu gde mogu da vide i odblokiraju cek ali su se iscimali dobrih pola sata da rese problem da bi na kraju zaklucili da ne mogu nista bez sefice.

hajro2 kaže:
Pa ako ti je ček više od $250 onda mora da ide na inkaso, bar kod mene tako.. Kad ide na inkaso moraš čekati oko 40 dana da ti isplate.. Inače ako je manji od $250 isplate te odmah..

Uvek ide na inkaso kod nas u ovoj banci, skoro uvek isplate za 20 dana.

Moze li mi neko reci sta znaci cleared chek? Jel to kada ti posalju zaradjeni iznos, tj kada dobijes cek kuci, ili kada ga isplate banci kojoj si ga predao?

Back
Na vrh