• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje InternetZarada Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku (Tržnica), direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Adsense isplate Podizanje adsense ceka

Danas sam bio u 4 Banke i raspitao sa oko unovčavanja čeka od AdSense. Evo kakva je situacija za te banke koje se nalaze u Sarajevu:

Unicredit Banka

Unicredit Banka uzima 2% provizije na cijeli iznos, a minimalna provizija je 12KM , s tim da prebacivanjem na isplatu preko IBAN ili SWIFT koda provizija je manja.. Da bi se ček unovčio treba otvoriti devizni račun u istoj valuti u kojoj je ček. Otvaranje računa i njegovo održavanje je besplatno.

Vrijeme provjere čeka: 30 dana.

Raiffeisen Banka

Potrebno je otvoriti devizni račun i provizija je 20KM odmah za kompletan iznos čeka. Devizni račun je bez provizije za održavanje i otvaranje.

Vrijeme provjere čeka: 30 dana.

SPARKASSE Banka

Sparkasse Banka uzima 2% provizije na cijeli iznos. Da bi se ček unovčio treba otvoriti devizni račun. Valuta za devizni račun može biti u KM (Konvertibilne Marke) ili u stranoj valuti. Otvaranje računa je besplatno ali je provizija 1.5KM za KM-ovski račun i 2KM za stranu valutu po mjesecu.

Vrijeme provjere čeka: 15 - 25 dana.

INTESA SANPAOLO BANKA

Oni se ne bave time tj. kod njih se ček nemože unovčiti!

Zaključak: Ako primate čekove do 100$ isplativije ih je unovčiti u Unicredit Banci, no ako neko prima ček sa po par hiljada $ onda je isplativije ići u Raiffeisen Banku.

Naravno treba prvo provjeriti da li važe drugačija pravila za veće iznose jer sa bankama se ne zna 100%.

POTREBNI DOKUMENTI:

- Ovjerena kopija lične karte (ne starija od 6 mjeseci)
- CIPS prijava mjesta boravka (ne starija od 6 mjeseci)
- Obrazac za dobivanje deviznog računa

UPDATE: Predao sam ček da se unovči. Ispade provizija veća od 2% u unicredit banci.

Meni opet onaj ček što su ponovo poslali kasni, još uvijek ga nisam dobio iako je poslat 12 februara.... Ovo je već drugi put da ga negdje zagube :poke ne znam stvarno koji im je k.... više s tim čekom... opet i ako stigne neće ga ovi u banci unovčit jer će bit stariji od 2 mj :poke

zilla kaže:
Meni opet onaj ček što su ponovo poslali kasni, još uvijek ga nisam dobio iako je poslat 12 februara.... Ovo je već drugi put da ga negdje zagube :poke ne znam stvarno koji im je k.... više s tim čekom... opet i ako stigne neće ga ovi u banci unovčit jer će bit stariji od 2 mj :poke

Kod mene isti slucaj, prvi cek poslali nekad u novembru, jos nije stigao, i prebacili su iznos sa ceka na novi cek koji su poslali 12. februara, rekli su da ih kontaktiram ako ne dodje u roku od 14 dana. Pa idem ih kontaktirat i rec da nije jos stigao. :fever

meni je stigao, međutim kad sam došao u banku rekli su mi da je stariji od 5 mjeseci pa su me pitali jesam li siguran da imam pokriće za njega i rekao sam da imam, a vrijeme će pokazati jesam li u pravu

Evo prije 5 minuta mi pristigao email , pise da su poslali jos neki cek. Pa oni nisu normalni, salju cek a ni prethodna 2 nisam dobio ccc

Pozdrav ljudi... Zanima me da li neko koristi pri slanju ceka ovu Secured Express Delivery sto uzimaju 15 jura... Koliko je to bolje. I da li stize dosta brze ili je par dana razlika..? Hvala unapred... :waving

GunsBrother kaže:
Pozdrav ljudi... Zanima me da li neko koristi pri slanju ceka ovu Secured Express Delivery sto uzimaju 15 jura... Koliko je to bolje. I da li stize dosta brze ili je par dana razlika..? Hvala unapred... :waving
Evo ja sam za ovaj cek koristio "Secured Express Delivery" uslugu . Cek je poslat 23. Aprila ,tako da cu ti reci koliko mu tacno vremena treba da stigne .

MadafakaFuark kaže:
GunsBrother kaže:
Evo ja sam za ovaj cek koristio "Secured Express Delivery" uslugu . Cek je poslat 23. Aprila ,tako da cu ti reci koliko mu tacno vremena treba da stigne .
A gdje vam je ta opcija?
Ja sam adsense pretražio, uzduž i poprijeko, nema nigdje.

hajro2 kaže:
MadafakaFuark kaže:
A gdje vam je ta opcija?

Account Settings / Payment Settings / Edit payment method

MadafakaFuark kaže:
hajro2 kaže:
A gdje vam je ta opcija?

Account Settings / Payment Settings / Edit payment method
Nema :busted
0cbFbFU.jpg

Koliko dana, nakon dobijanja ceka, mogu da podignem pare? Primio sam cek u februaru, pa se pitam, da nije istekao...

rakicko kaže:
Koliko dana, nakon dobijanja ceka, mogu da podignem pare? Primio sam cek u februaru, pa se pitam, da nije istekao...
2 mjeseca od dana izdavanja čeka.

U komercijalnoj banci si se sada cega 6 nedelja za isplatu ceka...
Da li zna neko,da li je u nekoj drugoj banci u Srbiji manje cekanja?

Meni još ne prave problem u Komercijalnoj, verovatno zato što me poznaju. U svakom slučaju ja imam još dva Adsense čeka da primim i to je to, rekao sam bye bye tom servisu.

Ja kada vidim da je cek naplacen, odem u Komercijalnu i podignem pare. Predam ga obicno oko 5og a podignem narednog meseca oko prvog, drugog...

Jel stoji jos kome da je last month 0e...? A to je ne moguce posto preko reporta pratim i ima solidan iznos. Znam da u aprilu vise ne prate, nego mora preko youtuba ili reporta, i sedmog obicno obracunaju kolika je zarada, meni stoji da je nula... Zna li ko o cemu se radi... ?:stars :hysterical

Meni je juce stigao cek preko DHL brze poste a izdat je isto 23 aprila mozda bi stigao i pre da nije bilo ovih praznika.

BenjooJutub kaže:
Vjerovatno ce da danas obračunaju, jer piše da će 7. maja.

Negde sam procitao na nekom stranom forumu da je rok do 10-tog u mesecu.

Jos da dodam da vam banke pored provizije za naplatu ceka naplacuju i ako vam je cek nenaplativ sto znaci i ako ne mozete npr posle 30 dana unovciti cek naplatice vam njihove troskove.

Back
Na vrh