• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje InternetZarada Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku (Tržnica), direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Plan, pomognite molim vas

SpawneR

Moćan
Tu od
31 Lis 2013
E ovako muči me problem, imam znanje imam neku sitnu lovu a ne znam šta da radim. Ovako da počnemo priču dizajn me zanima i zanimljiv mi je i voleo bi da radim kao freelancer ili tako nešto kao dizajner(grafički) ali nemam kompjuter za ozbiljan rad a sve ovo mučenje u programu je stvarno gubljenje vremena. Počeo sam da pišem za jednog čoveka članke koje mi on da za lep džeparac ali jednostavno sav taj novac mi ode na školovanje pošto sam sada pred prijemnom za upis u srednjuu školu pa sve to košta i moram sam sebe da finansiram zato što roditelji nemaju.. Sada da ne zamaram svojom pričom nego da se fokusiramo na glavno pitanje, šta da započnem? Do skoro sam vodio sajt internet-njuskalo.com a domen mi još uvek traje samo hosting istekao pa sada ne znam da li da uplatim host i nastavim da objavljujem zanimljivosti i uberem po koji euro sa adsensa(zaista teško mi je išlo, za mesec dana sam zaradio 0.61e) ili da kupim novi domen i host i da na tom sajtu pišem tutoriale za bloging platforme(tumblr, pint, wp,blogspot) ta tema mi dobro ide i znaimljiva mi je i mislim da bi mogao ekstra da radim, taj sajt bi bio na engleskom jeziku i imao bi više para od adsensa. E sada me muči činjenica da ja već imam domen koji stoji prazan i koji niko neće da kupi a ima dosta potencijala i imao je lep Alexa ranking i lepu posetu. Cilj mi je da do juna/jula skupim oko 200e i kupim sebi neki solidan kompjuter a onda od tog sajta uzimam neki keš a od freelance posla kao dizajner maltene živim i održavam porodicu i svoje školovanje. Imam znanje sa sajtovima, mislim da ekstra pišem članke, imam par fb stranica sa malim brojem lajkova ali se trudim, sve u svemu trudim se kao crnac a ništa ne pravim zato što nemam para da pokrenem nešto ozbiljno i nemam "alat". Molim vas da mi pomognete oko odluke gore ili ukoliko imate neki "posao" za mene da mi se javite na PM zaista očajnički tražim posao :D

Ideja o tutorijalima je ok, ali je takvih sajtova mali milion i konkurencija je preogromna. Trik u adsense zaradi je ponuditi nesto sto je trazeno, a da istovremeno nema neku znacajniju konkurenciju.

Ja bi se na mom sajtu o tutorijalima bazirao na sve, znači od onog najprostijeg do css/html menjanja koda i tako tog, znači sve.. Čak ni sajt ne bi nazvao po tematici već nešto univerzalno da kasnije ako se razvijem mogu da proširim sajt :D A što se tiče ovog drugog dela tvog oglasa, znam da si iskusan i da imaš fine prihode od adsensa, trazeno a manja konkurencija, sada je malo toga ja mislim.. Znači hoću da batalim naše tržište, pravim engleski sajt da lepo kao čovek zarađujem a ne da gubim vreme.. Mislim da ovo za tutorijale mogu da ispunim i da napravim nešto a imam još jedno pitanje, da li je neko od vas koristio neki domain parking sistem i jel mogu da parkiram svoju domenu makar da zarađujem nešto :D

Moja ti je preporuka radi ono u čemu si najbolji,nemoj puno šverati ovo valja ,ovo necu,ovo bih radio ali ne znam, ostavit ces puno vremena a nista neces dobiti. Ako dobro pišeš članke onda to i radi imas odesk, elance ili sta vec ne i ponudi se raji, takodje imas i fiverr . Ne moras imati sajt da bi zaradjivao, mada ozbiljniji i poslovniijim ljudima on predstavlja licnu kartu :D puno sreće u nastavku .

Samo da se vratim na onih tvojih 0.61€ za mjesec dana. Evo usporedbe radi, kad sam tek počeo tj otkrio AdSense i nisam imao pojma da se tako može zaraditi (bilo je to davno :D ) za jednu godinu sam imao 6,5€ (dakle 12 mjeseci tj mjesečno 0,541 €) - čitaj nisam mogao ni hosting platiti koji je tada bio preskup.

Naravno tada nije bilo Facebooka i ostalih stvari, a niti znanja, nego čisto zabava. Danas su te stranice i dalje aktivne, niša je užasna (dakle pogriješio sam u startu - neznanje), jezik - domaći. Bez obzira na sve te silne pogreške danas od tih stranica imam dnevnu zaradu kao nekad godišnju zato što sam svaki dan po malo vrtio (dok ih u zadnje vrijeme slabo refresham jer imam neke važnije stvari, ali svejedno dolaze novci s AdSense-a.

Stoga, moj ti je savjet da kad se nečega uhvatiš to radi do kraja, a najveći "krivac" za sve, jer imam par kolega koji su u euforiji htjeli zaraditi milijune u startu, je taj što prebrzo odustaju. Smatram da se danas od doma može zaraditi na temama od igle do lokomotive, samo treba biti uporan, svaki dan učiti i - NE odustajati.

gamerxyz kaže:
Moja ti je preporuka radi ono u čemu si najbolji,nemoj puno šverati ovo valja ,ovo necu,ovo bih radio ali ne znam, ostavit ces puno vremena a nista neces dobiti. Ako dobro pišeš članke onda to i radi imas odesk, elance ili sta vec ne i ponudi se raji, takodje imas i fiverr . Ne moras imati sajt da bi zaradjivao, mada ozbiljniji i poslovniijim ljudima on predstavlja licnu kartu :D puno sreće u nastavku .

Najbolji, pa ja u suštini sa osnovnom školom(sada je završavam) ne mogu da budem u nečemu stručan, planiram elektrotehničku da upišem smer elektrotehničar informacionih tehnologija( više na linku klik ). Da bi pisao na oDesku nisam nešto sjajan u Engleskom jeziku i smatram da ima puno boljih u tome od mene koji imaju veći vokabular reči od mene dečaka sa 15 godina ali svakim danom stičem novo znanje i učim Engleski. Fiverr je dobra stvar ali plaćanje je preko paypala uglavnom a ja niti iko iz moje porodice nema karticu sa koje bi dizali keš pa ono. Zapravo najbolji vid zarade za mene u ovim godinama je ovo što sada radim ovako za nekog pišem članke i adsense :D

nibs kaže:
Samo da se vratim na onih tvojih 0.61€ za mjesec dana. Evo usporedbe radi, kad sam tek počeo tj otkrio AdSense i nisam imao pojma da se tako može zaraditi (bilo je to davno :D ) za jednu godinu sam imao 6,5€ (dakle 12 mjeseci tj mjesečno 0,541 €) - čitaj nisam mogao ni hosting platiti koji je tada bio preskup.

Naravno tada nije bilo Facebooka i ostalih stvari, a niti znanja, nego čisto zabava. Danas su te stranice i dalje aktivne, niša je užasna (dakle pogriješio sam u startu - neznanje), jezik - domaći. Bez obzira na sve te silne pogreške danas od tih stranica imam dnevnu zaradu kao nekad godišnju zato što sam svaki dan po malo vrtio (dok ih u zadnje vrijeme slabo refresham jer imam neke važnije stvari, ali svejedno dolaze novci s AdSense-a.

Stoga, moj ti je savjet da kad se nečega uhvatiš to radi do kraja, a najveći "krivac" za sve, jer imam par kolega koji su u euforiji htjeli zaraditi milijune u startu, je taj što prebrzo odustaju. Smatram da se danas od doma može zaraditi na temama od igle do lokomotive, samo treba biti uporan, svaki dan učiti i - NE odustajati.

Ovde definitivno važi ona " Ne je** lep nego uporan " , svestan sam toga i sada pripremam blog na kome ću da radim dugo zato što imam ceo raspust na raspolaganju!

Trebao si se ulovit ozbiljnije onog internet njuskalo, sada je to nedovrseno i neiskoristen potencijal, a ides raditi opet novi blog . Cemu ?

Pa ja internet njuškalo nisam prekinuo iz zezancije ima više razloga, škola(završavam osmi razred trebam da polažem 7 predmeta pre upisa u srednju školu) što znači da ja dnevno najmanje 1-2h mogu na kompu a za 1-2h toliko veliki sajt sa toliko velikom nišom ne mogu da održim nikako, drugovi moji koji bi mi pomagali za džabe znaju samo na fejs da uđu i kanter da igraju, a para da plaćam pisce nemam. Hosting je isteko nisam imao da platim ponovo zato što je takva situacija u kući da jedva skupim da platim internet a i sve bi bilo super da ne moram ovu školu da finansiram(čas plaćanje đačkod dinara, pa matura, pa slike, pa godišnjak, pa lekarski, pa čišćenje, pa akcije, trista čuda).. Sve u svemu internet njuškalo je ekstra projekat ali u njega treba da se uloži prvo dosta vremena ako ne onda dosta para za marketing i da se plate 2 pisca da pišu svakog dana a onda bi mlatili pare... ja da ulažem nemam zato prodajem a novi blog koji planiram da otvorim ne iziskuje mnogo vremena, nikakav ulog sem domene i hostinga(već sam skupio novac i odložio) i dobra volja a niša je manja.

Javi mi se putem privatne poruke dacu ti besplatan hosting iz razloga sto imas volju a takve je malo teze naci,brat zavrsava srednju pa mu mrsko ista raditi oko toga a tebi svaka cast.

Spawneru ne daj se. Da sam ja u osmom razredu poceo praviti stranice bio bih milioner do sada.

Hvala vam na podršci stvarno cenim i stvarno mi dajete vetar u leđa, flex neizmerno sam ti zahvalan i vratiću svima jednog dana kada budem napravio nešto a mislim da hoću zato što je moja volja neverovatno velika!

Svaka čast dečko, da sam ja tada počeo ko zna što bi do sad imao :D

Mislim da ovaj malo #SpawneR za svoje godine zna sto vecina forumasa nije znala u tim godinama, jest da su bila druga vremena ali mali je izgleda pametan :). Onoliko koliko ga znam na forumu i fb spreman je pomoci i trudi se. Ako neko ima posla da ponudi SpawneRu da radi i zaradi za novi PC bilo bi super.

A #Spawner moja preporuka je formatiraj PC i snimi samo Illustrator CS4 ili CS5 "vjerujem da moze da radi na tvom PC". Zaradis novac na fiverr i kupis novi PC.

Hvala guglastični :D Sad evo imam posla dosta, vlasta je upao i pomogo mi, flex sa hostingom takođe.. Hvala vam svima :D

Moram priznati da sam ostao šokiran kad sam vidio da nisi još i u srednjoj, a već si u u kombinacijama "kakp okrenuti neku lovu". Po tome ti svaka čast!

Što se tiće drugih stvari tu ću te malo iskritizirati, kad neće nitko drugi.

Cijelo vrijeme pričaš kako nemaš para, novi kompjutor... Da se razumijemo, kukanje ti neće donijeti ni novi kompjutor, a niti pare!
- Nemaš para za domenu i hosting. Brate mili imaš toliko besplatnih servisa, koji to nude besplatno, da je to strašno. Od domaćih (koje treba obići u širokom luku, ispao konj, al šta je tu je), pa sve do googleovog blogspota. Stoga kreni raditi na besplatnom sevisu, kada dođeš do para se prebaci na plaćeni. Ukoliko na plaćenom (domena+hosting) ne zarađuješ, čemu forsiraš onda to?

Odi na besplatno, usavrši se, naući na tome kako da dođeš do para, a onda izmišljaj toplu vodu i razmišljaj o vlastitom domenu i hostingu!

Što se tiće tvoje stranice i toga da nemaš više od 1 - 2 sata za rad. Kažeš da imaš više vremena, dva palćena čovjeka da ti pišu tekstove...E, da je babi k...., nebi joj trebo dida!
1 - 2 sata je savsvim dovoljno da se napiše jedan kvalitetan članak na stranici. Koliko para, toliko muzike. Kada budeš imao viška para onda razmišljaj o plaćanju drugih, do tada zabroravi na to!

KRENIMO

1. Izaberi nišu. To očito još trebaš naučiti, a kako je forum pun informacija o tome s tim nebi trebao imati problema.
2. Napravi keywoord istraživanje. Onda svaki dan napiši jedan članak. Rekao si da znaš pisati, onda pretpostavljam da nećeš morati proučavati kako da napišeš kvalitetan članak.
3. Nastavi raditi. U narednih godinu dana objavi minimalno 3 članka tjedno na stranici.
4. Napravi kvalitetan SEO na stranici i van nje. O tome isto tako ima dosta napisano na forumu, stoga ti neću objašnjavati detalje. Čitaj, kopaj, traži...

To što si ti zaradio 0.6 i nešto eura nije problem u tome što nemaš novca, radnika, vremena (rekao si da imaš 1 - 2 sata dnevno slobodno za to, što je i više nego dovoljno), loše financijske situacije u obitelji (neomalovažavam, nego čisto navodim činjenice koje si sam naveo, kao razlog problema sa malom zaradom, koju imaš). To je tako isključivo radi tvojih potezao koje si radio, a koji su očito bili krivi.

Ispravi ih i probaj ponovno i ponovno i ponovno, odnosno sve dok ne uspiješ. Isto tako bih ti preporučio da staneš kriviti cijeli svijet i vrijeme u svijetu zbog svoje situacije. Prihvati odgovornost za svoju zaradu na sebe, jer ona BTW ovisi od tebe. To što tvoji nisu financijski dobro stojeći neama nikakve veze s činjenicom, što si ti od adsensa zaradio 0.6 centi.

Kada prihvatiš odgovornost, tada će ti doći i u glavu u čemu si pogriješio i što možeš bolje napraviti. Tada to možeš napraviti ili ne promjeniti ništa te nastaviti kukati. Tu ćeš morati sam sebi priznati da si radio gluposti, a to zna biti bolno, jer je ego ono što nešto što će te kočiti u tome.

Sve što si gore napisao se i sam slažem, pišem već mesec dana članke za čoveka a taj novac ne mogu da uložim u domen i hosting zato što me škola KOPA, bukvalno KOPA finansijski. Sve ću da te poslušam, evo sada imam i domen i hosting i od prvog juna krećem sa ozbiljnim radom i ne planiram da odustanem a svaki put kad pomislim da odustanem pročitaću tvoj post i ja sam ti zahvalan što si odvojio vremena da me iskritikuješ i da mi pomogneš, moj cilj je da razradim sajt da bi kupio novi komp a onda da radim i sajt i web dizajnom da se bavim kao freelancer a za kasnije videćemo :D

Drago mi je što nisi krivo shvatio moj odgovor, nego si ga realno sagledao.

Opet ti o tome kako te škola kopa :smack ;)

Zašto čekati 1 jun? Sad imaš sve što ti u principu i nije trebalo, al dobro. Šta je da je, bolje s tim nego bez toga. Kreni danas.

Ukoliko provedeš na svojoj stranici toliko vremena, koliko provodiš na forumu. Ovdje se podrazumjeva da aktivno radiš nešto u to ne ulazi surfanje, gledanje u statistiku sajta, koliko zarađuješ (odnosno provjeravanje adsense accounta, ukoliko se odlučiš na taj vid monetizacije stranice) i sličnih stvari. Tada će biti samo pitanje vremena, kada ćeš početi zarađivati neke osjetljive novce od stranice.

Vidim da ti ide dizajn, ali od samog dizaina stranice nema kruha. Da bi ti stranica požnjela uspjeh, potrebno je mnogo više od dizajna. To je jedan dio.

Usporedi to sa pravljenjem jaja, koja pretpostavljam znaš napraviti. Dizajn je recimo vrhunska tavica, ali bez jaja, ulja, začina i vatre nema klope. Ukoliko imaš sve to i još recimo dodaš vrhnje, neko meso i šta god već imaš jebenu klopu, za prste polizat.

Ne ne mogu realno pre 1. juna ništa zato što pišem članke za jednog korisnika ovog foruma, učim(jurim da popravljam ocene gledam da imam samo dve četvorke, trebaju mi poeni), učim za prijemni... A i polako ću do 1. juna da sredim i dizajn i ubacim nešto sadržaja i sve, mislim da je to realno, to je 10ak dana a mnogo mi znači taj period :D

Back
Na vrh