• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje InternetZarada Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku (Tržnica), direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Adsense općenito Pitanje oko isplate

CroWarrior

Član
Tu od
25 Ruj 2009
Zanima me plaćam li ja štogod kod isplate? Neki porez i sl.? Imam 10 $ pa da mi umjesto čeka ne bi došao račun...

Neznam tko će ti poslati ček na 10$??
Porez se nikakav neplaća, a banka ti može uzeti neku proviziju, ovisno od banke do banke, naročito ako se šalje ček na provjeru, ali na taj iznos nebi trebali.

Pola ce ti uzeti banka pa kao da nista nisi zaradio, mislim ipak je to smesna cifra bolje cekaj da se malo nakupi.

jokara25 kaže:
Pola ce ti uzeti banka pa kao da nista nisi zaradio, mislim ipak je to smesna cifra bolje cekaj da se malo nakupi.

nece banka uzet pola. uzece oko 15 dolara za cek, a to zavisi od banke do banke.

ovaj njegov iznos se ne moze ni poslat, minimalan iznos za slanje ceka je 100$.

porez bi trebalo da se placa.

Hellas kaže:
jokara25 kaže:

nece banka uzet pola. uzece oko 15 dolara za cek, a to zavisi od banke do banke.

ovaj njegov iznos se ne moze ni poslat, minimalan iznos za slanje ceka je 100$.

porez bi trebalo da se placa.

Evo kako bi porez trebalo da se placa u CRO.
http://novac.blog.hr/arhiva-2006-08.html#1621470178

Mada recimo u Srbiji do 12 000 evra godisnje ne moraju da placaju porez.

Za BiH ne znam.

Hellas nisi me razumeo, ja i ne spominjem porez nego govorim da je to toliki iznos da kada mu banka uzme proviziju to mu dodje pola iznosa. A tek sam sad skontao da je ovo tema vezana za adsense posto uvek kada dodjem na forum idem direktno na New Posts i ne obracam paznju. Da minimalan iznos za isplatu je $100.

Hellas kaže:
:wtff

No fuckin' way da bih im toliko platio. Dobro da mi velik dio novaca ide preko malo više direktnih metoda, tako da im prijavljujem samo dijelić svojih prihoda (Nadam se da porezna ne čita ovo :lol).

Kad dođem do malo većih kontinuiranih prihoda, prelazim na neki od svojih offshore planova.

Cyprus... :wub

Neosynthesist kaže:
Hellas kaže:

No fuckin' way da bih im toliko platio. Dobro da mi velik dio novaca ide preko malo više direktnih metoda, tako da im prijavljujem samo dijelić svojih prihoda (Nadam se da porezna ne čita ovo :lol).

Kad dođem do malo većih kontinuiranih prihoda, prelazim na neki od svojih offshore planova.

Slazem se u potpunosti.

Neosynthesist kaže:
Hellas kaže:

Radije si otvoriš firmicu onda...to je ono što ću ja napraviti kada mi zarada pređe 15ak tisuća kuna (2 soma ojra) godišnje. Platiš 20% poreza i miran si...a i prije nego što platiš porez, praktički možeš sve životne troškove pokriti preko firme.

To je ona osnovna razlika između bogatih (vlasnika biznisa) i siromašnih (oni koji rade za bogate)

Bogati: dobiju pare, potroše, plate porez
Siromašni: plate porez, dobiju pare, potroše (i opet plate još malo poreza)

i.m.warrior kaže:
Radije si otvoriš firmicu onda...to je ono što ću ja napraviti kada mi zarada pređe 15ak tisuća kuna (2 soma ojra) godišnje. Platiš 20% poreza i miran si...a i prije nego što platiš porez, praktički možeš sve životne troškove pokriti preko firme.

To je ona osnovna razlika između bogatih (vlasnika biznisa) i siromašnih (oni koji rade za bogate)

Bogati: dobiju pare, potroše, plate porez
Siromašni: plate porez, dobiju pare, potroše (i opet plate još malo poreza)

Sve je to ok, nemam ja ništa protiv poreza kao ideje podupiranja jednog društvenog i političkog sistema, ali ne ovakvog kakav mi imamo; novci se troše na sve i svašta, kradu, i malo (relativno) akcija se sprovodi u interes građana koji financiraju cijeli sistem i nadležni organ. U sistemu gdje je sređeno zdravstvo, školstvo, i sl., gdje postoji jedan gospodarski i financijski balans, gdje je sve orijentirano na kolektivni napredak, ne bi mi bilo nimalo žao davat ni 30% od svojih prihoda.

Još nam ni PayPal nisu mogli sredit. :sigh

Neznam zasto se ova rasprava vodi kao da je placanje poreza dobrovoljna stvar? Placati poreze se mora. Od tih poreza se placa vojska koja vas stiti od vanjskih neprijatelja, od tih para se placa policija, donekle i zdravstvo, izgradnja cesta, vodovoda, skolstvo, rasvjeta i ostale stvari. Dali bi mogli zivjeti bez svega toga? .. Ne bas.. A u krajnjem slucaju ako se ne placa slijede kazne.
Sto se tice toga kako Vlade nasih zemalja upravljaju tim resursima to je vec politicka tema sto nije tema ovog foruma.

E sad je druga prica sto smo mi toliko zaostali u drzavnoj administraciji (nisam siguran jel to dobro ili lose) pa je internet zarada jos uvijek u nekom "sivom" podrucju i sve je tu potpuno nejasno. Probao sam na par mjesta dobit konkretan odgovor u vezi toga ali nisam imao srece. Zasad mi zarada prolazi preko žiro racuna sto znaci da na kraju godine moram radit obracun i platit porez na taj prihod a to cu i ucinit.

Ugl. raspitat se da nebi bilo nisam znao ili otvorit neku off shore firmu ali naravno potpuno legalnu.

Ova cifra se može isplatiti, već su mi poslali i PIN i sve poštom... Al onda ću još pričekati...

Za ove stvari je placanje porez minus.Ali ako si u drugom poslu zivis od poreza kao kralj.A potrebna ti je firma i poznantstvo pravih ljudi....ali to nije tema za ovaj forum....A meni je cilj ziveti od poreza tako da se necu buniti ako pristizu cekovi od IM-a a budem morao placati porez:to_clue.Sve ima dobru i losu stranu pa i porez.

dbomestar kaže:
Neznam zasto se ova rasprava vodi kao da je placanje poreza dobrovoljna stvar? Placati poreze se mora. Od tih poreza se placa vojska koja vas stiti od vanjskih neprijatelja, od tih para se placa policija, donekle i zdravstvo, izgradnja cesta, vodovoda, skolstvo, rasvjeta i ostale stvari. Dali bi mogli zivjeti bez svega toga? .. Ne bas.. A u krajnjem slucaju ako se ne placa slijede kazne.
Sto se tice toga kako Vlade nasih zemalja upravljaju tim resursima to je vec politicka tema sto nije tema ovog foruma.

E sad je druga prica sto smo mi toliko zaostali u drzavnoj administraciji (nisam siguran jel to dobro ili lose) pa je internet zarada jos uvijek u nekom "sivom" podrucju i sve je tu potpuno nejasno. Probao sam na par mjesta dobit konkretan odgovor u vezi toga ali nisam imao srece. Zasad mi zarada prolazi preko žiro racuna sto znaci da na kraju godine moram radit obracun i platit porez na taj prihod a to cu i ucinit.

Ugl. raspitat se da nebi bilo nisam znao ili otvorit neku off shore firmu ali naravno potpuno legalnu.

Plaćanje poreza JE u jednom dijelu dobrovoljna stvar (pragmatički); sad lagano idem u jednom smjeru koji vodi do OT diskusije, ali sve je još uvijek vezano uz temu na jedan način; sve te beneficije koje su pod hiponimom raspodjele novaca iz državne blagajne, gdje je većina sačinjena od ubranog poreza, nisu unikatne za ovu državu, niti imaju pravilnu administraciju u dijelu u kojem postoji realizacija. Marx je puno bolje ovo izrazio u jednom manifestu, ali sociopolitička filozofija bi stvarno bila prevelik offtopic.

Ukratko, nisam zadovoljan sistemom, razumijem ga i sve to, ali ne podržavam ga, i podupirat ću ga onoliko minimalno koliko moram, potpuno svjestan svih implikacija svih tih akcija.

Što se tiče izbjegavanja plaćanja poreza, ne želim o tome govorit ništa konkretno, blackhat teme su zabranjene na forumu, pa je sigurno i to, samo ću reći da je lako izvedivo, i provodi se u većini naših poduzeća, negdje više, negdje manje; teško je pratiti sve moguće kanale prihoda, čak ni IRS ne uspijeva u tome.

Offshore je moj dugoročni plan, već sam istražio sve tax haven zone, #1 opcija mi je Cipar.

Back to topic, što se tiče IM-a u našim zakonima, i ja imam ista iskustva sa našim službenicima. Ne znam koliko su se stvari promijenile (iako sumnjam da jesu), prije par godina kada sam trebao savjete oko legalizacije poslovanja, od 3 službenika u poreznoj sam dobio 3 različita savjeta... na kraju sam prešao na jednu opet drugačiju opciju za koju sam saznao iz trećeg izvora. :sigh

A ono sto se promjenilo sto si prije mogao preko tekuceg/deviznog racuna (porezna nema uvid u tvoj racun) a sad (barem mene ali cuo sam i dosta drugih) u bankama traze da ti ide preko žiro racuna gdje porezna ima uvid u poslovanje pa moras placat porez. Za sitne iznose mozda nece nis poduzimat ali ako zaradujes redovito i malo vece iznose preko žiro racuna i ne platis porez onda te mogu sj...

Sto se tice ostalog ni ja nisam zadovoljan sistemom i situacijom na ovim prostorima ali kao sto rekoh to je vec vise tema za druge forume i zato treba zaradit dovoljno da mozes birat "sisteme" :D

dbomestar kaže:
A ono sto se promjenilo sto si prije mogao preko tekuceg/deviznog racuna (porezna nema uvid u tvoj racun) a sad (barem mene ali cuo sam i dosta drugih) u bankama traze da ti ide preko žiro racuna gdje porezna ima uvid u poslovanje pa moras placat porez. Za sitne iznose mozda nece nis poduzimat ali ako zaradujes redovito i malo vece iznose preko žiro racuna i ne platis porez onda te mogu sj...

Sto se tice ostalog ni ja nisam zadovoljan sistemom i situacijom na ovim prostorima ali kao sto rekoh to je vec vise tema za druge forume i zato treba zaradit dovoljno da mozes birat "sisteme" :D
Tu se potpuno slažemo, treba zaradit para i put prema Monacu/Malti/Cipru/Costarica/Kajmansko otočje/___(tax_haven_db)___. :D

Back
Na vrh