CroWarrior
Član
- Tu od
- 25 Ruj 2009
Zanima me plaćam li ja štogod kod isplate? Neki porez i sl.? Imam 10 $ pa da mi umjesto čeka ne bi došao račun...
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
jokara25 kaže:Pola ce ti uzeti banka pa kao da nista nisi zaradio, mislim ipak je to smesna cifra bolje cekaj da se malo nakupi.
Hellas kaže:jokara25 kaže:Pola ce ti uzeti banka pa kao da nista nisi zaradio, mislim ipak je to smesna cifra bolje cekaj da se malo nakupi.
nece banka uzet pola. uzece oko 15 dolara za cek, a to zavisi od banke do banke.
ovaj njegov iznos se ne moze ni poslat, minimalan iznos za slanje ceka je 100$.
porez bi trebalo da se placa.
:wtffHellas kaže:Evo kako bi porez trebalo da se placa u CRO.
http://novac.blog.hr/arhiva-2006-08.html#1621470178
Neosynthesist kaže::wtffHellas kaže:Evo kako bi porez trebalo da se placa u CRO.
No fuckin' way da bih im toliko platio. Dobro da mi velik dio novaca ide preko malo više direktnih metoda, tako da im prijavljujem samo dijelić svojih prihoda (Nadam se da porezna ne čita ovo :lol).
Kad dođem do malo većih kontinuiranih prihoda, prelazim na neki od svojih offshore planova.
Cyprus... :wub
Neosynthesist kaže::wtffHellas kaže:Evo kako bi porez trebalo da se placa u CRO.
No fuckin' way da bih im toliko platio. Dobro da mi velik dio novaca ide preko malo više direktnih metoda, tako da im prijavljujem samo dijelić svojih prihoda (Nadam se da porezna ne čita ovo :lol).
Kad dođem do malo većih kontinuiranih prihoda, prelazim na neki od svojih offshore planova.
Cyprus... :wub
i.m.warrior kaže:Radije si otvoriš firmicu onda...to je ono što ću ja napraviti kada mi zarada pređe 15ak tisuća kuna (2 soma ojra) godišnje. Platiš 20% poreza i miran si...a i prije nego što platiš porez, praktički možeš sve životne troškove pokriti preko firme.
To je ona osnovna razlika između bogatih (vlasnika biznisa) i siromašnih (oni koji rade za bogate)
Bogati: dobiju pare, potroše, plate porez
Siromašni: plate porez, dobiju pare, potroše (i opet plate još malo poreza)
dbomestar kaže:Neznam zasto se ova rasprava vodi kao da je placanje poreza dobrovoljna stvar? Placati poreze se mora. Od tih poreza se placa vojska koja vas stiti od vanjskih neprijatelja, od tih para se placa policija, donekle i zdravstvo, izgradnja cesta, vodovoda, skolstvo, rasvjeta i ostale stvari. Dali bi mogli zivjeti bez svega toga? .. Ne bas.. A u krajnjem slucaju ako se ne placa slijede kazne.
Sto se tice toga kako Vlade nasih zemalja upravljaju tim resursima to je vec politicka tema sto nije tema ovog foruma.
E sad je druga prica sto smo mi toliko zaostali u drzavnoj administraciji (nisam siguran jel to dobro ili lose) pa je internet zarada jos uvijek u nekom "sivom" podrucju i sve je tu potpuno nejasno. Probao sam na par mjesta dobit konkretan odgovor u vezi toga ali nisam imao srece. Zasad mi zarada prolazi preko žiro racuna sto znaci da na kraju godine moram radit obracun i platit porez na taj prihod a to cu i ucinit.
Ugl. raspitat se da nebi bilo nisam znao ili otvorit neku off shore firmu ali naravno potpuno legalnu.
Tu se potpuno slažemo, treba zaradit para i put prema Monacu/Malti/Cipru/Costarica/Kajmansko otočje/___(tax_haven_db)___.dbomestar kaže:A ono sto se promjenilo sto si prije mogao preko tekuceg/deviznog racuna (porezna nema uvid u tvoj racun) a sad (barem mene ali cuo sam i dosta drugih) u bankama traze da ti ide preko žiro racuna gdje porezna ima uvid u poslovanje pa moras placat porez. Za sitne iznose mozda nece nis poduzimat ali ako zaradujes redovito i malo vece iznose preko žiro racuna i ne platis porez onda te mogu sj...
Sto se tice ostalog ni ja nisam zadovoljan sistemom i situacijom na ovim prostorima ali kao sto rekoh to je vec vise tema za druge forume i zato treba zaradit dovoljno da mozes birat "sisteme"![]()
Koristimo bitne kolačiće kako bi ova stranica radila, a neobavezne kolačiće kako bismo poboljšali vaše iskustvo.
Pogledajte dodatne informacije i konfigurirajte svoje postavke