• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje InternetZarada Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku (Tržnica), direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Paypal kupovina

NikolaT2

Član
Tu od
17 Lip 2011
Moze li se kupovat preko PayPal-a ako nije verifikovana kreditna kartica.
Za BiH mora li novac lezat mjesec dana da bi se podigo na kreditnu ili i da bi se moglo sa njim kupovati u online shopovima???

HVALA

NikolaT2 kaže:
Moze li se kupovat preko PayPal-a ako nije verifikovana kreditna kartica.
Nisam 100 siguran, ali mislim da moze. Jer, i ja cesto dobijem uplatu na PP od korisnika koji nije verifikovao karticu.

Za BiH mora li novac lezat mjesec dana da bi se podigo na kreditnu ili i da bi se moglo sa njim kupovati u online shopovima???

Da, lova lezi mjesec dana na PP balansu, onda tek moze biti prebacena na CC.
Kada kupujes nesto preko PP-a, ne trosi se lova sa PP balansa, vec sa kartice.

HVALA

:waving

Ako sam dobro shvatio:
Znaci moram cekat mjesec dana pa tek onda mogu kupovati i to u iznosu manjem od 100$

NikolaT2 kaže:
Ako sam dobro shvatio:
Znaci moram cekat mjesec dana pa tek onda mogu kupovati i to u iznosu manjem od 100$

Pa vidi, tebi taj rok od mjesec dana nista ne predstavlja, ako imas love na kartici. Taj rok se odnosi samo
na slucaj primanja novca - onda moras da cekas mjesec da ti lova bude dostupna, nakon cega je mozes
povuci na karticu. A ti ako vec imas love na kartici, neovisno od Paypal balansa, ti mozes jednsotavno da
ides kupovati sta hoces i koliko hoces, jer ti se lova skida sa kartice, a ne sa Paypal balansa...

NikolaT2 kaže:
pa cekaj mogu li ja kupovati bez kreditne jer nemam nikako kreditnu karticu

Nazalost ne mozes.
Barem ne kada je Paypal u pitanju, jer se kod navedenog servisa novac ne skida sa balasa, vec sa kartice.
A kod ostalih payment procesora, npr kod Moneybookersa ti nije nuzno potrebna kartica da kupujes nesto
na internetu, naravno pod uslovom da je taj payment procesor i podrzan na stranici na kojoj zelis da kupujes.
To ti je najbolja, a moza i jedina alternativa..

anarchox kaže:
NikolaT2 kaže:
pa cekaj mogu li ja kupovati bez kreditne jer nemam nikako kreditnu karticu

Nazalost ne mozes.
Barem ne kada je Paypal u pitanju, jer se kod navedenog servisa novac ne skida sa balasa, vec sa kartice.
A kod ostalih payment procesora, npr kod Moneybookersa ti nije nuzno potrebna kartica da kupujes nesto
na internetu, naravno pod uslovom da je taj payment procesor i podrzan na stranici na kojoj zelis da kupujes.
To ti je najbolja, a moza i jedina alternativa..

Mozes sa debitnom karticom takodje da kupujes.

Koja politika imam 80$ avaible balance i nemogu nista da kupim.
Bosanski pp je moram prvo prebaciti na cc traje do 7 dana i košta me nevjerovatni 5$.
Da sam amerikanac 0$ zar nemislite da je to neka vrsta rasismusa?
I pitaj boga koliko ce mi odbiti za ponovnu transakciju s karte kad htjednem kupiti sta.
Imali ko iskustva za tim? Npr hocu šta da kupim za 11$ koliko ce me to netto koštati?

pricekaj do 1 i lova ce ti se automatski prebacit na karticu citajte ljudi i druge postove

KUHAR007 kaže:
pricekaj do 1 i lova ce ti se automatski prebacit na karticu citajte ljudi i druge postove

automatski i bez provizije ....tako je.

mariopazi kaže:
KUHAR007 kaže:

automatski i bez provizije ....tako je.
Znao sam da svaki prvi prebacuju a da nista provizije neuzmu to ne hvala za odgovor!

Back
Na vrh