• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje InternetZarada Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku (Tržnica), direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

PayPal dostupan u Srbiji, sada STVARNO :)

Ne, ovo ce se racunati kao pravno. Sad sam se setio, kupovao sam od nekih kineza ovako pre, poslao sam im preko paypal-a, nisam placao kreditnom. Tako da i pravnom moze da se salje paypal-om.

U svakom slucaju po pravilu i po mom nekom iskustvu, kada na paketu pise ime osobe koje salje a ne ime firme to salje fizicko lice, ali nema pravila :), nekad mi otvore koverat od 4kg i nista mi ne naplate cak ni PDV, a nekad otvore paket i naplate PDV(striktno po racunu)
Nek moderator prebaci ove nase postove u novu temu jer smo otisli totalno u offtopic.

Da!Stvarno bi trebala posebna tema npr. placanje/kupovina preko paypala a to bi trebao pokrenuti neko ko vec ima iskustva kao npr ti ili ko vec,ja dosad nisam nista kupovao pa nemam pojma kako to ide preko paypala.

ativar kaže:

Citat "Savić ipak dodaje da taj datum može biti korigovan u skladu sa poslovnim odlukama kompanije ali, kako je istakao, kompanija Pejpal je veoma precizna kada je reč o rokovima i ako je suditi po ranijim praksama, može se očekivati da se rok ispuni. "

Sacekajmo ipak 8 ili posle sto znaci da nista nije 100% jos uvek.:fever

@sunbeach jel ti ovo prvi put da si upotrebio smajli xD
Nego ja sve mislim da nece stici ni 8 og oktobra ...

Stvar do sada nije bila problematična oko plaćanja sa Paypalom prema inostranstvu ili primanja novca na račun iz inostranstva. Problem je jer prema Narodnoj banki Srbije prekršaj je ako jedan državljanin Srbije uplati evre ili dolare drugom državljaninu Srbije.

Prekršaj nastupa jer je u Srbiji zvanično sredstvo plaćanja dinar i takom međusobnom transakcijom devizama i onaj što uplati i onaj koji primi na račun devize prave prekršaj.

To je na primer jedna od budalaština u zakonu koja je do sad kočila dolazak, a za koju je odgovorna NBS.

Mrxula kaže:
@sunbeach jel ti ovo prvi put da si upotrebio smajli xD
Nego ja sve mislim da nece stici ni 8 og oktobra ...

Jesam!od muke sam upotrebio "smajli" jer cekam taj paypal godinama.

Kako sam dobio jednu negativnu reputaciju zbog komentara, ovde ću samo izneti par citata iz jednog teksta. O ovom panelu se u Srbiji i ne piše nešto mnogo, mada ima ponešto na Tvitteru.

Bajka zvana PayPal u Srbiji - netokracija.com

Po tvrdnjama najpoznatijeg IT pravnika u Srbiji, Žarka Ptičeka – nećemo. Razlog tome leži u pravnom aspektu svakog servisa koji, da bi postao legalan u jednoj državi, mora prvo da uspostavi pravila po kojima će postupati. Ista stvar desila se i kada je usluga slanja novca omogućena. Set ovih pravila pojavio se još 2012. godine, ali su građani Srbije krenuli sa plaćanjem putem ovog servisa tek godinu i po dana kasnije, naveo je Ptiček. On je dodao da je u razgovoru sa direktorom PayPala za CEE dobio jasne naznake da PayPal želi da bude prisutan u Srbiji, te da će usluga u potpunosti biti omogućena kada se steknu svi neophodni uslovi.
...
Kao dodatan problem Slobodan je istakao i činjenicu da nijedna banka u Srbiji ne priznaje elektronski ugovor kao validan dokument. Fakturu u takvom obliku ne žele da priznaju, niti u svoju ponudu žele da uvrste payment gateway sisteme koji bi prodavcima omogućili naplatu. Marković ocenuje da u Srbiji postoje stručnjaci koji se mogu izboriti sa ovim problemom, ali da ih je premalo za 2014. godinu i potrebe ove države i njenih građana.
...
Ptiček takođe dodaje da je liberalizacija čitavog tržišta dodatna prilika za hiljade i hiljade mladih ljudi koji se samozapošljavaju i koji žele da ostanu u Srbiji, ali da se poslom bave na globalnom nivou. Pogledamo li države regiona, čini se da su Hrvatska, Slovenija, Rumunija i Grčka poprilično uspešne u izvozu putem Interneta. Hrvatska, koja je dvostruko manja od Srbije, ima pet puta više procesa e-poslovanja.

Bila je neka ideja da se ovaj panel prenosi uživo, ali je u startu bilo nekih problema u Tanjugu pa to baš i nije radilo.

Pojavio se tekst i na b92 i još sam negde videla, ali Netokracijin je (po običaju) dao najbolju sliku.

A šta znam, još par dana do 8. oktobra, videćemo.

sale89ns kaže:
Danas je taj dan :) Neke informacije?
Pa nista ... Obican dan nikakve vesti :( Mozda su oni mislili 8 oktobar 2015 :D :D

Bacili rovca, daj boze da bude do kraja godine :)
Resilo bi puno muka..

Meni se jutros pojavilo dugme "Request Money" na srpskom paypalu ali mi na opciji pise "As a PayPal Send Only account holder, you are not permitted to receive funds from other PayPal account holders.", korak po korak do sad ni dugme nisam imao :p :p, a na hrvatskom sam prvi put platio u fundusa nije mi skidao sa kartice to ranije nikako nisam mogao.

Da, sve su pripremili, sada nam se kod opcije add bank account isto otvara strana za popunjavanje podataka, tako da verujem da je pitanje dana kada ce pustiti sve.

Boli vas uvo ... Ja imam problema sa verifikacijom svog naloga :(

JelenaM kaže:
Čekaj, meni daje samo da popunim US bank account, kako je kod vas?

Da, ne moze se sacuvati, nalog, ali pre nisi ni mogla da udjes na tu stranu.

freemind kaže:
JelenaM kaže:
Čekaj, meni daje samo da popunim US bank account, kako je kod vas?

Da, ne moze se sacuvati, nalog, ali pre nisi ni mogla da udjes na tu stranu.

Ma nisi me razumeo - je l tebi daje opciju da ubaciš neki bank account osim US?

@mrxula Kakav tačno problem?

Aha, ne daju, verovatno znaju da ce svi u Srbiji staviti US payoneer payment, tako da se nisu cimali da dodaju ostale, ko je lud da stavi racun od Srpske banke :)

Ono za karticu sam popunio ok je to.
Ali dalje nista ne rezumem . Kliknem confirm my debit card i izbaci mi ovo gyazo.com/bdf7c81160eb0cf924bea3935d6c84b4
Gde da nadjem taj PayPal code ?
Glupa pitanja ali jbg

Back
Na vrh