• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje InternetZarada Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku (Tržnica), direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

PayPal dostupan u Srbiji, sada STVARNO :)

alecmreza kaže:
Nema veze bitno je za vani,medusobno mozete preko poste.

Pa da to je vazno da se primaju pare od afilate zarada i ostalih vrsta zarada,raznih youtube partnerstava... a ovo sto kazes nije vazno to moze i preko posta,banaka donese se autobusom, autom,motorom,biciklom...

sunbeach kaže:
mindhunter kaže:
Sto znaci da NBS trazi da se uvede dinar za medjusobno placanje izmedju rezidenata, ali PayPal to nije trazio.

"Narodna banka Srbije ističe da kompanija PayPal nema zakonske prepreke da svoj servis ponudi rezidentima za plaćanja u Srbiji u domaćem platnom prometu ukoliko dinar stavi na svoju listu valuta s kojima posluje, kao što je to učinila, na primer, s ruskom rubljom, češkom krunom, mađarskom forintom, malezijskim ringitom, poljskim zlotom, turskom lirom, filipinskim pezosom itd."

http://www.nbs.rs/internet/latinica/scripts/showContent.html?id=6835&konverzija=yes[hr]

Evo i svezijeg obavestenja (od pre 4 meseca):

http://www.nbs.rs/internet/cirilica/scripts/showContent.html?id=7172&konverzija=no

Ne! Ne trazi da se uvede dinar,nego sto sam objasnio u prethodnom postu a to je da ja i ti koji smo iz Srbije ne mozemo da trgujemo preko paypala jer se trgovina obavlja u evrima,znaci samo mozemo da trgujemo van Srbije .

http://www.novosti.rs/vesti/naslovn...587-Nema-prepreka-za-placanje-PayPal-sistemom ispod vesti u komentarima covek objasni da uveliko prima novac.

Pa upravo o tome i ja pricam , za trgovinu unutar zemlje izmedju rezidenata NBS trazi dinar, sto mozes videti u citatu gore ili na zvanicnom obavestenju NBS.
Razumem da mozemo sa inostranstvom u eurima.

U sustini, kao fizicko lice ne znam kako mogu da me provere da li mi je neko iz Srbije platio u eurima na paypal i sama NBS kaze da je na rezidentima da postuju propise :). E sad za pravna lica je drugarcija prica.

Ali kao sto je vec rekao kolega iznad mene, to je manje bitno, bitno je da moze da se prima konacno affliate i bilo koja druga zarada.

Pa hoce li fizicka lica moci da primaju novac u $ ?

Pa hoce li fizicka lica moci da primaju novac u $ ?

mindhunter kaže:
sunbeach kaže:
Ne! Ne trazi da se uvede dinar,nego sto sam objasnio u prethodnom postu a to je da ja i ti koji smo iz Srbije ne mozemo da trgujemo preko paypala jer se trgovina obavlja u evrima,znaci samo mozemo da trgujemo van Srbije .

http://www.novosti.rs/vesti/naslovn...587-Nema-prepreka-za-placanje-PayPal-sistemom ispod vesti u komentarima covek objasni da uveliko prima novac.

Pa upravo o tome i ja pricam , za trgovinu unutar zemlje izmedju rezidenata NBS trazi dinar, sto mozes videti u citatu gore ili na zvanicnom obavestenju NBS.
Razumem da mozemo sa inostranstvom u eurima.

U sustini, kao fizicko lice ne znam kako mogu da me provere da li mi je neko iz Srbije platio u eurima na paypal i sama NBS kaze da je na rezidentima da postuju propise :). E sad za pravna lica je drugarcija prica.

Ali kao sto je vec rekao kolega iznad mene, to je manje bitno, bitno je da moze da se prima konacno affliate i bilo koja druga zarada.

Izvinjavam se jer nisam dobro shvatio repliku,ali sve uz svemu vazno da proradi i ta opcija za primanje novca pa da i mi mozemo i da dobijamo zarade,trgujemo,prodajemo preko ibeja i pomocu sajtova...ma mogucnosti su ogromne jer ipak je lakse i sigurnije dati email adresu od paypala nego racun od banke.

Ja sam se spremio xD A sta je pre predstavljalo problem u isplati preko PayPal (Srbija) ?

Za uvodjenje PayPal-a postoje dva problema koji ce se resiti tek dolaskom neke manje lopovske Vlade.Prvi je taj sto bi morali da smanje debilne carine i kradju carinika jer se desavalo da vam stigne otvoren paket bez pola stvari unutra.A drugi i najveci problem je to sto bi ljudi tek tad videli da 90% stvari mogu kupovati hiljadama kilometara daleko a duplo jeftinije nego kod nas, a to bi razotkrilo papagajsku pricu ovih na vlasti kako smo mi jeftina zemlja i ljudi bi videli da smo mi raspad drzava sa najvecim marzama na svetu.

Mrxula kaže:
Ja sam se spremio

To je još uvijek visoki start? :)
Izgleda da ćeš ipak moći i kao maloljetna osoba raspolagati svojim računima online, samo će tvoj roditelj ili staratelj morati potpisati otvaranje računa, i biti prisutan kod eventualnog preuzimanja gotovine.

Našem Mrxuli je 15 (petnaest) godina. :)

Kapetan Bačvica kaže:
Mrxula kaže:
Ja sam se spremio

To je još uvijek visoki start? :)
Izgleda da ćeš ipak moći i kao maloljetna osoba raspolagati svojim računima online, samo će tvoj roditelj ili staratelj morati potpisati otvaranje računa, i biti prisutan kod eventualnog preuzimanja gotovine.

Našem Mrxuli je 15 (petnaest) godina. :)

*16
Nemam ja racun u banci ;) Meni sve ide na ćala i kad uzimam pare od Yt tu je on . Mislim sad koristim WU .

sale89ns kaže:
Za uvodjenje PayPal-a postoje dva problema koji ce se resiti tek dolaskom neke manje lopovske Vlade.Prvi je taj sto bi morali da smanje debilne carine i kradju carinika jer se desavalo da vam stigne otvoren paket bez pola stvari unutra.A drugi i najveci problem je to sto bi ljudi tek tad videli da 90% stvari mogu kupovati hiljadama kilometara daleko a duplo jeftinije nego kod nas, a to bi razotkrilo papagajsku pricu ovih na vlasti kako smo mi jeftina zemlja i ljudi bi videli da smo mi raspad drzava sa najvecim marzama na svetu.

Smanjivanje carine nema veze sa paypal-om, vecina gradjana ima kredintu/debitnu karticu sa kojom moze i kojom su mogli da kupuju zadnjih 10 godina a drugo paypal je vec uveden za kupovinu. Carina je smanjena sa 20% na 10%, plus ne placas carinu ako narucis od fizickog lica 70 eura i pravnog 50 eura, ali zato placas PDV 20% i to je problem a ne carina.

Kupujem preko 10 godina i nikada ali nikada mi se do sada nije desilo da mi je nesto ukradeno iz paketa ili osteceno(sto ne znaci da nece). U pitanju je preko 100 paketa ako ne i 200.

Slazem se da smo izuzetno skupa zemlja, ali takodje osim ako ne kupujes iz Kine, postarine iz USA i bilo kog drugo dela sveta su ektremno visoke sada za razliku od pre par godine, pa se i vise ne isplati kupovati.

Otisao sam offtopic, htedoh samo reci da paypal i carina nemaju nikakve veze.

mindhunter kaže:
sale89ns kaže:

Smanjivanje carine nema veze sa paypal-om, vecina gradjana ima kredintu/debitnu karticu sa kojom moze i kojom su mogli da kupuju zadnjih 10 godina a drugo paypal je vec uveden za kupovinu. Carina je smanjena sa 20% na 10%, plus ne placas carinu ako narucis od fizickog lica 70 eura i pravnog 50 eura, ali zato placas PDV 20% i to je problem a ne carina.

Kupujem preko 10 godina i nikada ali nikada mi se do sada nije desilo da mi je nesto ukradeno iz paketa ili osteceno(sto ne znaci da nece). U pitanju je preko 100 paketa ako ne i 200.

Slazem se da smo izuzetno skupa zemlja, ali takodje osim ako ne kupujes iz Kine, postarine iz USA i bilo kog drugo dela sveta su ektremno visoke sada za razliku od pre par godine, pa se i vise ne isplati kupovati.

Otisao sam offtopic, htedoh samo reci da paypal i carina nemaju nikakve veze.

Kako se moze znati kad se preko sajtova nesto kupuje,da li su to fizicka ili pravna lica?

I prošli put su se oglašavali iz Paypala i pričali kako oni pojma nemaju o tome da se Srbija dodaje na listu zemalja, pa smo dobili taj famozni servis. Tako verovatno i sad peru ruke, tom liku se verovatno jebe za Srbiju, nema pojma ni gde je država pa ajd da nešto kaže.

Druga stvar, Paypal mi je bio potreban pre par godina, sad mu se i ne radujem toliko, trenutno nemam nijednu firmu koja bi mi slala novac tamo ali ipak je ovo super stvar, ne može da škodi sigurno. Ne čekam ga sigurno kao što sam ga ranije čekao, ali bi voleo da stvarno puste primanje para, čisto da imamo. :)

Zamislite da ne dodje za fizicka lica . Ja mislim da ce se to desiti xD

Kako se moze znati kad se preko sajtova nesto kupuje,da li su to fizicka ili pravna lica?

Svuda gde placas kreditnom/debitnom karticom su pravna lica.

Kada otvaras account kod bilo kog payment procesora, svi te pitaju: what is your business type, e sad to imas opciju Sole proprietorship, znaci kao individua mozes da otvoris account ali je to takodje forma pravnog lica odnosno to znaci da ne postoji legalna distinkcija izmedju vlasnika i njegovog biznisa.
http://en.wikipedia.org/wiki/Sole_proprietorship.

Ovo sam naveo zbog toga jer moze da ti se desi da neka osoba naplacuje kreditnim/debitnim karticama nesto na svom sajtu za koju ces mozda misliti da je fiziko lice ali se zapravo vodi kao pravno lice. Jedino je pitanje kako ovi nasi to gledaju i da li znaju o tome nesto.

Tako da, gde god placas karticom, to je pravno lice, a ako saljes novac putem paypla-a, skrila kao na primer preko ebay-a, to su fizicka lica.

Znaci ovaj nacin placanja preko sajta,se racuna kao da kupujem od fizickog lica i ne placa se carina do 70e.

Back
Na vrh