• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje InternetZarada Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku (Tržnica), direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

PayPal dostupan u Srbiji, sada STVARNO :)

Ja sam verifikovao sa Visa Electron iz Intese a sto se tice primanja uplata citam na nekim forumima cak i u nekim novinama ( mislim Novosti ) da se radi na tome i ocekuju uskoro i tu opciju...

Al ok bitno je da se nesto desilo konacno :)

Jedan sam od prvih koji se registrovao :drinking

E sad kazite mi ako narucim nesto sa ebay-a sa free shipping da li placam neku dodatnuc carinu,pdv itd?Ako placam kako da izracunam koliko i kako ce mi to naplatit tjs preko cega?

E pa nek je PayPal stigao pa makar sa njim mogli samo plaćati usluge. I to je nešto. Evo jedne primjene.

Nemora vam neko drugi odraditi konverziju novca PayPal/Skrill možete sami. :D

I ja kazem, nek je dosao, doce i to da mozemo da primamo pare, samo polako
sad bar ne morate da molite nekoga da kupuje za vas kad vam nesto treba

a sad pozdrav momci, odo ja da se registrujem :taunt

sasa037 kaže:

E sad kazite mi ako narucim nesto sa ebay-a sa free shipping da li placam neku dodatnuc carinu,pdv itd?Ako placam kako da izracunam koliko i kako ce mi to naplatit tjs preko cega?

Imajte u vidu i to da prilikom naručivanja robe sa sajtova iz inostranstva, do 50 evra se ne carini roba poslata od strane pravnog lica, a do 70 evra poslata od strane drugog fizickog lica. Za sve preko imate informacije ovde. Naravno, dolazak PayPal-a nam omogućuje da robu platimo, ali to i dalje ne znači da prodavci koji nisu hteli da šalju u Srbiju, sada žele da to rade.

Sa http://ftw.rs/paypal-od-nocas-dostupan-u-srbiji/

Takođe, sve informacije koje sam našao linkovao sam i na svom blogu http://igortomic.net/paypal-konacno-dostupan-i-u-srbiji/

venomen kaže:
Ja imam nekih para na paypalu koji je registrovan na Sloveniju,pa me zanima da li postoji neki nacin da se to utrosi na narucivanje necega iz inostranstva i da li moze da se promeni zemlja registracije iz Slovenija u Srbija?

Koliko ja znam, nije moguce tek ovako. Ja takodje imam par PayPal-a, jedan na Sloveniju, Jedan na Hrvatsku, Bosnu, ne znam ni sam gde vise. Istrazivao sam malo, pa procitah par komentara na engleskom da je potrebno da ih zoves / kontaktiras nekako. Ali to mi je sve bangavo, posto ce najverovatnije doci neko pitanje, cekanje, sta kako, gde... Jos je udarna vest da su pustili PayPal ovde... tako da.. ono... Ako je neka sitna lova, kupi nesto, a ako je vec onda ih zovi, salji poruke, pa otvori novi na Srbiju da bi bilo sve regularno!

Pozz!

sasa037 kaže:

Igor Tomić kaže:
Imajte u vidu i to da prilikom naručivanja robe sa sajtova iz inostranstva, do 50 evra se ne carini roba poslata od strane pravnog lica, a do 70 evra poslata od strane drugog fizickog lica. Za sve preko imate informacije ovde. Naravno, dolazak PayPal-a nam omogućuje da robu platimo, ali to i dalje ne znači da prodavci koji nisu hteli da šalju u Srbiju, sada žele da to rade.

Sa http://ftw.rs/paypal-od-nocas-dostupan-u-srbiji/

Takođe, sve informacije koje sam našao linkovao sam i na svom blogu http://igortomic.net/paypal-konacno-dostupan-i-u-srbiji/

Kao i uvek u Srbiji se jedno pise a drugo radi. Vrednost Robe+Postarina ako iznosi do 70 eura se ne carini. Stigao paket jedan pre dve nedelje a jedan danas, za ovaj prvi je vrednost robe bila 65 eura a postarina 35 eura. Ocarinili su mi i PDV sam platio. Ovaj danas sto mi je stigao: vrednost robe sa postarinom 70 eura i na njega nisam platio carinu ni PDV, nisu ga ni otvorili. Mada, mozda i zavisi od carinika do carinika. Takodje da dodam jos da sam primetio da roba koja mi stize u Kovertama, cak i u onim velikim Bublewrap, uopste se ne otvara, niti carini, zadnjih 10 paketa koji su bili u koverti nisu otvorili, a neki su bili i preko 3kg teski.

Ako prodavac ne salje za Srbiju, mozete koristiti neki mail forwarding servis, tipa shipito.com

Mi u BiH smo čekali vrlo kratko da nam omoguće i primanje novca, možda pola godine max.. ne mogu da tvrdim 100% jer je to bilo davno.

Sigurno da je jedini razlog zašto u početku ne dozvoljavaju jeste radi sigurnosnih razloga... kad budu sigurni da sve radi kako treba u bankama i po zakonu onda puste i opciju za primanje novca.

Zanima me nako moze neko da odgovori da li ja mogu da primim uplatu na paypal i onda da sa svog naloga preusmerim ili platim nesto, znaci da primim uplatu na nalog ne da je povucem na racun u Srbiji?

Davor kaže:
Zanima me nako moze neko da odgovori da li ja mogu da primim uplatu na paypal i onda da sa svog naloga preusmerim ili platim nesto, znaci da primim uplatu na nalog ne da je povucem na racun u Srbiji?

Ogovor, na žalost - ne, ukoliko si nalog otvorio sa domaćom karticom i registrovao ga na Srbiju.

Igor Tomić kaže:
Pitanja & Odgovori:

1. Da li je moguće primiti novac iz inostranstva? Ne.

2. Da li je moguće poslati novac u inostranstvo? Da.

3. Da li je moguće platiti neku uslugu ili proizvod u inostranstvu (Amazon, Ebay i sl)? Da.

4. Da li je moguće novac koji je na računu povući (withdraw) na račun u banci? Ne.

dobro vece otvorio sam danas paypal verifikovao i visa karticu raiffausen banke sada hocu da uplatim na paypal nalog deposit koja je to opcija trebam pomoc.hocu nesto da kupim na ebay hvala.

Ne treba ti uplata na paypal nalog jer se novac povlači sa kartice.

znaci nema uplate na paypal nego kada kupujem na ebay paypal mi skida novac sa visa virton kartice od raiffausen banke.ja sam mislio da se novac uplati na paypal kao sto uplacujem na moneybookersu i onda placam.

masic1 kaže:
znaci nema uplate na paypal nego kada kupujem na ebay paypal mi skida novac sa visa virton kartice od raiffausen banke.ja sam mislio da se novac uplati na paypal kao sto uplacujem na moneybookersu i onda placam.

Sam si sebi sad odgovorio na pitanje.

Novac se povuče sa kartice i iznos se plati. To je sve.

Kolege iz Bosne mogu da potvrde, već sam pričao sa nekoliko njih koji primaju pare na PayPal, ja koliko sam shvatio njihove provizije nisu uopšte naivne, npr. ako hoćete da pare koje ste primili prevučete bilo kad u mesecu plaća se neki fee, a ako čekate prvi jer valjda svakog prvog automatski pare idu sa PayPal računa na karticu onda se ne plaća? U suštini liči mi dosta na Payoneer. Ja sam otvorio nalog juče i dodao Intesinu Visa karticu ali nisam još verifikovao jer me mrzi da idem do banke i da tražim izveštaj, nemam online banking tamo niti mislim da ću uzimati tu uslugu dok ne krene i primanje novca kod nas. Meni je ipak glavna banka Komercijalna, Intesu koristim samo zbog te kartice.

Super je da smo došli više na tu listu i da možemo da otvorimo naloge, a još lepše će biti kada budemo mogli i da primamo pare na te naloge. Meni lično primanje novca tamo ništa ne znači, za sve ove godine sam se navikao da to ide drugim putevima ali opet lepo je imati servis kao PayPal, mislim da smo ga bar ovim čekanjem zaslužili.

Sledeći potez očekujem od Adsense i isplate para preko WU. :D

aleksej kaže:
Kolege iz Bosne mogu da potvrde, već sam pričao sa nekoliko njih koji primaju pare na PayPal, ja koliko sam shvatio njihove provizije nisu uopšte naivne, npr. ako hoćete da pare koje ste primili prevučete bilo kad u mesecu plaća se neki fee, a ako čekate prvi jer valjda svakog prvog automatski pare idu sa PayPal računa na karticu onda se ne plaća? U suštini liči mi dosta na Payoneer. Ja sam otvorio nalog juče i dodao Intesinu Visa karticu ali nisam još verifikovao jer me mrzi da idem do banke i da tražim izveštaj, nemam online banking tamo niti mislim da ću uzimati tu uslugu dok ne krene i primanje novca kod nas. Meni je ipak glavna banka Komercijalna, Intesu koristim samo zbog te kartice.

Super je da smo došli više na tu listu i da možemo da otvorimo naloge, a još lepše će biti kada budemo mogli i da primamo pare na te naloge. Meni lično primanje novca tamo ništa ne znači, za sve ove godine sam se navikao da to ide drugim putevima ali opet lepo je imati servis kao PayPal, mislim da smo ga bar ovim čekanjem zaslužili.

Sledeći potez očekujem od Adsense i isplate para preko WU. :D

Za one koji mozda nisu upuceni skroz u online banking:
Sto se tice online bankinga, on ti je free. Ja ga uspesno korisitm sa Reiffeissen bankom. A to sto kazes da smo se navikli na zaobilaznice skroz se slazem. Dobra stvar u vezi online bankinga je totalni pristup svim tvojim racunima i prebacivanjem sa racuna na racun bez odklaska u banku i bilo gde. Npr. ja primim pare sa Payza-e/Moneybookers-a i te pare preusmerim na VISA karticu za placanje i njom platim servis koji trebam putem PayPal-a, direktno sa kartice. Takodje, imate uvid u svaku transakciju / code (ako je ostavljen), verifikaciju i td....

E, sad, naravno, ima i servisa koji salju pare samo na PayPal, a isto tako i onih koji samo primaju PayPal kao nacin uplate (jedan od njih je mighty eBay). Oba su nam potrebna, po meni 50/50. Ja skoro bio prevaren za 100$ zbog "nemanja PayPal-a". Naime, trebala mi uplata sa PayPal-a nekom strancu za neke servise i nadjem "pouzdanog" exchangera i budem naravno prevaren. Sreca, pa Payza-a support bila dovoljno prisebna i fleksibilna pa sam uspeo da vratim pare nazad uz par proofova sa facebooka. Jos ja castio lika sa 10$ kao zbog usluge prilikom exchange-a. :)

Krenem da dodam visu electron i zafali mi 3 centa za 1.50 evra sto povlace i posle toga mi limitiraju racun.Vec sam verifikovao sam payonirovom karticom i sad sam uplatio i potvrdio i ovu deugu karticu i tamo u resolution centar pise "completed" i nista to je to a na pocetnu stranicu pise kad ispunite sve zahteve racun ce automatski biti osposobljen...I kako sad to ide jel treba da cekam kao neki 6 meseci ili bice to brze?

mindhunter kaže:
Kao i uvek u Srbiji se jedno pise a drugo radi. Vrednost Robe+Postarina ako iznosi do 70 eura se ne carini. Stigao paket jedan pre dve nedelje a jedan danas, za ovaj prvi je vrednost robe bila 65 eura a postarina 35 eura. Ocarinili su mi i PDV sam platio. Ovaj danas sto mi je stigao: vrednost robe sa postarinom 70 eura i na njega nisam platio carinu ni PDV, nisu ga ni otvorili. Mada, mozda i zavisi od carinika do carinika. Takodje da dodam jos da sam primetio da roba koja mi stize u Kovertama, cak i u onim velikim Bublewrap, uopste se ne otvara, niti carini, zadnjih 10 paketa koji su bili u koverti nisu otvorili, a neki su bili i preko 3kg teski.

Samo bih se na ovo osvrnuo. Vrednost robe do 70 eura se ne carini ako ga šalje fizičko lice, a do 50 eura (što je uglavnom slučaj u kopovini preko interneta - npr. preko Amazon, Ebay itd.) ukoliko robu šalje pravno lice. Ovo su podatci za Srbiju.

http://www.personalmag.rs/internet/preko-paypal-a-kupovine-do-50-evra-bez-carine/

Ali da, verujem da nekada ni oni sami ne znaju da li je roba stigla od pravnog ili fizičkog lica, u svakom slučaju ako je vrednost do 50 eura ne bi ni u kom slučaju trebala da se plaća carina.

Fizicko lice mi poslalo oba puta, ja sam kupio preko neta i stiglo je na adresu u USA, i ta osoba je prepakovala i poslala paket za Srbiju. Ne znam sta bih rekao. Primetio sam da kada mi stigne posliljka ukoliko je u koverti, uopste ne otvaraju(zadnji preko 3 kg), ukoliko je paket, obavezno otvaraju ako je tezi.

Nisam bio na forumu neko vreme, i vidim slucajno u novinama PayPal dosao u Srbiju. Poznajuci pouzdanost medija, rekoh da dodjem na forum da proverim i imam sta i da vidim:) Registrovao se i verifikovao, sad samo da krenem u shopping spree:p Da li je vlast resila probleme ili je PayPal procenio da je vreme ne znam, al' ko god da je zasluzan hvala mu i konacno da i mi budemo, makar i na ovaj nacin, deo onog sveta koji se zove modernim i civilizovanim.

Back
Na vrh