• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje InternetZarada Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku (Tržnica), direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

PayPal dostupan u Srbiji, sada STVARNO :)

@Sunbeach, time nas redovno farbaju već godinama.

Ja samo pratim logiku - kome je u interesu da PayPal ne posluje u Srbiji? PayPalu sigurno nije, jer mu je Srbija novo tržište i šansa da se zaradi još novca. NBS bi time izgubio deo kolača, tako da njima nikako nije u interesu da PP posluje kod nas... i tu se jasno vidi ko je krivac tome što mi još uvek ne možemo da primamo novac preko PP.

Ma vidim i ja da lazu ovi "nasi" jer svi koji radimo i zaradjujemo preko neta znamo da stranci postuju ako se radi fer i korektno a i setio sam se prethodnih godina kada nam kazu da nece biti poskupljenja struje a ono bude poskupljenje tako i ovo izgleda da paypal tek od oktobra sledece godine ali "nasi nisu krivi nikada".

Trebalo bi pitati ove iz paypala da li je stvarno proradilo u Srbiji ili je opet na 3 dana.

Od sada se puni kartica sa dinarima, do sada sam morao da prvo pretvorim dinare u evre i napunim visa bisnis karticu, sada se to vise ne mora, paypal svaku transakciju konvertuje u dinare i skida sa dinarske particije. Nisam jos gledao detaljno da li je ovo prednost ili ne, ali sigurno ne moze biti gori kurs od sadasnjeg bankarskog.

edit: 30$ mi je paypal konvertovao u 3,554.50 RSD . Po zvanicnom kursu bi bilo 3416,06 RSD 3-4% uzimaju na konverziji

To onda znaci kada se dobije isplata na paypal u evrima na visa karticu se prima u dinarima.

Onda se moze povezati acc od payoneera pa da se tamo prima novac mozda se manje gubi nego sa visa master karticom i konverzijom.Dozvolili su nam primanje novca i namestili sve po zakonu NBS ali ce nam uzimati proviziju na konverziju :) Dobro je opet i to nego da ne moze nikako.

noviji kaže:
Onda se moze povezati acc od payoneera pa da se tamo prima novac mozda se manje gubi nego sa visa master karticom i konverzijom.Dozvolili su nam primanje novca i namestili sve po zakonu NBS ali ce nam uzimati proviziju na konverziju :) Dobro je opet i to nego da ne moze nikako.

Na Payoneer ne mozes da primis novac, ali mozes na karticu od bilo koje banke.

Lakisa94 kaže:
noviji kaže:

Na Payoneer ne mozes da primis novac, ali mozes na karticu od bilo koje banke.

Sa tim da treba biti VISA kartica, zar ne?

I mislim da grešiš, PayPal -> Payoneer bi trebalo biti moguće ukoliko koristite Payoneer-ov US Payment Service (znači ne direktno na karticu, nego na virtual US checking account). Za par dana ću primiti neki novac pa ću probati tu kombinaciju.

Ja imam US payment service i ne da. Mogu samo da povezem Payoneer karticu i da vrsim placanja preko nje.

Kada pokušam da dodam Payoneerov US bank account (Bank of America), dobijam sledeću poruku: You cannot add a bank at this time.
A Payoneerov MasterCard sam dodao odavno na PayPal i plaćanje ide bez problema.

Sparrowhawk kaže:
Kada pokušam da dodam Payoneerov US bank account (Bank of America), dobijam sledeću poruku: You cannot add a bank at this time.
A Payoneerov MasterCard sam dodao odavno na PayPal i plaćanje ide bez problema.

Ista stvar i kod mene.

Ljudi sta vama nije JASNO paypal je uveo da mozemo da primamo pare na nase kartice od (Intese, rejfazen, Alpha..) i ostalih banaka i to iskljucivo VISA kartice, a ne primanje novca na US bank accaunt, pa to je i pre moglo haha, ukoliko zelite da primate novac na US bank accaunt moguce je ali morate da ih pozovete paypal call centar na telefon, znaci ne slanje emailova vec ih pozovete na telefon i kazete da hocete da povezete payoneer us bank accaunt sa paypalom stim sto ste ovo mogli da uradite pre 2 godine, znaci ovo nema veze sa payoneerom sad ovde je payoneer najmanje bitan.

Eh, ja im poslao email juče :D uglavnom, nisam spominjao nigde Payoneer, napisao sam im samo da imam problema pri dodavanju US bank accounta. Evo odgovora:

After careful review of your account, it seems like our system have detected that you are using a bank account issued by Payoneer. Please be advised that effective immediately PayPal no longer accepts Payoneer issued bank accounts as security measures.

It was found that Payoneer is also a money service business in which functions as PayPal where customers can send, receive or withdraw funds using a prepaid debit card. As outlined in the Payoneer US Payment Service Terms and Conditions, the Payoneer account is not a bank account and therefore you would not be able to add it to your PayPal account. (Section 14. (Disclaimers), “The US Payment Service is not a bank account in the United States and funds received on your behalf are not FDIC-insured.”)

Videću uskoro i da ih zovnem telefonom, možda budem imao više uspeha.

Lakisa94 kaže:
Ljudi sta vama nije JASNO paypal je uveo da mozemo da primamo pare na nase kartice od (Intese, rejfazen, Alpha..) i ostalih banaka i to iskljucivo VISA kartice, a ne primanje novca na US bank accaunt, pa to je i pre moglo haha, ukoliko zelite da primate novac na US bank accaunt moguce je ali morate da ih pozovete paypal call centar na telefon, znaci ne slanje emailova vec ih pozovete na telefon i kazete da hocete da povezete payoneer us bank accaunt sa paypalom stim sto ste ovo mogli da uradite pre 2 godine, znaci ovo nema veze sa payoneerom sad ovde je payoneer najmanje bitan.

Zbog konverzije iz evra u dinare je bitno jer ako se ide preko payoneera mozda je povoljnije a i i zbog onog poreza sto si spominjao ;) ja imam tu payoneer karticu i taj us virtual racun ali nemam novac pa trebam cekati mesec dana da se napuni ali ne znam kako da prebacim i na koji nacin novac na payoneer i da platim privatnost za domen.

noviji kaže:
Zbog konverzije iz evra u dinare je bitno jer ako se ide preko payoneera mozda je povoljnije a i i zbog onog poreza sto si spominjao ;) ja imam tu payoneer karticu i taj us virtual racun ali nemam novac pa trebam cekati mesec dana da se napuni ali ne znam kako da prebacim i na koji nacin novac na payoneer i da platim privatnost za domen.

I mene ovo zanima, pa ako zna neko... Pogotovo zbog poreza... Koji mora obavezno da se placa :)

badramirez kaže:
I mene ovo zanima, pa ako zna neko...

Evo, posebno kad zove Bad Ramirez; javlja se Kapetan. :)
Bojim se da trenutno nije moguće povezati Paypal i Payoneer, ali tebe to ne mora zabrinjavati. Ja, eto, slučajno znam da je tebi interesatna transkacija sa Youtube-a, stoga ti Paypal i nije potreban - ako Youtube isplaćuje direktno na Payoneer? :)
To ćeš najbolje vidjeti sam na svom YT accountu. Ako je odgovor potvrdan; Payoneer je prava stvar i za tebe. :fever
Ako nije, onda kao i do sada. :(

P.S. A ako nisi direktno na YT, onda vidi opcije te mreže. :)

noviji kaže:
Trebalo bi da daju odgovore samo oni sto znaju a ne sto nagadjaju.

Jeli to na mene misliš? :)
He he, više sam ja zaboravio negoli ćeš ti ikada znati, a nisam baš tako star. :)
Moj je post čak bio i adresiran, dakle ne namijenjen tebi, ne bih se ni javljao drugačije.

A tebi jedan dobronamjeran savjet; jučer si došao na Forum i već se usuđuješ bahatiti i praviti pametan? :(
To svakako nije pravi put kojim si možda i želio ići? :fever

Back
Na vrh