• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje InternetZarada Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku (Tržnica), direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Payoneer Kartica

Zdravo svima, pročitao sam temu, ali i dalje imam par pitanja, nadam se da je OK. Trenutno koristim paypal za primanje uplata od ljudi direktno, znači ne kompanija ili nekih posrednika. S obzirom da paypal dere 4.9% + ne znam pol dolara valjda po transakciji za uplate iz indije, dajte mi recite dali bi me payoneer došao jeftinije možda?

Do sad sam koristio moneybookers, koji je upola jeftiniji, ali su neke zavrzlame sa moneybookers-om i bankama tamo u indiji. Pretpostavljam da bi uplate mogle ići na taj virtualni Paypal account, pa onda na karticu, samo sam pročito da virtualni paypal account dođe 20$, nadam se godišnje? I ima 1% fee....

Ako je dizanje love na bankomatu 3% + 2.5$ i još je dolar mjesečno kartica, onda mi je nekak naknap, heh. Nadam se da sam sve dobro pohvatio, istražujem gdje bi me došlo najjeftinije, ali opet kad gledam ima taj payooner i drugih prednosti. Pretpostavljam da država, (iz hrv sam) ne može ući u trag novcu, a i koliko čitam oDesk i masu affiliate mreža isplaćuju na payoneer, tak da ne bi bilo loše imat i radi toga. U napasti sam da krenem to malo više proučavat, heh.

failey kaže:
Zdravo svima, pročitao sam temu, ali i dalje imam par pitanja, nadam se da je OK. Trenutno koristim paypal za primanje uplata od ljudi direktno, znači ne kompanija ili nekih posrednika. S obzirom da paypal dere 4.9% + ne znam pol dolara valjda po transakciji za uplate iz indije, dajte mi recite dali bi me payoneer došao jeftinije možda?

Do sad sam koristio moneybookers, koji je upola jeftiniji, ali su neke zavrzlame sa moneybookers-om i bankama tamo u indiji. Pretpostavljam da bi uplate mogle ići na taj virtualni Paypal account, pa onda na karticu, samo sam pročito da virtualni paypal account dođe 20$, nadam se godišnje? I ima 1% fee....

Ako je dizanje love na bankomatu 3% + 2.5$ i još je dolar mjesečno kartica, onda mi je nekak naknap, heh. Nadam se da sam sve dobro pohvatio, istražujem gdje bi me došlo najjeftinije, ali opet kad gledam ima taj payooner i drugih prednosti. Pretpostavljam da država, (iz hrv sam) ne može ući u trag novcu, a i koliko čitam oDesk i masu affiliate mreža isplaćuju na payoneer, tak da ne bi bilo loše imat i radi toga. U napasti sam da krenem to malo više proučavat, heh.

Sumnjam da bi te jeftinije izašlo. Tu negde, s tim da je pitanje da li bi mogli direktno da ti šalju pare sa kreditne kartice na Payoneer, i tu ima zavrzlama.

Šta je Virtuelni Paypal?

Postoji Payoneer virtual US account preko koga se može sa PayPala primati novac na Payoneer, što znači da imaš sve troškove kao i do sada +1% od transakcije, i onda još plus sve one troškove koje ima Payoneer kartica (1 ili 3$ mesečno održavanje/ili 20$ godišnje, ~3$ podizanja novca na bankomatu, itd...).

Aha, znači za podizanje novca na bankomatu, fee je oko 3$, nisu postoci nikakvi u pitanju. Ako se podigne odjednom iznos, onda nije tak strašno. Samo je pitanje kakve banka od koga je bankomat ima namete i koliko će se uzimat kao fee da novci stignu do kartice od onoga tko me plaća. Vidim da onda Load card opcija na stranici uzima 3.75%.

A taj virtualni paypal account, to je znači kao stvarni account gdje bilo tko može slat novce, ili je to ona US Payment Service opcija, na koju samo mogu odabrane kompanije slati novce? Imam hrv paypal account, dali ta US payment opcija se dodaje na njega ili Payoneer radi posebni account koji će bit kao američki? Treba tu polovit to sve, cijela jedna škola, hehe...

Ako bilo tko može slat lovu na taj virtualni paypal, fee je 1% i nema nikakvi dodatni fee da se iznos doda na karticu (ili to odmah je na kartici iznos?), onda bi čak bilo mrvicu jeftinije, i uz sve ostale fee-ove što se tiče kartice....
Bilo bi:
Kartica 20$ godišnje
Paypal isto valjda 20$ godišnje
Fee od paypala po transakciji 1%
I za podizanje novca oko 3$ po transakciji s tim da je kupovina free

Koliko sam fulo?

failey kaže:
A taj virtualni paypal account, to je znači kao stvarni account gdje bilo tko može slat novce, ili je to ona US Payment Service opcija, na koju samo mogu odabrane kompanije slati novce? Imam hrv paypal account, dali ta US payment opcija se dodaje na njega ili Payoneer radi posebni account koji će bit kao američki? Treba tu polovit to sve, cijela jedna škola, hehe...

Postoji Payoneer virtual US account preko koga se može sa PayPala primati novac na Payoneer, što znači da imaš sve troškove kao i do sada +1% od transakcije, i onda još plus sve one troškove koje ima Payoneer kartica (1 ili 3$ mesečno održavanje/ili 20$ godišnje, ~3$ podizanja novca na bankomatu, itd...).

Dakle virtuelni PayPal nalog ne postoji, gde si to video. :p

PS. Mislim da sam ovde sve objasnio: http://igortomic.net/payoneer-maste...arketari-i-freelancer-i-prime-novac-u-srbiji/

Hehe, to sam ja nešto krivo shvatio, fala na linku, proučit ću to detaljnije karnije. Mada vidim ovak na brzinu da se spominje i nešto o 3% fee za konverziju valuta, od kud sad pa to..... :p, ipak je skup taj payoneer, još nisam dovoljno bogat da sve te fee-ove pratim...hehe...

Kako da iskljucim Immediate load fee? Prvi put kada mi je sajt sa kojim radim prebacio novac na payoneer, stigla mi je poruka od payoneera da li hocu Immediate load fee ili onaj drugi koji je 2$, ja sam odabrao ovaj od 5$ jer mi je hitno trebao novac.
Drugi put kada sam prebacivao novac na payoneer samo mi je skinulo 5$, nije mi stigla nikakva poruka?Sutra opet treba da mi legne novac na karticu, pa necu da mi opet skine 5$ ?

Ljudi,imam problem pa mi je potrebna vasa pomoc. Kartica je trebala da mi stigne prije mjesec dana i naravno,jos je nema.. Narucio sam drugu koju treba da cekam do sredine oktobra a to mi je previse. Blokirali su mi skrill zbog verifikacije adrese a pismo ce isto stici ko zna kad.. Slao sam im mejlove da mi objasne zasto ne mogu da verifikujem racun u banci jer je to mnogo brze ali nema odgovora.. Znaci,novac mi je zarobljen. Planiram da platim DHL postu za karticu ali nisam siguran kako to sve funkcionise i da li ce i tad stici.. Ima li neko iskustva sa tim? Ako platim njima $60 jel to sve? Treba li nesto jos da placam kada mi dodje kartica ili? Takodje,ako neko zna moze li i kako da se prebaci novac sa skrilla na payoner iako jos nemam karticu? Ili,da recimo,povucem novac sa odeska i elance-a na payoner?

Evo ponovo ja..konacno sam dobio i aktivirao svoju karticu. Prijavio sam se za US payment service nego to mi sad nije hitno. Ono sto me zanima jeste sledece. Prebacio sam nesto novca na kartici ali mi je odbijeno samo $8. Nisam siguran trebam li ja nesto da uradim kako bi mi skinuli $25 koje idu za pokretanje kartice ili ce to oni da odrade automatski? Isao sam na immediate load i na card balance mi vec stoji suma koju sam povukao.. Zanima me da li mogu odmah da podizem novac ili ipak da sacekam da skinu to sto je njihovo? Prvi put sam se sreo sa ovom karticom i svaka pomoc je dobrodosla..

Edit: Sad sam pridao jos novca za koji pise "Loaded" ali ukupno stanje na kartici se ne mijenja..

Skinu ti oni sve automatski, tako su i meni čim mi je prva uplata sjela na račun. Vjerojatno su ti uzeli samo $8 pošto je kraj godine, ne bi bilo fer da ti uzmu $25 za 3 preostala mjeseca.

Hvala Bones. Mada mi to nikako nije jasno. Mislio sam da $25 skidaju uvjek prvi put bez obzira koji je mjesec a kasnije mjesecno odrzavanje kartice u zavisnosti kako se koristi.. Malo me buni sto mi ovu drugu uplatu uopste nije registrovao iako stoji zeleni strik pored..valjda treba da se saceka malo :)

Edit: Sve uplate su mi sjele ali mi jos nista nije odbijeno.. Kada odbijem $2.5 dolara koja se placaju za immediate load,payooner mi je uzeo samo $5.. Kapiram da bi skinuli odmah to sto je njihovo..

Nema problema. Ja samo ne shvaćam zašto svi ljudi ovdje pričaju o $25, možda je to tako bilo prije, ali sada je godišnje $29.95, te ne razumijem zašto pričate o mjesečnom plaćanju održavanja kao i o onim 3% oduzimanja od iznosa koji ste primili. Osobno sam primio preko 10 uplata većih iznosa i samo su mi oduzeli $5 pošto sam htio da mi odmah isplate u tih njihovih 2h, nikakve dodatne % mi nisu uzeli na niti jedan iznos koji sam primio.

Na ovom linku https://payouts.payoneer.com/Partners/Default/Fees.aspx možeš vidjeti pricing.

Onda je izgleda to to..ja sam svuda citao da je $25 zato sam ocekivao da to uzmu ali eto..prosao sam sa samo $5.. Javim vam kasnije kada odem do bankomata jel sve dobro proslo.

P.S link koji si postavio ne radi :)

Aha sorry, zato što sam bio logiran, nije public stranica. Dakle, logiraj se na svoj account i odi na (General Information > Pricing & Fees) i tamo ti sve piše.

Bones kaže:
Nema problema. Ja samo ne shvaćam zašto svi ljudi ovdje pričaju o $25, možda je to tako bilo prije, ali sada je godišnje $29.95, te ne razumijem zašto pričate o mjesečnom plaćanju održavanja kao i o onim 3% oduzimanja od iznosa koji ste primili. Osobno sam primio preko 10 uplata većih iznosa i samo su mi oduzeli $5 pošto sam htio da mi odmah isplate u tih njihovih 2h, nikakve dodatne % mi nisu uzeli na niti jedan iznos koji sam primio.

Na ovom linku https://payouts.payoneer.com/Partners/Default/Fees.aspx možeš vidjeti pricing.

25$ (u nekim državama 5$) je aktivacija Payonner kartice. To je jednokratni trošak, a moguće da su menjali cene.

Da li je mesečno održavanje 1$, odnosno 3$ zavisno od broja transakcija, ili 20$ godišnje (ovo je nekada bilo 30$, možda je i sada), zavisi od toga na koji način ste došli do kartice.

3% je maksimalna provizija koju će banka da uzme kada podižete novac u bilo kojoj valuti koja nije dolar.

2.45$ ili ~3.15$ je cena podizanja novca sa Payoneer karticom na bilo kom bankomatu, a da li je tih 2.45 ili ~3.15 dolara zavisi od toga na koji način ste došli do kartice.

"You will only ever be charged fees listed on your My Account page (also available during the original card application). You can sign in to your My Account page to view the full list of pricing and fees specific to your account. "
http://community.payoneer.com/index.php?/topic/3835-monthly-card-maintenance-fee/

Edit: mislim da sam sve ovo više puta objasnio, čak i u ovoj temi. Na drugim temama o Payoneer na forumu svakako, a "sav info na jednom mestu" odavno sam napisao na svom blogu: http://igortomic.net/payoneer-maste...arketari-i-freelancer-i-prime-novac-u-srbiji/

E sada zašto insistirate na tome da ostanete zbunjeni umesto da pročitate informacije koje su servirane na izvol'te... ;)

Igore,

Sve to stoji što si napisao. Dobro nisam znao da ima razlike pošto se prije moralo uzeti preko nekog partnera. Koliko vidim na linku da u tom slučaju ti partneri korigiraju svoje naknade. Ja osobno sam uzeo direktno preko Payoneera karticu i kasnije je povezao s nekim kompanijama koje koristim. Ne vidim razloga zašto bi netko uzeo preko nekog partnera, ako može direktno.

Dakle, opet ja nigdje u svojoj povjesti transakcija ne vidim nikakove postotke, sve je u dolarima. Najbolje sve opisuje ova slika s moga accounta. Na toj slici tih 3% vrijedi samo za "Purchase Transaction" u drugoj valuti. Dosad sam dizao novce u Hrvatskoj, Bosni, Mađarskoj i Sloveniji i svugdje su mi uzeli $3.15 ništa više i ništa manje.

Zbunjen nisam niti malo. Prije nekoliko mjeseci sam došao kao laik ovdje po pomoć tj. smjernice ljudi koji su iskusili rad s ovom metodom i nitko mi baš konkretno nije pomogao. Evo sad već duže koristim ovu metodu i sve je kako piše na njihovoj stranici. Puno dezinformacija u ovom cijelom postu ima tj. možda ih ne bih trebao nazvati dezinformacijama, ali sigurno je to stara politika Payoneera.

Srdačno,
Bones

Bones kaže:
Dakle, opet ja nigdje u svojoj povjesti transakcija ne vidim nikakove postotke, sve je u dolarima. Najbolje sve opisuje ova slika s moga accounta. Na toj slici tih 3% vrijedi samo za "Purchase Transaction" u drugoj valuti. Dosad sam dizao novce u Hrvatskoj, Bosni, Mađarskoj i Sloveniji i svugdje su mi uzeli $3.15 ništa više i ništa manje.

3% troška u ime konverzije valute ti nigde na izvodu Payoneer kartice neće pisati, jer konverziju naplaćuje banka, a ne Payoneer. Tebi će na Payoneer izvodu pisati "potrošio si 200$ za toliko i toliko kuna, dinara ili km + 3.15$ Payoneer provizije (u tvom konkretnom slučaju).

To je ono što na tvom screen shotu ispod svih troškova piše pod *: "Charges of up to 3% may be assessed above all charges ... by Mastercard" (ipak ne uzima banka nego Mastercard, u svakom slučaju na isto izađe).

Mislim da je tu došlo do zabune.

U redu Igore to stoji, to je čak i logično, ali opet zvijezdica stoji kod FREE * Znači ono dolje što piše ispod svega, ta kvazi fusnota se odnosi samo na "Purchase Transaction" u drugoj valuti, ne i na konverziju prilikom dizanja na bankomatu. Podnaslov glasi "ATM Cash Withdrawals or Transactions" dakle " ... or Transactions" pod šta spada "Purchase Transaction".

Dakle, ako recimo u Americi kupite nešto u trgovini ili putem interneta i platite u dolarima, neće vam uzeti tih 3% tj. do 3%, a ako recimo kupite u Sloveniji (€) zaračunat će tih do 3%.

Mislim da nisam u krivu, 8 godina radim kao web dizajner i znam kada netko označi s * nešto u gridu da se to odnosi samo na taj dio.

Sve kartice funkcioniraju isto.

Plaćanje je bez provizije jer prodavač (a ne kupac) plaća proviziju.

Ako je cijena u drugoj valuti (i baš nema USD) onda konverziju plaća kupac. Ali online uglavnom ima cijena u USD, pa to ne vidite.

Ako dižeš novce u drugoj valuti, onda isto plaćaš konverziju, ali se ne vidi jer je lokalna banka provodi. Jer se Pyoneer sigurno ne bavi kunama i KM, dinarima i denarima.

Ja cu samo da javim da sam svoje pare podigao bez ikakvih problema i da sam odusevljen ovom karticom.. Kad ne moram da cekam i objasnjavam bankarima odakle mi pare sve je mnogo lakse..:D I samo da potvrdim da je aktivacija kartice kod mene bila samo $5.

Bones hvala jos jednom na pomoci!

Back
Na vrh