• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje InternetZarada Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku (Tržnica), direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Payoneer Kartica

LeonMak kaže:
smilika kaže:
Kada ti neka od tih kompanija posalje novac, skine se 1% od transakcije i ostatak novca ti je odmah raspoloziv na Payoneer kartici.
Meni ne skida ni tih 1%, pretpostavljam da kuća koja ti uplaćuje odabire da li će oni platiti fee ili ti.
Također, mislim da si i sam gore napisao da nije raspoživ odmah nego za cca 2 dana (do prije par mjeseci bilo je i do 4 dana), a za ccas 2 sata samo ako platiš instant loading.

@zvonebacva:
Ne znam kakve su provizije na Visi, ali na Payoneeru te najviše košta mjesečna naknada ako ne koristiš karticu (3$ mjesečno, a ako ju koristiš, onda je 1$) i skidanje novca na bankomatu (2,45$). Godišnje održavanje Payoneer računa je 1$, a US accounta 20$.
Pregled stanja ili neuspješna transakcija na bankomatu je 0,9$.
Za sva online plaćanja ili plaćanja u dućanu nema provizije.

Kada neko posalje novac na Virtual US Account on je odmah raspoloziv na kartici, tj. cim Payoneer primi uplatu. Uopste nema onog zamaranja da biram da li da loadujem novac odmah ili da cekam, jednostavno odmah je raspoloziv na kartici.

Kada mi MaxBounty uplacuje novac direktno na karticu npr. tada vec mogu da biram instant load (koji je besplatan kada mi MaxBounty salje novac).

Jos jednom bih da ponovim da su to dve razlicite usluge, ali povezane. Bitno je da vaze drugacija pravila kod uplate na Payoneer karticu i kod uplate na virtuelni racun.

Sto se tice troskova samo bih da dodam da je naknada za Payoneer Mastercard onima koji je naruce kao referali fiksna izmedju 20$ i 30$ godisnje (ne secam se tacno), a nije 1$ ili 3$ na mesecnom nivou.

Plus, onih 20$ godisnje naknade za US Payment Service (US Virtual Account) vise nema.

smilika kaže:
Ako primas novac na virtuelni US racun preko ACH (Direct Deposit), novac je odmah raspoloziv na kartici ali ti se oduzme navedenih 1% od transakcije (1% od novca koji si primio na virtuelni racun).
Na ovaj nacin mozes da primas od ClickBank, Commision Junction, Skrill/ Moneybookersa!, PayPala itd.

Sad da ja malo zakompliciram.
Npr. imam verificirani Paypal (HR), Payoneer i virtual US account. Mogu li na taj PP povezati US virtual acc, i povlačiti novac s Paypala tj. puniti Payoneer Mastercard umjesto ove Vise na koju sad povlačim?

smilika kaže:
Sto se tice troskova samo bih da dodam da je naknada za Payoneer Mastercard onima koji je naruce kao referali fiksna izmedju 20$ i 30$ godisnje (ne secam se tacno), a nije 1$ ili 3$ na mesecnom nivou.

Plus, onih 20$ godisnje naknade za US Payment Service (US Virtual Account) vise nema.
Onda isprika zbog moje dezinformacije, ovo je očito nešto novo.

JohnWizzer kaže:
Sad da ja malo zakompliciram.
Npr. imam verificirani Paypal (HR), Payoneer i virtual US account. Mogu li na taj PP povezati US virtual acc, i povlačiti novac s Paypala tj. puniti Payoneer Mastercard umjesto ove Vise na koju sad povlačim?
Možeš. I kod mene to upravo tako funkcionira.

mene zanima povezivanje Payoneera i moneybookersa,znaci trebao bih da dodam Payoneerov US virtualni bank racun na MB i da tamo povucem ,kad novac legne odmah je dostupan za podizanje preko Payoneerove mastercard kartice

jel iko ovo probao,fukcioniseli ovo

Nisam probao, medjutim ne vidim zasto ne bi funkcionisalo, jer Payoneer podrzava MB/ Skrill.

Funkcionise Paypal + Payoneer pa ne vidim razlog da nebi sa Skrillom radilo.
Ja sam se pomalo razocarao u ovaj Payoneer. Poslao sam dokumente za verifikaciju prije 15 dana i jos uvijek nista. Kazu da verificiraju za 7 dana ali eto mene razvlace. Kontaktirao support vise puta, i uvijek je bio isti odgovor: sutra.
Neozbiljni su.

kostolomac kaže:
Ja sam se pomalo razocarao u ovaj Payoneer. Poslao sam dokumente za verifikaciju prije 15 dana i jos uvijek nista. Kazu da verificiraju za 7 dana ali eto mene razvlace. Kontaktirao support vise puta, i uvijek je bio isti odgovor: sutra.
Neozbiljni su.

Cekao sam duze od nedelju dana da mi verificijaru dokumenta i nedavno sam dobio email da ocekujem karticu izmedju 8 i 15og Oktobra u svom postanskom sanducetu. Treba imati strpljenja jer izgleda da imaju malo problema sa zemljama koje nisu u onom spisku podrzanih.

Meni je racun verifikovan bukvalno odmah,a karticu sam cekao toliko da sam zaboravio na nju,mislim vise od mesec dana, no ipak je stigla.
Imaju dosta mogucnosti Payoneer kartica,pogotovo za nas iz vukojebine i po meni je treba imati.

kostolomac kaže:
Neozbiljni su.

Pisi na njihovom forumu, mozda ti pomogne, dosta truda u njega ulazu.
http://community.payoneer.com/

Sta traze pri procesu verifikacije naloga? Meni je trenutna adresa razlicita od one u pasosu, pa da znam koju da prijavim kako ne bih posle imao problema.

fanste kaže:
Sta traze pri procesu verifikacije naloga? Meni je trenutna adresa razlicita od one u pasosu, pa da znam koju da prijavim kako ne bih posle imao problema.

Traze da skeniras pasos, vozacku ili licnu kartu na kojoj se jasno vide podaci kako bi se potvrdila ispravnost podataka koje si uneo.

Ok, uspesno sam se uclanio (preko Leona ;)) i poslao sken. Imam jos par pitanja:

1. Da li postoji dnevni limit skidanja novca preko ATM-a sa kartice? Pretpostavljam da to moze da zavisi od zemlje do zemlje ili cak od bankomata do bankomata? I da li se pare dizu u lokalnoj valuti ili stranoj?

2. Da li postoji mogucnost da ti neko drugi sa svog PayPal naloga uplati novac na Payoneer nalog tj. karticu?

Hm, ovo namigivanje... jednom prilikom sam rekao na forumu koje mi je pravo ime, tako da ne bi trebalo biti iznenađenja :)

Nisam siguran da li postoji limit što se tiče payoneera, trebalo bi provjeriti. Ako i postoji, znatno je veći od onih limita koje obično daju naše banke, obično 2000 kn dnevno. Što se tiče bankomata, PBZ-ov mi nije htio dati preko 2000, na Zabinom i Erste bez problema. Za druge ne znam.
Pare idu u lokalnoj valuti, naravno, jer u bankomatu ne postoje druge :)

Ne postoji mogućnost uplate s nečijeg PayPal-a direktno na tvoj Payoneer. Ali s PP ti lako plati na tvoj PP pa ti prebaciš na Payoneer.
Druga opcija je da ti plati direktno na Payoneer - karticom. Pogledaj na payoneer.com - pa na "Load money to card". Provizija za uplatu je 3,75% i uplatitelj može birati da li on plaća fee ili cardholder.

fanste kaže:
1. Da li postoji dnevni limit skidanja novca preko ATM-a sa kartice? Pretpostavljam da to moze da zavisi od zemlje do zemlje ili cak od bankomata do bankomata? I da li se pare dizu u lokalnoj valuti ili stranoj?

Kod:
This card allows a total limit of $10,000. A daily spending limit is set at $5,000. Daily cash withdrawal limit, both at ATM and bank teller, is set to $2,500. Example: After making a $1,500 cash withdrawal, the card can be used for a POS purchase of up to $2,500 within the same day.
Notes:

Local ATM networks may impose lower withdrawal limits than the limits stated above.

Please refer to your cardholder agreement for more information.

Mada kada su mi odobrili US Virtual Account pisalo mi je negde da u jednom trenutku mogu maksimalno da imam 2500$. Moguce je da su mislili da mi je to maksimum koji moze da se posalje sa Virtual Accounta od jednom, pa kada se deo toga istrosi taj iznos se dopunjava ukoliko na Virtual Accountu ima raspolozivih sredstava (a na njemu moze biti neogranicena kolicina novca).

jaja kaže:
mene zanima povezivanje Payoneera i moneybookersa,znaci trebao bih da dodam Payoneerov US virtualni bank racun na MB i da tamo povucem ,kad novac legne odmah je dostupan za podizanje preko Payoneerove mastercard kartice

jel iko ovo probao,fukcioniseli ovo

Radi ovo ali Moneybookers ima neke uvjete. Prvo moraš dodati račun banke iz matične zemlje (npr. HR), tj. ime banke, mjesto, SWIFT i broj računa i moraš imati verificiranu adresu na Moneybookersu, tek tada možeš dodati US virtual account.
Ja nisam nikad dobio Verification letter na kućnu adresu (poslan prije par mjeseci), tako da mi ne dozvoljavaju da dodam US virtual.

Kod Paypala je jednostavnije (za razliku od svega ostalog), u 2-3 poteza dodaš i povlačiš novac kad hoćeš bez one provizije od 5$.

Zanima me kako doci do referal linka? Imam jednog drugara koji bi se uclanio preko mene, ali nikako ne mogu da nadjem referal na sajtu...

deru sa provizijama zesce
mislim da je 3,75% prebacivanje love na drugu
payoneer karticu

no ono za sto sam se posebno iznenadio jest da za sve transakcije (kupnja na posu ili online)
deru 3% provizije ako se mijenja valuta ili ako money crossing border a ovo drugo ce za nas vecinom biti slucaj...

Kad pogledam koliko npr. Paypal komplicira i dere na transakcijama, pa plus onda i moja banka uzme sebi troškove transakcije i konverzije ovo mi i ne predstavlja neki posebno velik trošak.
Kad uzmem u obzir koliko je sve brže i jednostavnije kad imaš virtual US account povezan nešto veći troškovi u odnosu na redovne mi se čine isplativi potpuno. Naravno, bilo bi bolje da im manje dajemo ali i oni moraju zaraditi ;)

Back
Na vrh