Igor Tomić
Legenda
- Tu od
- 24 Ožu 2011
LeonMak kaže:Meni ne skida ni tih 1%, pretpostavljam da kuća koja ti uplaćuje odabire da li će oni platiti fee ili ti.smilika kaže:Kada ti neka od tih kompanija posalje novac, skine se 1% od transakcije i ostatak novca ti je odmah raspoloziv na Payoneer kartici.
Također, mislim da si i sam gore napisao da nije raspoživ odmah nego za cca 2 dana (do prije par mjeseci bilo je i do 4 dana), a za ccas 2 sata samo ako platiš instant loading.
@zvonebacva:
Ne znam kakve su provizije na Visi, ali na Payoneeru te najviše košta mjesečna naknada ako ne koristiš karticu (3$ mjesečno, a ako ju koristiš, onda je 1$) i skidanje novca na bankomatu (2,45$). Godišnje održavanje Payoneer računa je 1$, a US accounta 20$.
Pregled stanja ili neuspješna transakcija na bankomatu je 0,9$.
Za sva online plaćanja ili plaćanja u dućanu nema provizije.
Kada neko posalje novac na Virtual US Account on je odmah raspoloziv na kartici, tj. cim Payoneer primi uplatu. Uopste nema onog zamaranja da biram da li da loadujem novac odmah ili da cekam, jednostavno odmah je raspoloziv na kartici.
Kada mi MaxBounty uplacuje novac direktno na karticu npr. tada vec mogu da biram instant load (koji je besplatan kada mi MaxBounty salje novac).
Jos jednom bih da ponovim da su to dve razlicite usluge, ali povezane. Bitno je da vaze drugacija pravila kod uplate na Payoneer karticu i kod uplate na virtuelni racun.
Sto se tice troskova samo bih da dodam da je naknada za Payoneer Mastercard onima koji je naruce kao referali fiksna izmedju 20$ i 30$ godisnje (ne secam se tacno), a nije 1$ ili 3$ na mesecnom nivou.
Plus, onih 20$ godisnje naknade za US Payment Service (US Virtual Account) vise nema.