anarchox kaže:
I jos jedna stvar - kad mi npr odesk posalje novac - taj novac dakle ne ide na payoneer online account (npr kao u skrill-a),
nego ide direktno i instant na karticu? Ili sam nesto pogresno protumacio?
Treba razlikovati dva servisa koja Payoneer nudi.
Tu je Payoneer Mastercard, debitna kartica za placanja preko interneta i podizanje novca na bankomatu.
Drugi servis je US Virtual Bank Account preko kojeg u tvoje ime u USA banci Payoneer otvori racun koji je direktno povezan sa tvojom Payoneer Mastercard karticom (bez koje ni ne mozes da se prijavis na ovaj servis). Ovaj virtuelni racun mozes da koristis samo da primas novac i to od odredjenih kompanija koje saradjuju sa Payoneer (lista ovde:
http://www.payoneer.com/USPService.aspx). Virtuelni racun je dobar jer omogucava primanje novca preko US ACH/ Direct Deposit opcije.
Kada ti neka od tih kompanija posalje novac, skine se 1% od transakcije i ostatak novca ti je odmah raspoloziv na Payoneer kartici.
Ako primas novac na virtuelni US racun preko ACH (Direct Deposit), novac je odmah raspoloziv na kartici ali ti se oduzme navedenih 1% od transakcije (1% od novca koji si primio na virtuelni racun).
Na ovaj nacin mozes da primas od ClickBank, Commision Junction, Skrill/ Moneybookersa!, PayPala itd. Zbog ovog servisa ne moram da cekam nedelju dana da mi stigne ClickBank cek i dodatnih 3 do 6 nedelja da se isti naplati u banci, vec mi je novac raspoloziv maltene isti dan kada na ClickBanku pise da je izvrsena isplata. Dodatni bonus je sto sa ACH Direct Deposit nacinom placanja mogu da se vrse isplate nedeljno, umesto svake druge nedelje.
Preko Odeska mislim da primas uplatu iskljucivo na Payoneer Mastercard karticu. To je ono gde cekas Odesk da te isplati, i kada ti novac stigne cekas Payoneer maksimalno 48 sati da ti novac bude raspoloziv ili iskoristis opciju instant withdrowal.
MaxBounty mi je isto slao novac direktno na karticu, ali verovatno imaju dogovor sa Payoneerom da on odmah bude dostupan korisniku i bez koriscenja instant withdrowal opcije. Mozda i Odesk ima takav dogovor sa Payoneer, to ne znam jer nikada nisam primao pare sa Odeska na Payoneer.