• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje InternetZarada Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku (Tržnica), direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Payoneer Kartica

Je li mi onda komercijalna najbolja opcija, volio bih kad bi neko ko je dizao iz BiH mogao da napiše, kontam da to nisu velike razlike?

Drugari, ogromna je tema pa bih vas pitao jedno blic pitanje, da ne tragam...
Dobio sam Payoneer i isprobao. Radi na POS terminalima, tj po prodavnicama ali ne traži pin. Da li mogu da promenim to podešavanje? Nisam je probao na bankomatu, pa ne znam da li će tražiti. Uneo sam izabrani pin prilikom aktivacije ali ga ne traži kada plaćam.

Na bankomatu, naravno, moraš ukucati pin.
Na POS-u funkcionira kao regularni Mastercard iz banke ili American kartica, ne treba pin ali treba potpis.
Ne možeš to promijeniti.

Da li je bolje uzeti payoneer karticu preko neke firme kao sto su odesk,elance.adf.ly ili preko nekog referala!?

Igor Tomić kaže:
Sto se tice troskova samo bih da dodam da je naknada za Payoneer Mastercard onima koji je naruce kao referali fiksna izmedju 20$ i 30$ godisnje (ne secam se tacno), a nije 1$ ili 3$ na mesecnom nivou.

Plus, onih 20$ godisnje naknade za US Payment Service (US Virtual Account) vise nema.

Taj deo mi je nejasan jer sestri sam napravio payoneer karticu preko adf.ly a sad bi sebi napravio pa ne znam da li da pravim preko njenog referal linka ili preko neke kompanije a to me zbunjuje 20$ ili 30$ godisnje ili 1$ ili 3$ mesecno,u cemu je razlika da li odma mora da se plati kada se ide preko referal linka godisnje 30$ plus 25$ aktivacija ili kada se ide preko npr.odesk-a placa se mesecno 1$ ili 3$ a ne godisnje koliko vidim preko referal linka je bolje na kratke staze jer se dobije 25$ i ispadne aktivacija dzabe ali onda naplacuju skuplje odrzavanje ili sta i u cemu je razlika!? Sta je povoljnije na duze staze!?

sunbeach kaže:
Da li je bolje uzeti payoneer karticu preko neke firme kao sto su odesk,elance.adf.ly ili preko nekog referala!?

Igor Tomić kaže:
Sto se tice troskova samo bih da dodam da je naknada za Payoneer Mastercard onima koji je naruce kao referali fiksna izmedju 20$ i 30$ godisnje (ne secam se tacno), a nije 1$ ili 3$ na mesecnom nivou.

Plus, onih 20$ godisnje naknade za US Payment Service (US Virtual Account) vise nema.

Taj deo mi je nejasan jer sestri sam napravio payoneer karticu preko adf.ly a sad bi sebi napravio pa ne znam da li da pravim preko njenog referal linka ili preko neke kompanije a to me zbunjuje 20$ ili 30$ godisnje ili 1$ ili 3$ mesecno,u cemu je razlika da li odma mora da se plati kada se ide preko referal linka godisnje 30$ plus 25$ aktivacija ili kada se ide preko npr.odesk-a placa se mesecno 1$ ili 3$ a ne godisnje koliko vidim preko referal linka je bolje na kratke staze jer se dobije 25$ i ispadne aktivacija dzabe ali onda naplacuju skuplje odrzavanje ili sta i u cemu je razlika!? Sta je povoljnije na duze staze!?

Te "takse" zavise od načina uzimanja kartice. Održavanje je ili: (20$ ili 30$ godišnje, nisam siguran koje od ta dva) ili 3$ mesečno (1$ ukoliko imate 3 ili više transakcija mesečno).

Skidanje sa bankomata može biti 2.5$ ili 3.15$, opet, zavisno kako se dobije kartica. Kako je od koje firme, to ne znam. :/ Trebalo bi da piše prilikom registracije.

Sad mi opet nije jasno da li je bolje preko referala ili preko neke firme i sta je bolje na duze staze,jer ako bi ja preko sestre aktivirao besplatno (jer bi preko njenog referala dobio 25$ sto je cena aktivacije kartice) i ona bi zaradila 25$ ali da li bi mi onda u buducnosti svake godine skidali za odrzavanje 20,30$ godisnje iako nemam transakcije...jer sam isao preko referala.

Vidim da svi reklamiraju svoje referal linkove i objasnjavaju kako je aktivacija onda besplatna ali ne objasnjavaju koje su mane,jedino si ti Igore objasnio da je drugacije i nisu isti uslovi a ostali se nisu bas trudili to da objasne,nego samo da je aktivacija besplatna preko referala.

Koliko znam, plaća se aktivacija i preko referala, ali to tih 25$ bonusa pokrije. 25$ bonusa od referala se dobije tek kada na karticu primiš 100$.

Payoneer ne skida ništa za održavanje računa ako na kartici nemaš novca. Mislim da ni retroaktivno to ne radi... npr ako tri meseca nemaš novca, neće ti skinuti 9$, već možda samo 3$ za poslednji mesec. Ovo ne mogu da tvrdim, no ja pre koju godinu dugo nisam uopšte koristio Payoneer, i nije mi skidao dodatan novac za to vreme.

Cena održavanja kartice je manje više jednaka kada se sve sabere. Jedina naizgled bitna razlika je da li se na bankomatu po transakciji skida 2.5$ ili 3.15$, ali meni ni to ne igra ulogu... uvek gledaj da skineš što više novca od jednom na bankomatu, i to je to. Mislim da je preko referala taj trošak uvek 3.15$, a i preko dobrog dela kompanija. Ukoliko skidaš novac sa bankomata dva puta mesečno, onih 25$ što dobijaš od referala više od godinu ipo dana pokrivaće ti tih 0.65$ razlike između 2.5$ i 3.15$.

A plus, ja sam imao karticu kojoj je skidanje sa bankomata bilo 2.5$, kada je istekla, na novoj koju su mi poslali je to 3.15$. Na osnovu toga pretpostavljam da oni gledaju da na kraju svima udele kartice sa tim većim troškom, mada nikako da skuckam pisamce supportu da proverim. :)

Suviše je komplikovani pitanje da ti kažem kako je najbolje, uslovi su u svakoj kompaniji za nijansu drugačiji, a ja ne znam ni za jednu tačno kakvi su. Ali suština je ono "za nijansu" i stoga smatram da oko tih uslova ne vredi previše razbijati glavu. Šta ti se više dopada uzmi.

PS. Ukoliko se neko odluči za referala, javite se za link :p

Ih pa 2.5$ ili 3.15$ provizije na bankomatu to nije nista,nego sam ja mislio da se uzima godisnje 20$/30$ imao na racunu para ili ne imao,radio transakciju ili ne radio...pa se ode i u minus.Znaci skoro pa isto ali minimalna razlika,e sad mi je mnogo jasnije a nadam se i ostalima koji su ovo procitali i hoce da uzmu payoneer karticu,pa eto javite se Igoru pa preko njegovog referal linka,jer zasluzio je pored ovoliko objasnjenja :) a isto detaljno imate i na njegovom sajtu http://igortomic.net/payoneer-maste...arketari-i-freelancer-i-prime-novac-u-srbiji/

Da li mogu da primam uplate od fizičkih lica iz inostranstva na payoneer?

Tražio sam po sajtu i svuda se pominju samo kompanije.

Mozes. Daj mu link za direct load i mail adresu i uplati ti direktno na karticu. Ceka se par dana dok pare legnu.

Izbacuje mi ovu poruku: The amount you want to load is less than the minimum amount allowed ($20.00)

Ima li načina da se ovo reši?

Kimi kaže:
Mozes. Daj mu link za direct load i mail adresu i uplati ti direktno na karticu. Ceka se par dana dok pare legnu.

To može samo slučajno proći. Ručno odobravaju uplate i redovno poništavaju uplate koje su uplaćene sa kartice ili računa fizičke osoba koja nema isto ime kao ime na koje je account.

nickname-zg kaže:
Kimi kaže:

To može samo slučajno proći. Ručno odobravaju uplate i redovno poništavaju uplate koje su uplaćene sa kartice ili računa fizičke osoba koja nema isto ime kao ime na koje je account.

Nisam siguran da sam te razumeo.....................ali mislim da si rekao da fizicko lice ne moze da uplati pare drugom fizickom licu?
Ako si to rekao, onda ja moram da ti kazem da moze, provereno..................covek sa ovog foruma mi uplacuje vec mesecima tako i to svake nedelje...........i ne ceka se nista, za 2-3 minuta su pare na racunu.

Može naravno, nema veze koje je ime na kartici. Čeka se oko 24h da odobre i onda negde oko 2 dana da pare legnu, tj. pare legnu odmah tad ali posle dva dana možeš da raspolažeš sa njima.

Dali se mogu registrirati na Payoneer sa drugim imenom? Treba mi kartica koja neće glasiti na moje ime.

Zavisi za šta ti treba kartica. Ako ti treba VCC onda koristi Entropay. Ako ti treba prava kartica, čini mi se da Payoner traži skenirana dokumenta da pošalješ.

Pozdrav svim forumasima!

Novi sam na forumu, tek dobio i aktivirao Payoneer karticu interesuje me sljedece:

- povezao sam je preko elance-a
- u BiH koliki je kurs USD/KM kada se dize na bankomatima?
- koji su bankomati najpovoljniji?

Hvala na odgovoru!

Za bilo koji bankomat zavisi od banke kurs. Uglavnom bankomati ponude ti da li zelis po njihovom ili po nekom uobicajenom kursu. Ako nisi siguran u banku biraj ovaj drugi. Ako si cuo ili probao da banka ima povoljan kurs, pristajes na njihov.
Neki bankomati ti ne nude tu opciju da biras.

Da li je neko koristio novu EURO Payoneer Prepaid karticu ?
( za primanje od evropskih kompanija )

dule82 kaže:
Da li je neko koristio novu EURO Payoneer Prepaid karticu ?
( za primanje od evropskih kompanija )

Kako si dobio tu novu karticu?

Back
Na vrh