• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje InternetZarada Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku (Tržnica), direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Payoneer Kartica

Da, to sa Paypalom je riješeno. :)
Samo me je zanimalo vaše mišljenje i iskustvo vezano za Elance. :fever

Mislio sam da su me možda zamijenili za Indijca, gdje je Payoneer zabranjen. :)

asix kaže:
Sta se desi kad Payoneer kartica istekne?
Da li oni sami salju novu ili se mora opet zahtevati od njih?
Otprilike dva mjeseca prije isteka imat ćeš istaknutu napomenu čim uđeš u svoj account, a i dobit ćeš email od njih. Kažu ti da kartica uskoro istječe i traže da potvrdiš svoje podatke, adresu itd. i potvrdiš da hoćeš novu karticu. Dobit ćeš predviđen rok kad kartica treba stići - meni je stigla 5-6 dana prije. Kad stigne potvrdiš ju, aktiviraš... Sve je free of charge.

p.s. Tako je išlo kod mene nedavno, ne znam naravno da li je tako svima, s drugim partnerima ili bez partnera, ali pretpostavljam da je isto ili slično.

Ja se unapred izvinjavam ako je bilo reci o mojoj problematici.
Da li moze da se salje novac sa Payza naloga na Payoneer?
Nadam se da moze ali nisam nigde nasao objasnjenje.
Hvala.

Payza nije na listi kompanija sa kojima Payoneer saradjuje. Trenutno ne mozes.

lxGuru kaže:
Što se tiče same procedure, kada budeš hteo vezati US Payment Service (US bankovni račun) sa Paypal-om, neće ti biti potrebne pare ni na Paypal ni na Payoneer. Paypal će ti poslati dve male sume na USPS račun radi verifikacije (tipa $0.04 i $0.02). Tvoje će biti potrebno da im napišeš koje su dve sume koje si primio.

Kada budeš vezao Payoneer karticu sa Paypal-om, morat ćeš imati novac na Payoneer računu, jer će tada Paypal povući novac sa tvoje kartice (čitaj Payoneer naloga). Da bi verifikovao karticu na Paypal-u, morat ćeš im dostaviti četverocifreni kod koji će biti na izvodu od ove transakcije (na izvodu će pisati PP*XXXXCODE (XXXX je taj četverocifreni kod).

Da bi nalog koristio u potpunosti (plaćao i primao novac sa Paypal-a na Payoneer) morat ćeš uraditi obje verifikacije.

Točno je, Guru, sve se događa kako si rekao. :)
Poslali su mi nešto novca na US Payment service i verificirao sam račun. :)
Nakon toga sam pokušao verificirati i Payoneer karticu /na add-edit credit card/ (kad već imam 18c na Banci) ali bezuspješno.
Jeli u pitanju premali iznos na računu ili sam propustio još nešto učiniti? :fever

lxGuru kaže:
Premal' iznos. Moraš imati $1.95 za verifikaciju.

Da, pretpostavio sam tako. ;)
Hvala ti Guru, dobro je, glavno da sam potvrdio ovo za primanje, a plačanje mi neće biti ni potrebno dok ne budem imao nešto na kartici, naravno. :)
Kako sreća nikad ne dolazi sama tako mi se taman javio jedan lik na Elanceu, kaže da hoće jedan bijesni movie. Pa dobro, ali ništa se ne starta prije preksutra, sutra je dan odmora (petak ali nema veze). :fever

Da li postoji mogucnost, ako postoji ta opcija, a cini mi se da postoji, da mi ne neko sa njegove Payoneer kartice prebaci novac na moju Payoneer karticu (oko 50 evra), ako taj transfer moze da se zavrsi do ponedeljka, a ja bih njemu prebacio na paypal ili na skril?
Nesto mi iskrslo, idem preko grane na par dana, pa bih da koristim ovu karticu da platim po nesto :)

Ni za kreditnu mastercard kartica iz banke ne trebaš pin u trgovini, za american ex. također, samo potpis. Nije payoneer tu nikakva iznimka Winking

@DraganBr: Čudno... u zadnje vrijeme koristim drugu karticu za adwords pa ne znam da li su nešto promijenili, ali do prije 6 mj. sam bez problema koristio payoneer za adwords.
Ne znam, pisao sam supportu, javili da ce mi odgovoriti za tri dana i jos ih nema. Da idem na forum ne znam bas, mislim da je konkretno moj acc u pitanju.

asix kaže:
Da li postoji mogucnost, ako postoji ta opcija, a cini mi se da postoji, da mi ne neko sa njegove Payoneer kartice prebaci novac na moju Payoneer karticu (oko 50 evra), ako taj transfer moze da se zavrsi do ponedeljka, a ja bih njemu prebacio na paypal ili na skril?
Nesto mi iskrslo, idem preko grane na par dana, pa bih da koristim ovu karticu da platim po nesto :)

InFlames20 kaže:
5 - Zabranjene aktivnosti - Slijedece aktivnosti su zabranjene na forumu i rezultirat ce zabranom pristupa.

- Razmjena novaca i valuta (Zamjena Paypal novaca za eGold, Alertpay itd.)
- Kupnja i prodaja bilo kakvih korisničkih računa
- Plaćanje i traženje da vam se ispunjavaju bilo kakve affiliate, CPA, free signup ponude
- Traženje lažnih review-a u bilo kome smislu.
- Traženje za glasanje i bookmarkiranje na bilo kojim stranicama (kao npr. Digg, Stumble, Croportal)
- Presell tj. priprema za prodaju nečeg (potrebno je izričita dozvola osoblja)

;)

Igor Tomić kaže:
asix kaže:

InFlames20 kaže:
5 - Zabranjene aktivnosti - Slijedece aktivnosti su zabranjene na forumu i rezultirat ce zabranom pristupa.

- Razmjena novaca i valuta (Zamjena Paypal novaca za eGold, Alertpay itd.)
- Kupnja i prodaja bilo kakvih korisničkih računa
- Plaćanje i traženje da vam se ispunjavaju bilo kakve affiliate, CPA, free signup ponude
- Traženje lažnih review-a u bilo kome smislu.
- Traženje za glasanje i bookmarkiranje na bilo kojim stranicama (kao npr. Digg, Stumble, Croportal)
- Presell tj. priprema za prodaju nečeg (potrebno je izričita dozvola osoblja)

;)

Igore, zaista nisam znao (jer se ne citaju pravila :D) da je zabranjeno ovo, inace ne bih postavio.
Mislim da nije nista lose, ni stetno za nekog. Ali ok, pravila su pravila.

Pozdrav, ne mogu nigdje da pronadjem odgovor na moj problem. Na svom sajtu sam zaradio nešto novca od reklama (nije google adsense) i dostigao prag isplate, ali njihov način plaćanja je iskljucivo Payoneer. Danas sam dobio Payoneer karticu i aktivirao ju uspješno. Ova tvrtka od koje imam zaradu reklamama nije američka i nema je na spisku partnera Payoneera.

Da li je sada dovoljno što sam aktivirao karticu da bih dobio isplatu, ili trebam učiniti još nešto?

Trebas da das toj firmi kod koje imas zaradjene pare podatke koji su potrebni za isplatu (email ili billing info). Kada ti sitignu pare dobices email od payoneer-a da si primio uplatu i da moras da dodas tu firmu na spisak da bi mogao da primas pare od njih, znaci samo kliknes na link u mailu da ih prihvatas i onda cekas da posalju pare.

Čekaj, stani, polako! Ako firma nije Payoneer partner, kako te onda isplaćuje preko Payoneera? Šalje pare sa naloga na nalog? Cimaj ti njih pa vidi, oni treba da ti daju link sa kojim vežeš tvoj Payoneer sa njihovim i onda tako isplaćuju. Ako si dobio ACH servis od Payoneera onda im možeš dati te podatke, da ti pošalju wire. U svakom slučaju cimaj support te firme koja treba da ti pošalje pare.

Ako firma nije Payoneer partner, onda mogu uplaćivati preko Private load-a kao individua, međutim slabo koje firme to rade.

Imaš druge 2 opcije za primanje novca od firme:
- Putem vezanja Payoneer naloga za nalog na sajtu te firme (kontaktiraj ih)
- Putem ACH-a (pošalješ im podatke koje imaš na stranici Receive funds)

Cim firma nudi opciju Payoneer sigurno je partner samo je mozda nije nasao u spisku, nema ni firme koja meni placa u listi partnera ali placaju bez problema. :)

Izgleda da je ipak to partnerska firma. Kontaktiro sa podršku ove firme a oni su mi dali link pomoću kojeg sam povezao svoj Payoneer račun s njihovim platnim sistemom.

Helloo,jel ko imao problema sa podizanjem novca? Danas mi bankomati izbacuju poruku da ne mogu da podignem pare jer imam neki limit? Ovo mi se prvi put desilo pa ne znam o cemu se radi,ima li neko od vas slicnih problema?

Pozdrav ljudi,
prije godinu dana sam teoretski proučavao kako radi Payoneer, sad mi je potrebna praksa. :)

Prvo pitanje, krenuo sam s registracijom ali me pita sve osobne podake - a čini mi se da sam nekoliko puta držao u rukama Payoneer karticu gdje je bila navedena isključivo web stranica. Jel se nešto mijenjalo ili sam ja nešto krivo zapamtio?

Drugo pitanje, ima li razlike između brendiranih kartica (npr. Freelancer) od uobičajene?

Treće pitanje, ako danas napravim account, kada se na njega mogu prebaciti pare (naplatiti usluga)? Tu mi čak nije problem ni ako pare "spavaju" kod njih 30-45 dana dok kartica dođe, samo da pare slučajno ne postanu nedostupne.

Četvrto, može li procjena koliko bi ukupno mogao izgubiti na konverzijama i prebacivanju para - ako jednokratna uplata bude 10.000 kuna?

Back
Na vrh