• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje InternetZarada Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku (Tržnica), direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Pay Pal od 24.9.2011. dostupan i za građane Srbije, Crne Gore i Makedonije

Nemoj tako, mondo je mozda i najozbilnjiji izvor informacija kod nas. Uostalom, ovo nema veze sa mondom, ovo je saopstenje Narodne banke Srbije....uglavnom pocelo je da se prica o paypal mnogo vise nego ranije, tako gde ima dima ima i ..... :)

shonez kaže:
DA jeste, ali i dalje nista...nema Serbia !! :lol

Iskren da budem ni ne očekujem da budemo odmah danas na listi, nego samo neko validno obaveštenje o tome da su dogovorili dil :)

nema Srbije jos.... I ja jedva cekam....iako imam i BiH papire i otvoren nalog,ali mi visa kartica iz Srbije,a mrzi me da idem u CIPS da izvadim potvrdu o prebivalistu,sto mi traze u Raiffaisen-u u Banja Luci.

Citiram : "Povodom polemika oko korišćenja usluga PayPal servisa u Srbiji nema smetnji da rezidenti-klijenti preko banke slobodno vrše plaćanje, odnosno naplatu po osnovu kupovine ili prodaje robe i usluga u inostranstvu koristeći usluge tog servisa, stav je Narodne banke Srbije(NBS) koji je upućen nadležnim ministarstvima. "

Pa da, ali dzaba sve to kad je minimalni prag carinjenja i dalje 20 evra...mozemo samo kupovati zvake iz inostranstva, tako da verovatno ove godine nista od PayPal-a.

shonez kaže:
Citiram : "Povodom polemika oko korišćenja usluga PayPal servisa u Srbiji nema smetnji da rezidenti-klijenti preko banke slobodno vrše plaćanje, odnosno naplatu po osnovu kupovine ili prodaje robe i usluga u inostranstvu koristeći usluge tog servisa, stav je Narodne banke Srbije(NBS) koji je upućen nadležnim ministarstvima. "

Pa da, ali dzaba sve to kad je minimalni prag carinjenja i dalje 20 evra...mozemo samo kupovati zvake iz inostranstva, tako da verovatno ove godine nista od PayPal-a.

PayPal i carina nemaju veze sa vezom. 25 eura je prag carinjenja.

PayPal i carina nemaju veze sa vezom. 25 eura je prag carinjenja.

Pa imaju,kako nemaju? Jer ako je prag carinjenja mali, logicno je da nece ni da pomisle da dodju u Serbia :)

Pogledaj kolike su carine, takse i limiti u Brazilu naprimer i bice ti jasno zasto nema veze. Nesto drugo je ovde u pitanju. Mada ne iskljucujem mogucnost da nas uslovaljavaju tako. Nase takse su inace smesne u odnosu kako su nekada bile i u odnosu na druge zemlje.

mindhunter kaže:
Pogledaj kolike su carine, takse i limiti u Brazilu naprimer i bice ti jasno zasto nema veze. Nesto drugo je ovde u pitanju. Mada ne iskljucujem mogucnost da nas uslovaljavaju tako. Nase takse su inace smesne u odnosu kako su nekada bile i u odnosu na druge zemlje.

Pa dobro ali i plate u Brazilu su sigurno vece a i veca je zemlja veca kupovna moc.
Kod nas su drpenzibite, gleda ko ce na koji nacin da se ugradi i za koliko :)

Negde u novinama sam procitao da su nase carine toliko zestoke da npr ako kupis knjigu od 100 $ sa Amazona dok dodje u Srbiju i sve poplacas ispadne ti 300 $...pa vi sad vidite.. i posle zasto paypal nece da dodje :) A da tek nepricam za carinike kako znaju odokativno da lupe carinu za neki proizvod. Moj drug je kupio graficku za PC 30 evra i platio carinu 17 evra :)
Recimo za Hr minimalni prag carinjenja je 200 evra...koliko sam cuo.

aleksej kaže:
http://www.pressonline.rs/sr/vesti/...edna+do+75+evra+ubuduće+se+neće+cariniti.html

Video već a par sajtova ali Press mi bio najbliži. Sad će izbori, svašta obećavaju, videćemo šta će stvarno i ispuniti na kraju...

Aleksej ovaj link mi se mnogo dopada, tj. tekst na njemu, kako sam ja ovo shvatio izgleda da dolazak PayPal-a ima da ne samo uvede instant plaćanje (i primanje nadam se uskoro) nego i će da nam pomogne i da nam carina bude manja.
Vau, eto drugi moraju da se bore za naša pravo da živimo u 21 veku. Mi eto iz prikrajka volimo da gledamo i čekamo.
Taj kapitalizam, nikako da shvatimo da smo u njemu i da se moramo i sami borit za naša prava.

Sve u svemu optimista sam još uvek što se tiče PayPala u Srbiji, malo kasne, ali biće sređeno :)

Ne nije opcija.

shonez kaže:
Negde u novinama sam procitao da su.

Krivo si cuo. Carine sve iznad 160 kn, cca 23 eura, ali nekad prode i puno skuplji predmet ako imas srece pa je malih dimentija i ne otvore paket, jer ne otvaraju sve pakete zbog prevelikog broja posiljki zadnjih godinu dana. To vrijedi za postanski promet. Dok je za putnicki granica 1000 kn, cca 140 eura. Mada veci problem od carine je porez koji je 23 % dok je carina 10%. Pa ako je predmet skuplji od dozvoljenog lupe 10% carine + 23% poreza. Jos ako je neki skupi sat, parfem i sl. lupe dodatnih 18% poreza na luksuz (znaci, 10% + 23% +18 % na vrijednost predmeta). Jbt, ko da zivimo u 19 st. pa je sat luksuz.

shonez kaže:
mindhunter kaže:

Pa dobro ali i plate u Brazilu su sigurno vece a i veca je zemlja veca kupovna moc.
Kod nas su drpenzibite, gleda ko ce na koji nacin da se ugradi i za koliko :)

Negde u novinama sam procitao da su nase carine toliko zestoke da npr ako kupis knjigu od 100 $ sa Amazona dok dodje u Srbiju i sve poplacas ispadne ti 300 $...pa vi sad vidite.. i posle zasto paypal nece da dodje :) A da tek nepricam za carinike kako znaju odokativno da lupe carinu za neki proizvod. Moj drug je kupio graficku za PC 30 evra i platio carinu 17 evra :)

Pa i nisu vece, isto je kao i kod nas, neki delovi su razvijeniji vise, neki slabije. Samo sto ih ima 190 miliona a nas 7.5.
Pusti te novinarske dezinformacije, odnosno polovicne informacije. Vidim da nisi kupovao preko neta pa zato mislis da kidaju sa carinama. Medjutim, delimicno si blizu istine, ali nije sve tako crno kao sto izgleda. Velika carina ce ti doci ako korisitis kurirske sluzbe tipa DHL, FEDex, TNT, UPS i slicne, zato sto ti oni naplacuju Spedierske usluge koje su mislim minimum 50 eura, bez obzira ako si kupio nesto sto kosta 10 eura.
Zato lepo korisits obicnu postu i neces imati nikakvih problema. Carina ce ti biti 10% i 18% PDV. Kad narucujes iz USA iskljucivo koristi USPS i USP, iz Evrope isto koristis obicnu postu. Ja nikad nisam imao tih problema a kupujem vec godinama.
Vec sam u jednoj temi objasnio kako se carini roba koja stize kao poklon, zatim od fizickog lica sa racunom, od pravnog lica sa racunom i ako stigne bez racuna(i kako odredjuje carinik koliko da carini).

mindhunter kaže:
Vec sam u jednoj temi objasnio kako se carini roba koja stize kao poklon, zatim od fizickog lica sa racunom, od pravnog lica sa racunom i ako stigne bez racuna(i kako odredjuje carinik koliko da carini).

MindHunter voleo bih da pročitam taj upis, gde se nalazi, možeš li dati ovde link, molim te samo nemoj da kažeš imaš Search pa traži :) Hvala unapred

Back
Na vrh