• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje InternetZarada Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku (Tržnica), direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Panda update 4.1

Mislim da ćeš se najbrze izvući ako batališ te pogodjene sajtove. Kreni da gradiš nove, ali ubuduće više vodi računa o kvalitetu sadržaja i linkovima. Za svaki post piši unikatan sadržaj, ne preteruj sa optimizaciom tekstova i nikako nemoj graditi linkove sa anchor tekstovima.

Jokja kaže:
Mislim da ćeš se najbrze izvući ako batališ te pogodjene sajtove. Kreni da gradiš nove, ali ubuduće više vodi računa o kvalitetu sadržaja i linkovima. Za svaki post piši unikatan sadržaj, ne preteruj sa optimizaciom tekstova i nikako nemoj graditi linkove sa anchor tekstovima.

Kakvi su to linkovi bez anchor tekstova?

joker123 kaže:
Jokja kaže:

Kakvi su to linkovi bez anchor tekstova?
Bez ključnih reči. Čisti link kao što je https://internetzarada.org/
Mada ne treba se uopšte opterećivati linkovima. Treba staviti fokus na sadržaj, a linkove graditi lagano.

Da li je dobro da se potpuno ugasi sajt posto je upropascen sa previse backlinkova (a sto se tice onpage - seo sredjen je) i da se prebaci na drugu domenu staru 5 meseci koja ima 50-tak poseta dnevno?

Ili da se saceka jos 2-3 meseca, da se nastavi sa radom i mozda se vrate stare posete?

Ne verujem da će ti se vratiti poseta na tom sajtu. Možeš da probaš da prebaciš sajt na novi domen, ali obavezno sredi sve on-page propuste. Ubuduće sa linkovima veoma lagano, pazi kakvi su sajtovi gde ostavljaš linkove, gradi linkove prema unutrašnjim stranama i zaboravi na anchor tekstove.

Da li je iko uspeo da izvuce sajt koji je penalizovan (ne rucno) po google algoritmu od Pande i Penguin-a?

Ima li takvih, neka se javi ako moze da pomogne :)

Tvoj sajt nije penaliziran

Napravi:
- webmaster tools: skini not found i duplicate meta desc, title

- skini loše backlinkove
javnevesti.com
internet-earnings.com
mytrickpages.com
Imaš puno loših linkova sa ovih stranica. Bolje imati manje linkova, koji imaju dobar DA i PA i PR.

- nije dosta texta

(Nisam Hrvat. Napravio sam puno pogrešaka u tekstu :)

teapot42 kaže:
Tvoj sajt nije penaliziran

Napravi:
- webmaster tools: skini not found i duplicate meta desc, title

- skini loše backlinkove
javnevesti.com
internet-earnings.com
mytrickpages.com
Imaš puno loših linkova sa ovih stranica. Bolje imati manje linkova, koji imaju dobar DA i PA i PR.

- nije dosta texta

(Nisam Hrvat. Napravio sam puno pogrešaka u tekstu :)

Hvala ti.
Radim na tome da sredim duplicated meta i radim disallow neke stranice u robots da ih google ne indeksira.
Molim te napisi mi za jos neke backlinkove pored javnevesti.com i ove koje si nabrojao koji mi bas stete mom sajtu da ubacim u webmaster tools da ih se odricem.

Nazalost, Google voli stranice sa puno sadrzaja ( texta/slika/videos) i takvima daje prednost,....Imam jednu stranicu koja je rasturala na domacem netu sa posjetama od 2007-2010....A imala je samo nekih 20 stranica,....Ali onda je dosla konkurencija,prebacila sam stranicu na WP i dosta izgubila ranking....Onda sam prije nekoliko mjeseci pocela novu stranicu, sa 3-4 posta tjedno, imam 5 backlinks, i ranking raste....Po tome vidim da Google voli stranice sa puno originalnog sadrzaja. Isto tako, stranica ti nije "Mobile Friendly" pogledaj i sam na https://www.google.com/webmasters/tools/mobile-friendly/, a to je ono sto svi u SEO svijetu pricaju da je jako vazno i da sve vise i vise posjeta dolazi sa mobitela.....

Google voli stranice sa originalnim sadrzajem i sajtove sa originalnim kodovima a ne copy paste i napraviti sajt.

Jos uvek nista, imam mali broj poseta, stare posete mi se jos uvek ne vracaju posle 3 meseca od kako su pale.

Jel unazad 10ak dana bio kakav update? Jedan mikro site nije bio ni u top 100, davno sam ga otpisao, samo cekam da istekne domena, nisam radio nikakav link building nekih 5 mj i prije 10ak dana rangira se za 3 KWa i to pozicije 3, 2 i 1.

Zna li se kada ce biti novi Panda Update?
Kod mene sajt koji je izgubio 99% posete, jos uvek je sve isto.
Drugi sajt (godinu dana star) lagano svaki mesec povecava za po 20-30 poseta, ali radim ga dostaaa, trebao do sad da skokne bas dosta na google ali jos uvek nije.

Pravila u Google algo su se dosta promenila pa se tako menjao i SEO, mozemo takodje reci da je SEO evoluirao u drugom pravcu. Akcenat je upravo na kvalitet vs. kvantitet..

Nema potrebe da kreiras desetine hiljada povratnih linkova(50,100,250..), dovoljno je da od ukupnog broja povratnih linkova izdvojis one koji su najjaci..
Npr ako si ih imao 100-200k, izdvoj 5000 da budu dofollow i da imaju dobar domain authority, dok za ostale mozes da upotrebis opciju disavow. Jedan ili dva odlicna povratna linka mogu da te poguraju napred, isto tako neki povratni linkovi mogu da ti nanesu stetu, zato je potrebno da imas odgovarajuce alate kojim ces ih dnevno proveravati.
Druga stvar - sadrzaj, nije dovoljno samo po sebi dodavati stranice bez pravilne strategije i kljucnih reci koje smatras da bi mogao da gadjas takvim stranicama. Najbolje da procitas neki tekst na temu "content silo", on-page SEO je kljucna stvar za G Hummingbird.

Najvaznije stvar od svega navedenog je mozda da prepoznas SEO tehnike koje vise nisu relevantne i koje ne mogu da prodju, odnosno koje mogu uticati negativno u SERP.
Danas je jako tesko reci da su black SEO tehnike relevantne i pozeljne, to je ujedno i odgovor kakve promene u algoritmu je donela Panda 4.1 ;)

Kako onda postupati sa sajtom sa wallpaper-ima?
Od 1700 wallpaper-a nemam nijedan duplikat, i svaki ima razlicito ime, descripciju i meta tagove.

Kako da postupam?

Ivane, stalno unapredjuj sajt vizuelno malo po malo ali konsultuj nekoga ko ima dara da napravi dobar vizeulni koncept. Pokusaj da napravis jake fun page stranice na Fb, Twitter i G+ i preko komjunitija proguraj stvari koje su trenutno u trendu. Prati IT news sajtove, vidi o cemu se prica (npr novi Win 10, Apple Yosemite, Mavericks, Photoshop...etc) pa napravi pakete slika (desetak) koje ces objavljivati na fejsu ili ostalim stranicama na drustvenim mrezama:

The best Windows 10 wallpappers, Must have Apple Yosemite backgrounds, Beautiful Nature Wallpappers - Top 10...etc)

Ima mnogo jakih foruma u kojima postoje teme tipa "Show your dekstop" pa mozes da napises neki komentar i pustis link do slike ili jos bolje citavog paketa koji se mogu preuzimati besplatno.
Pratis datume, dan zaljubljenih, nova godina, sportski navijacki fun club.
Napravi Firefox personas i linkuj ka tvom sajtu/blogu, napravi teme za Google Chrome pa ih okaci na Chrome Web Store takodje ces dobiti link ka stranici.

Imas varijantu da objavljujes najbolje slike sa Binga npr (backgrounds chosen by top artists), mozes ljudima da poklonis majice na Fb, mozes praviti ankete za izbor naboljeg wall-a i td i td.
Nebi bilo lose da pokrenes neki besplatni blog i pises malo o slikama.

Najvaznije od svega je da budes kreativan..eto.
Nadam se da sam ti barem malo pomogao. ;)

Back
Na vrh