• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje InternetZarada Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku (Tržnica), direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Panda update 4.1

1van

Aktivni član
Tu od
16 Ožu 2014
23. Septembra je bio Panda Update 4.1

Svi kvalitetni sajtovi prema googlu su se sada izvukli na bolji rang a oni sa losijim sadrzajem otisli dole.

Dosta losih sajtova za mene (po izgledu i azurnosti) se nalaze za neki niche u prvim rezultatima pretrage nakon ovog updejta.

Na primer, ja koji ulazem 200% u sajt, koji mi je bio u prvim rezultatima pretrage na google, sada mi se nalazi na 5-6 stranici na google za odredjene kljucne reci.
Imam dobar bounce rate (27%), svaki posetilac mi se zadrzi oko 5:20 min prosecno i otvori oko 6 stranice. (Google analitics)

Sta raditi ukoliko je sajt otisao nanize u rezultatima pretrage na google, kako vratiti sajt u prvim rezultatima pretrage?

Vrlo jednostavno. Analiziraj konkurenciju i radi isto sto i oni.

Radim bolje i vise nego oni a ipak su vise ispred u rang.

Evo par stvari koje su meni pomogle da vratim rangove kad god iznenada padnem sa top 3 na drugu stranicu:

1. Dodaj novi sadržaj. Po mom mišljenju 1-3 high quality posta nedeljno je više nego dovoljno.

2. Osveži stari sadržaj. Na primer, vrati se na neku temu iz prošlog meseca i dodaj "Update" u vidu 2-3 paragrafa + 1 nova slika/video. Takođe linkuje sa tog starijeg sadržaja ka nekom novijem članku koji si uradio (naravno da su srodne tematike).

3. Nastavi da gradiš raznovrsne linkove nazad ka svom sajtu. Ja često koristim ovaj alat i to na sledeći način:
Kod:
http://www.openlinkprofiler.org/

- Unesem sajt svoje konkurencije.
- Filtriram njihove linkove tako da vidim samo one koje su stekli u poslednjih mesec dana.
- Pokušava da dobijem link sa istih tih sajtova.

4. Poradi na svojim "social signals".

Ja obično pod ovim mislim na Twitter i Google Plus. Za Twitter tu nema neke mudrosti - treba ti profil sa dosta followers koji će retweet-ovati tvoj post od tebe.

Kada je u pitanju Google Plus tu već možeš biti lukaviji. Ja recimo imam 10ak Google Plus accounts. Pridružim ih sve u neku G+ grupu moje tematike. Sa jednog računa postujem svoj link u tu neku grupu, a sa ostalih lupima par +1 i pozitivnih komentara. Ovo motiviše ostale članove te G+ grupe da i oni pogledaju link i ostave svoj feedback i šeruju ga sa još ljudi.

Da rezimiramo:

Kako bi sajt izasao iz filtracije Panda 4.1 potrebno je sto vise kvalitetnih svezih i originalnih sadrzaja na sajtu, zatim nekoliko novih kvalitetnih backlinkova nedeljno, dalje, da se izbrise duplirani sadrzaj sa sajta, da sajt dobije sto vecu ocenu za brzinu ucitavanja.

To je ono na cemu radim neko vreme, pa ce to isto vreme pokazati svoje, sta sam uradio i da li mi se sav trud isplatio.

Imam dosta (povratnih) posetilaca koji ulaze direktno na sajt i ne tako los broj koji dolaze sa google, koji otvaraju preko 6 stranica i ostanu preko 6 minuta prosecno.

Ako ne dobijem visok rang kroz neko vreme, onda ocigledno google nije korektan. :)

To što si naveo je svakako ono što nam Google i silni SEO stručnjaci govore. Da li je to zaista tačno, ja ne mogu reći za neki generalni slučaj, ali meni je zaista pomoglo. Vreme će svakako reći svoje, ali je uvek dobro imati nekoliko različitih sajtova radi eksperimentisanja.

Sve najbolje, nadam se pozitivnom apdejtu :=)

Imao sam 5.000 poseta,
sada imam 1.000 poseta dnevno.

Sta da radim?

1van kaže:
Imao sam 5.000 poseta,
sada imam 1.000 poseta dnevno.

Sta da radim?

Da se smiriš malo i pokreneš još nekoliko sajtova, a u medjuvremenu analiziraš sve žive postove na internetu vezano za najnovije promene.

Takodje, dobrodošao u 2014.godinu gde su google promene algoritma postale skoro svakodnevnica.

Kod mene nikakvih pomaka ni gore ni dole nema. Tako je bilo i kod dosadasnjih Pandi.

Ace, to može značiti samo jedno: Stranice su ti kvalitetno napravljene, imaju kvalitetan sadržaj koji publika voli i dobre linkove. Bilo tko tko nema ovo gore nabrojano na svojim web stranicama, sa svakim algoritam updateom sve ce vise patiti i biti u sve vecim problemima.

A da li to znaci da sajt ne moze napredovati u rangu na google sve do sledeceg updejta (ukoliko postane kvalitetniji)?
mesec dana nemam nikakvog pomaka na bolje, od kako se desio ovaj updejt.

Mislio sam da je google dance koji mi se vec desavao pre na kratko - na po 10 dana, ali ovo je previse.

Meni se cini da je otprilike od ove promene moj blog poceo da dobija vise klikova. Mada mozda i nema veze sa ovim kada uzmem u obzir da je uvek pozicioniran dobro.

Ovako, ovih dana sam proucavao Panda Update 4.1

On je ucinio (bar mom sajtu) zbog nekvalitetnog sadrzaja, padnu posete za 90%.

Panda nema nikakve veze sa backlinkovima, Penguin je taj koji se bavi backlinkovima, nadam se da sam u pravu.

1.) Potrebno da mi date savet, dali je bolje da obrisem oko 400 slika (stranica) zato sto imaju isti naziv i meta deskripciju ili da sve to sredim jedno po jedno?

Evo primer sta me muci:
http://www.bestwallpaper-hd.com/cars/cars-wallpapers-(41)
http://www.bestwallpaper-hd.com/cars/cars-wallpapers-(8)
http://www.bestwallpaper-hd.com/cars/cars-wallpapers-(91)

2.) Nakon sto sredim ovo, bice promenjeni linkovi i 404 greske cebiti u webmaster tools, sta tamo da uradim, da oznacim kao ispravljeno?

3.) Takodje mi recite da li je trenutna meta deskripcija za neku sliku kada udjete dovoljno dugacka.
Primer:
Download Audi r8 Wallpaper HD for Dekstop Backgrounds, Laptops, Smartphones, HD Wallpapers in different HD Resolutions.

Kada ti je počela da pada poseta? Panda je bila 24. septembra, a Pingvin 17 oktobra. Možda te je i pingvin pogodio.

Meni je na jednom sajtu poseta se prepolovila 7.11. pa sutradan se prepolovila ta polovina i ta poseta je i sada nista se nije promenilo nit jos dole niti gore.

22. septembar je zadnji dan kada sam imao "dobre" posete.
23. Septembar je prvi dan od kako su posete odjednom spale za 90%.

17.Oktobra me je takodje i pingvin pogodio, pa mi je oduzeo jos polovinu tih poseta koje su mi ostale nakon Pande.

P.S. Kad su bili prosli updejti (panda i pingvin) pre ovih najnovijih, tada sam dobijao posete.

Takodje, glavna kljucna rec mi je na 200.poziciju na google.
Google Sandbox tool pokazuje da se sajt nalazi u Sandbox-u za tu kljucnu rec.

Eto to su svi faktori koji mene trenutno muce,i pokusavam da se izvucem iz ove situacije,sto pre to bolje za sajt.

Evo samo da dodam da je sada jos malo pa 6h ujutru, celu noc sam radio na brisanju duplog sadrzaja (duplih linkova, imena, meta descripcije).

Oko 1.000 slika (stranica) je izbrisano. nema vise dupliranih i nekvalitetnih sadrzaja koliko sam mogao da vidim.

Sve 4.000 pozadine sto imam su rucno dodate, sto se nadam da ce sada sajt dobiti na kvalitetu.

Back
Na vrh