• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje InternetZarada Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku (Tržnica), direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

oDesk - Iskustva s oDesk poslovima

Hvala svima na iscrpnim odgovorima.
Setih se tog problema sa porezom, da i o tome valja voditi računa, i upravo da bih sebi razjasnio situaciju i izbegao probleme pitao sam. Srecom,tek sam na pocetku i na vreme sam saznao kako stvari funkcionišu.

Što se tiče skretanja sa teme ja sam se unapred ogradio i npomenuo administratorima da uklone pitanje ako joj nije ovde mesto ali verujem da smo svi nešto saznali :D

Poštovanje ekipi pogotovo početnicima koji imaju problem sa prvim poslom a i onima koji nikako dobiti posao.
Naime eto nakon pola godine iskustva sa Odeskom zaključio sam sljedeće bitne činjenice:

- Morate imati kratke i jasne zamoble kada se prijavljujete za posao , navedite što više usluga i što bolju ponudu , nemojte pretjerivati i nemojte navoditi ono što nemožete napraviti.
- Budite dostupni dosta vremena ukoliko se želite posvetiti freelancingu jer to je jedan jako veliki plus.
- Kada dobijete posao potrudite se maksimalno da zadovoljite klijenta jer 80% klijenata će vas opet kontaktirati kada trebaju usluge vaše struke.
- Jako je velika šansa da dobijete full-time zaposlenje nakon određenog vremena , nakon što steknete dobre refrence , dobro iskustvo i vidit ćete sami , sve dolazi jedno za drugim.
- Ljepo si posložite portfolio , biografiju , ispunite pokoji test.

Evo želio bih vam postaviti svoj profil ali nisam siguran da li smijem pa ako vas zanima možete mi se javiti u privatne porule , nekažem da je najbolji ili da sam ja nabolji jer znam da ima daleko jačih iskusnijih kvalitetniji, ali siguran sam da imam dovoljno dobar profil , jer otprilike nakon 25 poslanih aplikacija dobijem minimalno 2 posla i barem 5-10 intervijua , kada se uzme u obzir da je od 70-100 prijavljenih od toga 50% dobrih freelancera. Također sam počeo dobivate pozive na intervijue , dakle klijentima se sviđa moj profil jer na njemu vide moje radove , preporuke drugih i jako sam zadovoljan svojim radom na Odesku.

"Create adsense website, which earns $15 to $20 per day... I will release the payment as soon as i get my first cheque from google." - Haha :) Koji lik. Ako sajt zarađuje 15$ dnevno, lik će ček dobiti kada sajt dobro premaši tih 300$ koje nudi za kupovinu istog. Dakle, on u principu traži da mu neko da 450$+, a za uzvrat da dobije 300$. :) Vrhunska logika.

Glupost... prvo sam mislio da traži sajtove koji zarađuju 15$ mesečno, a i onda mi je delovalo kao da nudi suviše malo novca.

Hajd nek mu je sa srećom. :D

edit: Fulio je lik sajt. Može na flippa.com kupiti stranicu bez problema i odmah je dobiti.

Ma gledam oglase na freelancer sajtovima i doslovno se sokiram svaki dan kakve oglase neki daju. Oglasi tipa hocu 6000 linkova mjesecno ali da su whitehat. Onda ekipa trazi ono uvjete kakve ni Google nema i onda satnicu 1-2 dolara na sat. Bas sam primjetio da je zaposljavanje na freelance sajtovima specificno da se postavljaju strogi uvjeti a totalno u suprotnosti sa stvarnosti, drugim rjecima, oni koji nude poslove zele kvalitetnu uslugu a vec u samom oglasu postave stvari da privuku samo nekvalitetne kandidate za posao. Mnogi samo kopiraju oglase (i ocekivanja) sa drugih oglasa i onda nastaje cijelo jedno trziste ljudi koji ni sami ne znaju tocno sta zele, i ponudjaca koji samo nude a da nemaju blage radit to sto nude. Nazalost puno se BSa odvija na tim sajtovima a za to su krive obije stane i poslodavci i freelanceri. No, povremeno se nadje i ful ok poslova, samo takve je dosta teze dobit jer se i ostali kvalitetni provideri javljaju na takve oglase.

Ja mislim da većina ljudi koji traže 6000 whitehat linkova nema pojma šta tačno želi.

Pričao sam sa dvojcom koji su me pozvali na intervju i nudili solidan novac, ali ispada da su otprilike samo načuli za google update-e od prošle godine, bez da imaju pojma o čemu se tu zapravo radi, i kako kažeš Davore - u samom onome što traže privlače nekvalitetne kandidate.

Bar da imaju toliko svesti da odvoje samo 4 -5 sati da pročitaju par probranih tekstova, edukuju se malo, tek toliko da shvate šta da traže i time poslovanje podignu bukvalno na novi, mnogo kvalitetniji nivo koji će im biti dugoročno (a verovatno i kratkoročno) isplativiji.

Okey ovaj gore like je bio realan. Evo jednog koji je baš NEREALAN.

NC4nBGG.png

Seeking for an Adsense expert for creating an Adsense website that will be generating minimum 100$ per day. I am not looking for just a website with an google adsense account which will give income for 1 month and from successive months decreases and stops earnings.I will be interested if you could develop a site which you find is the best for this project with a google adsense account.I want a website which give me same earning for at least 2 yearsMy website must be fully operational and online generates the minimum required amount of cash daily with no intervention on my part.All practices must maintain my account in good standing.The web site should have unique contents and useful, no spun articles pleaseTerms:- Write the SEO optimized content, fully configure and update the website as needed to continue generating money long term.- Only WHITE HAT SEO Techniques.- You MUST follow google Adsense rules and regulations.- Website/Adsense must have 100% Organic traffic clicks.- No bots, automated or traffic exchanges, traffic buying/trading sites or paid services,- NO Black Hat techniques.- Do not use any illegal methods to drive traffic generate clicks on the website.- No Pharma, violence, gambling, adult related content as dictated by Adsense rules- The site must generate income for the long term with AT LEAST $30to $50 USD per day.- Design must be neat and optimized to attract people to click on the ads- Unique organic traffic through search engines (no bots or traffic buy sites)- Must Be Adsense optimized- Should be able to add google analytics.-No Upfront payment.The google adsense account should not be blacklisted or blocked and you should provide a written agreement that no wrong techniques will be used for generating income.I want minimal work on my part. All practices must maintain my account in good standing.Please only reply if you have prior experience in such website, as 100% of the payment will only be released once I receive the check from google adsense of minimum $1,000I will fully pay the amount of bid ONLY AFTER:- All terms have been met successfully.- I see constant income in my Adsense account.- I will pay after i receive first payment from google adsense. I will create two milestones release one after the first month, and the next after the second month so that I know this account will make money long term.The bidder should consider the following points:- Tell me how you direct and increase traffic to the website. I should be earning daily without any work from my side- Show me some of your previous website/blogsTraffic and ad clicks must be 100% within Adsense TERMS OF SERVICE. TRAFFIC AND CLICKS MUST BE WHITE-HAT ONLY! ONLY PROFESSIONALS APPLY..AND READ CAREFULLY BEFORE BIDI WANT SOME ONE WHO CAN SHOW ME QUICK AND GENUINE RESULT NOT A FRAUD.IF YOU AGREE ABOVE TERMS BID NOW!

oDesk je super.
Radim tamo kratko, ali ima posla.
Bitno je biti korektan i reći ljudima možeš li ili ne možeš nešto odraditi.
Najgore mi je kada poslodavac pošalje nešto što mu je freelancer prije mene odradio, a taj rad bude čisti očaj.

ljudi, da li i vi imate problem sa Odeskom danas?
Fora je sto mi je izbacio pocetnu stranicu kao da nisam podesio ni jedan RSS za poslove i sto koju god pretragu poslova da ,kaze da ne postoji ni jedan posao za dati upit. Isto je i kad kliknem na kategorije koje sam podesio i kojima se bavim (tipa prevod, unos podataka,...)...
Jednostavno na bilo koji nacin da pokusam da dodjem do posla, nema ni jednog...

Samo da javnem, obavio sam posao brzo i kvalitetno i hoce zenska da radim u njenom timu za stalno :D

Pazi se toga. Imao sam jednog Amerikanca, prva dva posla je sve bilo ok, prvi posao išao preko Odeska i a drugi me plaćao direkt na račun, i to je sve bilo super do trećeg posla za istog lika u njegovom "timu" kada sam odradio moj deo posla a on nije poslao pare dva meseca. I onda me posle 2 meseca iscimao i kao dogovorili smo posao, ali prvo da mi isplati šta mi duguje pa da radim. Naravno ja tu ispadnem malo nekorektan i uzmem moje pare što mi je dužan i više mu se ne javim.

Uvek ali uvek gledaj da ide plaćanje i ugovaranje ide preko Odeska, nek otvara novi posao za svaku isplatu.

aleksej kaže:
Pazi se toga. Imao sam jednog Amerikanca, prva dva posla je sve bilo ok, prvi posao išao preko Odeska i a drugi me plaćao direkt na račun, i to je sve bilo super do trećeg posla za istog lika u njegovom "timu" kada sam odradio moj deo posla a on nije poslao pare dva meseca. I onda me posle 2 meseca iscimao i kao dogovorili smo posao, ali prvo da mi isplati šta mi duguje pa da radim. Naravno ja tu ispadnem malo nekorektan i uzmem moje pare što mi je dužan i više mu se ne javim.

Uvek ali uvek gledaj da ide plaćanje i ugovaranje ide preko Odeska, nek otvara novi posao za svaku isplatu.

Vidiš, ja sam htio da radim po fixnoj cijeni poslove, ali ona je zahtijevala da skinem applikaciju time tracker onu od oDeska, tako da sam to uradio i imam vec 5 sati odradjenog posla i piše na oDesk koliko sam zaradio, imaju screeenshot slike uhvacene u nekim slučajnim trenucima..sad za sad, lijepo mi se da radim sa njom..samo da se ne ispostavi poslije da je neka trandža:busted

Your account has been suspended. Please contact customer support.

Evo sa čim imam problema na oDesku , kao u cover leteru sam spominjao traffic i slično

facebook likes itd zato pazite šta pišete.

I zbog toga dobio suspenziju. Da li neko zna uopšte do kad bi bila?Računam

da je to neka suspenzija možda od nekih 15-30 dana??
poz

Kontaktirao sam i dva dana ne odgovaraju ništa, pročitajte pravila da ne bi došlo do ovakve situacije

Aleksandar92 kaže:
Your account has been suspended. Please contact customer support.

Evo sa čim imam problema na oDesku , kao u cover leteru sam spominjao traffic i slično

facebook likes itd zato pazite šta pišete.

I zbog toga dobio suspenziju. Da li neko zna uopšte do kad bi bila?Računam

da je to neka suspenzija možda od nekih 15-30 dana??
poz

a zašto je problematično spominjati ove termine u cover letteru?
i o kojim još terminima trebamo voditi računa?

We’re writing to let you know that your account has been flagged for promoting spam techniques, which include but are not limited to:
• generating social network views/likes/followers
• generating ads/websites views and/or clicks
• creating artificial traffic
• posting ads/reviews/comments with multiple/fake IP address and/or accounts
• bulk emailing
According to oDesk Policy 2.4., intending any illegal activity or violation of other websites 'Terms of Service' is disallowed. In order to preserve the professional integrity of our community, your account has been suspended.

Eto ga pa pogledaj prijatelju, da ne bi još neko dobio takvu kaznu

Back
Na vrh