creatifcode
Aktivni član
- Tu od
- 9 Sij 2013
Ok, ali opet ti kažem kako skupit feedback kada nitko ne pruža šansu za posao, nema veze jel projetk 11 dolara ili 111 ili 1111.dbomestar kaže:Missing the point. Mislim da nisi pozorno pratio ono sto sam napisao ali evo ponovit cu:
Ako nemas oDesk iskustva (feedback) onda kao da nemaš iskustva.
I to je tako. Tako funkcionira ta zajednica. Ti na oDesku moras zamislit da kreces od nule. Prvo volontirat, kupit, ponudit nesto nekome tko ti je frend ili kome vec da ti ostavi feedback. Tvoj prvi problem je oDesk feedback. Fokusiraj se na to. E tek onda kad rjesis taj problem onda razmisljas o satnici. Isto tako, treba shvatit da ekipa na oDesku uglavnom trazi da manje plati. Tako da treba prvo krenut malim koracima. Jer dati nekome 43 dolara na sat koga nitko prije nije angazirao na oDesku je riskantno. Registriran si od 2009e a nemas poslova, to je indikator da bi nes moglo biti sumnjivo. Ne mora biti ali netko tko zaposljava gleda takve sitnice.
Ono što ti preporučaš je nekako protivno mom moralu, na varanje i laganje dobiti feedback, na žalost takav sam da ću rađe biti kruha gladan nego na laganje i varanje nešto napraviti. Možda sam zato tu di jesam.
Pokušao sam ponuditi i pro bono i niti to nije prošlo. Pa ja ne znam više što prolazi. Registriran od 2009, da ali nisam bio aktivan u zadnjih 2 mjeseca sam postao aktivan, ne znam što bi tu moglo biti sumnjivo osim da nisam aktivno koristio ovaj site.
Činjenica jest da se ne slažem kako je satnica previsoka, ali sam je ipak promijenio i skinu za više od pola, vidjet ćemo da li će to imati kakvog uticaja, ali ne znam čemu gledanje satnice ako sam u ponudi stavio neku drugu satnicu koja nema veze sa onom na profilu. Druga je stvar da stavim veću satnicu, ali je smanjim ovisno od posla do posla, a stanica na profilu je nekakv prosjek. Šta znači par slabo plaćenih poslova, probao i na njima tipa $10-12 i ista stvar. Šta da idem na one oslove kojima je satnica $1-2, pa tako nisko se ne želim baš spustiti, a osim toga to su poslovi iz neke druge branše koji sa mojom strukom i branšom nemaju veze. Ulažem ja svoje vrijeme i trud i znanje, a kad ulažeš bez rezultata nekako izgubiš volju.dbomestar kaže:Cinjenica da se ne slazes da je satnica previsoka a ne mozes dobit posao preko oDeska pokazuje da nisi u pravu. Trebas shvatit kako zajednica funkcionira. Po meni, prvo poradi na pristupu trazenju posla. Nadji prvo par slabo placenih poslova na oDesku pa onda s vremenom kad dobijes feedback ces dizat satnicu. Nitko ne tvrdi da tvoje vrijeme i znanje ne vrijedi toliko, ali isto tako dug je put postizanja dobre satnice na oDesku. Smatraj to kao ulaganje. Samo sto ovdje ulazes svoje vrijeme. Ja ako cu nekog dobro platit onda ce prvo morat zasluzit povjerenje i dokazat mi da je dobar. Feedback je samo prvi korak ka pridobivanju povjerenja.
Ok, hvala ti na feedbacku.dbomestar kaže:Nisam dao jer nisam nikad aplicirao za posao tamo. Ali sam zaposljavao pa ti dajem odgovor s druge strane. Tvoj problem nije cover letter nego samo trebas malo bolje shvatit kako oDesk zajednica funkcionira.
Moje pitanje je zašto se tako nastupa i na koji način se vama poslodavcima može razbiti skepsa. Jer sve je to skupa kvaka22 kao i kad gledaš oglase za posao na HZZu: "Tražim mladog automehaničara sa 5 godina iskustva u struci?", a praksa se ne računa, pa gdje će taj mladi automehaničar steći iskustvo kad mu nitko ne da priliku. Jedino da negdje nekog potplati da kaže da je radio, ali onda to dođe brzo na vidjelo.dbomestar kaže:Moguce je, ali otprilike tisucu puta teze. Tako vecina oDesk poslodavaca zaposljava, prvo gleda feedback a onda ostalo. Ja kad sam trazio radnike stavio sam u filter da mi pokazuje samo ekipa koja ima feedback 5, samo koji imaju bar 1 feedback a i njih sam onako sa skepsom gledao.
Evo idem odmah vidjeti što se da napraviti po tom pitanju i javim se sa rezultatima za par dana. OK.dbomestar kaže:Po meni je ovo kvalitetan cover. Cak i profil nije los. Ali vecina ga nece ni procitat jer si ostalim stvarima pucas u nogu. Ja ti garantiram da vecina ekipe ili ne cita ili ne obraca pozornost kod zaposljavanja na oDesku nego prvo ide gledat feedback. Jos jednom, umjesto pisanja covera (uzaludno trosenje vremena) fokusiraj se da u sljedecem periodu skupis nesto feedbacka (na koji god nacin) i onda kad krenu neki poslovi na oDesku pocni aplicirat za ozbiljnije poslove s ovakvim coverima.
ima mogućnost da se doda datoteka uz ponudu.dbomestar kaže:Nisam siguran dali se to jos uvijek moze al savjetovao bi da attachiras i CV tamo. Prije se moglo. To za slucaj ako naleti neko tko je "old school".
U ovom je slučaju isto jer je poslodavac iz UK tako da nam je razlika +1, ništa bitno ionako sam puno ranije za kompom, a da je bilo iz neke druge zemlje stavio bih vremensku razliku.dbomestar kaže:Iako si ovdje postavio radno vrijeme da si prakticki dostupan cijeli tjedan ali svejedno ruzno izgleda iz perspektive poslodavca kad stvari postavis ovako. Jednostavno, postavljas uvjete a nisi jos dosao do interview. Osim toga oDesk je medjunarodni website, tvoji 9-16 nisu u isto vrijeme kada employeru.
Pa ne postavljam uvjete, predstavljam se kao kvalitetan i ozbiljan suradnik, a ne netko tko je došao po brzu paru. Izgleda da bi vi poslodavci najsretniji bili kada bi i posloprimci napisali da smo dostupni od 0-24. S druge strane imao sam iskustvo da takav detalj nisam u početku spomenu jednom klijentu i onda je nakon 5 odrađenog posla to postao problem.
Nemam više visoku satnicu, skinu sam je, ne vidim gdje postavljam uvjete, osim što sam spomenuo da su normalni radni sati od tad do tad, ali da sam svejedno dostupan i vikendima u slučaju kratkog roka ili neke "nezgode", ako su to uvijeti onda ja nemam tamo što tražiti, nisam ja životinja da radim od 0-24 da bi se nekom svidio, nije da mi život ovisi o ovim siteovima. Ne znam po čemu se može procijeniti da sam teška osoba ili da sam sebe precijenjujem. Testovi su mi "Above average" ili u top 20 ili 30. Znam znanje i znam što znam, a ono što znam za to i apliciram.dbomestar kaže:Ne znam kako bi objasnio, imas visoku satnicu, postavljas uvjete a prakticki nemas niti jedan feedback. Poslodavci to ne vole. Radje kreni bilo kako sa par projekata pa odustani od jednog-dva ako ti ne pase satnica ili radno vrijeme nego da ovako pristupas. Kad se zaposljava nekoga postoji puno faktora koji se uzimaju u obzir a ovakvim stvarima odajes dojam teske osobe ili nekoga tko sebe precjenjuje. Nema problema u tome da ti cjenis svoje vrijeme, ali postoje nacini kako se to rjesava i gdje se to dogovara a cover letter sigurno to nije.
Još jedno pitanje na kraju, gjde se to riješava koliko vrijedim i koliko ja cijenim svoje vrijeme, cover letter je uvod u tvoje znanje i tvoje mogućnosti, a problem je u tome što taj dio do sada nisam uspio proći. Zašto? Pa vjerojatno iz razloga koje si ti naveo. Jeftina radna snaga, 0-24 radno vrijeme, i što manje pitanja i pismenosti. Ja na taj način ne funkcioniram, a ako moram onda rađe neću tamo tražiti posao.
Pozdrav.
https://www.odesk.com/jobs/Slave_~015f8a634588c21a95?tot=5000&pos=3
Vjerojatno su ovakvi najviše dobordošli za apliciranje, samo što rijetki to javno kažu.