Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
hellycherry kaže:Koliko ste cesto na Odesku? Da li svakoga dana?
Koliko konkurisete i koji vam je procenat uspesnosti od prijave do toga da vas unajme za neki posao? (recimo od 20 prijava, koliko vas ljudi kontaktira i onda unajmi?)
I koliko je od prilike poslova potrebno da imate iza sebe da bi vas neko poceo od klijenata "ozbiljnije" dozivljavati a ne kao novajliju ili tako nesto?
creatifcode kaže:Evo moj oDesk profil pa vi procijenite sami:
https://www.odesk.com/users/~013655adacdb6a1c29
anarchox kaže:creatifcode kaže:Evo moj oDesk profil pa vi procijenite sami:
https://www.odesk.com/users/~013655adacdb6a1c29
Nenade, ne bih ni ja imao nista protiv tvoje satnice od $43.33 / hr
Ali kao pocetnik na odesku, trebas malo "Niže" startati. Posto nemas niti jednog feedbacka - kupi sebi Feedback.
Vec uz 4-5 pozitivnih, ali ozbiljnih feedbackova moci ces i ozbiljno da apliciras.
Sam cover letter nije uopste toliko bitan, jer je i pola klijenata na odesku nepismeno, ali imaju pare.
Kao sto reko, aplikacija mi se obicno sastoji od 2-3 recenice:
![]()
Treba shvatiti jedno. Ako se prijavljuje na posao iz podrucja na kojem je jaka konkurencija, onda se ne isplati pisati duge prijave.
Barem ne ako ih sedmicno posaljes 50, a brojnost aplikacija svakako nije beznacajan faktor.
Vatra Wolf kaže:Ja sam davno se regao na oDesk ali tek sam nedavno počeo dobivati poslove. Poguralo me je to što sam aplicirao za poslove i poslao svoj link sa fiverr.com kao neku vrstu kredibiliteta. Tu su ljudi mogli da vide moj rating u onome što radim i da znam raditi to za šta apliciram. A prije toga je bio dugi niz aplikacija koje (kako sada vidim) su u startu promašaj.
Nakon 2 dobra feedbacka počeli su ljudi da mi se javljaju a ja sada redovno apliciram za poslove u onome što radim. I ima rezultata.
Bitno: fiverr profil me je pogurao i dao mi koliki toliki kredibilitet.
anarchox kaže:Nenade, ne bih ni ja imao nista protiv tvoje satnice od $43.33 / hr
Ali kao pocetnik na odesku, trebas malo "Niže" startati. Posto nemas niti jednog feedbacka - kupi sebi Feedback.
Vec uz 4-5 pozitivnih, ali ozbiljnih feedbackova moci ces i ozbiljno da apliciras.
anarchox kaže:Sam cover letter nije uopste toliko bitan, jer je i pola klijenata na odesku nepismeno, ali imaju pare.
Treba shvatiti jedno. Ako se prijavljuje na posao iz podrucja na kojem je jaka konkurencija, onda se ne isplati pisati duge prijave.
Barem ne ako ih sedmicno posaljes 50, a brojnost aplikacija svakako nije beznacajan faktor.
dbomestar kaže:anarchox kaže:Nenade, ne bih ni ja imao nista protiv tvoje satnice od $43.33 / hr
Tu se slazem sa anarchoxom. Ja da sam na odesku i vidim nekog sa tom saticom odmah preskacem. Znaci sam si pucao si u nogu. To bi za full time radno vrijeme bilo oko 8000 Americkih dolara. Ne znam jos osobu koja ima takvu placu.
anarchox kaže:Sam cover letter nije uopste toliko bitan, jer je i pola klijenata na odesku nepismeno, ali imaju pare.
Slazem se da za poslove gdje je jaka konkurencija se ne isplati pisat duge prijave u odredjenim slucajevima ali u nekima se isplati, osobito za malo zahtjevnije poslove.
Isto tako moram reci, ponekad kad IMAŠ znanja najbolje se istaknut i to na nacin da radite drugacije nego sto radi vecina (Indijci, Pakistanci itd.). Pola ekipe ne doda životopis/CV tamo na oDesk. Ja ekipu koja je imala dobro složen cover letter, dobro složen opis na profilu, attachiran životopis sam stavljao u uži izbor, dok ove kratke prijave nisam ni citao.
Mislim da ako pucate na malo klasicnije i mozda dugorocnije poslove da kratka poruka bas nece dobro proci. Mnogo ljudi se opeklo sa Indijcima pa se treba razlikovati od njih i pokazat da ste kvalitetniji, a samim time što ste iz Europe vaša i osnovna edukacija je bolja od vecine vaših konkurenata koji aplicirajju tamo. Treba to iskoristiti.
E pa jebote ako ovo nije kvalitetan cover letter onda nemam pojma koji qurac je. Sorry na malo prostom rječniku, ali takav sam, naučit ćete.Hello xxxxx,
My name is Nenad and I have been doing front end development for more than 4 years. I'm very familiar with CSS/XHTML/HTML, as I have done this for clients in the past. My specialty lies in hand coded pages, pixel perfect slicing, light CSS files for faster loading, and I believe your job is right up my alley!
Below are some examples that focused on HTML/CSS work, as you require for your project:
link1 (this project uses HTML/CSS and Wordpress)
link2 (this project is custom coded gallery for shooting studio, it uses PHP, HTML and CSS)
I noticed that your job description mentioned standards compliant CSS/XHTML, but it doesn't mention if you would like to use something as Bootstrap responsive framework. I'd like to get more information on how and if you would like this framework implemented, and what your thoughts are on Bootstrap framework and responsive design overall.
Typically, for a project that requires 10 pages, my turnaround time is 7 working days. I always check for cross browser compatibility and W3C standards validation to ensure you are completely satisfied with my work.
My working hours are usually Monday - Friday (9-16), weekends only by short deadlines and emergency, and you can reach me at skype(creatifcode). If we are able to discuss your project in detail, I'll be able to give you better estimates of costs and timeframes. If you you have any questions, please feel free to ask!
Thank you for your time,
Nenad Petković
creatifcode kaže:Evo smanjio sam satnicu na $15 dolara, iako se ne slažem s komentarom da je ta satnica previsoka s obzirom na znanje i kvalitete. Ali dobro evo skinuo sam pa ćem vidjeti što će biti.
creatifcode kaže:Nisi dao niti jedan konretan primjer winning cover lettera. Da vidim u čemu griješim jer mi nije jasno da ne možeš dobiti niti jedan posao bez obzira na feedback
creatifcode kaže:Evo jedan od posljednjih koji sam poslao pa procijenite sami:
Hello xxxxx,
My name is Nenad and I have been doing front end development for more than 4 years. I'm very familiar with CSS/XHTML/HTML, as I have done this for clients in the past. My specialty lies in hand coded pages, pixel perfect slicing, light CSS files for faster loading, and I believe your job is right up my alley!
Below are some examples that focused on HTML/CSS work, as you require for your project:
link1 (this project uses HTML/CSS and Wordpress)
link2 (this project is custom coded gallery for shooting studio, it uses PHP, HTML and CSS)
I noticed that your job description mentioned standards compliant CSS/XHTML, but it doesn't mention if you would like to use something as Bootstrap responsive framework. I'd like to get more information on how and if you would like this framework implemented, and what your thoughts are on Bootstrap framework and responsive design overall.
Typically, for a project that requires 10 pages, my turnaround time is 7 working days. I always check for cross browser compatibility and W3C standards validation to ensure you are completely satisfied with my work.
My working hours are usually Monday - Friday (9-16), weekends only by short deadlines and emergency, and you can reach me at skype(creatifcode). If we are able to discuss your project in detail, I'll be able to give you better estimates of costs and timeframes. If you you have any questions, please feel free to ask!
Thank you for your time,
Nenad Petković
E pa jebote ako ovo nije kvalitetan cover letter onda nemam pojma koji qurac je. Sorry na malo prostom rječniku, ali takav sam, naučit ćete.
My working hours are usually Monday - Friday (9-16), weekends only by short deadlines and emergency, and you can reach me at skype(creatifcode).
Koristimo bitne kolačiće kako bi ova stranica radila, a neobavezne kolačiće kako bismo poboljšali vaše iskustvo.
Pogledajte dodatne informacije i konfigurirajte svoje postavke