Zašto išta napisah hahah

))
(moram prije svega da sve upozorim da sam krajnje humorističan tip, radi daljnih neželjenih posljedica jel)
Prvo:
Hvala svima od do, prije svega čika administratoru (javljamo se jako brzo, dobićeš obavještenje, voljeli bih smo popiti kafu sa tobom, kolega Emir i Ja, čim se dočepamo malo slobodnog vremena i skoknemo do Sarajeva (ako je Sarajevo u pitanju))
Drugo:
Svi ostali članovi će isto tako biti pozvani ko želi, i ko je u blizini / mogučnosti.
Treće: (čemu ovo nabrajanje, ni sam ne kontam)
Da krenem od sebe. Rođen kao vrlo mlad, više očiju nego zubiju. Fino čeljade, najstariji sin u familiji sa mamine strane. Kad dadoše net i računar u ruke, bio sam jako zainteresovan za pravljenje web stranica. Zainteresovan - blejio ko ovca u monitor i sam sebi govorio, joj jest ovo dobro. Sreća mi bi, pa sam engleski znao (manje više) i krenem polako sa jaranom Googletom u taj posao kako šta odakle i slično.
Više od 10 godina radim ovaj posao, web dizajn. Puno više web nego dizajn, što se može i zaključiti po izgledu stranice znakova (kao da je iz kamenog doba) kako napisa uvaženi kolega u postu iznad. Zaista jeste tako. Milion razloga i nekih sitnih problema na samom startu tako da nam dizajn i nešto wow nije bilo ni na kraj pameti. Krenuli smo sa 400 znakova ili nešto manje, za to je trebalo uklopiti sve priče, označiti ih na Google mapi (što je isto tako nauka za sebe), zatim uraditi integraciju sa facebook-om, ne koristiti ilegalne komponente (da, dobro ste čuli, a torrenti me vuku sebi svakodnevno) i xxx drugih stvari. Uspjeli u jako kratkom vremenu, hvala Bogu. (2 mjeseca radimo samo).
Prva kritika je bila za dizajn od kolege php programera iz Egipta. Obećao napraviti čudo, pogurati nas malo. Sad smo u drugoj fazi... čekamo
(pa nastavim o sebi, jer ni sam ne znam gdje sam stao, na facebooku mi raja čestita nešto...)
Web dizajn, 10 godina. Odlično poznajem HTML, CSS... php i ja smo na ratnoj nozi, mislim razumijemo se ali nije to nešto naj naj. Sve moguće vrste CMS-ova sam doslovno doktorirao (bar ove free) koje su na tržištu. Joomla, Wordpress, Drupa, Elxis... Čak sam jedne prilike dok sam bio u Mostaru čisto rekreativno prisustvovao kursu asp.net Ektron CMS-u, prezentaciji, programiranju i čemu sve ne. Iskreno što dalje od Microsofta, to bolje, nije mi se svidjelo...
Engleski i stranica, katastrofa, znam kolegice, trudimo se, hvala na kritikama, prijedlozima. Ispravljena početna stranica, dobili smo par mailova tipa: "zaista ste super, krasna ideja, engleski loš, evo mene da uskočim". Zaista finog naroda ima
Kolega Wolf (skratih ga ja), je na samom početku rekao Ideja. Šta ako neko mazne / puhne?
Sad za sad koliko ja vidim, pretražujem.. nema nešto slično. Google mi redovno pod pojmom "signs along the road" u pretraživanju izbacuje nekog crnog čiku koji je izdao neki jazz album 75'-te godine i nas...
Kolega Emir i ja smo osnovali udruženje "znakovi" u Travniku, koje je vlasnik stranice, te smo se bar malo i na taj način zaštitili...
Svjesni smo od samog starta da će ovo biti nešto wow, i prilično smo se pripremili bar sa tehničke strane. Nas je samo dvojica i doslovno jedva stižemo, pogotovo evo danas. Ideja nam ne fali, realizacija je isto u toku, pa gurat će mo. Volimo ovo što radimo, i uživamo u slikanju znakova.
Recimo nedavno smo skontali da nam fali dio od Dubrovnika do Crne Gore, te mali dio Bosne iznad Kamenskog. Sjeli u auto, otišli poslikali to, i izgotivili se u Dubrovniku čitav dan, u Neumu, Kleku, Mostaru...
Svašta bih još dodao, ali je jako kasno...