• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje InternetZarada Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku (Tržnica), direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Nova društvena mreža - znakovi pored puta

Odlična ideja... meni se čini da ima potencijala, samo treba pametno raditi. Trebalo bi i uložiti nešto para, najprije u kvalitetniji dizajn a onda u promociju, a možda i angažitrati nekog s iskustvom.
U svakom slučaju, malo je koristi od ovog da lik sjedne u auto i slika svako selo duž cecte, treba pokušati proširiti po svijetu, prvenstveno po SAD. Za početak bi mogli platiti npr. na Odesku nešto kao 0.10-0.20$ za svaku uploadanu fotku i još nešto sitno za objavu na FB profilu. Uz malo sreće i pametan rad, moglo bi se to primiti.
Možda ne bi bilo na odmet i na neki način zaštititi ideju da im ne bi neki jači igrači to pokupili.

Pa šta čekamo onda? Treba nekako kontaktirati ove ljude. :)

Trebali su razdvojiti slike od Google Maps, ovako previše dugo učitava sa ovo malo slika, kako bi tek bilo sa 100k pozicija na mapama...

u ovom trenutku
We have 788 guests and 5 members online
Nije losa poseta, ali mi se dizajn ne svidja.

rakicko kaže:
u ovom trenutku
We have 788 guests and 5 members online
Nije losa poseta, ali mi se dizajn ne svidja.

A da se to srediti vrlo lahko. Sve je to do vlasnika. Bilo kako bilo ja sam čitao ovo danas i dopala mi se ideja pa sam odlučio da čujem i vaša mišljenja o ovome. :)

Pozdrav za sve članove! :)

Ja sam administrator web stranice signs along the road.

Prije svega, hvala puno kolegi moderatoru Vatra Wolf, koji me obavijestio o ovoj temi.

Hvala svima koji su se registrovali ili samo posjetili istu, zaista puno znači.

Osoba sam (zaista jedan od rijetkih) koji voli kritiku, i koji je uvažava.

Zaista ću se potruditi da odgovorim na sva pitanja što prije, jer imamo upita za stranicu mali milion kako se u narodu kaže.

Kolega dobro došao. :)

Vidiš kritike o dizajnu a sad nam možeš reći koliko si iskusan u radu sa dizajnom stranica? Koliko dobro poznaješ CMS, HTML,CSS,PHP i sve ostalo što ide uz web dizajn. :)

Usput stavi u svoj signature link ka svojoj stranici pod nekim svojim anchor. Valjat će ti. A sig će se vidjeti tek kad budeš imao 10 postova na forumu. :)

Vidim da ste krenuli sa Joomlom. Savjetovao bih vam još dok ste 'maleni' da se prebacite na WordPress jer je puno bolji što se performansa tiče, a i puno lakši za modificiranje.

Samo prijateljski savjet, i sretno!

Onda evo jedan rezime svega što smo rekli do sada.

LeonMak kaže:
Odlična ideja... meni se čini da ima potencijala, samo treba pametno raditi. Trebalo bi i uložiti nešto para, najprije u kvalitetniji dizajn a onda u promociju, a možda i angažitrati nekog s iskustvom.
U svakom slučaju, malo je koristi od ovog da lik sjedne u auto i slika svako selo duž cecte, treba pokušati proširiti po svijetu, prvenstveno po SAD. Za početak bi mogli platiti npr. na Odesku nešto kao 0.10-0.20$ za svaku uploadanu fotku i još nešto sitno za objavu na FB profilu. Uz malo sreće i pametan rad, moglo bi se to primiti.
Možda ne bi bilo na odmet i na neki način zaštititi ideju da im ne bi neki jači igrači to pokupili.

aleksej kaže:
Trebali su razdvojiti slike od Google Maps, ovako previše dugo učitava sa ovo malo slika, kako bi tek bilo sa 100k pozicija na mapama...

OriginalEXE kaže:
Vidim da ste krenuli sa Joomlom. Savjetovao bih vam još dok ste 'maleni' da se prebacite na WordPress jer je puno bolji što se performansa tiče, a i puno lakši za modificiranje.

Samo prijateljski savjet, i sretno!

Čekaj i ja da dodam: engleski, huuuuh! Ništa ne valja :(

Ako pišeš sam imam jednu zgodnu caku: kad god nisam sigurna kako neka fraza tačno glasi, ukucam tako kako mislim u G i izbaci mi sve moguće i nemoguće varijante, pa brzo proverim. Još jedna, postoji mogućnost da ako ne znaš reč koja se koristi u frazi, umesto nje staviš (*) (bez zagrada), tzv. wildcard operator.

Ali mnogo mi se sviđa prva rečenica, Let's do this together :)

Zašto išta napisah hahah :)))

(moram prije svega da sve upozorim da sam krajnje humorističan tip, radi daljnih neželjenih posljedica jel)

Prvo:
Hvala svima od do, prije svega čika administratoru (javljamo se jako brzo, dobićeš obavještenje, voljeli bih smo popiti kafu sa tobom, kolega Emir i Ja, čim se dočepamo malo slobodnog vremena i skoknemo do Sarajeva (ako je Sarajevo u pitanju))

Drugo:
Svi ostali članovi će isto tako biti pozvani ko želi, i ko je u blizini / mogučnosti.

Treće: (čemu ovo nabrajanje, ni sam ne kontam)

Da krenem od sebe. Rođen kao vrlo mlad, više očiju nego zubiju. Fino čeljade, najstariji sin u familiji sa mamine strane. Kad dadoše net i računar u ruke, bio sam jako zainteresovan za pravljenje web stranica. Zainteresovan - blejio ko ovca u monitor i sam sebi govorio, joj jest ovo dobro. Sreća mi bi, pa sam engleski znao (manje više) i krenem polako sa jaranom Googletom u taj posao kako šta odakle i slično.

Više od 10 godina radim ovaj posao, web dizajn. Puno više web nego dizajn, što se može i zaključiti po izgledu stranice znakova (kao da je iz kamenog doba) kako napisa uvaženi kolega u postu iznad. Zaista jeste tako. Milion razloga i nekih sitnih problema na samom startu tako da nam dizajn i nešto wow nije bilo ni na kraj pameti. Krenuli smo sa 400 znakova ili nešto manje, za to je trebalo uklopiti sve priče, označiti ih na Google mapi (što je isto tako nauka za sebe), zatim uraditi integraciju sa facebook-om, ne koristiti ilegalne komponente (da, dobro ste čuli, a torrenti me vuku sebi svakodnevno) i xxx drugih stvari. Uspjeli u jako kratkom vremenu, hvala Bogu. (2 mjeseca radimo samo).

Prva kritika je bila za dizajn od kolege php programera iz Egipta. Obećao napraviti čudo, pogurati nas malo. Sad smo u drugoj fazi... čekamo :)

(pa nastavim o sebi, jer ni sam ne znam gdje sam stao, na facebooku mi raja čestita nešto...)

Web dizajn, 10 godina. Odlično poznajem HTML, CSS... php i ja smo na ratnoj nozi, mislim razumijemo se ali nije to nešto naj naj. Sve moguće vrste CMS-ova sam doslovno doktorirao (bar ove free) koje su na tržištu. Joomla, Wordpress, Drupa, Elxis... Čak sam jedne prilike dok sam bio u Mostaru čisto rekreativno prisustvovao kursu asp.net Ektron CMS-u, prezentaciji, programiranju i čemu sve ne. Iskreno što dalje od Microsofta, to bolje, nije mi se svidjelo...

Engleski i stranica, katastrofa, znam kolegice, trudimo se, hvala na kritikama, prijedlozima. Ispravljena početna stranica, dobili smo par mailova tipa: "zaista ste super, krasna ideja, engleski loš, evo mene da uskočim". Zaista finog naroda ima :)

Kolega Wolf (skratih ga ja), je na samom početku rekao Ideja. Šta ako neko mazne / puhne?
Sad za sad koliko ja vidim, pretražujem.. nema nešto slično. Google mi redovno pod pojmom "signs along the road" u pretraživanju izbacuje nekog crnog čiku koji je izdao neki jazz album 75'-te godine i nas...
Kolega Emir i ja smo osnovali udruženje "znakovi" u Travniku, koje je vlasnik stranice, te smo se bar malo i na taj način zaštitili...

Svjesni smo od samog starta da će ovo biti nešto wow, i prilično smo se pripremili bar sa tehničke strane. Nas je samo dvojica i doslovno jedva stižemo, pogotovo evo danas. Ideja nam ne fali, realizacija je isto u toku, pa gurat će mo. Volimo ovo što radimo, i uživamo u slikanju znakova.

Recimo nedavno smo skontali da nam fali dio od Dubrovnika do Crne Gore, te mali dio Bosne iznad Kamenskog. Sjeli u auto, otišli poslikali to, i izgotivili se u Dubrovniku čitav dan, u Neumu, Kleku, Mostaru...

Svašta bih još dodao, ali je jako kasno...

:)

Ideja je odlična ali složio bih se s većinom , trebaju uložiti u dizajn i to pretvoriti u globalni interes.

Back
Na vrh