• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje InternetZarada Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku (Tržnica), direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Adsense općenito Not valid postal code

sback19

Član
Tu od
10 Velj 2013
Pri kreiranju novog adsense naloga, i unosenju adrese, grada i postanskog broja, pojavilo mi se ovo obavestenje, da postanski broj nije validan, iako jeste. Drzava Srbija, grad Valjevo, 14000 postanski broj, ali google kaze da nije validan. Zna li neko u cemu je problem?

Koliko sam uspio isčitati iz tvog posta ti želiš napraviti još jedan adsense korisnički račun iako si ga već imao, no no nema više toga ako si dobio ban na adsensu nema povratka.

Vidim da nisi jedini koji se žali da mu Google ne prihvata poštanski broj.

Mislim da ti traži PAK - poštanski adresni kod. Znam da je umesto poštanskog broja potrebno
uneti PAK za Google Places. Ne bi me čudilo da isto važi i za Adsense.

Nisam isprobao ovo jer sam Adsense dobio još pre 4-5 godina, pre nego što je PAK ušao u
upotrebu.

Evo gde sam pronašao informaciju da Google traži PAK:
https://internetzarada.org/google-places-optimizacija-t-6156.html#pid72534

Javi da li je ovo uspelo, može još nekom koristiti.

a kako da pronadjem ja PAK u Crnoj Gori,nikako :O ?

VIC kaže:
Koliko sam uspio isčitati iz tvog posta ti želiš napraviti još jedan adsense korisnički račun iako si ga već imao, no no nema više toga ako si dobio ban na adsensu nema povratka.

Ne ne ne, ne zelim ja napraviti meni jos jedan, drug hoce da pocne da izbacuje klipove na youtube, pa hoce i da napravi adsense nalog i da pokusa da zaradi koju paricu preko toga, medjutim pojavio se ovaj problem...

EDIT: Ipak traze PAK broj, sad je sve u redu. Hvala svima na pomoci :)

i ja sam sda promenio da mi bude samo Srbija

i sad mi payments on hold
sad ce opet da mi salju pin ili ? :sigh

E i to me zanima, dal sad mi koji smo uneli podatke ranije, dok nije bila ova promena, moramo da menjamo podatke?

Danas sam promenio adresu (ustvari stavio samo Serbia i novi pak kod) sad mi stoji
"Your payments are on hold.
No payments will be issued.
Please select or verify a form of payment"
kad kliknem na "Please select or verify a form of payment" dobijem "Choose Form of Payment" ali je forma blank i kad kliknem next trazi mi da odaberem akciju ? koju akciju na blank formi ? Ima li neko od vas ovakav problem ?

detonator kaže:
Danas sam promenio adresu (ustvari stavio samo Serbia i novi pak kod) sad mi stoji
"Your payments are on hold.
No payments will be issued.
Please select or verify a form of payment"
kad kliknem na "Please select or verify a form of payment" dobijem "Choose Form of Payment" ali je forma blank i kad kliknem next trazi mi da odaberem akciju ? koju akciju na blank formi ? Ima li neko od vas ovakav problem ?

Upravo i ja imam isti taj problem otkad sam promenio podatke oko drzave i adrese... Nadam se da ce se pojaviti te opcije uskoro...

Evo da javim sta sam uradio, poslao podrsci email objasnio problem nakacio skrin shot i dobio uputsvo da pratim "Please select or verify a form of payment" and "Choose Form of Payment before 15th" izgleda da mi je email pregledao neki baki koji je zavrsavao smenu :p Sacekacu 15 pa cu opet da sibnem email u nadi da ce neko i da ga procita :)

U međuvremenu dok ne reše problem vi vratite na staro ako može i nastavite sa zaradom.

Nista se ne desava cetiri emaila sam poslao dobijam neke generic odgovore uvek mi odgovore isto tj. svrbi ih za mene, vec sa poceo razmisljati da prebacim adsens na prijatelja, jer ko po pravilu ovaj mesec mi adsens radi kao na takmicenju a ja onhold, javljam cim mi odgovore na ovaj zadnji email sad sam poslao bas na email adsense ne preko one forme koju su postavili.

Evo da dopunim posle cetri emaila napokon nesto konkretno

Kod:
Prvo, izvinite  to ste  čekali na odgovor.

Pogledala sam vaš  AdSense račun i vidim da je zemlja koju ste postavili
Srbija, kao  to ste i rekli. Medjutim, trenutno podržavamo u AdSense
sistemu samo Srbiju i Crnu Goru kao zemlju naplate/isplate. Molim vas
pokušajte da podesite zemlju naplate Srbiju i Crnu Goru i to bi trebalo da
aktivira vaše isplate.

Ukoliko i nakon ove izmene budete imali problema, slobodno mi samo
odgovorite na ovu poruku i proslediću vaš  slučaj na dodatan pregled.

Hvala vam na saradnji.
Anja

Sad kad pokusam da vratim zemlju na serbia i montenegro nudi mi opciju da ugasim andsens nalog i prebacim na kao novi jer njihov sistem vidi da menjam zemlju. Pa sam poslao jos jedan email da vidim da li da gasim ili sta vec.

detonator kaže:
Evo da dopunim posle cetri emaila napokon nesto konkretno

Kod:
Prvo, izvinite  to ste  čekali na odgovor.

Pogledala sam vaš  AdSense račun i vidim da je zemlja koju ste postavili
Srbija, kao  to ste i rekli. Medjutim, trenutno podržavamo u AdSense
sistemu samo Srbiju i Crnu Goru kao zemlju naplate/isplate. Molim vas
pokušajte da podesite zemlju naplate Srbiju i Crnu Goru i to bi trebalo da
aktivira vaše isplate.

Ukoliko i nakon ove izmene budete imali problema, slobodno mi samo
odgovorite na ovu poruku i proslediću vaš  slučaj na dodatan pregled.

Hvala vam na saradnji.
Anja

Sad kad pokusam da vratim zemlju na serbia i montenegro nudi mi opciju da ugasim andsens nalog i prebacim na kao novi jer njihov sistem vidi da menjam zemlju. Pa sam poslao jos jedan email da vidim da li da gasim ili sta vec.

I znaci sta sad, sve pare sto sam dosad zaradio, a ima preko 200e sto mi stoji on hold, ce da nestanu, zato sto su oni nesposobni? Ne znam vise sta da mislim....

Mislim da nece biti tako procitao sam to do kraja koliko sam shvatio podnese se zahtev oni ugase taj nalog otvore novi i prebace ti pare na novi , ali necu nista unapred da govorim cekam odgovor i za to pa cu da javim.

Evo da prijavim sta se dešava sa ovim oko promene zemlje. @izf ta Anja je neko iz podrske.

Posle ovog email otisao sam da promenim zemlju (ispočetka na staru) ali onda stiže sledeći email on nekog bakija koji se nije predstavio i on mi napisa , ne može zemlja da se menja na mom nalogu nego moram da apliciram sa drugom email adresom novi nalog, pa će on da mi pregleda prijavu i kao odobri te da ugasi stari adsens nalog i prebaci sredstva (koja su sad već poprilično velika) na moj novi nalog.

I tako ja poslušam i tog bakija i apliciram sa novom adresom i vratim njemu tu novu adresu (pošto mi je napisao da posle prijave pošaljem i staru i novu adresu) . Kad ono javlja se treći ne znam kako da ga nazovem koji mi odgovara da ne mogu da apliciram sa tim podacima koje sam poslao jer bože moj korisnik postoji (to znam i ja ali pratim ono što mi pišu)

E sad ne bih da psujem ali ovde lud zbunjena očigledno, i sad sam napisao peti email od pola metra( u kome sam naglasio da sam tehnicki, fizicki i psihicki na istoj adresi) sa svim odgovorima od drugova i drugarica iz suporta. I onako ulizivački napisao ili da mi pomognu stvarno ili da me o***bu u skokovima(mislim da ce uraditi ovo drugo).

Back
Na vrh