• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje InternetZarada Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku (Tržnica), direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Najjeftiniji hosting i bas zato sumnjiv

U većini slučajeva je koliko para toliko muzike,mada uvjek ima izuzetaka :)

nema izuzetaka imam ih vec pola godine i raspadaju im se serveri, cesto neki problem sa bazom ocitavanjem mejlova server down itd.

budite oprezni sa takvim stvarima, ja sam imao situaciju da sam uzeo takav "noname" jeftini host, sa solidnom alexom, ukrali su mi backup i web i podigli identican.... :D

na srecu nije im uspjelo jer radilo se o velikom forumu koji ne može raditi bez 20 ljudi u održavanju....pa su ga kroz određeno vrijeme ugasili,...

Cena ne određuje kvalitet, ovo je tehnika i onaj ko prati korate i novu tehnologiju i prelazi na nove servere, a ne drži klijente na starim platformama može po jeftinijoj ceni da ponudi bolje usluge.

Evo još jednog problema u vezi sa HostBlast-om. Ja sam kod njih zakupio domen i bronze paket pre nekih 8 meseci (sve zajedno 15 $ godišnje) i sve je bilo manje-više ok do juče. Radilo je to uglavnom dobro, ako izuzmemo povremene probleme sa data bazom, koji traju oko 30 sekundi.

Međutim, juče ih ja opet startovao zbog te poteškoće i malo ih grdio i sl. i posle nekih sat vremena su mi suspendovali hosting uslugu zbog navodnog spemovanja. Kao slao sam spem mejlove, a ja nemam veze sa tim. Navodno neki .php fajl je aploudovan na server i preko njega je sve išlo. Ja to niti sam aploudaovao, niti znam kako se radi takav spem, niti me interesuje to. Čak mislim da je to bez veze raditi spem uopšte. Ko još pada na to?! Koristio sam taj nalog zbog bezbroj poddomena i MySql baza koji daju, pa mi je bilo zgodno da klijentima prezentujem dizajn sajta koji im radim i to je sve. Posle samo sa tog servera prebacim sve na klijentov i gotova stvar.

E, sad dva pitanja:

1) Da li je ikako moguće da je neki spemer upao na moj cPanel i namestio sebi šta mu treba (šifru i ime za ulaz imam samo ja i niko drugi)?

2) Da li su mi oni to namestili pošto sam ih malo žešće kritikovao i sada me bez veze zezaju?

Sve u svemu, baš sam iznenađen i šokiran. Stradah ni kriv, ni dužan. Sva sreća pa ne hostuju mojim klijentima sajtove, a mislio sam da ih preporučim tim manjim firmicama koje imaju sajt samo iz informativnih razloga.

ma to su cigani odma ja da ti kazem ja ih koristim vec neko vreme testiram, mysql zna da im ode da mi pobrisu baze wordpress ne radi i ja im kopiram kako mi na drugi server radi normalno na njihov ne tj download dodataka i teme, a oni mi vele kao koristis nulled skriptu nidje veze. najgori su vjeruj mi treba ih izbjegavat.

Mladjo,

1. Moguce je da ti je ukradena sifra ali i takodje je moguce da je neko upao preko neke manje bezbedne skripte ili out of date skripte, npr preko plugina za wordpress, to bi bio skraceni odgovor na ovo pitanje

2. Moguce je mada je to veoma glupo bez obzira da li zelis ili ne da oteras korisnika, jednostavno mozes da kazes korisniku da mu otkazujes uslugu zbog toga i toga a ne da mu namestas slanje spama :)

Sceko kaže:
ma to su cigani odma ja da ti kazem ja ih koristim vec neko vreme testiram, mysql zna da im ode da mi pobrisu baze wordpress ne radi i ja im kopiram kako mi na drugi server radi normalno na njihov ne tj download dodataka i teme, a oni mi vele kao koristis nulled skriptu nidje veze. najgori su vjeruj mi treba ih izbjegavat.

Da znaš da si u pravu. Cigani 100%. Evo, prošlo je već 30 sati otkako sam se žalio, a odgovora nema. Gotovo na svakih sat vremena gledam da li im je dostupna čet podrška, ali uvek su oflajn. Cigani, cigani, cigani!!! Od sad ću ih pljuvati gde god stignem.

contrateam kaže:
Mladjo,

1. Moguce je da ti je ukradena sifra ali i takodje je moguce da je neko upao preko neke manje bezbedne skripte ili out of date skripte, npr preko plugina za wordpress, to bi bio skraceni odgovor na ovo pitanje

2. Moguce je mada je to veoma glupo bez obzira da li zelis ili ne da oteras korisnika, jednostavno mozes da kazes korisniku da mu otkazujes uslugu zbog toga i toga a ne da mu namestas slanje spama :)

:crazy_grin Lagano smo istovremeno postovali... Hvala na odgovoru. Ja sam još uvek totalno zbunjen. Ne znam kako je to neko uradio, ali dobro. Za te sajtove sam koristio Džumlu. Vordpres nikada ne koristim. Ne znam...

Iz mog iskustva, joomla je mnogo ugrozeniji sistem od wordpress-a tako da ti samo potvrdjujem da je moguce da je neko pronasao rupu negde i posluzio se tvojim nalogom za slanje spama :(

Spomenuo sam ranije da su okej za statične sajtove - znači html/css/js mock-ups i slično. Imao sam na jednom takvom sajtu oko 4,000 poseta dnevno u jednom periodu i nije pucao, sve okej.

Međutim, čim instalirah WordPress ovo počne da se dešava non-stop: Greška u uspostavljanju veze sa bazom podataka.

Pomislih, možda greška u configu ili nešto, ali ne, HostBlast-ov SQL server je malo pa malo offline. Koliko para toliko i muzike jel :)

edit: Ima li smisla uopšte pisati support-u ili da ga selim preko vikenda?

Prilozi

• Untitled-1.jpg
    Untitled-1.jpg
    10.8 KB · Pregleda: 271
S obzirom da je tema stara pitao bih koliko je host pouzdan? Ja sam im uputio upit u vezi hostanja .com.hr domena pa čekam odgovor. Šta mi vi možete reći?

Predradnik kaže:
Šta mi vi možete reći?

Što reći? Koju poruku poslati? :)
Ja ti osobno mogu izraziti dobrodošlicu na naš Forum. :)
Nemam iskustva sa tim hostingom pa ne znam, ali vidim da ga kolege iznad - kude, znači ne valja. :(
A što si ih pitao u vezi .com.hr domena? Sigurno je da to ovisi o domainskom registru a ne o njiima, ali mislim da tu nema nikakvih problema.
Jedini problem je (to je moj savjet); prepolovi extenziju domene, ostani na .com ili .hr (ali to je sad druga priča). :fever

Hvala na dobrodošlici! Pitao sam ih mogu li uzeti host s domenom davor.com.hr pa čekam odgovor. Inače .hr ne mogu dobiti, a com mi je skupa.
OT:
Ne vidim nigdje temu za predstavljanje, inače bih ja svih pozdravio i rekao par riječi o sebi.

Predradnik kaže:
Hvala na dobrodošlici! Pitao sam ih mogu li uzeti host s domenom davor.com.hr pa čekam odgovor. Inače .hr ne mogu dobiti, a com mi je skupa.
OT:
Ne vidim nigdje temu za predstavljanje, inače bih ja svih pozdravio i rekao par riječi o sebi.
Pa zašto ne bi uzeo .eu domenu za 40kn ? :)

Mikibm, kod koga se registriraju? Inače ne volim EU pa neznam šta bih s tom domenom.

mikibm kaže:
Predradnik kaže:
OT:
Pa zašto ne bi uzeo .eu domenu za 40kn ? :)
Danas sam se aktivirao na ovom forumu ponovno i vidim da puno ljudi je jednostavno prešlo s webmajstora ovamo što mi se definitivno svidja :). Pozdrav Predradnik

Predradnik kaže:
Mikibm, kod koga se registriraju? Inače ne volim EU pa neznam šta bih s tom domenom.
Ja ih registriram kod plus hostinga (samo domenu) za 40 kn Imam već nekog iskustva s .eu domenama i mogu reći da nisu loše. Održavam jedan sajt koji vrlo dobro kotira a u pitanju je .eu domena.
ps. da se ispravim, mislim da nijedna domena mije loša već samo sadržaj koji se nalazi na domeni može biti loš.

Ovaj tren mi je stiga odgovor. Prihvaćaju sve domene.
Citat:

Dear Davor,

We are sorry for the delay in response as we just found your email in SPAM
box. I am glad to let you know that you can host any domain name with our
hosting packages.

Please let us know if you need any further information. We will be happy to
assist you.

Kind regards,
Josh D. Martin,
HostBlast.Net

Back
Na vrh