• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje InternetZarada Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku (Tržnica), direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Najbolji web hosting?

Samo, da li je VPS jednostavan za podešavanje za korisnike koji se toliko ne kuže u te stvari?

InFlames20 kaže:
Samo, da li je VPS jednostavan za podešavanje za korisnike koji se toliko ne kuže u te stvari?

Uzmes managed VPS sa cPanel-om, i nema da bijes glavom. :gore

InFlames20 kaže:

iskreno, ako neznaš engleski toliko dobro, onda bolje neki shared hosting, ali ako znaš engleski dovoljno je slijediti ovaj "guide" kojeg sam se ja držao:
http://www.howtoforge.com/ubuntu_debian_lamp_server

u pravilu čim upogoniš putty na windowsima i zakačiš se na server samo copy/paste(90% posla) te komande i to je sva mudrolija....ne treba više od pola sata.

mada sam u početku par puta skršija cijeli VPS, jer sam toliko smeća natrpa, sad sam opet sve napravija čisto.

U svakom slučaju VPS je nadmoćan nad bilo kojim hostingom, i daje puno više za plaćene novce.

jokara25 kaže:
InFlames20 kaže:

Uzmes managed VPS sa cPanel-om, i nema da bijes glavom. :gore

Uzeti managed VPS sa sa cPanel-om je, doslovno, bacanje novaca, jer jednom kad se VPS podesi, stavi LAMP, trebao bi raditi dok se ne dogodi armagedon...moraš se složiti, zar ne.

Ovo ipak govorim iz svog iskustva, jer mi je na VPS-u joomla, u kojoj postoji njen filemanager i sve istalo, tako da ni ftp ne koristim.... a ni vps više nemam što podešavati, osim što unutar joomle napravim upgrade kad izađe, dodam forum na sajt i tako te stvari.......

Baš sam gledao cijene cpanela, koji podiže cijenu vpsa za 15dollara/mjesečno.....za moj buđet previše i nepotrebno :)

Pozdrav

Naravno da se ne slazem da je bacanje novaca, kao sto se nece sloziti ni milioni drugih koji koriste managed VPS. A cPanel je uglavnom besplatan kada je u pitanju mandaged VPS, ali verovatno si mislio da dize cenu za unmanaged. Nisam nikakav ekspert, ali nije realno da kazes da je bolje da ostane na shared hostingu, i da ako vec oce jaci uzme unmanaged VPS. Evo i zasto. Na primer, ja sam sa nekim sajtovima totalno premasio odredjene resurse kod Host Monstera i bio sam prinudjen da uzmem odredjeni VPS. Na njemu naravno sad imam lufta da jos razvijam te sajtove... Jasno je meni da ti zelis vecu kontrolu, itd. Ali za nas kojima je osnovni posao IM, to nije toliko bitno. Bitno je da podrska bude fenomenalna, i da sve bude jednostavno kao na shared hosting-u.

jokara25 kaže:
Naravno da se ne slazem da je bacanje novaca, kao sto se nece sloziti ni milioni drugih koji koriste managed VPS. A cPanel je uglavnom besplatan kada je u pitanju mandaged VPS, ali verovatno si mislio da dize cenu za unmanaged. Nisam nikakav ekspert, ali nije realno da kazes da je bolje da ostane na shared hostingu, i da ako vec oce jaci uzme unmanaged VPS. Evo i zasto. Na primer, ja sam sa nekim sajtovima totalno premasio odredjene resurse kod Host Monstera i bio sam prinudjen da uzmem odredjeni VPS. Na njemu naravno sad imam lufta da jos razvijam te sajtove... Jasno je meni da ti zelis vecu kontrolu, itd. Ali za nas kojima je osnovni posao IM, to nije toliko bitno. Bitno je da podrska bude fenomenalna, i da sve bude jednostavno kao na shared hosting-u.

cpanel nije besplatan, nego ti je već uračunat u cijenu ;)
ne postoje besplatne stvari, jer ih uvijek nekako platiš, na ovaj ili onaj način. To je slično kao kvaka sa unlimited hosting providerima. S time privlače buduće potrošaće.

Nije me sram reći da sam i ja bio jedan takav, te da sam plaćao cijenu od 6usd/mjesečno i to dvije godine unaprijed...jao kako sam samo naivan bio, ali eto, svaka škola se plaća, pa sam i ja tako platio svoju.

Shared hosting sam preporučio samo za početnike sa slabijim znanjem engleskog, ali ne nužno. Dakle, shared hosting nije moja krajnja preporuka za zahtjevnije korisnike, već VPS.

Planiram da uzmem hosting kod HostGator, BlueHost, HostMonster, JustHost ...

Interesuje me koliki su moji resursi odnosno koliko poseta na dnevnom ili mesečnom nivou može da izdrži shared hosting. Da napomenem radio bi u wordpresu.

glumerys kaže:

Interesuje me koliki su moji resursi odnosno koliko poseta na dnevnom ili mesečnom nivou može da izdrži shared hosting. Da napomenem radio bi u wordpresu.

Kod takvih hostinga granice nisu postavljene u broju posjeta na dnevnom ili mjesečnom nivou, već na zauzeću procesora, rama, prometa i prostora, jer su svi oni većinom "fair use"
Drugim riječima, ako zauzmeš više nego je propisano u njihovim uvjetima, iako piše unlimited, nije unlimited, tvoj account se suspendira. Zatim ti se kao opcija pruža doplata za jaču konfiguraciju koja košta znatno više.

Wordpress, joomla, drupal i sl. su mysql intenzivne skripte, što znači da ako budeš imati puno posjeta, jako puno ćeš zauzimati i procesora i rama, jer će se MySQL baza s vremenom povećavati.

U svakom slučaju ako budeš imati veliku količinu posjeta, tada ćeš ih moći monetizirati, pa ti i neće biti problem investirati u neki kvalitetniji hosting, jer preseliti WordPress s jednog servera na drugi je posao od pola sata, za onoga tko zna.

Dakle, moj savijet jest da kreneš sa najjeftinijim hostingom max. 150kn/godišnje, pa kasnije lako dogradi.

Pozdrav

mozda ne bi bilo lose pogledati kad su posebna snizenja ili kad daju dodatne pogodnosti npr. cesto daju neki reklamni kredit koji se moze iskoristiti
free Domain Name
free Site Builder with Templates
free e-Commerce Shopping Carts
free $50 Google Ad Credits
free $25 Yahoo Ad Credits
free $50 MySpace Ad Credit
i sve to za 3.45$ mjesecno kod justhost.com i sl.

zaboravio sam još spomenuti da bi bilo poželjno da server bude Linux(manje problema).......zbog php-a

Malo sam zbrzao sa kupovinom mog prvog hostinga (1gb prostora i 20gb protoka)
Posle prvog meseca korišćenja potrošio sam 10gb i shvatio da će mi ovaj paket biti mali u vremenu koje dolazi, izdrazaću još jedan mesec posle toga ću na neki unlimited host koji bude imao neku promociju.

ja presao skoro na site5.com

odlican host i podrska barem ovih prvih 15 dana.
---------------------------------

Slažem se. A nakon 15 dana, ne moraš brinuti, jer podrška je uvijek tu.

alman kaže:
mozda ne bi bilo lose pogledati kad su posebna snizenja ili kad daju dodatne pogodnosti npr. cesto daju neki reklamni kredit koji se moze iskoristiti
free Domain Name
free Site Builder with Templates
free e-Commerce Shopping Carts
free $50 Google Ad Credits
free $25 Yahoo Ad Credits
free $50 MySpace Ad Credit
i sve to za 3.45$ mjesecno kod justhost.com i sl.

Pozdrav za sve ovo je moj prvi post. Imam hostih kod hostmonster i za sada sam zadovoljan, relativno sam nov u svemu tako da ne znam za bolje.
Sto se tice ovih fee $ google i yahoo barem na hostmonsteru to je samo za americke i kanadske drzavljane.

dado023 kaže:
glumerys kaže:

Drugim riječima, ako zauzmeš više nego je propisano u njihovim uvjetima, iako piše unlimited, nije unlimited, tvoj account se suspendira. Zatim ti se kao opcija pruža doplata za jaču konfiguraciju koja košta znatno više.

Koliko znam recimo na bluehostu (ne znam za ostale) ne suspendiraju nalog,nego ga "uspore" na neko vrijeme,ima o tome na njihovom blogu
Kod:
http://www.mattheaton.com/

Po meni najbolji hosting je hetzner.de, nemacki je host, veoma povoljan, imaju sve znaci od web hosta do vps i ostalih gluposti, dobar je po tobe sto je u nemackoj, malen je ping na njemu, sto utice na brzinu otvaranja stranica, meni puno bolje odgovra nego bilo koji Americki host.

Jel netko probao premium hosting na byethost.com? Totalni sam početnik, imam par ideja, pa bi po prvi put uzeo neki jeftini hosting, glavno mi je da mogu hostati 3-4 sajta i da je jeftino. Netreba mi niš veliko jer sigurno neću imati neku posjetu. E da, sajtovi budu u wordpressu.

djetlic kaže:
Jel netko probao premium hosting na byethost.com? Totalni sam početnik, imam par ideja, pa bi po prvi put uzeo neki jeftini hosting, glavno mi je da mogu hostati 3-4 sajta i da je jeftino. Netreba mi niš veliko jer sigurno neću imati neku posjetu. E da, sajtovi budu u wordpressu.

ja ih koristim i dobri su, ako mislis na ovaj premium: https://securesignup.net/portal/

koristim ih isto kao i ti :)

Da, na to sam mislio. Jel ti se stranice normalno otvaraju, nije usporeno ko na free?

pa meni sve normalno radi, imas cpanel, imao sam jedno vreme bas dosta poseta i ok je radio, za te pare je odlican

Od svih hostinga koje si naveo u prvom postu najbolji je hostgator.
Ali sve su to shared hostinzi to znaci da su ograniceni potrosnjom CPU.
Ako predjes 25% ukunog cpu ti dobijas ban na njemu i tako ti je to.
A to da mozes trosit unlimited to je isto suplja prica mozda podrzaju nekih 150gb BW.
Ali ako u kratkom momentu naleti posjeta sa digga dobivas ban zbog cpu

Imas jedan dobar hosting dosta skuplji ali je zmaj "liquidweb" mislim da se zove.

Back
Na vrh