ryn_15 kaže:
cfxandrija kaže:
Ja sam jucer citao sve na "oDesk motivacija" i bas sam se razveselio. Mislio sam da je oDesk samo promijenio ime u UpWork i sad su mi se srusili snovi kad citam vasa iskustva na UpWorku
Ja sam Top rated freelancer na Upworku ( moraš ispuniti neke uslove nisu baš lagane pogotovo njihov sistem ocjenjivanja novi) i poslova ima stvarno puno i to kvalitetnih da se ne lažemo ali šta se dešava. Dešava se to da su poslovi otvoreni i ti apliciraš i tu sve prestane, odeš na posao niko nije pozvan na intervju niti zapošljen, jednostavno poao otvoren 20-tak apikacija i tjt.
Čak i ako prođeš na intervju i dobiješ odgovor od poslodavca da bi ti mogao biti taj freelancer, čovjek nestane ali bukvalno. I nema puno ljudi koji apliciraju na poslove 30-tak u prosjeku, nije to puno s obzirom da možeš poslati cirka 30-tak aplikacija ukoliko si obični memebr mjesečno. Situacija je takva kod mene koji imam preko 500 sati odrađeni, Top rated, 98% succes mogu misliti kako je početnicima heh.
Svaka čast! Drago mi je vidjeti da nekome uspijeva
Napravio sam profil na UpWorku i već sam poslao oko 5 proposala. Bavim se video editingom, vizualnim efektima i opcenito post produkcijom. Evo ovako nekako ide moj proposal: (Stvarno sam se potrudio napisati i uvijek kažem da ću za prvi put raditi za duplo manje para npr.)
Evo proposal:
"Hello!
This is my first time on this site and you can see that I do not have any ratings and reputation to show you. What I have to show you is the knowledge, experience and passion for the work that I love to do. I can assure you that if you work with me once, you will always work with me for this kind of projects.
I tend to improve myself every day and I'm very competitive with myself. My goal is to create unique, high quality and creative stuff. I would love to work with you!
In general, I make short films and I'm really experienced in video editing, visual effects, graphic design & more cool stuff.
You can check out my short 22-minute film here to see an example of my work:
Please go through different parts of my short film to see various types of editing and visual effects.
I hope you like it! I can do this for only $XX because I'm new here and I'm looking for someone to give me a chance. And most importantly, because I love doing it
Thank you for your consideration.
Best regards,
Andrija"
Možeš li mi dati neko svoje mišljenje ili savjet? Hvala puno