• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje InternetZarada Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku (Tržnica), direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Najbolji sajtovi za zaradu

stefs

Član
Tu od
10 Lip 2015
Uvijek sam mislio kako su upwork, freelancer i elance prvi i jedini.
Medjutim, vidim da ima jos dosta popularnih sajtova, mozda i boljih, kao sto su:
Toptal, peopleperhour, guru, fiverr, crowdspring, Envato Studio, Pick Crew i mnogi drugi.
Sta mislite, koji su sve sajtovi dobri sem: upwork, freelancer i elance?

Cuo sam i za viber, ali vidim da vecina ljudi hvali guru i toptal, nzm zasto..

stefs kaže:
Cuo sam i za viber, ali vidim da vecina ljudi hvali guru i toptal, nzm zasto..

Da, i skype je extra

Hahah fiver izvinjavam se nisam bio bas skoncentrisan :)..

Evo jedan sajt kao alternativa za FIVERR. Sve je u principu isto na sajtu, osim sto na CheapJo mozete da postavljate gigove od $1 - $100. I pritom je provizija 10%, za razliku od Fiverr-a gdje je 20%.

Ovo je novi sajt, pusten u live prije dan-dva, ali bolje se na vrijeme registrovati i postaviti svoje poslove, nista nas ne kosta. :)

pa jel zaradjuje neko preko interneta na ovaj nacin koliko vremena vam treba dnevno i stice li se neka reputacija ?:) pa se dobija vise posla ?:

Ja sam na odesku super zaradjivao dok nije postao upwork. Odjednom se pojavilo masu Indijaca i Pakistanaca koji abnormalno ruse cijenu, a takodjer su uveli i nekakvu njihovu ocjenu profila koja nema veze s mozgom. Otkako je odesk postao upwork,ja nisam uspio dobiti nijedan novi posao,jedino se ponekad jave neki stari klijenti pa nesto odradim za njih. A da ne govorim da im je stranica svako malo offline. Probat cu na guru ili na peopleperhour.

Od Upworka sam vec skoro digla ruke. Tamo je dobiti posao, za mene, skoro nemoguce. I sve sto sam radila je bilo za malo para a puno posla. Za mene je fiverr za sada najbolji izvor prihoda. S obzirom da sam pocetnik i da jos uvek ucim, zadovoljna sam i onim sto zaradim na fiverru. Nije neka suma ali jako dobro dodje na kraju meseca kad su dzepovi suplji. Peopleperhour kako mi se cini ima visoke kriterijume i kako vidim malo ljudi sa strane prolazi. Uglavnom su sve Britanci. Ali vredi probati. Za mene to jos nije.
Mrgood jesi probao traziti posao na drugim sajtovima? Kod klijenata direktno?

Ja hoću da probam sa tim freelance sajtovima. Vidim da je Upwork kritičan, interesuje me ima li nekih drugih dobrih sajtova?

Ja sam jucer citao sve na "oDesk motivacija" i bas sam se razveselio. Mislio sam da je oDesk samo promijenio ime u UpWork i sad su mi se srusili snovi kad citam vasa iskustva na UpWorku :(

cfxandrija kaže:
Ja sam jucer citao sve na "oDesk motivacija" i bas sam se razveselio. Mislio sam da je oDesk samo promijenio ime u UpWork i sad su mi se srusili snovi kad citam vasa iskustva na UpWorku :(

Ja sam Top rated freelancer na Upworku ( moraš ispuniti neke uslove nisu baš lagane pogotovo njihov sistem ocjenjivanja novi) i poslova ima stvarno puno i to kvalitetnih da se ne lažemo ali šta se dešava. Dešava se to da su poslovi otvoreni i ti apliciraš i tu sve prestane, odeš na posao niko nije pozvan na intervju niti zapošljen, jednostavno poao otvoren 20-tak apikacija i tjt.

Čak i ako prođeš na intervju i dobiješ odgovor od poslodavca da bi ti mogao biti taj freelancer, čovjek nestane ali bukvalno. I nema puno ljudi koji apliciraju na poslove 30-tak u prosjeku, nije to puno s obzirom da možeš poslati cirka 30-tak aplikacija ukoliko si obični memebr mjesečno. Situacija je takva kod mene koji imam preko 500 sati odrađeni, Top rated, 98% succes mogu misliti kako je početnicima heh.

ryn_15 kaže:
cfxandrija kaže:

Ja sam Top rated freelancer na Upworku ( moraš ispuniti neke uslove nisu baš lagane pogotovo njihov sistem ocjenjivanja novi) i poslova ima stvarno puno i to kvalitetnih da se ne lažemo ali šta se dešava. Dešava se to da su poslovi otvoreni i ti apliciraš i tu sve prestane, odeš na posao niko nije pozvan na intervju niti zapošljen, jednostavno poao otvoren 20-tak apikacija i tjt.

Čak i ako prođeš na intervju i dobiješ odgovor od poslodavca da bi ti mogao biti taj freelancer, čovjek nestane ali bukvalno. I nema puno ljudi koji apliciraju na poslove 30-tak u prosjeku, nije to puno s obzirom da možeš poslati cirka 30-tak aplikacija ukoliko si obični memebr mjesečno. Situacija je takva kod mene koji imam preko 500 sati odrađeni, Top rated, 98% succes mogu misliti kako je početnicima heh.

Svaka čast! Drago mi je vidjeti da nekome uspijeva :)

Napravio sam profil na UpWorku i već sam poslao oko 5 proposala. Bavim se video editingom, vizualnim efektima i opcenito post produkcijom. Evo ovako nekako ide moj proposal: (Stvarno sam se potrudio napisati i uvijek kažem da ću za prvi put raditi za duplo manje para npr.)

Evo proposal:

"Hello!

This is my first time on this site and you can see that I do not have any ratings and reputation to show you. What I have to show you is the knowledge, experience and passion for the work that I love to do. I can assure you that if you work with me once, you will always work with me for this kind of projects.

I tend to improve myself every day and I'm very competitive with myself. My goal is to create unique, high quality and creative stuff. I would love to work with you!

In general, I make short films and I'm really experienced in video editing, visual effects, graphic design & more cool stuff.

You can check out my short 22-minute film here to see an example of my work:
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Please go through different parts of my short film to see various types of editing and visual effects.

I hope you like it! I can do this for only $XX because I'm new here and I'm looking for someone to give me a chance. And most importantly, because I love doing it :)

Thank you for your consideration.

Best regards,

Andrija"

Možeš li mi dati neko svoje mišljenje ili savjet? Hvala puno :)

Što se tiče CV-a ili pisma kako god, nije loše ne bi ja tu puno ni dodavao ni brisao neka bude sažeto i vezano za posao. Prednost kod tebe, naspram mene, je što ti svoj rad možeš pokazati i poslati ih na youtube ili svoju stranicu i reći ja sam uradio ovo. Ja kao asistent to nmg.

Prvi feedback je stvarno važan zapravo ukoliko ganjaš različite poslove a ne long-term to sa feedback-ovima je malo zeznuto. Pa probaj da prvi posao uradiš BESPLATNO dakle ubaci negdje na početku gdje pričaš da si novi da bi svoj prvi projekat uradio Free ukoliko to uradiš dobro 75% šanse da ćeš dobiti drugi posao od njega nego što ćeš naći novi na Upworku..

Probaj držati svoje zaposlenike svojima ili traži long-term zato što se tvoji bivši poslodavci vraćaju u većim procentima nego što ti dobivaš posao na Upworku.

ryn_15 kaže:
Što se tiče CV-a ili pisma kako god, nije loše ne bi ja tu puno ni dodavao ni brisao neka bude sažeto i vezano za posao. Prednost kod tebe, naspram mene, je što ti svoj rad možeš pokazati i poslati ih na youtube ili svoju stranicu i reći ja sam uradio ovo. Ja kao asistent to nmg.

Prvi feedback je stvarno važan zapravo ukoliko ganjaš različite poslove a ne long-term to sa feedback-ovima je malo zeznuto. Pa probaj da prvi posao uradiš BESPLATNO dakle ubaci negdje na početku gdje pričaš da si novi da bi svoj prvi projekat uradio Free ukoliko to uradiš dobro 75% šanse da ćeš dobiti drugi posao od njega nego što ćeš naći novi na Upworku..

Probaj držati svoje zaposlenike svojima ili traži long-term zato što se tvoji bivši poslodavci vraćaju u većim procentima nego što ti dobivaš posao na Upworku.

Hvala PUNO na savjetima!!! ;) Probat ću, pa ćemo vidjeti što će biti. Živio!

ryn_15 kaže:

http://i.imgur.com/gQzzCFa.png

Evo ga, najvjerojatnije prvi posao na UpWorku i to za $50 :D Ja sam presretan! :D

cfxandrija kaže:
ryn_15 kaže:

http://i.imgur.com/gQzzCFa.png

Evo ga, najvjerojatnije prvi posao na UpWorku i to za $50 :D Ja sam presretan! :D
Eto ga sretno ti :)

Svako ko zna raditi nešto sigurno će naći posao dosta dobro se plaćaju poslovi koji nisu obični data entry/virtual assistant programeri, web developeri zgrću dobru lovu ja 200$ zaradim minimun zavisi od ispita i nije me teško premašiti s obzirom da se jedna Wordpress stranica koja se uradi za 4-5 dana košta 100$ a aplikacije i po 1000$ su sredstvaa, tako da ko zna može unovčiti ja to radim samo da trošim na kafe/izaske/knjige za fax..

djordje93 kaže:
Evo jedan sajt kao alternativa za FIVERR. Sve je u principu isto na sajtu, osim sto na CheapJo mozete da postavljate gigove od $1 - $100. I pritom je provizija 10%, za razliku od Fiverr-a gdje je 20%.

Ovo je novi sajt, pusten u live prije dan-dva, ali bolje se na vrijeme registrovati i postaviti svoje poslove, nista nas ne kosta. :)

Bas je potrajao

mvdT9dQ.png

Back
Na vrh