• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje InternetZarada Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku (Tržnica), direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Na 1. stranci google-a

Kam Tu Dedi

Aktivni član
Tu od
2 Ruj 2009
Evo ljudi moram da se pohvalim, stigao sam na prvu stranicu googla i to za jako kompetitivnu kljucnu rijec sa 11.900.000 konkurentskih stranica, a rijec ima 5400 global monthly search volume po google keyword tool-u.. i to na 2.mjestu prve str.(moja facebook stranica) i na 7. mjestu na prvoj stranici:drinking i plus moj video na youtube-u na 11. mjestu..mozda ce neki reci da se malo bahatim, ali moram malo nakon dva mjeseca agresivnog SEO-a.. :drinking rijec je: learn guitar fast
a moja domena www.learnguitartips.info
evo malo slika sa dokazima:

Vjerujem da vas dosta ima odlicnih rezultata, pa nastavite ovu temu

Prilozi

• learn_guitar_fast_na_prvoj_stranici_googlea.png
    learn_guitar_fast_na_prvoj_stranici_googlea.png
    15.6 KB · Pregleda: 130
  • learn_guitar_fast-youtube_video_1.mj.2.str..png
    learn_guitar_fast-youtube_video_1.mj.2.str..png
    17.4 KB · Pregleda: 122
  • learn_guitar_fast_1._str.png
    learn_guitar_fast_1._str.png
    16.4 KB · Pregleda: 153
Kam Tu Dedi kaže:
Evo ljudi moram da se pohvalim, stigao sam na prvu stranicu googla i to za jako kompetitivnu kljucnu rijec sa 11.900.000 konkurentskih stranica, a rijec ima 5400 global monthly search volume po google keyword tool-u.. i to na 2.mjestu prve str.(moja facebook stranica) i na 7. mjestu na prvoj stranici:drinking i plus moj video na youtube-u na 11. mjestu..mozda ce neki reci da se malo bahatim, ali moram malo nakon dva mjeseca agresivnog SEO-a.. :drinking rijec je: learn guitar fast
evo malo slika sa dokazima:

Vjerujem da vas dosta ima odlicnih rezultata, pa nastavite ovu temu

Svaka cast, inace domen ti se nalazi na 6 mestu na prvoj stranici sada.

Svaka cast na uspjehu. Nadam se da je i onaj vazniji faktor uspijesan, naravno mislim na zaradu :)

Inace, na ove rezultate imao bi male napomene.
Ti si dao screenshotove sa google.hr a ciljano trziste ti je google.com tj. us market tj. engleska govorna podrucja, barem bi se to dalo zakljucit posto ti je keyword na engleskom. Tako da mislim da ti je bolje gledati podatke na google.com jer daje razlicite rezultate od google.hr. Primjerice hr facebook stranica je tek na petoj stranici google.com rezultata.

Osim toga, kad googlam na google.com tvoja stranica je na sestoj poziciji (kad googlam sa americkim IP-em isto na sestoj). Osim toga, rezultati mogu varirati ovisno i o vasoj lokaciji.

Inace keyword ima 5400 monthly search na broad matchu ali na Exact match ima 1600. Broad match nije bas precizno mjerilo jer ne daje tocan broja za tocno tu frazu koliko je pretrazivana. Exact daje podatke samo za "EXACTly" tu frazu :) Osim toga kao sto sam napisao u svom textu o keyword researchu i tih 1600 je rezultat na Google-u i njegovim partnerima tj. puno manjih trazilica. Otprilike realan rezultat za mjesecna pretrazivanja za tocno tu frazu je oko 1000 mjesecno. S tim da i adwords oduzme dio klikova tako da cak i prva stranica za tu frazu nema vjerojatno vise od 500-600 klikova. Obrati paznju da sam rekao "za tu frazu" jer to ne znaci da stranica ne rangira za druge popratne fraze. No svakako ova fraza nije za bacit :)

Nemoj se ljutit ali to sto je 11 miljona rezultata za tu frazu kad ukucas ne znaci nista. Naime, osim sto meni prikazuje potpuno drukcije rezultate 1.6 miljona, to je isto onako "broad match" i to nije prava konkurencija. Malo poblize konkurenciju ces dobit kad ukucas s navodnicima. Meni ispisuje 33,000 rezultata sto je isto otprilike, kad stavim allintitle onda je 3,000 rezultata.
Primjerice jedna moja stranica je na drugoj pozicijii za frazu 655 miljuna rezultata. Naravno, istina je potpuno drugacija, kad stavim navodnike onda je 15,000 rezultata a sa allintitle je 400 rezultata.

Sto se tice konkurencije na prvoj stranici. Jamorama koja je iznad tebe 1 mjesto ima samo 20 backlinkova ali ocito su neki od tih dosta jaki linkovi jer Jamorama ima PR4 na stranici. Ali svejedno mislim da bis uz jos malo truda mogao rangirati i bolje.

Prvi za tu frazu guitarcoaching.com je ipak malo jaci konkurent. Naime koliko vidim koristi koristi article marketing i press releaseve za gradnju linkova a to znaci da je malo ozbiljniji igrac. Koristi servise http://www.submityourarticle.com koji dodje $37 mjesecno te PRweb za distribuciju Press Releseva. Distribucija jednog PR-a dodje $80 za pocetni paket i $200 za SEO paket gdje mozete stavit i svoj anchor text. Mislim da je on koristio ovaj od $80. Sto se tice submityourarticle iako ga nisam koristio mislim da je dosta dobar article distribution servis i planiram ga poceti koristit.

Neznam, mozda si znao te stvari ali eto cisto za info. Ako nisi sad znas sta ti konkurencija koristi i mozes to iskoristit protiv njih.

Vidim da kombiniras article marketing, podcasts, blog komenting, forume i social bookmarking. To je dobro jer kombiniras.

Eto to ti je moja analiza. Mislim da bis uz prijavu na direktorije, malo jaci article marketing te ako je moguce press releaseve bez problema mogao doci na prvo mjesto.

Uglavnom, svaka cast jos jednom na dosadasnjem uspjehu te se nadam da ces ubuduce imat i bolje rezultate.

Ja zasad mislim da se bas i nemam cime hvalit pa nebi jos uvijek nis iznosio u javnost.

Kam Tu Dedi kaže:

Bravo bomestar, jer te neko placa za ove analize?:klanjanje Mene je mrzelo da pogledam i screenshot-ove pa nisam primetio da je sa google.hr, samo sam ukucao na google.com video da je sesti i to je to.

eh dbomestar, to sam i cekao da ti das svoj komentar..hvala na iscrpnom izvjescu, napravio si cijelu analizu sta sam radio i sta dalje da radim, cijenim to..a svaki savjet od majstora je zlata vrijedan..
Znam ja da je ova rijec broad match i to, ali pomela me euforija, znas kako je kad vidis plodove rada :p
Je, sad sam pogledao na google.com, tu je 1.690,000 konkurentskih, ali vidio sam da su dva moja youtube videa na 4. mjestu, sto na google.hr nije slucaj..
udarit cu jos po article i video marketingu, a za press release se jos mislim, neda mi se davat lova za to(znam da je ucinkovito), kad prihodi budu malo veci idem i na PR. Reci mi jel koristis koji software za submitanje po direktorijima? I ako da,koji?

Iskreno lijen sam da pogledam detaljnije

ali samo cu reci da konkurencija u SEO svijetu se bas ne gleda tako kako ste naveli...

Za dati keyword ovo ti je konkurencija:

http://www.google.com/search?hl=en&...9&q=intitle:"learn+guitar+fast"&aq=f&oq=&aqi=

znaci ovako kucas u google
intitle:"learn guitar fast"

Sto se tice uspjeha, imam ih podosta. Uglavnom sve stranice kojih sam se prihvatio da optimizujem su zavrsile na prvom mjestu.

Recimo da bih istakao Sulumits Retsambew SEO takmicenje, gdje je moj www.sulumitsretsambew.org bio prvi od prvog do zadnjeg dana takmicenja koje je trajalo ukupno 5 mjeseci. Sama pobjeda mi je donijela veoma unosne poslove.

Hellas cestitam na rezultatima;)
Znao sam ja da ovdje ima pravih SEO znalaca;) Ja sam tezio tome da za svoju kljucnu rijec u broad-u dodjem na prvu stranicu, jer ipak na kraju prosjecni pretrazivac interneta koji trazi nesto ukucava samo rijec ili frazu, bez navodnika, zagrada ilitiga "allintitle" ,"allinurl" i ostale sheme s kojima se mi bavimo.. i naravno pomela me euforija kao sto sam rekao, ipak mi je ovo prvi ovakav uspjeh

sta nije to hellas samo provjera za onpage optimizaciju te rijeci, znaci allintitle ili intitle: kw
provejrava sve stranice koje imaju taj kw na stranici u naslovu ??

Tako je. Na taj nacin vidis koje su stranice "optimizirane" (barem title tag) za taj keyword. Nekoga ko nema keyword uopce u title tag-u tesko da se moze nazvati konkurencijom zato jer samim time sto stavis keyword u title tag ces vjerojatno bolje rangirati. Zato se koristi intitle i allintitle za provjeru "prave konkurencije". Doduse ja vise volim allintitle zato jer sa intitle izbacuje i stranice koje nemaju cijelu frazu u naslovu vec kombinacija naslova i texta na stranici a allintitle izbacuje rezultate stranica koje imaju cijelu frazu u title-u tj. naslovu.

Isto napomena za come2daddya, ne koristis ti navodnike zato jer netko surfa sa njima, naravno da ne pretrazuje niko s navodnicima, ali to koristis da vidis koliko stranica tj. koliko konkurencije ima bas za tu frazu tim redoslijedom. Jer ukucas "learn guitar fast" google izbaci miljun rezultata jer netko mozda na stranici ima spomenuto "learn" negdje, "guitar" u potpuno drugom textu a "fast" mozda ima u nekom trecem textu, taj tesko da ce rangirati za tu frazu dobro ali svejedno ispadne miljun rezultata kad ukucas. Kad koristis navodnike onda izbacuje rezultate stranica samo koje imaju frazu tim redoslijedom ukucane.

blogex kaže:
sta nije to hellas samo provjera za onpage optimizaciju te rijeci, znaci allintitle ili intitle: kw
provejrava sve stranice koje imaju taj kw na stranici u naslovu ??

joj ljudi tek sad vidim koliko ne znam :D

čestitke na rezultatima, ja još uvek nemam baš nekog povoda za pohvalu :)

a majke ti ja tek sad uvidajm kolko su neke niche zapravo teske, aaaaaa sta me tjeralo da ulazem pare u to =))) hahahahha sad cemo na lakse niche pa na vecu posjetu, kad ja sve moram na svojoj kozi uciti =))

bilo bi ljepse i lakse kad bi ucili na tudjoj kozi..ali na svojoj kozi se najbolje uci:to_clue samo naprijed

eto dbomestar sve fino objasnio.

ukratko one koji nemaju keyword u titleu i ne smatram konkurencijom.
to pregazis samo sa onpage optimizacijom...

btw evo usao sam u novi seo contest Oes Tsetnoc.

koji link i blogpost od dobrih ljudi su mi jako dobrodosli :wub

Zainteresirao si me sad za taj seo contest. Inace ne volim to bas previse jer ionako imam i previse vlastitih stvari da rokam ali mozda se i ja prijavim (ako uopce jos primaju) pa se okusam. Vjerojatno cu bit penalizirat do kraja natjecanja ali vazno je sudjelovati :D

dbomestar kaže:
Zainteresirao si me sad za taj seo contest. Inace ne volim to bas previse jer ionako imam i previse vlastitih stvari da rokam ali mozda se i ja prijavim (ako uopce jos primaju) pa se okusam. Vjerojatno cu bit penalizirat do kraja natjecanja ali vazno je sudjelovati :D

primaju jos upadaj
tek je pocelo prije 3 dana :D

dbomestar kaže:

Probaj nemaš što izgubiti osim što možeš dobiti 1000 dolara, a i baš me zanima kako pretvaraš riječi u dijela.
Puno uspjeha želim

octavia77 kaže:
dbomestar kaže:

Probaj nemaš što izgubiti osim što možeš dobiti 1000 dolara, a i baš me zanima kako pretvaraš riječi u dijela.
Puno uspjeha želim

Oooooooooooooooh, bome...ovo se čini kao izazov :poke
:lol

dbomestar kaže:
octavia77 kaže:
a i baš me zanima kako pretvaraš riječi u dijela.

Poprilicno lose :busted

eh on sada coolira :tease

Back
Na vrh