• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje InternetZarada Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku (Tržnica), direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Moja iskustva i zarada na Fiverr-u

VWolf kaže:
amrlele kaže:
Neki dan mi izbrisaše gig sa 12. pozitivnih reviewa.. razlog je navodno spam, flagged, tako nešto čini mi se. Ne kontam zašto, koji razlog? Nisam ništa radio što je protiv pravila Fiverra..

Obrati se support.

Obratio se, dao im dokaze da nisam ništa radio protiv pravila, ali džaba. Evo gig mi stoji u sekciji 'denied', da li im se trebam ponovo obratit?

amrlele kaže:
VWolf kaže:
Obrati se support.

Obratio se, dao im dokaze da nisam ništa radio protiv pravila, ali džaba. Evo gig mi stoji u sekciji 'denied', da li im se trebam ponovo obratit?
Ako si siguran da su bez razloga to uradili, dosadjuj im i vratit ce ti ga, ja sam im cak twitter spamao za neke slicne situacije, jer nisu htjeli da odgovore na ticket...
Edit: Pokusaj u razlicito vrijeme postaviti ticket, mozda se neka dobra dusa potrefi u smjeni pa ti to rijesi...

Samo da kažem da je Fiverr sjajan site, predlazem svima da iskoristite sve Buyer requestove svaki dan, također krenite sa malim cijenam dok ne uhvatite ritam onda dižite do mile volje. Ako je netko zainteresiran za suradnju ili želi da mu ubacim koji gig neka se slobodno javi, neznam dali smijem ostavljati kontak ovdje ali javite se na forumu pa ce mo vidit. Inače bavim se web dizajnom, na fiverru najviše zarađujem na wordpressu, cijene se kreču od 50 do 100 usd. Koristim free theme koje sam usavršio tako da mi za jedan site ne treba više od dana vjerujte mi, inače većina kupaca vam unaprjed da sav text i slike. Komunikacija je jedan od važnijih faktora tako da pripazite i na to. stavit cu par slika samo da vidite, ako admin da ubacit cu link giga da vidite da vas ne foliram, lijep pozdrav ako netko treba pomoć još jednom slobodno se javite.

P.S.
Custom Offeri su zakon

2qjbnnb.jpg

5es3gz.jpg

294q91e.jpg

Ovo što radiš je fantastično...Stavio sam gig, odmah drugi dan sam dobio posao a poslije toga više ništa...gdje griješim?

LeoMessi19 kaže:
Ovo što radiš je fantastično...Stavio sam gig, odmah drugi dan sam dobio posao a poslije toga više ništa...gdje griješim?
Reci mi čime se baviš? ako si dobio dobar prvi review mislim da bi ti trebalo krenuti, ja sam nakon prvog giga dobio odmah tri. Provaj ponuditi za manju cijenu možda, prvi gig mi je bio 20$ za kompletan wordpress site, neki čak i za pet, da te ne lažem to je trajalo niti mjesec dana onda sam počeo dizati lagano 50$ sad idem i do 100$ nekad i više. Uglavnom doradi svoj profil da izgleda profesionalno stavi svoju sliku, napravi par gigova i salji svaki dan svih 10 requestova šta imaš, to je otprilike to uletit će nešto neboj se. Ja nekad danima nemam niti jedanu poruku a kamoli narudžbu onda po pet u danu zna bit. samo nemoj odustajat posla ima dosta. Još jedan savjet ako se baviš dizajnom napravi jedan gig recimo "radim wordpress" drugi gig radim "html/css web site" ali stavi ih u druge kategorije recimo prvi u kategoriju "wordpress" drugi u "web and mobile design" tako kad saljes requestove imat ces puno više ponuda. I nemoj kad odgovaras kupcima da ispada kao da ih moliš za nešto, kao što rade Indijci i slični budi konkretan ali pristojan, znan da je protiv pravila fiverra ali upozna san dosta ljudi snekima čak se stalno čujem preko skpyea.Ako se cega još sjetim napišem ovdje, ali vjeruj mi fiverr je krcat poslom. pozz

Zar na fiverr-u ne placaju najvise 5$ ja sam se pre nekoliko godina,registrovao na fiverr i svi poslovi su bili placeni najvise 5 dolara.

sunbeach kaže:
Zar na fiverr-u ne placaju najvise 5$ ja sam se pre nekoliko godina,registrovao na fiverr i svi poslovi su bili placeni najvise 5 dolara.

Ako je prije bilo $5 maksimum, sad ti je $5 minimum.

sunbeach kaže:
Moj custom offer ide do 1500$ max i lagano se povečava neznam koji je limit točno maksimalan.
2wftp1u.jpg

Prv gig,odradio neki outro no čudno mi je da sam nakon pola sata uploada imao istu statistiku kao i sada dan kasnije..
Da li treba sačekati da se osvježi,ili jednostavno ne klikće niko na gig ?

Armin44 kaže:
Prv gig,odradio neki outro no čudno mi je da sam nakon pola sata uploada imao istu statistiku kao i sada dan kasnije..
Da li treba sačekati da se osvježi,ili jednostavno ne klikće niko na gig ?

Osvezava se na dnevnom nivou, preko noci.

Ja sam napravio jos jedan profil na fiverr-u, obzirom da mi graphic design uzima dosta vremena...na ovom drugom profilu prodajem SEO usluge, (backlinks i to), jer se to najvise trazi...imao sam do sad 5-6 porudzbina, ali eto nakon toga nista vec 7 dana. Sve je u promovisanju usluga, najbolje je napraviti blog i tu predstaviti sve svoje usluge i naravno linkove do njih.

Kako pocetnici da dodju do prvog posla na fiverr-u? Kako se probiti u masi ponuda?

Ov o je moja zarada na fiveru. Preporucicu ga svima koji imaju ideju za dobar gig. Fazon je odlicna ideja i profesionalnost. Treba vam dosta 5 zvezdica od klijenta i mozete razviti posao. Meni samo od fivera ostane nekih 150$ mesecno sto i nije nesto puno ali i nije tako lose. Probajte ga i vi, pogledajte moje gigove i vidite sta ja radim :)

3Aze3gd.png

Moze se sa fiverrom zaraditi i vise nego sto mozete zamisliti. Ono sto je prije bilo najbitnije jeste da kada kreirate gig, sto prije pokusate dobiti ordere i pozitivne feedbacke, tako da vam se gig od pocetka rangirati dobro i nastavi prirodnim tokom dobivati nove narudzbe.

Ja sam prije za svoj svaki gig ulagao oko 20$ 4 narudzbe, ili bila je na skypu grupa, review exchnage, sa nekim razmjenite 4 dojma, sto je isplativije na trosku budete samo 4$ od po 1$ x 4 narudzbe.

Kako ne radim vise fiverr izasao sam iz te grupe, ali sam siguran da iste i dalje postoje, malo potrazite po stranim forumima, "fiverr skype group".

Prije je bio fazon ne znam da li i dalje funkcioniste probajte, da u tag polje, navedete jednu rijec vise puta, npr ako prodajete logo, staviti u tagove, logo creation, logo for website, logo xx, logo xx, logo xx. Na taj nacin budete prvi u new gig's kada neko ukuca logo u search.

liska kaže:
"Prije je bio fazon ne znam da li i dalje funkcioniste probajte, da u tag polje, navedete jednu rijec vise puta, npr ako prodajete logo, staviti u tagove, logo creation, logo for website, logo xx, logo xx, logo xx. Na taj nacin budete prvi u new gig's kada neko ukuca logo u search."
Radio si mozda, ali na primer ista rec se ne moze ponavljati vise puta u tagovima tako da nemoj pricati neke stvari ako nisi siguran ;), koristim fivver 3 godine vec :waving

Nemoj ni ti pricati kad nisi u pravu. Evo dva moja giga:

FgtIUZ9.png

VcPdOaC.png

:taunt

Jel ja dobijam neki procenat kada prijatelj koji se registrovao preko mene proda nesto? Vidim da pise kada kupi nesto za 10$ ja dobijem 5$, ali ne pise da li dobijam nesto kad on proda nesto.

Aleksandar92 kaže:
liska kaže:
"Prije je bio fazon ne znam da li i dalje funkcioniste probajte, da u tag polje, navedete jednu rijec vise puta, npr ako prodajete logo, staviti u tagove, logo creation, logo for website, logo xx, logo xx, logo xx. Na taj nacin budete prvi u new gig's kada neko ukuca logo u search."
Radio si mozda, ali na primer ista rec se ne moze ponavljati vise puta u tagovima tako da nemoj pricati neke stvari ako nisi siguran ;), koristim fivver 3 godine vec :waving
Mislim da imam vise iskustva na fiverru od svih vas :) tako da evo i tebi mahanje xD :waving

Loxo kaže:
Nemoj ni ti pricati kad nisi u pravu. Evo dva moja giga:

FgtIUZ9.png

VcPdOaC.png

:taunt

Btw ne koristim fiver vec odavno, od kako su mi banovali account sa 2000$, medjutim, mislim da su updatovali taj bug sa tagovima. Hocu reci, iako postoji nacin da se upisu (koristeci neki trik kao sto je prije bio slucaj) da takvi tagovi ne donose neku prednost sto se tice rankinga, moguce da grijesim, neka me Loxo ispravi.

Back
Na vrh