• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje InternetZarada Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku (Tržnica), direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Wordpress Koje WP pluginove koristite?

Automatic seo links, automatski pravi anchore , sam ubacis okidace, dosta korisna stvar, skracuje vreme

nek ovo bude moj prvi post :)

askimet, all in one seo i xml sitemap generator.

ponekad i wp robot ;)

Pozdrav,

Koji plugin koristite za '404 Error - Page not found' ? Ako ga uopće korisitite, ako ne na koji način riješavate ovo.

Pitam zato što u search-engine-optimization-starter-guide pdf-u savjetuju "Have a useful 404 page".

LP Darko,

Pored ovih koje ste naveli preporucio bih i Statpress polugin za pracenje poseta

Pozdrav svima

Wordpress koristim vec 3 godine aktivno, najpre krenuo sa nekim laganim prepravkama, a sada radim templejte i kodiranja od nule.

Pluginovi su posebna prica, odusevljava me sto su lagani za odrzavanje i azuriranj (za razliku od Joomle)

Pluginovi koji su se do sada kod mene odlicno pokazali su ::

- Contact form 7 - kreiranje raznih oblika formi. Posebno je kul mogucnost kreiranja forme koja prikuplja i fajlove. Drugo trik podesavanje je slanje na dva mejla.. Prvi mail npr osobi koja je kontaktirala (hvala vam sto ste poslali poruku, bla..) , a druga opcija slanja vama kao administratoru.

- Stealth login - lagani dodatak koji omogucuje sakrivanje wp-admin dela za logovanje, i kreiranje custom admin stranice za logovanje. U sustini plugin samo edituje htacces fajl, ali ni to nije lose ;)

- qTranslate - odlican dodatak ako vam je potrebna visejezicnost. Posebno obratite paznju na fintu koda pomocu koga mozete da prevodite stvari koje nisu iz klasicnog sadrzaja, tipa banere, custom natpise ili slicno.

Sve u svemu, Wordpress ima ludnicu od pluginova, svi su prosirivi, i gotovo sve je moguce napraviti.

Montirao sam XML Sitemap Feed na stranicu jer sam cuo da ga je dobro imati,ali nemam pojma sta radim s njim i kud da ga smestim,a jel' zna neko?

:busted

Ne moras ga linkovati, ne znam da li linkovanje uopste ima nekog znacaja.
Pretrazivaci "po defaultu" znaju da je sitemap uvek na imedomena.com/sitemap.xml (tj. imedomena.com/sitemap.xml.gz) dodaj samo sitemap u google webmaster tools ako ga koristis.

@ Borissajkas:
Za razna glasanja, ocene, rejtinge... nema boljeg od GD Star Rating. Možda je malo komplikovano podešavanje, ali vredi.

Pluginovi koji mi koriste više od drugih su:
- Widget Logic: daje kontrolu nad prikazivanjem vidžeta (npr. samo na određenoj kategoriji, samo na singl postu, svuda sem na početnoj strani i slično)
- UCanPost: dopušta posetiocima da šalju članke bez prethodne registracije
- wp-Typography: samo ime govori...

A tu su naravno i "obavezni": Akismet, Google XML Sitemaps, All in One SEO Pack...

Trenutno na svim novim sajtovima koristim sljedeće bazične plugine:

All-In-One SEO
Google XML Sitemaps
Embedded Video
Sociable
WP-Pagenavi
Contact Form 7

Na nekim sajtovima sa specifičnim potrebama koristim specifične plugine.

Po meni jedan od najbitnijih plug in za sve koji se bave SEO i affiliate marketingom
Redirect plugin--radi mnogo toga najbitnije za spomenut je clocka affiliate linkove i pruža statistiku koliko pojedini link ima klikova.Druge stvari bitno za SEO, redirecta automatski 404 page itd.

Također RSS footer-mrzite spamere koji "posuđuju" vaš sadržaj putem rss-a,neka to rade jer moraju radi ovog plugina postat i link na vašu stranicu.

YARPP-odličan za On Page SEO i internal linkbuilding

Ima ih još dosta ali se plačaju pa ih neću spominjat

Contact Form 7
Yoast SEO - sve ima u njemu i dosad mi se je najbolje pokazao
Visitor Maps and Who's Online - samo ime govori
W3 Total Cache
Datafeedr Random Ads V2

Da ne otvaram za svako pitanje novu temu, mislim da se mogu ovdje ukalupiti:

Preuzeo sam administraciju, odnosno prvenstveno ažuriranje sadržaja na jednom webu i "nasljedio" sam pluginove:

Akismet
Breadcrumb NavXT
Contact Form 7
NextGEN Gallery
SexyBookmarks (by Shareaholic)
Smart Youtube
Twitter for Wordpress - cijeli prozor na webu gdje se vidi o čemu se zadnjem pisalo na Tw
Wordpress Tabs Slides - rotator sadržaja, simpatično, daje određenu dinamiku stranici
WP-Table Reloaded

Sam sam dodao:
ALO EasyMail Newsletter - navodno najbolji plugin za newslettere, samo ću ga morati dobro podesiti
Google Analytics for WordPress
Google XML Sitemaps
Really simple Facebook Twitter share buttons - 100 điđa miđa za povezivanje s društvenim mrežama

Zanima me što vi koristite za newsletter? Kakav je prozor koji skuplja e-mailove?

WP SlimStat odlican plugin za statistiku. Topla preporuka

Ovo so dodaci koje sam instalirao:
Akismet
All in One SEO Pack
Bad Behavior
Block Bad Queries
Contact form 7
Cyr-To-Lat
Facebook Page Promoter Lightbox
Google Analytics
Google XML Sitemaps
IP Filter
Secure WordPress
SEO Friendly Images
Transposh Translation Filter
Simple:press
WordPress Backup to Dropbox

Zdravo,

Ja nasla neki plugin za amazon affiliates, ko zeli moze da proba: Amazon Affiliate Link Localizer

Evo i site source ( i jos nemam 10 postova ):
http://www.
theprofitshare.com/best-free-wordpress-plugins/

Uglavnom koristim All in One SEO Pack, Wordfence, Secure WordPress i Contact Form 7...

Da li mozda neko zna neki plugin koji pruza efekat zuma kada korisnik predje misem preko nekog dela slike - kao da ste presli lupom preko tog dela?

Ad Injection - prikazivanje bannera gdje želiš
Bad Behavior - blokiranje spammera
Contact Form 7 - kontakt forma
Dropbox CDN - korištenje Dropboxa kao CDN (za js i css)
Facebook Recommendations Bar - Facebook preporuke
Really Simple CAPTCHA - Captcha za antispam
Redirection - u slučaju promjene url-a kreiranje redirekta
Related Posts Thumbnails - prikaz tematski sličnih postova
Subscribe / Connect / Follow Widget - Dodaje Google+, facebook, twitter i dr. ikone
WordPress SEO - Yoast SEO... odličan je
WP-Partner - prikazivanje bannera unutar neke stranice
WPDBSpringClean - Čišćenje mysql baze

Borissajkas kaže:
korisim popular post, ali mi ne odgovara. pokusao sam jos neke, za sad mi je najjednostavniji onaj slican onome sto ima youtube, onih 5 zvezdica pa se tu ocenjuje. mada opet mi ni to ne odgovara, pa bih vas stvarno zamolio, ako neko zna neki dobar za ocenjivanje (već sam opisao kakav mi treba)

.....

Probaj "nrelate Most Popular "

Da oživim malo temu, zanima me što se promijenilo u korištenju pluginova? Često tražeći naletim na preporuke nekih pluginova kojima je istekla podrška s nekom 2.X verzijom Wordpressa, pa me strah instaliati ih da mi ne unište postojeće stanje. Opravdan strah ili ih vi svejedno koristite?

Zanima me koristite li kakve pluginove za mobilne verzije web stranica, te što mislite o: UppSite - Go Mobile™ i Wiziapp?

Što koristite od pluginova za optimizaciju stranica - smanjenje brzine učitavanja?

Septimus kaže:
Da oživim malo temu, zanima me što se promijenilo u korištenju pluginova? Često tražeći naletim na preporuke nekih pluginova kojima je istekla podrška s nekom 2.X verzijom Wordpressa, pa me strah instaliati ih da mi ne unište postojeće stanje. Opravdan strah ili ih vi svejedno koristite?

Zanima me koristite li kakve pluginove za mobilne verzije web stranica, te što mislite o: UppSite - Go Mobile™ i Wiziapp?

Što koristite od pluginova za optimizaciju stranica - smanjenje brzine učitavanja?

Ja gledam da nije prošlo više od recimo 6 mjeseci od zadnjeg updatea plugina. Wordpress se mijenja s verzijama i što je duži period od zadnjeg updatea plugina veća je mogućnost da se pojavi problem. Ukoliko mi se neki plugin učini zanimljiv, prvo potražim alternativni koji je svježiji.

Back
Na vrh