• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje InternetZarada Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku (Tržnica), direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Kako ste dosli na ideju da se bavite iz -om ?

maloni1991

Aktivni član
Tu od
18 Srp 2010
hajde ljudi napisite kako ste dosli na ideju da se bavite iz-om ? i koji su bivi vasi prvi poslici ? :)

ja sam krenuo prodavanjem cipova za texas holdem na fb-u :) cena je bila 100rsd za 1 mil, u pocetku sam ih prodavao po gradu ortacima iz skole i tako to ... posle kada sam ukapirao da mogu da pravim mnogo vise cipova krenuo sam da jurim po netu sajtove koji rade prodaju cipova ... i tako sam naisao na cuveni "NEOBUX" 3 meseca sam gubio vreme na tim sajtovima klikcuci na glupe reklame ne bi lih zaradio koji $$$ ,
posle nekih 200 mil prodatih cipova toliko sam se razocarao jer sam kao kreten uleteo na po meni jedinu ruku u pokeru od koje ne mozes da pobegnes i puko 297mil u jednoj bednoj ruci...pored toga zynga mi je banovala 1 nalog sa oko50-ak mil ... to je bio trenut kada sam krenuo "aktivno" sa ptc zaradom :D

Xexexe moj pocetak je bio slican kao tvoj :D
I ja sam poceo sa zynga pokerom, samo sto nisam presao na prodaju chipova, nego na igru za pravu lovu...to je islo gore dole, bilo je dobrih i losih dana i pored moje sjajne igre samokontrola i bad beatovi konstantno su me ubijali u pojam...
Od toga sam digao ruke i okrenuo se zaradi na druge nacine, naravno preko neta...
I tako sada idem upload slika, upload fajlova, pa kasnije nadam se i neki jaci affiliate marketing ili sta vec bude bilo ;)

poker, klađenje, nemojte to ni spominjati ko IZ...

meni je jedan priajtelj, tj više poznanik preko neta, prije nekih 2 god pokazao jedan sajt/blog njegov dok smo nešt pričali o izradi stranica (jer me to uvijek zanimalo i pomal osam se bavio time amaterski) i rekao kako zarađuje mjesečno 100$ od adsensea. I ja se zainteresirao za to da si zaradim đeparac (ionak sam stalno visio online), pokazao mi on jedan forum di se priča o tome (nešto kao ovaj), studirao ja to, vrtio ideje u glavi šta ću, prvo sam napravio jedan blog bezeveze od kojeg nisam ni očekivo zaradu, nego da vidim kak to ide i da me brzo primi adsense (jer je bilo na bloggeru).
I tako napavio svoj sajt u joomli nakon nekih mjesec dana od kad sam dobio idej uda se bavim time. S vremenom upoznavao sve više ljudi, sve više načina za zaradu i tak.. Taj sajt će sad slavit 2 godine (doguro sam ga na nekih 20 000 posjeta dnevno, ali to je sad samo jedan od sajtova koje držim).

Mislim da sam prvo poceo sa nekim servisom za upload slika i regas se na Adsense preko njega pa privlacis posjetioce.

Onda bux.to i ostale gluposti.

Onda mturk.com na kojem sam najvise zaradio i na kojem jos radim da finansiram neke stvari dok mi sajtovi ne krenu kako valja.

Trenutno Adsense, Clicksor, Adbrite i moji sajtovi. Nekih 60-70$ mjesecno koji rastu polako iz dana u dan.

Hmm, prvo PTC (skoro nikakva zarada) pa sam krenuo s blogom i SMS servisom, tu sam najviše prodavao maglu. Radio par mjeseci, imao oko 100$ mjesečno, prešao na affiliate programe, tu ništa skoro nisam imao. Nikako se nisam mogao snaći, okanuo se svega. I sad idem opet iz početka s nečim trećim. :to_clue

Hehe pa da, vecina nas je tako pocinjalo svasta ranije, radili, odustajali, pa pocinjali sve iznova dok se ne izadje na pravi put i ne pocne zaradjivati pristojna suma mesecno tj da ti se pocne isplacivati predjasnji ulozeni trud...
Po mom misljenju je najbolje crnciti neko vreme, nekoliko meseci koliko je potrebno dok se ne stvori neki auto-pilot prihod i posle se uziva...ali to je vec neka druga tema da ne duzim ovde ;)
Samo sam hteo reci da je to prirodan put, ali bitno je da se nikad ne odustaje od svojih ideja jer ako verujemo da su one prave onda cemo ih i ostvariti pre ili kasnije ;)

Dovoljno mi bilo kad mi frend pokazao cek od adsensa da se i ja upustim u to..naravno blog je bio u pitanju i spamanje po FB. Posla ko u prici a i bila je dobra lova..Nikad nebi poceo sa ikakvim nacinom zarade da nisam bio nezaposlen. I tako se zaposlio pa maknuo od toga i u slobodno vrijeme citao po forumima. Nova saznanja nove ideje..ali nikako da se to realizira..bude jednog dana.
Moje misljenje je da ako netko zeli pristojne novce zaradjivat i da mu to bude jedini prihod novaca mora dan i noc visiti (ili na poslu visiti ak ima mogucnost). zato svi koji misle da zarade samo za djeparac..bolje da ne pocnu.
Mozda se varam treba pitat iskusnije ali sigurno su mjesecima i godinama proveli noci i noci uz komp da bi danas pristojno zaradjivali

Davor85 kaže:
doguro sam ga na nekih 20 000 posjeta dnevno, ali to je sad samo jedan od sajtova koje držim).

brijem da si stavio jednu 0 previše....

Petarcro kaže:
Davor85 kaže:
doguro sam ga na nekih 20 000 posjeta dnevno, ali to je sad samo jedan od sajtova koje držim).

brijem da si stavio jednu 0 previše....

sam ti brij :crazy_grin

Kreno sam se baviti internet zaradom oko 99 to su bile ptc zarade jer za bolje nisam znao!!Danas se bavim pretezno zaradom preko downlodiranja i adsensa.Pokusao sam takoder da ostvarim neku zaradu preko afilijata sto mi jos bas dobro ni danas neuspjeva jer pokusavam konstantno da smanjim row afilijata negdje oko 1:600 trenutno se nalazi 1:2000 :-( Ince nevjerujem da cu ikad prestati baviti se i dalje pokusavati da zaradim online jer to mi je u krvi:)

Ah iz cista mira mi sinula ideja kako bih mogao nesto zaraditi. Imao sam stranicu, a vidio sam na drugim stranicama da imaju oglasi. Tad nisam znao kako se registrovati na adsense, mada to nije bilo tako davno, prije par godina, ali sam nekako dosad do registracije, primio svoj PIN nakon 4 sedmice, i nakon toga isplatio sam 139 dolara i od tad samo ganjam internet zaradu. Iako nikad nisam imao veci mjesecni profit od cca 300 dolara, nadam se da ce kad tad biti vise :)

Po zanimanju sam programer, a većinomradim PHP i web development. Nekako sam stalno vezan za internet.

Prve pare na netu sam zaradio od hosting affiliate. Time se i danas bavim. Pomalo mi kaplje sa strane. Zatim sam na svoje sajtove postavio AdSense. Ali to tek loše ide. Pokušao sam i naplatu usluga SMS porukama. To mi je donelo malo bolju zaradu nego AdSense ali opet slabo.

Uglavnom, na par sajtova koje imam to mi nije dovoljno ni da platim hosting i domene, ali ipak se nešto malo zaradi.

Onda sam pre par meseci saznao za zaradu uploadom. E, to je već nešto. Bez puno muke može se zaraditi i fina (trocifrena) $uma. To u kombinaciji sa uploadom slika i fina mesečna plata. Samo neka potraje. Čak sam napravio sajt na tu temu, započeo adWords kampanju i ulovio par referrala, ako se ovako nastavi uskoro ništa neću ni raditi.

Poceo sam negde krajem januara ove godine. Otkako su mi kupili racunar uvek sam nesto cacka. U pocetku je jednom u 15 dana isao na popravku. Palo mi je napamet pocnem internet zaradu prvenstveno iz zabave.

Trenutno se bavim SMM-om, adf.ly-om, affiliate marketingom .... I ja sumnjam da cu ikad prestati da se ovim bavim :D. Jedino ako ne nagrne horda Kineza i ostale sirotinje u potrazi za poslom :(

Moj pocetak i nije bio pas profitabilan...Naime,sama zamisao da se na internetu moze zaraditi me je oduvek privlacila,pa sam upravo zbog toga,maja prosle godine poceo da guglam na tu temu...Prvi nacin na koji sam pokusao da zaradim je bila PTC zarada (Pay To Click)....Naravno od ovoga nije bilo nista,srecom sam to brzo shvatio i bacio se na drugi mnogo bolji i sigurniji nacin zarade,a to je upload zarada...
Sa upload zaradom sam krenuo jula prosle godine i od tada pa do danas upload zarada mi je donela ukupno 3560 $...U upload zaradu racunam rad na Filesonic-u...

Naravno,ja tu nisam stao vec sam vecinu svog novca ulozio u nesto novo,nesto sto bi moglo da uveca moju zaradu...I to ulaganje se veoma isplatilo...
Sigurno se pitate u sta sam to ulagao?
Ustvari veoma je jednostavno....Barem je kod mene tako...Novac koji sam zaradjivao od filesonica sam koristio u kupovini premium acc. i autopostera za one koji zele da rade...
Sa 5$ kupim premium acc. a sa 3$ autoposter i uz to dodam lepo objasnjenje kako neko moze za 3-4 sata rada da ima mesecnu zaradu od 300 $...Vecina njih me lepo poslusa i lepo svakog meseca sa bankomata podigne 200-300 $ (sve zavisi od toga koliko zelite da radite)....Uglavnom svakog meseca odvojim 30$ za one koji mi se obrate da im je potrebna pomoc,da imaju finansijskih problema,da nisu lenji i da zele da rade...Mnogi su mi se obratili ali sam pomoc pruzio samo onima za koje mislim da je zasluzuju...Ustvari kad malo bolje razmislim ovo i nije ulaganje,ovo mu pre dodje kao neka vrsta pomoci...Istina,vecina njih mi nakon sto doguraju do lepe mesecne zarade,uplate na racunu 50$ - 100$ u znak zahvalnosti za ono sto sam ucinio za njih....Mislim da je lepo pruziti drugima sansu da zarade...Znam iz sopstvenog primera koliko sam sati proveo na kompjuteru samo da bih zaradio pa makar i 5$...I zato mislim da svi oni koji zele da rade na netu trebaju da imaju neku podlogu koja bi im puno znacila....

Drugo ulaganje je puno profitabilnije i ono se zadrzi u reklamiranju sajta,kupovini fb naloga i grupa,kupovina vip membership-a na raznim white-list forumima itd...Sve u svemu posto se bavim upload zaradom,ovo poslednje ulaganje koje sam naveo, i koje se sadrzi u kupovini vip clanstva na forumima mi donosi najvecu zaradu...
Na drugom mestu po zaradi bi bilo ulaganje u reklamiranju sajta...Taj sajt mi donosi mesecni prihod od 200$...Ali najdraze ulaganje mi je ulaganje u mlade ljude,zeljne da rade i zarade....
Toliko o meni i mojoj IZ karijeri...Pozdrav!

Puno sam pojeo magle, sada se ne kajem zbog toga jer sam na ugledu na te i sam počeo da proizvodim "maglu".

Na početku SMS-om, tražeći nove informacije slučajno naletim na ovaj forum, koji mi je puno pomogao,
ovdje pronađem puno novih zanimljivih informacija, što me jako interesovalo,
Nisam se mogao zaustaviti, puno nesanih noći, dan i noć su mi se zamjenili :D
Poslije sam se malo smirio, i ovo shvatio kao 'hobi'.
Sve za 5-6 mjeseci, tj od juna ove godina.

Uglavnom, nekih $50-60 mjesečno.

Back
Na vrh