Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
lijan kaže:Da li je neko partner sa Video Buzz Network, ja sam postao partner prije nesto vise od 2 mjeseca imam jako dobro posjecen kanal, zadnji mjesec je bio preko milion pregleda, imam preko 10 000 preplatnika. Kanal sam napravio prije vise od 2 godine i do nedavno nisam znao za zaradu preko youTube dok mi ovi nisu poslali ponudu, odradio sam sve dosta slampavo posto nisam imao PayPal racun nisam im ni napisao (ostalo je polje prazno) rekli su moze i kasnije...sad me zanima kako i sta dalje da radim, na YouTube sam sve monetizovao klipove imam pregled u analitici...u postavkama kanala pise da je mreza zoominmovies i pise partner potvrdjeno...molim da mi neko objasni sta dalje da radim... Pozdrav
Jedino imam na youtube analitiku zarade mada i tu ima vise vrsta objave zarade "procijenjena zarada" "uspjesnost oglasa" "procijenjene unovcene reprodukcije" posto je najmanji iznos u zadnjoj opciji valjda je to zarada...CPM je prije bio i 7 u zadnje vrijeme je oko 4...zivim u Bosni sa paypal ne bi trebalo da imam problem...valjda cu skontati sta treba da radim, mada sam pocetnik sa ovim...hvalaJohny Cash kaže:lijan kaže:Da li je neko partner sa Video Buzz Network, ja sam postao partner prije nesto vise od 2 mjeseca imam jako dobro posjecen kanal, zadnji mjesec je bio preko milion pregleda, imam preko 10 000 preplatnika. Kanal sam napravio prije vise od 2 godine i do nedavno nisam znao za zaradu preko youTube dok mi ovi nisu poslali ponudu, odradio sam sve dosta slampavo posto nisam imao PayPal racun nisam im ni napisao (ostalo je polje prazno) rekli su moze i kasnije...sad me zanima kako i sta dalje da radim, na YouTube sam sve monetizovao klipove imam pregled u analitici...u postavkama kanala pise da je mreza zoominmovies i pise partner potvrdjeno...molim da mi neko objasni sta dalje da radim... Pozdrav
Trebalo bi da povezes Paypal nalog sa mrezom, verovatno n dashboardu mreze gde imas pristup podacima imas opcije za podesavanje isplate, mada ako si iz Srbije ne znam kako ces podici novac sa Paypala...
Dashboard od mreze ti je bitan jer tu imas sve podatke i analitiku, mada bi trebalo i na YT analitici da imas podatke bar za zaradu.
GoranM kaže:Ok, hvala! Znaci nikakvih problema nece biti sa dokazivanjem autorskih prava, dovoljno je sto sam ja prvi uploadovao?
Javljam kad postavim.![]()
Ne nigde ja nisam napisao da je vazno ko prvi uploaduje,samo snimak koji je kompletno tvoj sto znaci i i audio i video i svi elementi u njemu ako su tvoji onda mozes da oboris svaki ukraden snimak na osnovu autorskih prava a to ko je prvi uploadovao je skroz nevazno evo ljudi sto snimaju video igrice,utakmice,tv emisije,muziku sa tv npr spot od severine sa tv-a oni ne mogu da dokazu da poseduju sva autorska prava i oni mogu sto puta biti prvi ali nikada ne mogu nikoga tuziti za autorska prava jer snimak nije njihov 100% sto znaci i video i audio i svi elementi u njemu,tako da slobodno postavi a ko ti ukrade lako ces ga oboritiGoranM kaže:Ok, hvala! Znaci nikakvih problema nece biti sa dokazivanjem autorskih prava, dovoljno je sto sam ja prvi uploadovao?
Javljam kad postavim.![]()
Infinity kaže:Moram da se pohvalim da mi je stigla prva isplata od YouTube tj od Fullscreen, dobio sam cek od 103$ hehe
E sad mozda je ovo i zadnji jer sam mesecima skupljao tu daleku cifru od 100 dolara za isplatu a nisam vise toliko aktivan na youtube ali ko zna.
Od juce ima srecna vest za sve Fullscreen partnere a to je da vise nije isplata na 100$ nego je sada 50$![]()
sunbeach kaže:Infinity kaže:Moram da se pohvalim da mi je stigla prva isplata od YouTube tj od Fullscreen, dobio sam cek od 103$ hehe
E sad mozda je ovo i zadnji jer sam mesecima skupljao tu daleku cifru od 100 dolara za isplatu a nisam vise toliko aktivan na youtube ali ko zna.
Od juce ima srecna vest za sve Fullscreen partnere a to je da vise nije isplata na 100$ nego je sada 50$![]()
Jaooo ti cekovi nas unistise dok ih cekamo,kada ce i kod nas paypal dozvoliti isplate a nisi vise toliko aktivan pa aktiviraj se jer koliko para toliko muzike![]()
GoranM kaže:Pozdrav svima! Evo me sa izbecenim i umornim ocima otprilike 4-ti sat ispred racunara citajuci ovu temu od prvog posta. Prvo bih hteo da se zahvalim svim iskusnim clanovima koji su podelili svoja vise nego dragocena iskustva sa nama i pomogli nam da dobijemo bolji uvid u to kako sve oko youtube zarade funkcionise.
Kao sto rekoh procitao sam zaista sve postove, tri sata je posle ponoci i sve mi se pomesalo...:stars Salim se, naravno mnoge stvari su mi sada jasnije ali za neke sitnice sam i dalje u nedoumici.
Da krenem ispocetka... Komponovao sam extremno zanimljivu pesmicu za klince (ni odrasli nece biti imuni) i snimio u svom studiju. Autor sam texta, muzike, aranzmana i svega vezanog za samu pesmu, jedino ja nisam pevao (bolje za okolinu). Snimljene su i engleska i italijanska verzija usput da spomenem. Uradio sam i animaciju, tako da sada imam animirani video spot sa kompletnim autorskim pravima. Imam nameru da svakog meseca (ako stignem) izbacujem po jedan takav video a ciljna grupa su klinci od jedne do 10-12 godina. Evo sta me interesuje:
1) AUTORSKA PRAVA - Kako dokazati youtube-u da ja polazem autorska prava na video? Da li je dovoljno samo to sto niko pre mene nije stavio tu muziku i animaciju na youtube odnosno internet? Mozda da im posaljem matricu? Ili bih trebao pesmu prvo da zastitim u recimo SOKOJ-u, odnosno cak i visim da ne kazem world-wide instancama?
2) BROJ KANALA - Kao sto sam spomenuo pesmica je snimljena na tri jezika. Imam svoj postojeci kanal gde sam mislio da stavim srpsku verziju, medjutim razmisljam o novom kanalu gde bih stavio postojecu englesku i buduce engleske verzije novih pesama. Ceo kanal bi bio prilagodjen engleskom govornom podrucju u tom slucaju. Tom logikom dolazimo i do treceg, italijanskog kanala. Sta mislite da li je bolje da tako uradim ili da sve tri verzije stavim na jedan kanal?
3) AD SENSE ILI PARTNER NETWORK - Sve sto se tice te tematike ovde je bilo vezano za gamere pretezno, nista sto bi se moglo povezati za moj slucaj. Ponavljam da ja imam sva autorska prava na ovaj i buduce sadrzaje koje cu uploadovati. Moj trenutni kanal je "partner" sa youtube-om tako sto sam pre izvesnog vremena promenio zemlju boravka u settings-u, ukljucio opciju monetize pa ponovo vratio na Srbiju. Imam adsense nalog povezan sa youtube kanalom, tako da mi je u principu taj sistem naplate vec funkcionalan, bar mislim. Sta mi predlazete, da li da ostanem na adsense varijanti ili da apliciram za neku partnersku mrezu?
Izvinjavam se na obimnom postu, ali ovome prilazim malo ozbiljnije tako da zelim maksimalno da se informisem prvo. Hvala svima unapred na odgovorima!
Koristimo bitne kolačiće kako bi ova stranica radila, a neobavezne kolačiće kako bismo poboljšali vaše iskustvo.
Pogledajte dodatne informacije i konfigurirajte svoje postavke