• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje InternetZarada Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku (Tržnica), direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Kako postati Youtube Partner?

E ljudi mozda sam malo promasio temu, ali dosta ce pomoci nama yt-uberima, da li je neko skontao onaj fazon da mu se u lajkovanim stranicama nadje stranica koju nije lajkovao, kako to dodaju, msm to je odlicna stvar

Da li je neko partner sa Video Buzz Network, ja sam postao partner prije nesto vise od 2 mjeseca imam jako dobro posjecen kanal, zadnji mjesec je bio preko milion pregleda, imam preko 10 000 preplatnika. Kanal sam napravio prije vise od 2 godine i do nedavno nisam znao za zaradu preko youTube dok mi ovi nisu poslali ponudu, odradio sam sve dosta slampavo posto nisam imao PayPal racun nisam im ni napisao (ostalo je polje prazno) rekli su moze i kasnije...sad me zanima kako i sta dalje da radim, na YouTube sam sve monetizovao klipove imam pregled u analitici...u postavkama kanala pise da je mreza zoominmovies i pise partner potvrdjeno...molim da mi neko objasni sta dalje da radim... Pozdrav

lijan kaže:
Da li je neko partner sa Video Buzz Network, ja sam postao partner prije nesto vise od 2 mjeseca imam jako dobro posjecen kanal, zadnji mjesec je bio preko milion pregleda, imam preko 10 000 preplatnika. Kanal sam napravio prije vise od 2 godine i do nedavno nisam znao za zaradu preko youTube dok mi ovi nisu poslali ponudu, odradio sam sve dosta slampavo posto nisam imao PayPal racun nisam im ni napisao (ostalo je polje prazno) rekli su moze i kasnije...sad me zanima kako i sta dalje da radim, na YouTube sam sve monetizovao klipove imam pregled u analitici...u postavkama kanala pise da je mreza zoominmovies i pise partner potvrdjeno...molim da mi neko objasni sta dalje da radim... Pozdrav

Trebalo bi da povezes Paypal nalog sa mrezom, verovatno n dashboardu mreze gde imas pristup podacima imas opcije za podesavanje isplate, mada ako si iz Srbije ne znam kako ces podici novac sa Paypala...
Dashboard od mreze ti je bitan jer tu imas sve podatke i analitiku, mada bi trebalo i na YT analitici da imas podatke bar za zaradu.

Johny Cash kaže:
lijan kaže:

Trebalo bi da povezes Paypal nalog sa mrezom, verovatno n dashboardu mreze gde imas pristup podacima imas opcije za podesavanje isplate, mada ako si iz Srbije ne znam kako ces podici novac sa Paypala...
Dashboard od mreze ti je bitan jer tu imas sve podatke i analitiku, mada bi trebalo i na YT analitici da imas podatke bar za zaradu.
Jedino imam na youtube analitiku zarade mada i tu ima vise vrsta objave zarade "procijenjena zarada" "uspjesnost oglasa" "procijenjene unovcene reprodukcije" posto je najmanji iznos u zadnjoj opciji valjda je to zarada...CPM je prije bio i 7 u zadnje vrijeme je oko 4...zivim u Bosni sa paypal ne bi trebalo da imam problem...valjda cu skontati sta treba da radim, mada sam pocetnik sa ovim...hvala

untitled1.jpg

2.jpg

nije mi jasno kako je na youtubu 35dolara,a na adsensu skroz drugacije?

Do sada sam snimao samo do 15 minuta duzine i nisam isao preko 15 minuta pa me zanima da li ima razlike u zaradi kada su duze emisije.

Pozdrav svima! Evo me sa izbecenim i umornim ocima otprilike 4-ti sat ispred racunara citajuci ovu temu od prvog posta. Prvo bih hteo da se zahvalim svim iskusnim clanovima koji su podelili svoja vise nego dragocena iskustva sa nama i pomogli nam da dobijemo bolji uvid u to kako sve oko youtube zarade funkcionise.
Kao sto rekoh procitao sam zaista sve postove, tri sata je posle ponoci i sve mi se pomesalo...:stars Salim se, naravno mnoge stvari su mi sada jasnije ali za neke sitnice sam i dalje u nedoumici.

Da krenem ispocetka... Komponovao sam extremno zanimljivu pesmicu za klince (ni odrasli nece biti imuni) i snimio u svom studiju. Autor sam texta, muzike, aranzmana i svega vezanog za samu pesmu, jedino ja nisam pevao (bolje za okolinu). Snimljene su i engleska i italijanska verzija usput da spomenem. Uradio sam i animaciju, tako da sada imam animirani video spot sa kompletnim autorskim pravima. Imam nameru da svakog meseca (ako stignem) izbacujem po jedan takav video a ciljna grupa su klinci od jedne do 10-12 godina. Evo sta me interesuje:

1) AUTORSKA PRAVA - Kako dokazati youtube-u da ja polazem autorska prava na video? Da li je dovoljno samo to sto niko pre mene nije stavio tu muziku i animaciju na youtube odnosno internet? Mozda da im posaljem matricu? Ili bih trebao pesmu prvo da zastitim u recimo SOKOJ-u, odnosno cak i visim da ne kazem world-wide instancama?

2) BROJ KANALA - Kao sto sam spomenuo pesmica je snimljena na tri jezika. Imam svoj postojeci kanal gde sam mislio da stavim srpsku verziju, medjutim razmisljam o novom kanalu gde bih stavio postojecu englesku i buduce engleske verzije novih pesama. Ceo kanal bi bio prilagodjen engleskom govornom podrucju u tom slucaju. Tom logikom dolazimo i do treceg, italijanskog kanala. Sta mislite da li je bolje da tako uradim ili da sve tri verzije stavim na jedan kanal?

3) AD SENSE ILI PARTNER NETWORK - Sve sto se tice te tematike ovde je bilo vezano za gamere pretezno, nista sto bi se moglo povezati za moj slucaj. Ponavljam da ja imam sva autorska prava na ovaj i buduce sadrzaje koje cu uploadovati. Moj trenutni kanal je "partner" sa youtube-om tako sto sam pre izvesnog vremena promenio zemlju boravka u settings-u, ukljucio opciju monetize pa ponovo vratio na Srbiju. Imam adsense nalog povezan sa youtube kanalom, tako da mi je u principu taj sistem naplate vec funkcionalan, bar mislim. Sta mi predlazete, da li da ostanem na adsense varijanti ili da apliciram za neku partnersku mrezu?

Izvinjavam se na obimnom postu, ali ovome prilazim malo ozbiljnije tako da zelim maksimalno da se informisem prvo. Hvala svima unapred na odgovorima!

Napravi tri kanala sve povezi na adsense i uploaduj pesmice,ko ti ukrade pesmice prijavi youtube administratorima i napisi da polazes sva prava na njih i nemas problema nikakvih :) nadam se da ces nam pokazati te pesmice jer i ja imam decu pa da ih malo slusamo.

Ok, hvala! Znaci nikakvih problema nece biti sa dokazivanjem autorskih prava, dovoljno je sto sam ja prvi uploadovao?

Javljam kad postavim. :)

GoranM kaže:
Ok, hvala! Znaci nikakvih problema nece biti sa dokazivanjem autorskih prava, dovoljno je sto sam ja prvi uploadovao?

To sto si ti prvi uploadovao video/audio na YT ne znaci automatski da si ti i vlasnik istog.
Radi lakseg dokazivanja autorskog prava videa/muzike trazi se od pravog vlasnika da navede sa kojom kamerom je snimano,kad i gde (amatereski snimci) i sa kojim instrumentom,,ozvucenjem,propratnom opremom itd (Muzika). Ovo je primer za amaterski rad odnosno za one stvari koje nisu namenjene za komercijalnu upotrebu.
Ukoliko se bavis profesionalno sve ovo se dovodi na jedan visi nivo, a za to ti ne mogu tacno reci sta je sve potrebno, te ne bih da dajem neka nagadjanja.

Ukoliko koristis "original content" odnosno nesto cega si ti sam tvorac budi siguran da neces imati nikakvih problema sa dokazivanjem autorskog dela.

GoranM kaže:

Ne nigde ja nisam napisao da je vazno ko prvi uploaduje,samo snimak koji je kompletno tvoj sto znaci i i audio i video i svi elementi u njemu ako su tvoji onda mozes da oboris svaki ukraden snimak na osnovu autorskih prava a to ko je prvi uploadovao je skroz nevazno evo ljudi sto snimaju video igrice,utakmice,tv emisije,muziku sa tv npr spot od severine sa tv-a oni ne mogu da dokazu da poseduju sva autorska prava i oni mogu sto puta biti prvi ali nikada ne mogu nikoga tuziti za autorska prava jer snimak nije njihov 100% sto znaci i video i audio i svi elementi u njemu,tako da slobodno postavi a ko ti ukrade lako ces ga oboriti ;) ili ako do toga dodje javi mi se na pp.

SerbianFailBlog zar ti sa onim snimcima nisi bio u nekoj mrezi,jer vidim da je sad youtube monetizacija.

Moram da se pohvalim da mi je stigla prva isplata od YouTube tj od Fullscreen, dobio sam cek od 103$ hehe
E sad mozda je ovo i zadnji jer sam mesecima skupljao tu daleku cifru od 100 dolara za isplatu a nisam vise toliko aktivan na youtube ali ko zna.

Od juce ima srecna vest za sve Fullscreen partnere a to je da vise nije isplata na 100$ nego je sada 50$ :D

Infinity kaže:
Moram da se pohvalim da mi je stigla prva isplata od YouTube tj od Fullscreen, dobio sam cek od 103$ hehe
E sad mozda je ovo i zadnji jer sam mesecima skupljao tu daleku cifru od 100 dolara za isplatu a nisam vise toliko aktivan na youtube ali ko zna.

Od juce ima srecna vest za sve Fullscreen partnere a to je da vise nije isplata na 100$ nego je sada 50$ :D

Jaooo ti cekovi nas unistise dok ih cekamo,kada ce i kod nas paypal dozvoliti isplate a nisi vise toliko aktivan pa aktiviraj se jer koliko para toliko muzike:D

sunbeach kaže:
Infinity kaže:

Jaooo ti cekovi nas unistise dok ih cekamo,kada ce i kod nas paypal dozvoliti isplate a nisi vise toliko aktivan pa aktiviraj se jer koliko para toliko muzike:D

Veruj mi otkad ne snimam , zarada je bolja hehe
Mrsko mi sad da pogledam ali mislim da sam u januaru imao 7 dolara xD

Ma nije to strasno sa cekovima ako su redovni :D , kod mene u banki kad me vide odmah se obraduju ako drzim cek u ruci hehe Da mene nije bilo verovatno nikad ne bi naucili sta treba hehe a najjace mi je kad stanem na drugi salter a onda ta radnica ne zna pa dolazi druga pa mi kaze zasto nisam kod nje dosao pa sad mora na dve strane da radi xD
A meni mrsko bilo da cekam u redu kad je salter drugi prazan :D

Jos jednom zahvaljujem na savetima i javljam vam cim stavim na youtube snimke, da cujem vase misljenje. Pozdrav!

Znam da nije tema ali samo da pitam da li postoji jos neki servis kao sto je youtube monetizacija gde se moze zaraditi uploadom video snimaka evo ja sam nasao ovaj http://youwatch.org i ovaj sajt http://dailymotion.com stavio sam obican link sajta bez referal linka,pa ako postoji vec tema o zaradi koja nije samo youtube monetizacija neka me moderatori upute na tu temu ili neka ovaj post prebace tamo.

I ja sam počeo s obzirom da sam još maloljetan a vrijeme koje provodim na internetu ne radeći ništa mogu iskoristiti da zaradim koji novčić,idemo polako do partnerstva i mislim do moje 18.godine kada imam na umu otvoriti paypal account mogu već i da dižem neke pare..
Radi se o gaming kanalu tj razne kompilacije najviše iz NBA2k14 te FIFA 14 igara no trebalo bi biti toga još i više..
Najbolji način da me podržite je vašom pretplatom a i taj "lajk" nije na odmet,ne ? :)

Hajde da se i ja oglasim, podelim neka iskustva i postavim par pitanja.

Na početku, moram da kažem da sam počeo da čitam ovaj thread kao potpuni duduk za YT partnerstvo a sada (posle sati i dana čitanja) imam dovoljno znanja da razmatram različite pristupe partnerstvu ;), zato svim početinicima preporučujem da od početka pročitaju sve iako će vas glava zaboleti 100 puta najmanje.

Počeo sam relativno skoro (25.12) sa kreiranjem kanala i postavljanje videa. Želim da živim od toga i namera je da se ozbiljno pozabavim kreiranjem unikatnog sadržaja. Bavim se (za sada) izradom spotova za dečije pesme (i samom produkcijom muzike). Copyright u ovakvim stvarima je ozbiljna stvar i voleo bi da lično iskustvo podelim sa drugima, naravno u drugom threadu gde ću opisati kreiranje ovakvog kanala od 0.

Imam dosta pregleda sa tendencijom rasta, prihvatio sam savet da ne monetizujem videe preko YT i AdSense naloga i zato tražim partnerstvo. Ponuda je velika i jako se teško odlučiti, zato mislim da je ovde pravo mesto da o tome podelimo iskustva. Dosta je bilo priče o how to, bilo bi bolje da pričamo o how is, da više razgovaramo o iskustvima sa mrežama.
Naravno, svima je pod broj 1 CPM, molim ostale koji su u mrežama da podele svoja iskustva.

Ovde se dosta vodila priča o uslovima za ulazak u poznate mreže, ja sam malo istraživao i naišao na neke zanimljive manje mreže i zanimaju me vaša iskustva sa njima.
Evo šta sam našao (ne mogu da kačim URL pa ćete morati da guglate):
Attain Hub mreža ako pogledate uslove izgleda neverovatno: min 200 v dnevno, share 80/20 i CPM od 3 do 10$ sa average 7$. Da li neko ima iskustva sa njima?
Googlajući nailazim da su deo Forela Digital zajedno sa Zoomin.tv.
Zoomin.tv takođe ima spejsšatl uslove i zanima me da li imate iskustva sa njima?

Da li imate informacije o Viso mreži?

Na kraju, pitanje za Infinity: kažeš da si preko FS skupio 103$ za par meseci, kada pogledam tvoju statistiku na Socialblade izgleda da si u proseku imao oko 25k viewsa po mesecu. Ako me dobro služi matematika to je oko 2$ CPM? Poprilično malo...

GoranM kaže:
Pozdrav svima! Evo me sa izbecenim i umornim ocima otprilike 4-ti sat ispred racunara citajuci ovu temu od prvog posta. Prvo bih hteo da se zahvalim svim iskusnim clanovima koji su podelili svoja vise nego dragocena iskustva sa nama i pomogli nam da dobijemo bolji uvid u to kako sve oko youtube zarade funkcionise.
Kao sto rekoh procitao sam zaista sve postove, tri sata je posle ponoci i sve mi se pomesalo...:stars Salim se, naravno mnoge stvari su mi sada jasnije ali za neke sitnice sam i dalje u nedoumici.

Da krenem ispocetka... Komponovao sam extremno zanimljivu pesmicu za klince (ni odrasli nece biti imuni) i snimio u svom studiju. Autor sam texta, muzike, aranzmana i svega vezanog za samu pesmu, jedino ja nisam pevao (bolje za okolinu). Snimljene su i engleska i italijanska verzija usput da spomenem. Uradio sam i animaciju, tako da sada imam animirani video spot sa kompletnim autorskim pravima. Imam nameru da svakog meseca (ako stignem) izbacujem po jedan takav video a ciljna grupa su klinci od jedne do 10-12 godina. Evo sta me interesuje:

1) AUTORSKA PRAVA - Kako dokazati youtube-u da ja polazem autorska prava na video? Da li je dovoljno samo to sto niko pre mene nije stavio tu muziku i animaciju na youtube odnosno internet? Mozda da im posaljem matricu? Ili bih trebao pesmu prvo da zastitim u recimo SOKOJ-u, odnosno cak i visim da ne kazem world-wide instancama?

2) BROJ KANALA - Kao sto sam spomenuo pesmica je snimljena na tri jezika. Imam svoj postojeci kanal gde sam mislio da stavim srpsku verziju, medjutim razmisljam o novom kanalu gde bih stavio postojecu englesku i buduce engleske verzije novih pesama. Ceo kanal bi bio prilagodjen engleskom govornom podrucju u tom slucaju. Tom logikom dolazimo i do treceg, italijanskog kanala. Sta mislite da li je bolje da tako uradim ili da sve tri verzije stavim na jedan kanal?

3) AD SENSE ILI PARTNER NETWORK - Sve sto se tice te tematike ovde je bilo vezano za gamere pretezno, nista sto bi se moglo povezati za moj slucaj. Ponavljam da ja imam sva autorska prava na ovaj i buduce sadrzaje koje cu uploadovati. Moj trenutni kanal je "partner" sa youtube-om tako sto sam pre izvesnog vremena promenio zemlju boravka u settings-u, ukljucio opciju monetize pa ponovo vratio na Srbiju. Imam adsense nalog povezan sa youtube kanalom, tako da mi je u principu taj sistem naplate vec funkcionalan, bar mislim. Sta mi predlazete, da li da ostanem na adsense varijanti ili da apliciram za neku partnersku mrezu?

Izvinjavam se na obimnom postu, ali ovome prilazim malo ozbiljnije tako da zelim maksimalno da se informisem prvo. Hvala svima unapred na odgovorima!

Pošto se bavim vrlo sličnim poslom, rodio sam medveda kada sam se uhvatio u koštac sa Copyright-om :).
Odgovor na 1) Morao sam dosta da istražujem i evo šta je zaključak: Postoji nešto što se zove ISRC (international standard recording code) i izdaje se za svaki audio/video sadržaj, u našem slučaju pesmu. Sa tiim kodom sadržaj postaje tvoje vlasništvo. Možeš da to nabaviš ali je procedura komplikovana. Ukoliko bi to nabavili olakšali bi stvari sa našim sadržajem. Druga stvar je nešto oko čega je ovde polemisano, i istina je da samim uploadom YT "skenira" vaš sadržaj, upoređuje ga sa bazom pa ukoliko nađe sličnosti dobijete čuveni match third party content. Dakle, to radi i u obnutom smeru, kada uploaduješ svoj originalni materijal YT ga na neki način zaštiti (kroz pomenuti proces).
Nadam se da sam ti pomogao, BTW postavi link ili user od kanala vole bi da vidim. Moj kanal je gore desno:)

Back
Na vrh