• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje InternetZarada Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku (Tržnica), direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Kako postati Youtube Partner?

Da li vam je stigao RPM (Makerstudio) Ček? Prvi put čekam ovliku dugo ček, obično je bilo od 10-15

Da li postoji neka mreza koja bi placala Fixni CPM za Srbiju?
Ja bi da povezem ovaj kanal https://www.youtube.com/channel/UCvBgxMGvAFH0LTSBuW6xTHw sa nekom mrezom ali samo ako bi mi dala neka mreza fixni CPM jer se slabo klikce na ove reklamice. U poslednjih 30 dana 204.096 prikaza reklama a samo 1.919 klika i zarada nekih mizernih 35 eura. Kada bi naso da imam fixni CPM mislim da bi se vise mnogo vise isplatilo.

dragan993 kaže:
Ja bi da povezem ovaj kanal https://www.youtube.com/channel/UCvBgxMGvAFH0LTSBuW6xTHw sa nekom mrezom ali samo ako bi mi dala neka mreza fixni CPM jer se slabo klikce na ove reklamice. U poslednjih 30 dana 204.096 prikaza reklama a samo 1.919 klika i zarada nekih mizernih 35 eura. Kada bi naso da imam fixni CPM mislim da bi se vise mnogo vise isplatilo.

Od te zarade youtube ti uzme 20% sto znaci da je tvoja zarada od toga 80% ili kad se sracuna 28e od 35e.

Dobio sam ponudu od QuizGroup za partnerstvo,pise da daju 80% zarade pa me interesuje da li neko ima da je sa njima partner i da li je sve u redu i fer sa njihove strane i kako isplacuju.

dragan993 kaže:

Zarada zavisi od cene po kliku...zavisi kakav sadezaj stavljas, pretpostavljam za ExJu gledaoce zato ti je zarada manja, ako se snimci tj. reklame vise prikazuju u stranim zemljama narocita USA i Nemacka onda je zarada znatno veca jer je i cena po kliku znatno veca.

Mene zanima,da li se zaradjuje na adsensu,ako klipovi nisu monetizovani.Imam na kanalu klipove za gaming,nisam monetizovao,odnosno bili su svi,ali sam sve demonetizovao,zato sto nisam partner sa nekom mrezom,da nebih dobio ban.You tube mi je povezan sa Adsensom,ali nista nemam monetizovano.Interesujeme tacno da li cu imati probleme,iako mi nisu klipovi monetizovani.:waving

Vidim da blage veze nemas o o vome, i da te mrzelo da prelistas celu temu jer bi dobio odgovor, ali...
Ne, ne zaradjujes ako klipovi nisu monetizovani.
Da bi klipove monetizovao, moras da povezes nalog YT sa AdSensom, i da svaki klip po defaultu ili "rucno" monetizujes (pod uslovom da ne krsis autorska prava); neces dobiti nikakav ban ako monetizujes klipove, jer si povezivanjem sa adsensom postao "youtube partner". Znaci mozes da zaradjujes putem adsensa samostalno na Yt, ili partnerstvom (i to je povezano sa adsensom, s'tim sto ti adsense nalog preuzima mreza a ti delis novac od ukupne zarade sa mrezom).
Prema tome, to su 2 nacina zarade, a tek neces dobiti ban ako nisi monetizovao

Johny Cash kaže:
Vidim da blage veze nemas o o vome, i da te mrzelo da prelistas celu temu jer bi dobio odgovor, ali...
Ne, ne zaradjujes ako klipovi nisu monetizovani.
Da bi klipove monetizovao, moras da povezes nalog YT sa AdSensom, i da svaki klip po defaultu ili "rucno" monetizujes (pod uslovom da ne krsis autorska prava); neces dobiti nikakav ban ako monetizujes klipove, jer si povezivanjem sa adsensom postao "youtube partner". Znaci mozes da zaradjujes putem adsensa samostalno na Yt, ili partnerstvom (i to je povezano sa adsensom, s'tim sto ti adsense nalog preuzima mreza a ti delis novac od ukupne zarade sa mrezom).
Prema tome, to su 2 nacina zarade, a tek neces dobiti ban ako nisi monetizovao
Nisam bio bas siguran za ovo,pa sam pitao.Citao sam da neki govore da nije preporucljivo da se klipovi monetizuju,ako su za gaming.Ja svejedno nemam neki zanimljiv sadrzaj,i nemam pregleda,tako da necu ni da monetizujem jer nebih imao neke koristi...Hvala na odgooru....

Pozdrav svima,novi sam u svemu ovome pa bih imao par pitanja,molim vas pomozite.

Imam youtube kanal i povezao sam ga sa adsense.
Ukupno subsrajbera 700,
5 miliona pregleda
50 videa, od toga su mi monetizovali 15,kod ostalih stoji uzvicnik a kod jednog upitnik, sta znaci taj upitnik?

Negde sam cuo da na svakih 1000 viewsa se dobija 1 dolar a kod mene to nije slucaj? Da li se moraju imati neki uslovi za tako nesto? Mozda jedan video gledaniji od milion ili sta?

Zasto na youtube analitici stoji da imam 20 dolara zarade a na adsense 35 eura za iste datume? Ovde dolari, tako evri i jos vise a adsense nisam povezivao ni sa cim drugim osim sa yt?

I jos me zanima da li smem na yt da reklamiram svoje videe? Da u komentarima ostavljam link za svoje monetizovane videe?

Partner sam sa yt a i na adsenseu sam,neki mi kazu da je bolje da sam samo partner ali kako bi mi onda slali pare, preko cega? Malo sam zbunjen iako sam dosta citao o ovome pa vas MOLIM za odgovor.

Markoni777 kaže:
Pozdrav svima,novi sam u svemu ovome pa bih imao par pitanja,molim vas pomozite.

Ukupno subsrajbera 700,
5 miliona pregleda
50 videa, od toga su mi monetizovali 15,kod ostalih stoji uzvicnik a kod jednog upitnik, sta znaci taj upitnik?

Negde sam cuo da na svakih 1000 viewsa se dobija 1 dolar a kod mene to nije slucaj? Da li se moraju imati neki uslovi za tako nesto? Mozda jedan video gledaniji od milion ili sta?

Zasto na youtube analitici stoji da imam 20 dolara zarade a na adsense 35 eura za iste datume? Ovde dolari, tako evri i jos vise a adsense nisam povezivao ni sa cim drugim osim sa yt?

I jos me zanima da li smem na yt da reklamiram svoje videe? Da u komentarima ostavljam link za svoje monetizovane videe?

Partner sam sa yt a i na adsenseu sam,neki mi kazu da je bolje da sam samo partner ali kako bi mi onda slali pare, preko cega? Malo sam zbunjen iako sam dosta citao o ovome pa vas MOLIM za odgovor.

Tih 35 videa koji ti nisi unovceni tj. jos nisu prosli proveru, da je upotpunosti tvoj klip odmah bi ga unovcili, adsense je samo za vlogere i gejmere, za ostalo ti treba licenca da bih unovcio klipove. To za 1000 prikaza nije istina xD na balkanu toga nema, ja na video od 50,000 pregleda nemam ni 4 dolara, ipak zavisi do toga da li ce neko kliknuti na reklamu. Preporucio bih ti partnerstvo sa nekom mrezom, tek tad bih mogo da unovcis sve klipove u zavisnosti da li posedujes sva prava na njemu. Naravno mozes da stavljas linkove tvojih klipova u opisu nekog videa nece uticati na adsense ili nekog partnera. Postoji mreza koja salje novac cekom tako da ti to ostaje kao jedina opcija ako si iz Srbije, ako zivis u nekoj drugoj drzavi ili imas nekog iz inostranstvu i taj neko ima paypal, onda biraj koje oces partnere posto svi partneri salju novac preko paypala, a samo adsense i makerstudio/socialblade/rpm (to je sve jedna mreza) i cekom.

IchigoSRB kaže:
Markoni777 kaže:

Ukupno subsrajbera 700,
5 miliona pregleda

Tih 35 videa koji ti nisi unovceni tj. jos nisu prosli proveru, da je upotpunosti tvoj klip odmah bi ga unovcili, adsense je samo za vlogere i gejmere, za ostalo ti treba licenca da bih unovcio klipove. To za 1000 prikaza nije istina xD na balkanu toga nema, ja na video od 50,000 pregleda nemam ni 4 dolara, ipak zavisi do toga da li ce neko kliknuti na reklamu. Preporucio bih ti partnerstvo sa nekom mrezom, tek tad bih mogo da unovcis sve klipove u zavisnosti da li posedujes sva prava na njemu. Naravno mozes da stavljas linkove tvojih klipova u opisu nekog videa nece uticati na adsense ili nekog partnera. Postoji mreza koja salje novac cekom tako da ti to ostaje kao jedina opcija ako si iz Srbije, ako zivis u nekoj drugoj drzavi ili imas nekog iz inostranstvu i taj neko ima paypal, onda biraj koje oces partnere posto svi partneri salju novac preko paypala, a samo adsense i makerstudio/socialblade/rpm (to je sve jedna mreza) i cekom.

Hvala ti puno, dosta si mi toga rekao.
Jos bih ponesto pitao ako moze :)

Da iz Srbije sam.Stavljao sam razne klipove i pesme i ti klipovi mi nisu unovceni i koliko znam ni nece, ali ok ne bunim se posto nisam ja autor toga, ali unovceni su mi navijacki klipovi koje sam sam snimao. Dodjem na istocnu tribinu i snimam sever ili jug, to bude dosta gledano i nosi mi skoro pola gledanosti(2.2 miliona pregleda ukupno)
Planiram da nastavim da snimam po stadionima na prolece sa jos boljom kamerom, mozda i da se akreditujem na utakmicama pa da snimam ispred tribina, sta mi preporucujes da radim sa jutubom? Da i dalje ostanem sa adsenseom?
Cuo sam i da je dobro stavljati neke tagove na engleskom jer navodno njihov klik na reklamu vise vredi.

I jedno pitanje pa otprilike ako mi mozete reci, koliko mogu mesecno zaraditi ako imam 400 hiljada pregleda? Onako odoka, ako 1.5 % klikce na reklamu i to?

I hvala vam puno ste mi pomogli vec!

Pozdrav svima i srecna Nova :)

Meni jos nije poslat Novembarski adsense cek,a sad je vec 2. januar..
Da li je ista situacija i kod vas?

Ja imam 2 kanala oba sam monetizovao i po nekoj mojoj proceni cini mi se da mi ide solidno sa istim. Imam jedan mali problem sto ne znam da izracunam zaradu odnosno sta se sa cim mnozi da bih izracunao istu. Ako neko zna neka ostavi obrazac. Hvala

Johny Cash kaže:
Her Zika Pavlovic kaže:
Ja imam 2 kanala oba sam monetizovao i po nekoj mojoj proceni cini mi se da mi ide solidno sa istim. Imam jedan mali problem sto ne znam da izracunam zaradu odnosno sta se sa cim mnozi da bih izracunao istu. Ako neko zna neka ostavi obrazac. Hvala

Nema sta ti da racunas, zarada ti stoji u Youtube analytics, ne u adsensu. Ima veze sa brojem pregleda reklama, kojih vrsta reklama, odakle poticu pregledi... Algoritam za racunanje zna samo Veliki Brat, Google :)

Kad si napisao "broj pregleda reklama" da li si mislio na sam ulazak na video ili na nesto drugo?

Her Zika Pavlovic kaže:

Zarada se gleda u adsense tako sto odes u Proizvodi pa zatim na Hosted AdSense for Content

kiba kaže:
Pozdrav svima i srecna Nova :)

Meni jos nije poslat Novembarski adsense cek,a sad je vec 2. januar..
Da li je ista situacija i kod vas?
Cekovi meni stizu redovno.

pozvali su me iz quizgrupa da budem njihov partner...
Da li neko zna o njima nesto vise,kakvi su sada?

kiba kaže:
pozvali su me iz quizgrupa da budem njihov partner...
Da li neko zna o njima nesto vise,kakvi su sada?

Oni su rusi, salju novac samo paypalom, uzimaju 20% od youtube zarade, skoro su napravili taj network..

Ovo sto je napisao IchigoSRB je totalno pogresna informacija za Quiz Group,nije tacno da placaju samo preko PayPal,ja sam kod njih 8 meseci,meni su placali preko Western Union a sada direktno na racun.Nije ni tacno da uzimaju 20% oni imaju lestvicu po kojoj se odredjuje zarada tj. u zavisnosti koliko se pregleda ima mesecno npr. 50% ako je manje od 300.000 preko trista je 60%,preko 3 miliona 70% itd. do 80%....A ti nemoj da iznosis pogresne informacije!!!

Ivan001 kaže:
Ovo sto je napisao IchigoSRB je totalno pogresna informacija za Quiz Group,nije tacno da placaju samo preko PayPal,ja sam kod njih 8 meseci,meni su placali preko Western Union a sada direktno na racun.Nije ni tacno da uzimaju 20% oni imaju lestvicu po kojoj se odredjuje zarada tj. u zavisnosti koliko se pregleda ima mesecno npr. 50% ako je manje od 300.000 preko trista je 60%,preko 3 miliona 70% itd. do 80%....A ti nemoj da iznosis pogresne informacije!!!

Dopisivao sam se sa njima, na sajtu pise da uzimaju 20%, pitao sam ih da li imaju druge nacine placanja sem paypala oni su rekli na bankovni racun, za ovo ostalo nisam znao, barem sam reko da su rusi :D

[/quote]

Dopisivao sam se sa njima, na sajtu pise da uzimaju 20%, pitao sam ih da li imaju druge nacine placanja sem paypala oni su rekli na bankovni racun, za ovo ostalo nisam znao, barem sam reko da su rusi :D
[/quote]

Ja se dopisujem sa njima 8 meseci haha stalno ih nesto jurim da isprave,urade,pise da uzimaju 20% ali nisu napisali da je tako tek kada imas preko 20 miliona mesecno ;).A za isplatu meni su placali do sada preko WU,pa su prosli mesec rekli da su im skupi troskovi placanja na taj nacin i ponudili tonu nacina preko neta tipa PP,ali sam ja odbio i morali su sa mnom da rade direktno na racun ili sam hteo da prekinem ugovor.Inace i Iricom je njihov.

Back
Na vrh